~toMmy~ je napisal/-a:@lizard: Saj načeloma se popolnoma strinjam s tabo, ne strinjam se pa s
posploševanjem in zanemarjanjem specifičnih situacij. Za gume na kombijih si se komaj nekako sprijaznil, kljub moji nazorni razlagi in trem ali štirim mnenjem podanih na podlagi izkušenj, prednosti simetričnih profilov na mokrem pri testu bolj "touring" gum sploh nisi komentiral, glede nekaj specifičnih situacij (ki niso omenjene v testih), kjer se zimske po mojih izkušnjah bolj obnesejo, pa ob tako črno belem pogledu na celotno zadevo težko govoriva kaj več brez praktičnega prikaza.
No da se vrnem k prvotni temi... V petek se mi je mudilo (ja, vozil sem čez omejitve) in dohitim novega Megana karavana, ki je sprva vozil kot star ata. Na prvi ravnini sem se (opazno) pripravil na prehitevanje, ampak se je v daljavi prikazal avto in sem raje odnehal odnehal. Sledila je še ena dolga ravnina, kjer sem se spravil prehitevat, je pa ta i**** v tem času našel gas in začel pritiskat do konca. Saj bi šlo mimo, ampak se je bližal ne preveč pregleden odsek in sem zaradi prizadetega obnašanje prehitevanega raje popustil, čeprav sem bil že z zadnjimi vrati pri njegovem sprednjem koncu. Ko so prišli ovinki, je Alonso spet bremzal do konca, na ravnini pa deja vu. V naslednjem sklopu ovinkov itak spet po bremzi, da ga ne bi slučajno vrglo iz ceste. Nasprotujem nabijanju na rit in ga res izjemoma izvajam, ampak takrat sem se pa nalimal na njega in začel še trobit, ker je spet nenormalno upočasnil. No potem sem prišel mimo njega in po prvih ovinkih ga itak ni bilo več na obzorju...
Moja reakcija ni bila posledica neke živčnosti, bolj stvar začudenja nad takšnim ravnanjem. Kljub vsemu sem ohranil trezno glavo in nisem rinil z glavo skozi zid, čeprav bi lahko ravnal tudi bolj flegmatično in izpustil tisto nabijanje na rit, ampak s takšno gesto sem mu želel pokazat, da me ovira, pa tudi pospeševanje med tem ko te kdo prehiteva, je z razlogom prepovedano, ta bi me pa raje spravil do konca v škarjice, kot popustil. Vedno znova me fascinirajo takšni osebki, ki nočejo nobenega niti pod razno spustit mimo, čeprav jim je kristalno jasno, da bodo že čez nekaj sto metrov občutno počasnejši.
Že večkrat sem napisal in še enkrat bom. Ne razumem, kaj mora bit narobe s človekom, da nekoga za sabo na vse pretege namerno zadržuje in ovira.

Ponos ali preveč gledanja F1?
Ne odobravam ne enega ne drugega, ampak si prepričan, da ni pospeševanje le njega krivec tvoje začetne geste? Mene recimo moti, če sam vozim 90km/h po regionalki, pa me dohiti X oseba, takoj za ritko in pričakuje, da se mu bom preklonil in pospešil? Sam nikakor ne pospešujem če me nekdo prehiteva, še raje vidim da me. Ampak me moti tista gesta, ko nemore spustit gasa, bit za mano vsaj ene dve dolžini avta ( ker ni nič na boljšem kot če je 0,442m, le spravlja enega in drugega v ? položaj), počakat na pregleden odsek in prehiti.
Se pa strinjam da nove kazni nebodo nič spremenile, ker bi bilo potrebno spremenit zadeva v glavah ljudi. Vsekakor pa sam sistem drugače nemore poskrbet za ljudi z balkanskim mišlenjem, kot da nabije kazni. Zakaj pa se potem lahko Avstrijec vozi po omejitvi pa je kazen dosti nižja kot pri nas?
In naj citiram osebke iz 24kur, ki jo mimogrede obišče največ kokoši in petelinov iz Slovenije.
Bilo je o kazni Slovencu, ki je divjal po HR avtocestah z 243km/h (če je kaj res):
Red_October
16.05.2011, 16:50
-24
Ah, toliko sem se jaz v soboto vozil z motorjem po obvoznici ......Nič groznega ni to.
KR2007
16.05.2011, 16:57
35
kaj je mel za avta? sicer pa ti sploh niso tako nevarni kot npr. tisti, ki vozijo po nasprotni strani ceste. pač je bila bolj prazna avtocesta pa je malo pritisnil
tom.tom
16.05.2011, 17:20
29
Džabe kazen. Takoj ta vikend grem sprobat kok moja makina leti!
vilibalt
16.05.2011, 19:36
26
da bi blo pri nas tak za đabe..
Odpri.oci
16.05.2011, 18:47
47
Izdali nalog za 400 EUR in 12 mesecev prepovedi vožnje po Hrvaškem ????
.
Tole se mi zdi kot VABILO na dirkanje po hrvaških AC... kot VABILO za preizkušanje zmogljivosti avtomobila, hehehe....

Sonyboy
16.05.2011, 20:35
-22
to ni nič! js sm se že po evropi peljal z svojo e39 4.0 300km/h. adrenalin!!

pa kaj? zato so pa
AVTOCESTE!
dule100
17.05.2011, 09:54
40
Vsaj ena država, kjer lahko za solidno ceno preizkusiš moč in hitrost svojega avtomobila !