~toMmy~ je napisal/-a:@lizard: Ni mi treba nič poenostavljat, dobro vem kaj hočeš povedat, ampak posplošuješ svoje znanje, ki je koncentrirano predvsem na športne gume širših dimenzij na recimo touring gume manjših dimenzij, ki imajo z odvajanjem vode precej manj težav in na kombije - tovorne gume. Poglej na tem testu profil treh gum, ki imajo najboljšo skupno oceno na mokrem, poseben poudarek na OptiGripu, ki je zaradi nižjega hitrostnega razreda postavljen skrajno desno:
http://www.motorevija.si/datoteke/20555R16Wmarectab.gif
Glede kombijev res ne vem, kaj ti ni jasno, saj ni noben rekel, da so letne za v smeti, le pri aquaplaningu se ne morejo kosat z zimskimi, kar je že ob pogledu na profil jasno razvidno. Ker se pa zimske ponavadi toliko obrabijo, da ne bi zdržale še ene cele zime oz. jih je lastnikom škoda metat v smeti dokler je kaj profila, ostajajo gor še čez poletje.
V zvezi z osebnimi sem tudi lepo napisal kdaj se mi izjemoma (točno določene) zimske gume obnesejo bolje od letnih in tu se gre za dejstvo, ker na odsekih v Lj, po katerih se redno vozim, opazim občutno razliko po menjavi gum. Še enkrat poudarjam, da to nima nobene veze s (hitrejšo) vožnjo po "normalnih" cestah, tam so letne daleč spredaj. Še enkrat si povedal isto kot prej, zanemaril pa, da so zimske gume iz mehkejšega materiala in da se zaradi lamel (ter v mojem primeru manjše colaže) bolj prilagajajo raznim neravninam, razpokam ipd. Nenazadnje se gre za neraven, flikan, gladek, dotrajan asfalt in ne za poligon oz. pisto.
speedfreak je napisal/-a:Vse lepo in prav, ampak da gume ne zagreješ v mestni vožnji po LJ, polni pospeševanj in zaviranj je pa malo bosa, prav tako sam oprijem zismkih proti letnim, pri zimski se kar čuti kako se zvija, medtem ko pri letni tega ne čutiš, ne bom pa trdil za sveto, da je po dežju kakšna razlika v odvajanju vode, ne pri zaviranju kot lizard trdi
Tomas666 je napisal/-a:a zarad tega je že teleban?
X-Hair je napisal/-a:Niso samo telebani, med posnetki so tudi tisti, ki opazujejo prometi in sodelujejo v njem.![]()
Tomas666 je napisal/-a:Ne vem kaj bi rad s temi posnetki dokazal...![]()
lp!
speedfreak je napisal/-a:Vse lepo in prav, ampak da gume ne zagreješ v mestni vožnji po LJ, polni pospeševanj in zaviranj je pa malo bosa, prav tako sam oprijem zismkih proti letnim, pri zimski se kar čuti kako se zvija, medtem ko pri letni tega ne čutiš, ne bom pa trdil za sveto, da je po dežju kakšna razlika v odvajanju vode, ne pri zaviranju kot lizard trdi
lizard je napisal/-a:@king1:
Če pa je spet govora o kombijih in za njih specifičnih zimskih guma pa prekoči tale post ;).
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov