Debate, ki niso vezane na ostala področja...

rosonero
Novinec

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a rosonero Pe mar 11, 2011 10:12 pm

Eno vprašanje za tiste ki tankate kje drugje kot na petrolu in verovškovi: ali se vam zdi da je plin slabši /bolši, oz ga porabite več /manj napram petrolu ?

Če je odgvor DA potem prosim zapišite kje tankate in kakšno je stanje bolše /slabše
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Pe mar 11, 2011 10:27 pm

Jaz sem ugotavljal, da mi je v zadnjem času tudi povprečna poraba "Petrolovega" plina padla....

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Pe mar 11, 2011 10:36 pm

Nejko je napisal/-a:Jaz sem ugotavljal, da mi je v zadnjem času tudi povprečna poraba "Petrolovega" plina padla....

hm....torej se "kakovst" ( samoinciativno zbrisal skupek ne preveč lepih besed ) plina izboljšuje ? Za koliko pa je pa padec viden ?

Kaj pa kakovost celskih plinov in tuša ( a pr planetu sploh majo plin ) ?

Mare77
Novinec

Kraj: Južno od LJ

Napisal/-a Mare77 Pe mar 11, 2011 10:55 pm

Mene bolj zanima, kolikim se mašijo šobe zaradi našega "dobrega" plina ?
Drug teden bom imel servis, pa bomo videli, v kakem stanju je sistem.

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a Buffy Pe mar 11, 2011 10:57 pm

rosonero je napisal/-a:
Nejko je napisal/-a:Jaz sem ugotavljal, da mi je v zadnjem času tudi povprečna poraba "Petrolovega" plina padla....

hm....torej se "kakovst" ( samoinciativno zbrisal skupek ne preveč lepih besed ) plina izboljšuje ? Za koliko pa je pa padec viden ?

Kaj pa kakovost celskih plinov in tuša ( a pr planetu sploh majo plin ) ?

Ne pr planetu ga nimajo... majo ga pa v dramlah na tuš oil... tankam pa do zdej samo na petrolu... celjska plinarna ma katastrofaln urnik :S
Slika

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Pe mar 11, 2011 11:34 pm

Buffy je napisal/-a:Ne pr planetu ga nimajo... majo ga pa v dramlah na tuš oil... tankam pa do zdej samo na petrolu... celjska plinarna ma katastrofaln urnik :S

plinarna pa itak od 7-3 ...zanimivo glede planeta da ga ni, verjento pa ne bi bilo slabo če bi se še MOL tle noter vključu ( glede na to da so lastniki INE :twisted: ),

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko So mar 12, 2011 8:05 pm

Meni je poraba konkretno padla... za dober liter in pol nekje v povprečju...

Sem pa danes prvič tankal v Dramljah na TUŠ-u. Zanimivo, da je za stotinko cenejši od Petrola in da tega nimajo na strani objavljenega. Na plinarni nisem bil že nekaj časa...malo zaradi urnika, malo pa zaradi polnilnega tlaka, ki se mi je zdel nikakvi.

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a Buffy So mar 12, 2011 8:12 pm

Kaj mislte da se razmerje butan/propan že spreminja v prid butanu?? Js bom naslednje dni vidu kako bo, danes sem tankal svežo robo :D
Slika

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So mar 12, 2011 8:28 pm

to sem jaz vprašal pa mi je rekel da še niso spremenili razmerja...mogoče so vodo stran vzeli .... =P
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist So mar 12, 2011 8:40 pm

Imam eno vprašanje glede plina, vem da je obširna tema in je preveč da bi iskal če je že kje ta zadeva omenjena. No zanima me naslednje, ker sem privrženec bencina mi disel ne diši kaj preveč, in ker bom si v prihodnosti nabavil drug avto imam eno vprašanje. Nekaj sem si že bral na straneh podjetji, kjer predelujejo na plin, piše da tudi disle in močnejše avtomobile. Zanima pa me ali je montaža možna v avto z turbo polnilnikom oz v mojem primeru z kompresorjem ? Če je ali je montaža kaj dražja kot pri atmosfercih ali ne? Če sprašujem kaj neumnega se opravičujem ampak glede plina še nisem kaj preveč obveščen. Hvala za odgovore
Alfa romeo 147

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy So mar 12, 2011 9:17 pm

xalfist je napisal/-a:Imam eno vprašanje glede plina, vem da je obširna tema in je preveč da bi iskal če je že kje ta zadeva omenjena. No zanima me naslednje, ker sem privrženec bencina mi disel ne diši kaj preveč, in ker bom si v prihodnosti nabavil drug avto imam eno vprašanje. Nekaj sem si že bral na straneh podjetji, kjer predelujejo na plin, piše da tudi disle in močnejše avtomobile. Zanima pa me ali je montaža možna v avto z turbo polnilnikom oz v mojem primeru z kompresorjem ? Če je ali je montaža kaj dražja kot pri atmosfercih ali ne? Če sprašujem kaj neumnega se opravičujem ampak glede plina še nisem kaj preveč obveščen. Hvala za odgovore

Brez zamere, forum je za branje... škoda ker se it ne da brati teme...mislim da bi izvedel vse kar se tiče avtoplina.
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist So mar 12, 2011 9:23 pm

iziboy je napisal/-a:
xalfist je napisal/-a:Imam eno vprašanje glede plina, vem da je obširna tema in je preveč da bi iskal če je že kje ta zadeva omenjena. No zanima me naslednje, ker sem privrženec bencina mi disel ne diši kaj preveč, in ker bom si v prihodnosti nabavil drug avto imam eno vprašanje. Nekaj sem si že bral na straneh podjetji, kjer predelujejo na plin, piše da tudi disle in močnejše avtomobile. Zanima pa me ali je montaža možna v avto z turbo polnilnikom oz v mojem primeru z kompresorjem ? Če je ali je montaža kaj dražja kot pri atmosfercih ali ne? Če sprašujem kaj neumnega se opravičujem ampak glede plina še nisem kaj preveč obveščen. Hvala za odgovore

Brez zamere, forum je za branje... škoda ker se it ne da brati teme...mislim da bi izvedel vse kar se tiče avtoplina.

Če bi bilo 73 strani o avto plinu bi z veseljem prebral, ker pa je večina pametovanje itd, tega me ne zanima, zanima me samo dotična stvar, in če se na to stvar ne spoznaš z mano vred, pol ne piši in nabijaj postov, ker bo še en tak ki se mu ne bo dali brati celotne teme zarati takih postov kot je tvoj.
Pa brez zamere
Alfa romeo 147

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko So mar 12, 2011 9:31 pm

Kar se tiče turbine ni problema...sam imam LPG napeljavo v Renaultovem 1,4TCe-ju in načeloma dela b.p. ... na plin.... Tudi cenovno ni bilo razlike. Pozoren je potrebno bit samo na motorje z direktnim vbrizgom...

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist So mar 12, 2011 9:41 pm

Ok sem se malo znajdo, sem pogledo na avto net , avte na plin in so tut mercedesi z kompresorjem na plin tak da ni panike.
no vseeno hvala.
Zadnjič spremenil xalfist, dne Ne mar 13, 2011 1:14 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Alfa romeo 147

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So mar 12, 2011 10:00 pm

a si tega videl ? http://www.avtonaplin.si/avto-moto-show-2010 .. cls 55 amg ...s kompresorjem seveda...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek So mar 12, 2011 10:16 pm

pozdravljeni

imam možnost dobiti poceni avtoplin, samo napravo brez montaže! vgradilo bi se v tipota 1.6 bencinar 75 KM, letno delam 18k km, večina AC in bi

se investicija hitro povrnila, naprava je bila na alfi 1.8 130 Km, v uporabi 3 leta, montirana v Italiji.

Slika
na sliki sta dva rezervoarja, 45 in 90l katera lahko izbiram pri nakupu
Slika

zanima me, model in firma avtoplina, ter ali bi se dala vgradit v tipota, koliko bi približno stala vgradnja?

rabil bi tudi nekoga ki zna vgradit na 05 ali 01 območju (nova gorica, postojna, vrhnika)

za vsakršno informacijo se zahvaljujem!
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist So mar 12, 2011 10:20 pm

plinaš je napisal/-a:a si tega videl ? http://www.avtonaplin.si/avto-moto-show-2010 .. cls 55 amg ...s kompresorjem seveda...

sam ne cilam tako visoko na cls amg ampak na clk 200 ali pa 230 kompresor. Ampak če dela amg na plin bi še navaden clk tudi :D
Alfa romeo 147

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So mar 12, 2011 10:22 pm

naprava je landi renzo ... kdo montira ti bodo pa povedali tisti ki jo imajo pri nas zmontirano.. mikser sistem na prirobnico kot se vidi...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek So mar 12, 2011 11:44 pm

ubistvu bi zadevo sam montiral, samo remap u računalniku bi moral naštimat mi nekdo

je kdo se že sam to loteval?

lp
Alergičen na rjo

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Ne mar 13, 2011 10:51 am

zuzek je napisal/-a:ubistvu bi zadevo sam montiral, samo remap u računalniku bi moral naštimat mi nekdo

je kdo se že sam to loteval?

lp

Ne montiraj sam , ker ne boš mogel homologirat! Za homologacijo moraš imeti certifikat vgrajevalca, ki mu ga izda proizvajalec naprave. Če bi ti kljub temu šel kateri na roko in ti dal papirje, bo sam sebi v skledo pljunil.

P.S. pa kaj ti bo plin če imaš že v podpisu razloženo kaj si misliš o njem?!
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 64 gostov