Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To jul 22, 2008 6:04 pm

Pa dejte no, zdej bo spet tri strani kreganja zaradi enega divjaka. Mar ne morete razumet, da so med nami tudi omejeni debili - po domače mentalni hendikepiranci (verjetno tudi z nalepko) - ki jim taki komentarji samo pihajo na dušo. Tudi taki živijo med nami in če spoštujemo telesno hendikepirane, dajmo spoštovat tudi mentalno in kulturno omejene.

PS - itak ne bo za dolgo...

PPS - To, da takih policija skoraj nikoli ne opazi in za stalno izloči iz prometa. je pa seveda čisto druga zgodba.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco To jul 22, 2008 6:55 pm

esem je napisal/-a:Pa dejte no, zdej bo spet tri strani kreganja zaradi enega divjaka. Mar ne morete razumet, da so med nami tudi omejeni debili - po domače mentalni hendikepiranci (verjetno tudi z nalepko) - ki jim taki komentarji samo pihajo na dušo. Tudi taki živijo med nami in če spoštujemo telesno hendikepirane, dajmo spoštovat tudi mentalno in kulturno omejene.

PS - itak ne bo za dolgo...

PPS - To, da takih policija skoraj nikoli ne opazi in za stalno izloči iz prometa. je pa seveda čisto druga zgodba.

Ma ja...grem stavt da je ze cist usak tle imel trenutke ko se je obnasal kot divjak na cesti...kako se morte eni delat tko nedolzni in perfect! In zdj se bo itak najdu en k bo prbil da ne on pa ni nikol se divjal...zmeri ista pesem, sam da se lohk nekomu pridiga
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak To jul 22, 2008 7:47 pm

Razlika je, da eni svoje neodgovorno ravnanje še zagovarjajo in upravičujejo z raznimi bednimi utemeljitvami.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To jul 22, 2008 8:08 pm

adis je napisal/-a:@Matjazy: kako lahko ti sploh pelješ tam mimo npr. 100 km/h?

Na hitro pred cestnino zapre oči in ko jih nazaj odpre je že mimo. Evo, simpl. ;)

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox To jul 22, 2008 8:17 pm

Strokovnjak je napisal/-a:Razlika je, da eni svoje neodgovorno ravnanje še zagovarjajo in upravičujejo z raznimi bednimi utemeljitvami.

Res je, če že počneš take pi***rije po cesti vsaj tiho bodi potem :roll: Tudi sam se mogoče ne peljem ravno 40 ampak več kot 60 pa zagotovo še nisem šel skozi.
Po pameti dokler ne podrejo cestninskih :!: Če pa imaš švoh avto pa ga zamenjaj ali pa pojdi kakšno minuto prej od doma in vozi po pameti :roll:

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy To jul 22, 2008 8:49 pm

Samo malo. Eni govorite o (bivših) cestninskih postajah, kot da so med njimi prehodi za pešce. Ne vem, ali se še niste peljali mimo teh zadev? S 40km/h bi se naravnost ogrožal, saj je vprašanje, če bo švaba, ki na polno goni svojo mečko in se mi od zadaj nevarno približuje, lahko dovolj upočasnil do mene. Mogoče bo 3x lahko, četrtič pa ne, in papa matjazy!
Tako pa pač sledim vsem ostalim, in tako najmanj ogrožam sebe in tudi druge.

Poleg tega pa na nekatere nevmesne komentarje. 60k km letno, in so far nikoli povzročil nesreče. Ter nikoli dobil niti najmanjše! kazni. Se pa precej pogosto vame treskajo lepo počasi vozeči vozniki, ki mi na primer mirno odvzamejo prednost.

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver To jul 22, 2008 9:01 pm

Zanimivo, jaz ne vidim problemov v tistih 40 km/h. Malo pred tablo 100 spustiš gas in to je to. 8)

saj je vprašanje, če bo švaba, ki na polno goni svojo mečko in se mi od zadaj nevarno približuje, lahko dovolj upočasnil do mene

To pa je njegov problem 8)

Uporabniški avatar
UDO1
Novinec

Napisal/-a UDO1 To jul 22, 2008 9:12 pm

Eni se na teh cestninskih še vedno ustavljajo in če res pripelješ 130 obstaja nevarnost naleta, čeprav itak že od daleč vidiš al kdo stoji tam oz če je kolona - sej ni cestninska za ovinkom :roll:

Drgač pa sm prvi dan tut jst šel 80-90 mimo pa se mi je zdelo čist ok... nič kamikazi.
Tist italjan s 150+ je res pretiravu, ampak vsaj 60 bi pa res lahko bla omejitev. Pri taki hitrosti komot vidiš, če slučajno kdo tam okoli hodi, pa še dost je rezerve...

Zadnjič se peljem proti cestninski in se spomnem, da je zdej možnost, da so postavljeni radarji ... bremzam, še bremzam, se mi zdi že full počas... pogledam na števc ... 60 ... še zabremzam da pade mal pod 50. 40 je že hudičevo počas, sploh glede na to, da je to zgornja omejitev.

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi To jul 22, 2008 11:00 pm

Predvidena omejitev je bila 30km/h, ker so vedeli da se bo večina vozila skozi malce več.

Uporabniški avatar
shelton
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a shelton Sr jul 23, 2008 12:11 am

UDO1 je napisal/-a:Eni se na teh cestninskih še vedno ustavljajo in če res pripelješ 130 obstaja nevarnost naleta, čeprav itak že od daleč vidiš al kdo stoji tam oz če je kolona - sej ni cestninska za ovinkom :roll:

Dans sta se dva Švaba vsak na svoji stezi na cestninski ustavla, potem pa je tist pred mano dal celo v rikverc in mi kazal, da naj se umaknem :shock: :roll: Mi ni blo čist jasn, kaj je sploh hotu nardit :lol:

Poleg tega, da me je prou čudn gledu, zakaj mu s kombijem plozam, da naj se že enkrat spravi čez.

Zelo nevarno početje, ker nikol ne veš, kje se bo najdu kak "Italijan", ki te bo spregledal.

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Sr jul 23, 2008 1:13 am

Obveščenost tujcev je KATASTROFALNA. Kadar vidim tujca se spravim kar na drug pas ker obstaja 99% možnost, da se bo ustavil :roll:

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Sr jul 23, 2008 2:57 am

Mislim čisto resno, da je omejitev 40km/h enostavno izivanje usode, danes sem peljal na brnik in sem prav zanalašč poskušal peljati tam čez 40 na uro (beri moj prejšnji post v tej temi) in kaj se zgodi? za tabo pripelje folk 80 in več ti trobi blenda itd. malo je manjkalo da me ni kdo "nabasal".

Naj te mitnice že čimprej podrejo, pa bomo vsi srečni pa še izognili se bomo veliko potencialno nevarnim situacijam na naših AC.
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Sr jul 23, 2008 3:04 am

jaz sem vedno pelu tm vec kot 40 (krepko vec) ... do vceraj ko sem na tv videl da imajo radarje...

danes sel 4x mimo in vsakic spustil na 40 in na veliko gledal kje je kak radar nikjer nobenega zasledil...

nakar se pa malo prej vracam domov in spet zmansam in vidim cisto narbu parkiranega fokusa ki slika (slika v obmocju 60km/h)
Slika

recept
Novinec

Napisal/-a recept Sr jul 23, 2008 7:15 am

Matjazy je napisal/-a:Poleg tega pa na nekatere nevmesne komentarje. 60k km letno, in so far nikoli povzročil nesreče. Ter nikoli dobil niti najmanjše! kazni. Se pa precej pogosto vame treskajo lepo počasi vozeči vozniki, ki mi na primer mirno odvzamejo prednost.

Enkrat sem pisal že o preveliki hitrosti pri temi motoristov.

Če voziš prehitro, je pot, ki jo prevoziš v reakcijskem času voznika, kateri se ti "rine na cesto", precej daljša. Tvoja prevelikaa hitrost je tako lahko vzrok nesreče tudi v primeru, ko te nekdo "izsili". (nalašč pišem v narekovajih, ker menim, da me nekdo NI IZSILIL, če jaz vozim prehitro, saj sem mu s svojo prehitro vožnjo dal premalo časa za primerno reakcijo).

Naj bo jasno. Menim, da so prometni znaki za omejitve hitrosti pri nas obupno (in tudi nekoeksistentno!) postavljeni, vendar pa še vedno vztrajam, da sem - če jih ne spoštujem - vsaj sokriv prometne nesreče, ki bi se morda zgodila.

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Sr jul 23, 2008 8:00 am

recept je napisal/-a:Če voziš prehitro, je pot, ki jo prevoziš v reakcijskem času voznika, kateri se ti "rine na cesto", precej daljša. Tvoja prevelikaa hitrost je tako lahko vzrok nesreče tudi v primeru, ko te nekdo "izsili". (nalašč pišem v narekovajih, ker menim, da me nekdo NI IZSILIL, če jaz vozim prehitro, saj sem mu s svojo prehitro vožnjo dal premalo časa za primerno reakcijo).

Popolnoma jasno, sem tudi motorist, in vem kako je s tem. Ampak na bivših cestninskih tole ne pomeni nič, ane?

=ZiAn= je napisal/-a:Mislim čisto resno, da je omejitev 40km/h enostavno izivanje usode, danes sem peljal na brnik in sem prav zanalašč poskušal peljati tam čez 40 na uro (beri moj prejšnji post v tej temi) in kaj se zgodi? za tabo pripelje folk 80 in več ti trobi blenda itd. malo je manjkalo da me ni kdo "nabasal".

Aleluja. O tem sem govoril.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr jul 23, 2008 8:08 am

=ZiAn= je napisal/-a:Mislim čisto resno, da je omejitev 40km/h enostavno izivanje usode, danes sem peljal na brnik in sem prav zanalašč poskušal peljati tam čez 40 na uro (beri moj prejšnji post v tej temi) in kaj se zgodi? za tabo pripelje folk 80 in več ti trobi blenda itd. malo je manjkalo da me ni kdo "nabasal".

pa naj mi kdo poblenda ko bom peljal mimo ( npr. 60km/h) "hišic" ker tu se gre za mojo varnost in me boli k**** za tiste zadaj in naj upoštevajo varnostno razdaljo :!:

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr jul 23, 2008 9:09 am

recept je napisal/-a:
Matjazy je napisal/-a:Poleg tega pa na nekatere nevmesne komentarje. 60k km letno, in so far nikoli povzročil nesreče. Ter nikoli dobil niti najmanjše! kazni. Se pa precej pogosto vame treskajo lepo počasi vozeči vozniki, ki mi na primer mirno odvzamejo prednost.

Če voziš prehitro, je pot, ki jo prevoziš v reakcijskem času voznika, kateri se ti "rine na cesto", precej daljša. Tvoja prevelikaa hitrost je tako lahko vzrok nesreče tudi v primeru, ko te nekdo "izsili". (nalašč pišem v narekovajih, ker menim, da me nekdo NI IZSILIL, če jaz vozim prehitro, saj sem mu s svojo prehitro vožnjo dal premalo časa za primerno reakcijo).

Naj bo jasno. Menim, da so prometni znaki za omejitve hitrosti pri nas obupno (in tudi nekoeksistentno!) postavljeni, vendar pa še vedno vztrajam, da sem - če jih ne spoštujem - vsaj sokriv prometne nesreče, ki bi se morda zgodila.

js se ne strinjam. (vsaj na avtocestah ne) ce je tisti ki hitro vozi sokriv, pol noben ne gleda nič.

ce prehitevas po ac mors tok nazaj gledat ,da vids ce te metk prehiteva..

Uporabniški avatar
LeVkO
Nov uporabnik

Napisal/-a LeVkO Sr jul 23, 2008 9:13 am

Voith je napisal/-a:
recept je napisal/-a:

js se ne strinjam. (vsaj na avtocestah ne) ce je tisti ki hitro vozi sokriv, pol noben ne gleda nič.

ce prehitevas po ac mors tok nazaj gledat ,da vids ce te metk prehiteva..

o ko bi le gdo to gledal....

recept
Novinec

Napisal/-a recept Sr jul 23, 2008 9:50 am

Voith je napisal/-a:js se ne strinjam. (vsaj na avtocestah ne) ce je tisti ki hitro vozi sokriv, pol noben ne gleda nič.

Tisti, ki vozi hitro (a ne PREhitro), vsekakor ni kriv. Kdor pa vozi PREhitro (torej nad omejitvami), pa je - tudi po sodni in zavarovalniški praksi - lahko sokriv (Medvedjek, nekdo vozil več kot 130 na voznem pasu, ko ga je "izsilil" drugi, ki je prišel iz pasa za počasna vozila).

Voith je napisal/-a:ce prehitevas po ac mors tok nazaj gledat ,da vids ce te metk prehiteva..

Seveda moraš gledati nazaj. Vendar pa nekaterih stvari ne moreš opaziti, če je "metek" prehiter. Tudi zato je na AC hitrost omejena na največ 130km/h.

Če nekdo na naših AC vozi že 131 (ob predvidevanju, da ni drugih omejitev) in tisti, ki ga je izsilil to uspe dokazati (in še vzročno povezavo, da ga recimo ni opazil zaradi prevelike hitrosti tistega, ki je vozil prehitro), je krivda deljena.

Koliko se komu zdi vredno dokazovati, je seveda vprašanje, saj se nujno vključijo ne prav poceni zapriseženi sodni cenilci. Toda verjemi, tisti trenutek, ko pride do kazenske odgovornosti zaradi poškodbe ali celo smrti, se bo vsak normalen trudil, da čim večji delež krivde odvrne od sebe. Zavarovalnicam pa tudi močno ustreza sokrivda (le zakaj? :o ).

Gledanje nazaj na AC pa je pametno tudi tedaj, ko voziš krepko nad omejitvijo. Nikoli ne veš, kdaj ima kdo večjega (pardon hitrejšega) od tebe.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr jul 23, 2008 9:59 am

Dokazat malenkostno (10-20km/h) preveliko hitrost na AC je izredno težko, med tem ko pa spremembo smeri oziroma pasu pa niti ni tako zahtevno tako, da tisti, ki brezskrbno menjajo pas so v večini primerov krivi v celoti.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: burek66 in 7 gostov