Debate, ki niso vezane na ostala področja...

plinaš
Uporabnik

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a plinaš Ne mar 13, 2011 11:53 am

@ iziboy - a ti je žužek na žulj stopil?? he,he...

@ zuzek - če nisi monter plinskih naprav nimaš kaj montirat v avto ..časi hojladri montaž so minili... a sploh veš , koliko papirjev rabiš za homologacijo ? ali jih poseduješ ?? verjetno ne , ker drugače bi si na papirjih prebral katera naprava je...
najdi monterja landi renzo , plačaj montažo in material zanjo ( obe bakrenki novi , konusi,novi filtri za plinasto in tekočo fazo ...) pa še papirje za homologacijo ti lahko izda - za tank moraš pa prinesti papirje od točno tega , ki bo vgrajen (serijska številka) !

s to napravo boš itak izgubil 20% moči in plinsko porabo boš imel 25% večjo kot bencinsko ... potem boš pa tulil okoli kako je plin v avtu zanič stvar...
raje se šporgeta drži . če imaš plin samo za kuhanje...

kaj ni nobenega z landi-jem tukaj , da bi mu pomagal ? včasih je bilo monterjev in uporabnikov te naprave kot listja in trave..le kam so šli vsi?
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Ne mar 13, 2011 12:58 pm

@zuzek - najdi monterja landi renzo , plačaj montažo in material zanjo ( obe bakrenki novi , konusi,novi filtri za plinasto in tekočo fazo ...) pa še papirje za homologacijo ti lahko izda - za tank moraš pa prinesti papirje od točno tega , ki bo vgrajen (serijska številka) !

s to napravo boš itak izgubil 20% moči in plinsko porabo boš imel 25% večjo kot bencinsko ... potem boš pa tulil okoli kako je plin v avtu zanič stvar...

ubistvu po branju sem dostix zasledlil da nekateri niso homologirali, in je v upoštev tudi ta metoda, da če borezervar namesto rezervne gume, se stvar ne homologira.
druga je, da dobim papirje od nekoga in stvar homologiram

bom pa se pozanimal koliko stane montaža, našel sem nekoga na strani http://www.avtoplin.net

glede izgube moči, nekateri trdijo da je manjša, nekateri enaka.. ali bi bila 20% izguba moči, ker je naprava starejša, kako si prišel do teh procentov?

25% večja poraba plina pa ni nič slabo, ker je plin še enx cenejši ane :)

iziboy je napisal/-a:Ne montiraj sam , ker ne boš mogel homologirat! Za homologacijo moraš imeti certifikat vgrajevalca, ki mu ga izda proizvajalec naprave. Če bi ti kljub temu šel kateri na roko in ti dal papirje, bo sam sebi v skledo pljunil.

P.S. pa kaj ti bo plin če imaš že v podpisu razloženo kaj si misliš o njem?!

se da vse vštimat, ne komplicirat

podpis je trenutno razmišljanje, ki se spreminja
a zdej pa se ne da spremenit kr podpisa al kaj? :roll:
saj čez 30 let bojo vsi avti tudi na elektriko, a takrat tudi ne bom smel vozit na elektriko, ker mam to v podpisu?
Alergičen na rjo

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne mar 13, 2011 1:58 pm

zuzek je napisal/-a:ubistvu po branju sem dostix zasledlil da nekateri niso homologirali, in je v upoštev tudi ta metoda, da če borezervar namesto rezervne gume, se stvar ne homologira.
druga je, da dobim papirje od nekoga in stvar homologiram

bom pa se pozanimal koliko stane montaža, našel sem nekoga na strani http://www.avtoplin.net

glede izgube moči, nekateri trdijo da je manjša, nekateri enaka.. ali bi bila 20% izguba moči, ker je naprava starejša, kako si prišel do teh procentov?

25% večja poraba plina pa ni nič slabo, ker je plin še enx cenejši ane :)

se da vse vštimat, ne komplicirat

podpis je trenutno razmišljanje, ki se spreminja
a zdej pa se ne da spremenit kr podpisa al kaj? :roll:
saj čez 30 let bojo vsi avti tudi na elektriko, a takrat tudi ne bom smel vozit na elektriko, ker mam to v podpisu?

- če ne boš homologiral : strošek za polnilni ventil z adapterjem poleg bencina - pri obstoječem bo vsak videl na odbijaču da imaš na plin... strošek demontaže in ponovne montaže sistema pred vsakim tehničnim pregledom - tisti ki tam delajo niso "butli" , skriti se pa tudi ne da vsega... možen zaplet z zavarovalnico ob morebitni prometni nesreči , ker se voziš z nehomologiranim avtom torej tudi ni tehnično izpraven če ni homologiran ... če pride pri nesreči do požara , ga bodo (verjetno brez veze a vseeno) naprtili plinski napravi....
- kazen , če ti odkrijejo napravo brez homologacije (baje ni prav majhna)
- poraba :to kar se mi tukaj v večini pogovarjamo teče beseda o full sekvent večtočkovnem vbrizgu , pri katerem ostaja moč motorja na približno isti ravni(izguba cca.3 - 5%) in višja poraba plina glede na bencin med 5-15%... ta tvoja naprava je dve generaciji nazaj . prvotno namenjena za vplinjač ... je pa res , da ti to namontirajo v tistih oglasih o poceni plinski napravi : "že od 700€ naprej" - na vse motorje ... pa delalo kakor delalo...

(joke) aja...podpis se lahko spremeni , seveda...no potem se boš pa ti lahko vozil čez 30 let na rjo =P
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
T1cK0
Uporabnik

Napisal/-a T1cK0 Ne mar 13, 2011 6:14 pm

Že 3x sem natankal 44 litrov plina in naredil preko 700km ... največ 752km. To mi je sicer čist preveč všeč :D ampak me vseeno zanima. če se še komu te lepe stvari godijo :) tankam pa skos na Verovškovi.
Je pa tukaj druga stvar ... napravica mi piska za servis :) ampak me nič ne vleče na servis če tuk mal pije :P
Slika

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne mar 13, 2011 6:34 pm

T1cK0 je napisal/-a:Že 3x sem natankal 44 litrov plina in naredil preko 700km ... največ 752km. To mi je sicer čist preveč všeč :D ampak me vseeno zanima. če se še komu te lepe stvari godijo :) tankam pa skos na Verovškovi.
Je pa tukaj druga stvar ... napravica mi piska za servis :) ampak me nič ne vleče na servis če tuk mal pije :P

ja nekaj se dogaja ... na servis pa le pojdi...
plin je cnej k bencin

Frips
Nov uporabnik

Napisal/-a Frips Ne mar 13, 2011 7:48 pm

plinaš je napisal/-a:
- če ne boš homologiral : strošek za polnilni ventil z adapterjem poleg bencina - pri obstoječem bo vsak videl na odbijaču da imaš na plin... strošek demontaže in ponovne montaže sistema pred vsakim tehničnim pregledom - tisti ki tam delajo niso "butli"

Pri nas na tehničnem marsikaj spustijo mimo...samo meni se je takoj zapičil v to, da imam na plin in šel prverjat homolomo :D

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Ne mar 13, 2011 8:29 pm

plinaš je napisal/-a:- če ne boš homologiral : strošek za polnilni ventil z adapterjem poleg bencina - pri obstoječem bo vsak videl na odbijaču da imaš na plin... strošek demontaže in ponovne montaže sistema pred vsakim tehničnim pregledom - tisti ki tam delajo niso "butli" , skriti se pa tudi ne da vsega... možen zaplet z zavarovalnico ob morebitni prometni nesreči , ker se voziš z nehomologiranim avtom torej tudi ni tehnično izpraven če ni homologiran ... če pride pri nesreči do požara , ga bodo (verjetno brez veze a vseeno) naprtili plinski napravi....
- poraba :to kar se mi tukaj v večini pogovarjamo teče beseda o full sekvent večtočkovnem vbrizgu , pri katerem ostaja moč motorja na približno isti ravni(izguba cca.3 - 5%) in višja poraba plina glede na bencin med 5-15%... ta tvoja naprava je dve generaciji nazaj . prvotno namenjena za vplinjač

najprej hvala za komentar

- stvar je taka da bi jo homologiral, preverit bi pa še moral koliko stane vgradnja te rabljene naprave

- glede porabe, ok 5% zgubiš na moči, in tudi če je višja poraba 15% je še zmeraj plin cenejši 50% se pravi še zmeraj daš manj €/100 km al kaj si hotel s tistim povedat?

- vidim da se malo spoznaš na to napravo, ki je 2 generacije starejša in je prvotno namenjena za vplinjač. kaj to pomeni? bi bile kakšne komplikacije pri montaži
na tipota z električnim vžigom?

lp
Alergičen na rjo

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Ne mar 13, 2011 10:05 pm

plinaš je napisal/-a:
T1cK0 je napisal/-a:Že 3x sem natankal 44 litrov plina in naredil preko 700km ... največ 752km. To mi je sicer čist preveč všeč :D ampak me vseeno zanima. če se še komu te lepe stvari godijo :) tankam pa skos na Verovškovi.

ja nekaj se dogaja ... na servis pa le pojdi...

Emm.....tkole iz radovednosti za kater avto pa gre ?

Ker tole je zelo majhna poraba plina 44/700*100 = 6,28 l plina....not bad, not at all...
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne mar 13, 2011 10:10 pm

zuzek je napisal/-a:- stvar je taka da bi jo homologiral, preverit bi pa še moral koliko stane vgradnja te rabljene naprave

- glede porabe, ok 5% zgubiš na moči, in tudi če je višja poraba 15% je še zmeraj plin cenejši 50% se pravi še zmeraj daš manj €/100 km al kaj si hotel s tistim povedat?

- vidim da se malo spoznaš na to napravo, ki je 2 generacije starejša in je prvotno namenjena za vplinjač. kaj to pomeni? bi bile kakšne komplikacije pri montaži
na tipota z električnim vžigom?

lp

na to napravo se ne spoznam..znam brati kaj piše na izparilcu in kot je videti na sliki ima prirobnico za dovajanje plina - namesto elektromagnetnih ventilov... torej izgubiš na avtu ki ima večtočkovni vbrizg goriva z bencinskimi injektorji cca 20% moči... poraba je tudi zato dosti večja kot pri kompatibilnih plinskih sistemih kjer ti vpihuje plin večtočkovno in istočasno torej isto kot bi ti vbrizgaval bencin...
sem pa že videl avte , ki so bili - predvsem v južnih državah balkana - narejeni na tak - tvoj sistem in so se peljali-premikali ... ni avtomatskega preklopa na plin in nazaj na bencin ..
plin je cnej k bencin

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne mar 13, 2011 10:13 pm

rosonero je napisal/-a:Emm.....tkole iz radovednosti za kater avto pa gre ?

Ker tole je zelo majhna poraba plina 44/700*100 = 6,28 l plina....not bad, not at all...

ja to pomeni po naših izkušnjah kakih 5,5 - 5,8l bencinske porabe... pa to je res prečudovito :pivo
plin je cnej k bencin

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Ne mar 13, 2011 10:23 pm

plinaš je napisal/-a:

ja to pomeni po naših izkušnjah kakih 5,5 - 5,8l bencinske porabe... pa to je res prečudovito :pivo

Sj to me zanima, kakšen je to bencinar ki ima 5,5 porabe ?

McBobo
Novinec

Napisal/-a McBobo Ne mar 13, 2011 11:04 pm

rosonero je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:

Mogoče kakšen Clio 1.2. Jaz ga imam in pokurim 6,4 litra, če vozim dokaj solidno- pol kilometrine po 100km/h ostalo pa do 130km/h.
Mogoče, če bi vozil vso pot samo po 90km/h po avtocesti bi ga mogoče celo spravil na 5,5l porabe.
Še bolj ziher pa z OMV-jevim bencinom.

buggy
Nov uporabnik

Napisal/-a buggy Po mar 14, 2011 8:28 am

McBobo je napisal/-a:
rosonero je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:

Mogoče kakšen Clio 1.2. Jaz ga imam in pokurim 6,4 litra, če vozim dokaj solidno- pol kilometrine po 100km/h ostalo pa do 130km/h.
Mogoče, če bi vozil vso pot samo po 90km/h po avtocesti bi ga mogoče celo spravil na 5,5l porabe.
Še bolj ziher pa z OMV-jevim bencinom.

mislim da gre za tole kar je tudi ze v tej temi pisal:

Honda Civic 1.5 ILS

bencin 6,5 - 7,5 l/100km
plin 7 - 8 l/100km

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Po mar 14, 2011 9:29 pm

Honda Civic 1.5 ILS

bencin 6,5 - 7,5 l/100km
plin 7 - 8 l/100km[/quote

Potem pa tukaj nekaj ne štima, ker mu avto sedaj žre manj plina kot povprečno bencina................

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Po mar 14, 2011 9:39 pm

rosonero je napisal/-a:Honda Civic 1.5 ILS

bencin 6,5 - 7,5 l/100km
plin 7 - 8 l/100km[/quote

Potem pa tukaj nekaj ne štima, ker mu avto sedaj žre manj plina kot povprečno bencina................

Sej to bo ugotovil ko bojo ventilčki ''poleteli'', razen če jih ne štela vsakih 10.000km. Ker če ima tolk ''našponan'' plin, mu nobeno mazanje ne pomaga :(
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

Uporabniški avatar
T1cK0
Uporabnik

Napisal/-a T1cK0 To mar 15, 2011 2:57 pm

No saj avto bom peljal na servis :D to je bilo bolj v hecu mišljeno ;) mi je škoda totalno uničit avto zaradi manjše porabe.
Kar se pa ventilov tiče, jih bom pa dal pregledat, če je res kaj narobe.

Sicer pa je na avtomobilu plinska naprava nameščena že več kot 4 leta in je brez mazanja ventilov. Vsaj jaz dodatnega mazanja ventilov nisem nikjer opazil.
Slika

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Sr mar 16, 2011 8:02 pm

odprta še ena nova pumpa z LPG-jem, tokrat končno tudi v Velenju, BS Petrol Velenje II pri rdeči dvorani, odprt 24 ur ;)
jutr pa verjetn kr tja tankat, pa čeprav petrolov plin za spoznanje dražji od omv :mrgreen:

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr mar 16, 2011 10:06 pm

Frips je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:
- če ne boš homologiral : strošek za polnilni ventil z adapterjem poleg bencina - pri obstoječem bo vsak videl na odbijaču da imaš na plin... strošek demontaže in ponovne montaže sistema pred vsakim tehničnim pregledom - tisti ki tam delajo niso "butli"

Pri nas na tehničnem marsikaj spustijo mimo...samo meni se je takoj zapičil v to, da imam na plin in šel prverjat homolomo :D

A to se ne da tako skrit, da se ne vidi nič? Recimo plinska napeljava je pod plastičnim pokrovom motorja, ki ga ima večina novejših avtomobilov srednje klase. Ventil za tankanje je lahko za vratci, kjer je pokrovček za benz se pravi, da se ga itak ne vidi, ker so vratca čez. Tank za plin je namesto rezerve se pravi je skrit pod podlogo pa kolikor vem ne bulijo v prtljažnik, sam rezervno gumo flikneš notri, če bi jo hotel preverit. Na test plinov greš pa itak tako, da kuriš benz, da ne bi slučajno dobil kakšnih čudnih podatkov.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Sr mar 16, 2011 10:16 pm

Sem računal zase, čisto tako za zaradi firbca. Plinska naprava se niti meni ne splača, kakšne računice imate pa vi? Ali samo jaz ne vidim v tem smisla?

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Sr mar 16, 2011 10:43 pm

BBoss je napisal/-a:
Frips je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:

A to se ne da tako skrit, da se ne vidi nič? Recimo plinska napeljava je pod plastičnim pokrovom motorja, ki ga ima večina novejših avtomobilov srednje klase. Ventil za tankanje je lahko za vratci, kjer je pokrovček za benz se pravi, da se ga itak ne vidi, ker so vratca čez. Tank za plin je namesto rezerve se pravi je skrit pod podlogo pa kolikor vem ne bulijo v prtljažnik, sam rezervno gumo flikneš notri, če bi jo hotel preverit. Na test plinov greš pa itak tako, da kuriš benz, da ne bi slučajno dobil kakšnih čudnih podatkov.

Na tehničnem za avto sploh nism bil tako dolgo da se sploh ne spomnem več kako poteka..... a sploh odpre pokrov motorja ( vem ja butasto sam na tehnični sploh ne hodim, grejo drugi :D ) :?:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov