Voith je napisal/-a:v tem smislu mi je žal, da nemčija ni izpeljala word domination do konca.. ker omejitve na avtocesti so najvecja bedarija na svetu. levi pas dila gas pravilo bi moglo bit in pol bi tut vsi precej bolj opazovali kaj se dogaja za njimi.
Sam sem se veliko vozil po DE (sem nekaj tudi delal tam). Nemci imajo tam, kjer je cesta dovolj ravna res neomejeno hitrost, vendar pa - tako so mi rekli domačini, prebral pa nisem - je človek (so)kriv, če vozi več kot 130 na AC (kjer sicer ni omejitve), pa se zgodi prometna nesreča.
Tam, kjer so AC podobne našim (torej relativno ovinkaste), pa imajo praviloma vedno postavljeno omejitev na 130km/h (ob gostem prometu elektronske table nastavijo še na manj).
Voith je napisal/-a:drgac pa ce te nekdo izsili in dokazuje da si se peljal prehitro bo precej tesko dokazal, da tudi on ni sel prehitro, ker ce vozita oba prehitro se nic ne deli pol in je kriv tisti, ki je izsilil.
Tu so še določene pravne zanke. Nimam pojma, kako bi se to izšlo v pravni realnosti.
Voith je napisal/-a:sm pa 100% za to, da se po mestu drzi omejitev, sam na avtocesti pa na ravnih odsekih res nima smisla.
Jaz sem mnenja, da se je potrebno
vedno držati omejitev. Res pa nimam pojma, zakaj omejitev hitrosti na AC (pa tudi drugje, kjer je seveda to mogoče) raje ne nadomestijo z znaki "priporočena hitrost", za katere bi veljalo podobno, kot v Nemčiji za neomejeno hitrost.
Recimo pri hiškah, ki nas v času vinjet ovirajo, bi omejitev 40km/h, ki je sedaj narisana na cestišču, prav gotovo nadomestil s priporočeno hitrostjo 40km/h, saj za manjše avtomobile to ne pomeni nobene razlike, širši (kombiji, poltovornjaki,...) pa tako vedo, da je potrebno zaradi ožine še bolj počasi.