Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Sr jun 04, 2008 8:52 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Dobro, kaj se zdaj obešaš na dve moji izjavi? Agresiven si za popizdit... Preberi najprej članka, mogoče boš ugotovil kaj novega...

:) Jaz agresiven... Hja... Kako agresivno pa si ti zagovarjal tale odiralski zakon, to pa je vse ok a? In sam na dve izjavi? Odgovore sem dal na vse tvoje izvajanje primerjave 1982-2008, kjer sem hotel samo pojasniti, da ni tako črnobelo, kot ti zagotavljaš.
In glede šole (moja mati bi lahko tvojo mati učila potemtakem), je učila sredi hribovskih Haloz! Ki so daleč od ravnine. Me boš res sprovociral tako daleč, da bom šel skenirat slike, kako so zgledali učenci takrat in ker je moja mati ravno učila gospodinjstvo in imela preko šolsko kuhinjo, ti še lahko zrihtam (ima spravljeno), kakšen jedilni list za ves teden je bil tam.
Glede peš v šolo pa.. Tudi jaz sem hodil 1 uro peš v osnovno šolo v vsako smer in vseh 8 let, pa sem še zdaj živ! (Pa sem jo obiskoval kasneje kot v 60-tih letih.)

In še nekaj.. Bivšim komunistom in skojevcem se ni bilo problema 1990 "preobrazit" v razne demokrate, zelene in še kaj...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr jun 04, 2008 9:08 pm

NaceM je napisal/-a:
In še nekaj.. Bivšim komunistom in skojevcem se ni bilo problema 1990 "preobrazit" v razne demokrate, zelene in še kaj...

Zelenih je bilo med konvertiti bolj malo. Zato so tudi propadli (ker so imeli premalo zvez in poduka v komolčarjenju). :P

Problem konvertitov ni v tem, da so se spreobrnili, pač pa v tem, da so ohranili staro miselnost in odnose. Hkrati pa vpijejo, kako so oni najbolj zaslužni za spremembe. Meni so smešni...

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Sr jun 04, 2008 9:15 pm

esem je napisal/-a:
NaceM je napisal/-a:

Zelenih je bilo med konvertiti bolj malo. Zato so tudi propadli (ker so imeli premalo zvez in poduka v komolčarjenju). :P

Problem konvertitov ni v tem, da so se spreobrnili, pač pa v tem, da so ohranili staro miselnost in odnose. Hkrati pa vpijejo, kako so oni najbolj zaslužni za spremembe. Meni so smešni...

No ja, tudi med zelenimi so bili. (A ni bil predsednik zelenih celo član predsedstva Slovenije?) Zakaj so propadli, pa je long story...

Konvertitov je pa bilo (in še je) kar nekaj. (V koliko strankah je bil že sedanji obrambni minister???) :D Samo noben mi ne more govoriti, da ni nihče imel vpliv na politiko tudi v starem sistemu. Takrat so pač vsi bili v KP, še prej pa v ZSMS, za predsednika katere - kot že rečeno - je hotel 1988 (ko so ga zaprli) kandidirati tudi g. JJ in jo preoblikovati kot protiutež ZKS. Še kak teden nazaj je bilo na RTVSLO - katero gleda gospod uporabnik, kateremu sem repliciral.

In ja.. Tudi jaz sem nosil enkrat štafeto mladosti in tega me ni sram, konec koncev jo je (baje.. to sem res nekje samo slišal) tudi sedanji predsednik vlade.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr jun 04, 2008 9:21 pm

Plut (član predsedstva) je bil verjetno en redkih poštenih politikov in prej ni bil aparatčik. Zato ga tudi ni več blizu.

Kakorkoli obrnemo - "kumrovška šola" je bila dokazano najboljša :P :lol: :lol:

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Sr jun 04, 2008 9:29 pm

No, saj roko na srce, tudi drugih članov predsedstva ni ravno kaj dosti zraven. (Ne samo Pluta.)
Kumrovška politična šola je pa lahko bila najbolj zaželjena, ker je bil sistem pač tako naštiman, samo ni bilo vse slabo oz. ni bilo vse tako črno-belo, kot pravijo nekateri.
Saj smo verjetno vsi s kakšno osnovno šolo šli na ekskurzijo kdaj tja. :D

Tako ti je isto, kot ti en bivši domobranec ploza o tem, da sprave ne mora biti, dokler se ne prizna, da se je ubijalo po vojni masovno domobrance, po drugi strani pa en partizan ploza, kako ne more biti sprave, dokler domobranec ne prizna, da je prisegel Hitlerju in v njegovem imenu pobijal Slovencev. Sam menim, da bo sprava žal šele mogoča, ko bodo (pa naj se sliši še tako kruto) vsi tile, ki gonijo svoje, pomrli.

Ufff.. Smo pa res zabluzili zaradi tega ZVCP. BTW... Ste bili priča prometnemu infarktu danes v Ljubljani? Jaz - kot da bi vedel - sem šel v službo z vlakom. :D

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr jun 04, 2008 10:19 pm

Grundigova televizija je bila leta 1977 pripeljana legalno iz ZRN s carinsko deklaracijo in plačanimi uvoznimi dajatvami točno 1300 DM.............(mama je (bila) bankir, ima še danes pri 68-setih vse cifre in pretvorbe valut v malem prstu)) nova "stoenka" je pa stala 7 milijonov dinarjev (okoli 6000 DM)
Mi smo imeli Fiata 132 - po neki zmanjšani carinski stopnji je prišel 10.000DM .....

P.S mama vse ve.... :lol: in pravi, da je bilo takrat super........
P.S 1. ata, oficir pa pravi, da ni bilo dobro...... :lol:

Osebno, mi je od 1991 dalje ozračje bolj sproščeno, bi rekli "lakše se diše"....(bronhi)...

Star sem pa sedaj 44,(ima ko stariji?) tako, da le neke slikice iz spomina privlečem, pa delam primerjave......

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če jun 05, 2008 12:03 am

joie let go. 1000dem za tranzistor je bla mal prehuda, da se nebi usi obesal nanjo.

jasno je da je tehnologija bla takrat drazja kot je zdej.

sam osnovne gradbene zadeve in tehnologija, ki ni bla v fazi tople vode je bla pa dostopna vsakomur.

s tem da je bla takrat porazdeljenost gotovine veliko boljsa kot je danes. danes se delimo na ultra bogatase, zelo bogate, srednji sloj, nizji sloj in reveze, ki nimajo nic.

takrat pa so se delili na delavce in na visoke funkcionarje v mercedezih, ki pa jih je bilo mogoce pol procenta.

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Če jun 05, 2008 12:40 am

Voith je napisal/-a:joie let go. 1000dem za tranzistor je bla mal prehuda, da se nebi usi obesal nanjo.

jasno je da je tehnologija bla takrat drazja kot je zdej.

sam osnovne gradbene zadeve in tehnologija, ki ni bla v fazi tople vode je bla pa dostopna vsakomur.

s tem da je bla takrat porazdeljenost gotovine veliko boljsa kot je danes. danes se delimo na ultra bogatase, zelo bogate, srednji sloj, nizji sloj in reveze, ki nimajo nic.

takrat pa so se delili na delavce in na visoke funkcionarje v mercedezih, ki pa jih je bilo mogoce pol procenta.

Kaj pa so delali tisti s faksi? Uradniki tudi verjetno niso bli navadni delavci, so imeli tudi za kakega bmw.ja.

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Če jun 05, 2008 6:54 am

RENO911 je napisal/-a:Kaj pa so delali tisti s faksi? Uradniki tudi verjetno niso bli navadni delavci, so imeli tudi za kakega bmw.ja.

Moja mati ima faks (in to FAKS - se pravi 7. stopnjo in ne samo učiteljišče, kot jih je imela večina učiteljev tudi do 1990) od leta 1961 (foter od 62) in je bila navadna učiteljica, celo življenje (do penziona) sploh ni NIKOLI imela avta, plače je imela 1986 leta 280 DEM, ker je pač učila v osnovni šoli. Foter, ki je naredil dva faksa (62 prvega in 78 še drugega) je imel mal višjo plačo od matere (l.1986 govorim, kar se spomnim) in to nekaj čez 300 DEM, zato ker je učil v srednji šoli. Foter je imel fičaka v sedemdesetih letih, v začetku osemdesetih 3 leta katro in potem do 1991 stojadin.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Če jun 05, 2008 9:21 am

Sami materialisti...

Jaz bi raje rekel, da je bilo življenje na sploh (day to day) veliko lepše. Nobenih prevelikih sekiranj na šihtu, na morje brez panike, tud po dvakrat,...

Danes pa ko prideš iz dela ne moreš niti pomislit na kaj drugega, ker si zmozgan. Vsaj večina ljudi (radnička klasa a.k.a. raja).

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če jun 05, 2008 10:22 am

FBR je napisal/-a:Sami materialisti...

Jaz bi raje rekel, da je bilo življenje na sploh (day to day) veliko lepše. Nobenih prevelikih sekiranj na šihtu, na morje brez panike, tud po dvakrat,...

Danes pa ko prideš iz dela ne moreš niti pomislit na kaj drugega, ker si zmozgan. Vsaj večina ljudi (radnička klasa a.k.a. raja).

se strinjam ja.

ce si delal , se brigal zase in ce si bil relativno priden nisi imel skrbi.

danes je pa mal drgac to.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Če jun 05, 2008 12:13 pm

Voith je napisal/-a:sam osnovne gradbene zadeve in tehnologija, ki ni bla v fazi tople vode je bla pa dostopna vsakomur.

NI RES!

ko se je zidala naša bajta - okol leta 82 (pa verjetno še prej in kasneje) ni bilo mogoče dobit gradbenega materiala
zato, da si dobil 1 paleto cementa, si rabil veze
še veliko večje, če si rabil cel tovornjak (kako pa češ drgač zabetonirat plato)
problem z opeko
problem z strešniki - ni bilo dobave, pošiljali so ven slabo žgane, ker ni bilo mazuta itd...
mivka v trgovini? nope. krast je blo treba in se pazt inšpektorjev
problem z okni, železom (baje ma naša ograja več železa kot pa temelji od hiše)

ni bil pa problem dobit kredita, problem je biu v tem ker si ga moral zapravit. V nasprotnem primeru ti ga je pojedla inflacija. Materiala pa nisi mogel kupit. Zakon ane?
podpis

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če jun 05, 2008 12:26 pm

pol zgleda da je sosed ocitno mel veze :lol:

vrjetn je odvisn od leta tut mal. se bom pozanimal kdaj tocno so gradil to.

drgac pa mam eno zanimivo revijo o povojnem casu v jugi in o josipu:

Slika

ce koga zanima pm :D

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Če jun 05, 2008 12:54 pm

FBR je napisal/-a:Sami materialisti...

To si pa ful dobro napisal!

goldhorn
Novinec

Napisal/-a goldhorn Pe jun 06, 2008 2:22 am

lublancan je napisal/-a:
Voith je napisal/-a:sam osnovne gradbene zadeve in tehnologija, ki ni bla v fazi tople vode je bla pa dostopna vsakomur.

NI RES!

ko se je zidala naša bajta - okol leta 82 (pa verjetno še prej in kasneje) ni bilo mogoče dobit gradbenega materiala
zato, da si dobil 1 paleto cementa, si rabil veze
še veliko večje, če si rabil cel tovornjak (kako pa češ drgač zabetonirat plato)
problem z opeko
problem z strešniki - ni bilo dobave, pošiljali so ven slabo žgane, ker ni bilo mazuta itd...
mivka v trgovini? nope. krast je blo treba in se pazt inšpektorjev
problem z okni, železom (baje ma naša ograja več železa kot pa temelji od hiše)

ni bil pa problem dobit kredita, problem je biu v tem ker si ga moral zapravit. V nasprotnem primeru ti ga je pojedla inflacija. Materiala pa nisi mogel kupit. Zakon ane?

A ni čudno, da so kljub velikem pomanjkanju gradbenega materiala vsi zgradili hiše?

Ali ni še bolj čudno, da si je lahko vsak delavec v železarni kupil zemljo in zgradil hišo? Danes bo tak delavec v najboljšem primeru nahranil družino in prišparal za nekaj kvadratov zemlje v svojem življenju.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Sr jun 11, 2008 7:48 pm

http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod ... _id=175859

Zakon naj bi bil učinkovit, vendar je glede na pretekle izkušnje močno prezgodaj sklepati o resničnih rezultatih.

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Sr jun 11, 2008 9:02 pm

Laž, še večja LaŽ, STATISTIKA!

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr jun 11, 2008 9:07 pm

...ni pa se povedano da so v tem casu zasluzili ze okoli 1.200.000€ s podeljenimi kaznimi :idea:
vir: 24ur zvecer
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr jun 11, 2008 9:13 pm

Hehe, saj sem vedel... po enem mesecu se vsi trkajo po prsih, da pa je bilo manj mrtvih še predno je zakon stopil v veljavo se pa nobeden ne spomne.

Naj počakajo, da nam pol evrope navali na dopust preko naših cest - bomo videli ali višje kazni zaležejo tudi za tujce, ki so itak priviligirani saj razen denarne kazni ne dobijo kazenskih točk.

Zanimivo je tudi glede alkohola... že leta pišem in opozarjam, da je največji problem alkohol za volanom in to tudi precej pred hitrostjo ampak šele zdaj ugotavljajo, da je res nekaj narobe. Cela Evropa, amerika in še kdo ima za pijance za volanom res drastične kazni pri nas so se pa sprijaznili, da je to del folklore. No ja tudi pisci zakona verjetno radi pogledajo globoko v kozarec in v svojo skledo plunit se pa ne spodobi, a ne?

Zunaj imajo tudi do 5x višje kazni za vožnjo pod vplivom alkohola in 10x nižje za hitrost ... pa ne mi rečt, da smo v Sloveniji tolk drugačni kot drugod al pa tolk pametnejši, da mamo glih obratno.1

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr jun 11, 2008 9:20 pm

še iz 24ur.com: http://24ur.com/novice/slovenija/manj-m ... estah.html

Hm, mal me skrbi, da je tolko teh kar dobro vinjenih za volanom. Res ne vem, zakaj so kazni za alkohol, v primerjavi s previsoko hitrostjo, tako nizke :roll:

Ker opažam pri teh člankih na netu ali tv-ju, da je kr veliko takih, da napiha 0,50+ po novi enoti.
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov