Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a _furby_ Po jun 20, 2011 5:43 pm

danes zgodaj zjutraj spet en kaliber na cesti.
priletim v predor Kastelec z nevrjetnimi 110 km/h in nekje po 1/3 dohitim 2 avta ki vozita po prehitevalnem pasu z cca. 80 km/h (ura 4 zjutraj...nikjer zive duse).
ok, se priblizujem prvemu in se normalno odmakne, potem se priblizujem ta drugemu in vidim da me ne jeb. 5% ... spustim gas in cakam, cakam, cakam. po 500 metrih na hitro poblendam, uni v 206-ki da desni zmigavc in se mi sploh ne odmakne. vozi naprej 80 km/h po prehitevalnem z desnim zmigavcem :roll:
sele ko smo bili 500 metrov iz predora se je skrcal na desni (vozni) pas :/:o:/
turbo inside

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To jun 21, 2011 1:28 pm

@lizard: Saj načeloma se popolnoma strinjam s tabo, ne strinjam se pa s posploševanjem in zanemarjanjem specifičnih situacij. Za gume na kombijih si se komaj nekako sprijaznil, kljub moji nazorni razlagi in trem ali štirim mnenjem podanih na podlagi izkušenj, prednosti simetričnih profilov na mokrem pri testu bolj "touring" gum sploh nisi komentiral, glede nekaj specifičnih situacij (ki niso omenjene v testih), kjer se zimske po mojih izkušnjah bolj obnesejo, pa ob tako črno belem pogledu na celotno zadevo težko govoriva kaj več brez praktičnega prikaza.

No da se vrnem k prvotni temi... V petek se mi je mudilo (ja, vozil sem čez omejitve) in dohitim novega Megana karavana, ki je sprva vozil kot star ata. Na prvi ravnini sem se (opazno) pripravil na prehitevanje, ampak se je v daljavi prikazal avto in sem raje odnehal odnehal. Sledila je še ena dolga ravnina, kjer sem se spravil prehitevat, je pa ta i**** v tem času našel gas in začel pritiskat do konca. Saj bi šlo mimo, ampak se je bližal ne preveč pregleden odsek in sem zaradi prizadetega obnašanje prehitevanega raje popustil, čeprav sem bil že z zadnjimi vrati pri njegovem sprednjem koncu. Ko so prišli ovinki, je Alonso spet bremzal do konca, na ravnini pa deja vu. V naslednjem sklopu ovinkov itak spet po bremzi, da ga ne bi slučajno vrglo iz ceste. Nasprotujem nabijanju na rit in ga res izjemoma izvajam, ampak takrat sem se pa nalimal na njega in začel še trobit, ker je spet nenormalno upočasnil. No potem sem prišel mimo njega in po prvih ovinkih ga itak ni bilo več na obzorju...

Moja reakcija ni bila posledica neke živčnosti, bolj stvar začudenja nad takšnim ravnanjem. Kljub vsemu sem ohranil trezno glavo in nisem rinil z glavo skozi zid, čeprav bi lahko ravnal tudi bolj flegmatično in izpustil tisto nabijanje na rit, ampak s takšno gesto sem mu želel pokazat, da me ovira, pa tudi pospeševanje med tem ko te kdo prehiteva, je z razlogom prepovedano, ta bi me pa raje spravil do konca v škarjice, kot popustil. Vedno znova me fascinirajo takšni osebki, ki nočejo nobenega niti pod razno spustit mimo, čeprav jim je kristalno jasno, da bodo že čez nekaj sto metrov občutno počasnejši.

Že večkrat sem napisal in še enkrat bom. Ne razumem, kaj mora bit narobe s človekom, da nekoga za sabo na vse pretege namerno zadržuje in ovira. :roll: Ponos ali preveč gledanja F1?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair To jun 21, 2011 2:03 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Moja reakcija ni bila posledica neke živčnosti, bolj stvar začudenja nad takšnim ravnanjem. Kljub vsemu sem ohranil trezno glavo in nisem rinil z glavo skozi zid, čeprav bi lahko ravnal tudi bolj flegmatično in izpustil tisto nabijanje na rit, ampak s takšno gesto sem mu želel pokazat, da me ovira, pa tudi pospeševanje med tem ko te kdo prehiteva, je z razlogom prepovedano, ta bi me pa raje spravil do konca v škarjice, kot popustil. Vedno znova me fascinirajo takšni osebki, ki nočejo nobenega niti pod razno spustit mimo, čeprav jim je kristalno jasno, da bodo že čez nekaj sto metrov občutno počasnejši.

Že večkrat sem napisal in še enkrat bom. Ne razumem, kaj mora bit narobe s človekom, da nekoga za sabo na vse pretege namerno zadržuje in ovira. :roll: Ponos ali preveč gledanja F1?

To tudi sam ne razumem že nekaj časa. Če me že kdo dohiti se mu enostavno prilagodim in sodelujem pri temu, da bo čimprej mimo. Očitno smo eni čudni. Kaj te vem. :mrgreen: A veš kaj je še najbolj smešno vseskupaj, da se bo našel nekdo in ti napisal, koji falus tukaj neki noriš. Evo, tale b**** tudi ne razmišlja ampak ama popolnoma nič. Če te kaj nervira med vožnjo, se sutaviš pa ni važno kje in kdaj. Motorist ob nepravem času na pravem mestu in bi pisalona 24kur. Motorist zaradi neprilagojene hitrosti priletel v avtomobila. Sej to, da je avtomobil STAL NEOZNAČEN V OVINKU, itak nima veze. Če bi to napisali, potem ovce nebi več bejale in ploskale, da se kazni zvišajo in bojo s tem posledično spravili norce s cest. Pa kdo, u pi**o materno, še verjame tole.

http://www.youtube.com/watch?v=W5Tr3YiSpJg
SlikaSlika

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ To jun 21, 2011 3:18 pm

X-Hair je napisal/-a:http://www.youtube.com/watch?v=W5Tr3YiSpJg

vrata bi mu moral na stezaj odpret :mrgreen:
turbo inside

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel To jun 21, 2011 3:29 pm

Resda sem še voznik začetnik, ampak mi tako kot vam, ni jasno, kako lahko tako narod vozi. Sam spoštujem predpise, sodelujem v prometu kolikor se da pravilno, vidim pa ene, ki jim še zmeraj ni jasno, da niso sami na cesti. In potem se sprašujem, zakaj bom moral jaz zapraviti še ne vem koliko dnarja, da bom opravil vožnje odličnosti in test varne vožnje( ok, na test sem tako ali tako imel namen iti, ampak vožnjo odličnosti, kjer niti ne moreš pasti se mi zdi res samo brezvezno polnjenje blagajne), taki pa se bodo z malo sreče, brez, da bi kdaj plačali kazen za tako vedenje peljali do svojga 100. leta in delali zmedo v prometu, ali bognedaj povzročali nesreče.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To jun 21, 2011 4:10 pm

~toMmy~ je napisal/-a:@lizard: Saj načeloma se popolnoma strinjam s tabo, ne strinjam se pa s posploševanjem in zanemarjanjem specifičnih situacij. Za gume na kombijih si se komaj nekako sprijaznil, kljub moji nazorni razlagi in trem ali štirim mnenjem podanih na podlagi izkušenj, prednosti simetričnih profilov na mokrem pri testu bolj "touring" gum sploh nisi komentiral, glede nekaj specifičnih situacij (ki niso omenjene v testih), kjer se zimske po mojih izkušnjah bolj obnesejo, pa ob tako črno belem pogledu na celotno zadevo težko govoriva kaj več brez praktičnega prikaza.

No da se vrnem k prvotni temi... V petek se mi je mudilo (ja, vozil sem čez omejitve) in dohitim novega Megana karavana, ki je sprva vozil kot star ata. Na prvi ravnini sem se (opazno) pripravil na prehitevanje, ampak se je v daljavi prikazal avto in sem raje odnehal odnehal. Sledila je še ena dolga ravnina, kjer sem se spravil prehitevat, je pa ta i**** v tem času našel gas in začel pritiskat do konca. Saj bi šlo mimo, ampak se je bližal ne preveč pregleden odsek in sem zaradi prizadetega obnašanje prehitevanega raje popustil, čeprav sem bil že z zadnjimi vrati pri njegovem sprednjem koncu. Ko so prišli ovinki, je Alonso spet bremzal do konca, na ravnini pa deja vu. V naslednjem sklopu ovinkov itak spet po bremzi, da ga ne bi slučajno vrglo iz ceste. Nasprotujem nabijanju na rit in ga res izjemoma izvajam, ampak takrat sem se pa nalimal na njega in začel še trobit, ker je spet nenormalno upočasnil. No potem sem prišel mimo njega in po prvih ovinkih ga itak ni bilo več na obzorju...

Moja reakcija ni bila posledica neke živčnosti, bolj stvar začudenja nad takšnim ravnanjem. Kljub vsemu sem ohranil trezno glavo in nisem rinil z glavo skozi zid, čeprav bi lahko ravnal tudi bolj flegmatično in izpustil tisto nabijanje na rit, ampak s takšno gesto sem mu želel pokazat, da me ovira, pa tudi pospeševanje med tem ko te kdo prehiteva, je z razlogom prepovedano, ta bi me pa raje spravil do konca v škarjice, kot popustil. Vedno znova me fascinirajo takšni osebki, ki nočejo nobenega niti pod razno spustit mimo, čeprav jim je kristalno jasno, da bodo že čez nekaj sto metrov občutno počasnejši.

Ne odobravam ne enega ne drugega, ampak si prepričan, da ni pospeševanje le njega krivec tvoje začetne geste? Mene recimo moti, če sam vozim 90km/h po regionalki, pa me dohiti X oseba, takoj za ritko in pričakuje, da se mu bom preklonil in pospešil? Sam nikakor ne pospešujem če me nekdo prehiteva, še raje vidim da me. Ampak me moti tista gesta, ko nemore spustit gasa, bit za mano vsaj ene dve dolžini avta ( ker ni nič na boljšem kot če je 0,442m, le spravlja enega in drugega v ? položaj), počakat na pregleden odsek in prehiti.

Se pa strinjam da nove kazni nebodo nič spremenile, ker bi bilo potrebno spremenit zadeva v glavah ljudi. Vsekakor pa sam sistem drugače nemore poskrbet za ljudi z balkanskim mišlenjem, kot da nabije kazni. Zakaj pa se potem lahko Avstrijec vozi po omejitvi pa je kazen dosti nižja kot pri nas?

In naj citiram osebke iz 24kur, ki jo mimogrede obišče največ kokoši in petelinov iz Slovenije.
Bilo je o kazni Slovencu, ki je divjal po HR avtocestah z 243km/h (če je kaj res):

Red_October
16.05.2011, 16:50
-24

Ah, toliko sem se jaz v soboto vozil z motorjem po obvoznici ......Nič groznega ni to.

KR2007
16.05.2011, 16:57
35

kaj je mel za avta? sicer pa ti sploh niso tako nevarni kot npr. tisti, ki vozijo po nasprotni strani ceste. pač je bila bolj prazna avtocesta pa je malo pritisnil

tom.tom
16.05.2011, 17:20
29

Džabe kazen. Takoj ta vikend grem sprobat kok moja makina leti!

vilibalt
16.05.2011, 19:36
26

da bi blo pri nas tak za đabe..

Odpri.oci
16.05.2011, 18:47
47

Izdali nalog za 400 EUR in 12 mesecev prepovedi vožnje po Hrvaškem ????
.
Tole se mi zdi kot VABILO na dirkanje po hrvaških AC... kot VABILO za preizkušanje zmogljivosti avtomobila, hehehe.... :-)

Sonyboy
16.05.2011, 20:35
-22

to ni nič! js sm se že po evropi peljal z svojo e39 4.0 300km/h. adrenalin!! :D pa kaj? zato so pa
AVTOCESTE!

dule100
17.05.2011, 09:54
40

Vsaj ena država, kjer lahko za solidno ceno preizkusiš moč in hitrost svojega avtomobila !
Zadnjič spremenil Gosic, dne To jun 21, 2011 4:46 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To jun 21, 2011 4:26 pm

~toMmy~ je napisal/-a:@lizard: Ni mi treba nič poenostavljat, dobro vem kaj hočeš povedat, ampak posplošuješ svoje znanje, ki je koncentrirano predvsem na športne gume širših dimenzij na recimo touring gume manjših dimenzij, ki imajo z odvajanjem vode precej manj težav in na kombije - tovorne gume. Poglej na tem testu profil treh gum, ki imajo najboljšo skupno oceno na mokrem, poseben poudarek na OptiGripu, ki je zaradi nižjega hitrostnega razreda postavljen skrajno desno:

http://www.motorevija.si/datoteke/20555R16Wmarectab.gif

Glede kombijev res ne vem, kaj ti ni jasno, saj ni noben rekel, da so letne za v smeti, le pri aquaplaningu se ne morejo kosat z zimskimi, kar je že ob pogledu na profil jasno razvidno. Ker se pa zimske ponavadi toliko obrabijo, da ne bi zdržale še ene cele zime oz. jih je lastnikom škoda metat v smeti dokler je kaj profila, ostajajo gor še čez poletje.

V zvezi z osebnimi sem tudi lepo napisal kdaj se mi izjemoma (točno določene) zimske gume obnesejo bolje od letnih in tu se gre za dejstvo, ker na odsekih v Lj, po katerih se redno vozim, opazim občutno razliko po menjavi gum. Še enkrat poudarjam, da to nima nobene veze s (hitrejšo) vožnjo po "normalnih" cestah, tam so letne daleč spredaj. Še enkrat si povedal isto kot prej, zanemaril pa, da so zimske gume iz mehkejšega materiala in da se zaradi lamel (ter v mojem primeru manjše colaže) bolj prilagajajo raznim neravninam, razpokam ipd. Nenazadnje se gre za neraven, flikan, gladek, dotrajan asfalt in ne za poligon oz. pisto.

Sorry, da sem spet tole ven potegnil ampak vseeno - ja kolk pa divjate s temi kombiji, da vam je poglavitna lastnost, pri gumah za dostavnike, kolk se dobr obnašajo pri aquaplaningu? Pri normalni vožnji in prilagajanju situaciji na vozišču je aquaplaning bolj velika izjema kot pravilo in odločat se za gume le na osnovi tega je milo rečeno nesmotrno.

Kot razumem lizarda to poskuša tudi dopovedat na primerih testov, ki temeljijo predvsem na veliko bolj verjetnih situacijah (suha in mokra cesta - to ne pomeni poplavljena cesta), ki pa so stalnica v prometu.

Pa da ne bo nekih zablod, da guma, ki ima bolj zaprte kanale oziroma jih ima bočno precej manj slabo odvaja vodo. To ni tako hudo, ker vodo odrine naprej in nazaj skozi sam kanal tudi, če je vzdolžen. Pri zimskih gumah pa je zgodba malce drugačna in ne zaradi vode ozirome prav zaradi vode samo v nekem drugem agregatnem stanju (sneg, prozga). Ker ima voda v taki obliki precej višjo viskoznost se dlje zadržuje v profilu zato so zimski profili veliko bolj odprti s širšimi kanali usmerjenimi v vse strani, da ja čimbolj odvedejo sneg in brozgo, da le ta na zamaši profila in ne naredi take gume neuporabne za vožnjo po snegu.

Bi bilo pa zanimivo vse tele zadeve, o katerih se pogovarjamo, sprobat tudi v praksi in nikakor ne po osebnih občutkih v riti oziroma hrbtu, ko sedimo za volanom ampak s številkami (metri, sekunde, hitrost, ipd).

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ To jun 21, 2011 4:57 pm

BBoss je napisal/-a:ja kolk pa divjate s temi kombiji, da vam je poglavitna lastnost, pri gumah za dostavnike, kolk se dobr obnašajo pri aquaplaningu? Pri normalni vožnji in prilagajanju situaciji na vozišču je aquaplaning bolj velika izjema kot pravilo in odločat se za gume le na osnovi tega je milo rečeno nesmotrno.

nazadnje se mi je to zgodilo pred 10imi dnevi, ko smo imeli malo vecje dezevje tle na obali. govorimo pa o cca. 90 - 100 km/h oops
turbo inside

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To jun 21, 2011 5:55 pm

Gosic je napisal/-a:Ne odobravam ne enega ne drugega, ampak si prepričan, da ni pospeševanje le njega krivec tvoje začetne geste? Mene recimo moti, če sam vozim 90km/h po regionalki, pa me dohiti X oseba, takoj za ritko in pričakuje, da se mu bom preklonil in pospešil? Sam nikakor ne pospešujem če me nekdo prehiteva, še raje vidim da me. Ampak me moti tista gesta, ko nemore spustit gasa, bit za mano vsaj ene dve dolžini avta ( ker ni nič na boljšem kot če je 0,442m, le spravlja enega in drugega v ? položaj), počakat na pregleden odsek in prehiti.

Daj mi zdaj prosim razloži od kod za vraga tebi ideja, da sem se mu na začetku nabil na rit? :shock: Citiraš besedilo, kjer sem jasno napisal, da temu nasprotujem, tega ne izvajam ter tudi kdaj sem to naredil v konkretnem primeru, pa si še vedno razlagaš nekaj čisto po svoje... :lol:

BBoss je napisal/-a:ja kolk pa divjate s temi kombiji, da vam je poglavitna lastnost, pri gumah za dostavnike, kolk se dobr obnašajo pri aquaplaningu? Pri normalni vožnji in prilagajanju situaciji na vozišču je aquaplaning bolj velika izjema kot pravilo in odločat se za gume le na osnovi tega je milo rečeno nesmotrno.

In spet... Od kod ti to, da je komu to poglavitna lastnost in da se kdo odloča na podlagi tega? Ta debata se je začela, ko sem omenil, da imajo kombiji in tovornjaki zaradi višine (in gum oz. teže) prednost v res hudem nalivu. Poudarek je bil na višini. Nikjer, ampak res nikjer ni bilo napisano, da so zimske gume na splošno boljše, kot tudi ne, da se kdo na podlagi tega odloča za njih, tako da nasprotuješ neobstoječi tezi. :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Če jun 23, 2011 2:35 pm

danes puna mimo mene na juzni LJ obvoznici nek Aston Martin, se prilepi tipu pred mano dobesedno na rit (5m za njim in vijuga levo desno). bogi mozakar pa se ni mel kam odmaknit, kr je ravno prehiteval sleperja. za AM pa se peugeot 407 SW, pol pa oba zadnji moment pred sleperjem na izvozu ven (zadnji pred odcepom za Novo Mesto). :?

aja...Aston Martin pa je dimu zadaj, kot da zre vec olja ko stari Hyundai :lol:
turbo inside

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Če jun 23, 2011 3:05 pm

Kurilca tanka :D
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Pe jun 24, 2011 6:58 am

SlikaSlika

recept
Novinec

Napisal/-a recept Pe jul 01, 2011 7:37 am

recept je napisal/-a:Zadnje čase se vedno bolj sprašujem o IQ voznikov v sloveniji. Povprečno razvit devetletni otrok (IQ okoli 100) ve, kakšna je razlika med puščico levo, puščico naravnost in/ali puščico desno. Pri nas pa je mnogo voznikov (starih vsaj 18 let), ki tega ne vedo. Še bolj zanimiv pa je tisti na Lavrici v sivem Scenicu, kjer mu je na priročni tablici pisalo, da je star (vsaj) 40 let. Malo matematike in poznavanja, da je IQ koeficient med sposobnostmi in starostjo, pa dobimo povprečen IQ: 100 / 40 * 9 = 22,5.

Kako se že vulgarno reče tistim, s tako nizkim IQ?

Danes pri zavijanju s Kajuhove levo na Šmartinsko sem ugotovil, da morda ni samo nizek IQ razlog za nespoštovanje smeri voznih v križišču. Vozilo z oznakami zavarovalnice Generali(*) se je pokazalo v vsej svoji veličini in po pasu za naravnost+desno zavijalo levo. Morda je s tem voznik vsem, ki smo čakali pravilno na pasu za zavijanje levo hotel pokazati znak zavarovalnice. Saj veste, tudi negativna reklama je boljša kot nič reklame. Čisto lahko pa se tudi motim in gre še vedno za težavo iz zgornjega citiranja.

(*) Predstavniki zavarovalnice Generali me lahko kontaktirajo na ZS, če želijo izvedeti več podrobnosti o vozilu.
Mobilni telefon v avtu?
http://www.youtube.com/watch?v=R0LCmStIw9E

Hitro je hitro prehitro!
http://www.youtube.com/watch?v=Y7lCM9ElUqQ

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Pe jul 01, 2011 7:45 am

recept je napisal/-a:Danes pri zavijanju s Kajuhove levo na Šmartinsko sem ugotovil, da morda ni samo nizek IQ razlog za nespoštovanje smeri voznih v križišču. Vozilo z oznakami zavarovalnice Generali(*) se je pokazalo v vsej svoji veličini in po pasu za naravnost+desno zavijalo levo. Morda je s tem voznik vsem, ki smo čakali pravilno na pasu za zavijanje levo hotel pokazati znak zavarovalnice. Saj veste, tudi negativna reklama je boljša kot nič reklame. Čisto lahko pa se tudi motim in gre še vedno za težavo iz zgornjega citiranja.

(*) Predstavniki zavarovalnice Generali me lahko kontaktirajo na ZS, če želijo izvedeti več podrobnosti o vozilu.

Predvidevam, da gre za renomirano bavarsko znamko? Namreč njihova testna in nadomestna vozila so zavarovana pri omenjeni zavarovalnici. Pravi naslov je avtohiša. ;)
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair To jul 05, 2011 6:32 pm

Ta zakon NE deluje. Jaz bi še mal povišal. :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=dj4ARee5eAY

Temu se je le sanjalo tam po cesti. Prehiteti se tudi ni dalo, tako da sva potem skupaj sanjala naprej. Seveda brez fitipaldijev ne gre. :D
http://www.youtube.com/watch?v=eG6PbeNX5M4

http://www.youtube.com/watch?v=FFSN6J0GPzw

Tukaj je še voznik šleparja videl, da je brezupen primer. Lepo ustavil in vse štiri smernike, da lahko kura opravi svoje. :lol:
http://www.youtube.com/user/112umberto? ... 6kMsNNgUyI

Tukaj pa ni kura v igri, ampak petelin. Kako je on to lepo počasi naredil. Kot da bi imel prednost. :mrgreen:
http://www.youtube.com/user/112umberto? ... jUxY_0PQOg
SlikaSlika

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi To jul 05, 2011 7:52 pm

X-Hair
s čim to snemaš? Pa a to imaš na šipi kakšen univerzalen nosilec?

Pa da ne bo samo off:

Danes mi je ena ženska skorajda v bok priletela... V križišču katero ima posebej označeno prednostno... Se približujem križišču in opazim, da se z leve približuje avto. Če ne bi opazil, da nima namena ustavit bi me odnesla direkt na pločnik in v ograjo. Jao. Sam gas ravno čez križišče pa nima veze če je še kdo drug v križišču kater gre čist slučajno po prednostni... :evil:

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Sr jul 06, 2011 10:35 am

Nobenega nosilca ni. Mal se znajdeš pa je. Snemam s tem paketom.
http://gopro.com/cameras/hd-motorsports-hero-camera/

http://www.youtube.com/watch?v=YzEBmPqRTto
SlikaSlika

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus Po jul 11, 2011 11:05 am

Pozdravljeni,
mene pa zanima kam poklicati v primeru da vidiš na avtocesti enega podivjanega avstrijca z novim bmw 5, ko dejansko dela zmedo pa živčen narod. Prehiteva med tovornjaki, po odstavnem pasu, po desni strani, dejansko se ti zalepi za rit, ka te nea dol z ceste porine. Naj še ma država kaj od takih bedakov. Me prav zanima, če bi si gor po Avstriji upal kaj takega. Ziher se mu je na morje mudilo (Hrvaško). To pa je blo na avtocesti mal naprej od MB - Slivnica v smeri Tepanja.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Po jul 11, 2011 11:18 am

matayus je napisal/-a:Pozdravljeni,
mene pa zanima kam poklicati v primeru da vidiš na avtocesti enega podivjanega avstrijca z novim bmw 5, ko dejansko dela zmedo pa živčen narod. Prehiteva med tovornjaki, po odstavnem pasu, po desni strani, dejansko se ti zalepi za rit, ka te nea dol z ceste porine. Naj še ma država kaj od takih bedakov. Me prav zanima, če bi si gor po Avstriji upal kaj takega. Ziher se mu je na morje mudilo (Hrvaško). To pa je blo na avtocesti mal naprej od MB - Slivnica v smeri Tepanja.

pokliči 113. Jaz sem enega pijanca tako spravil s ceste. Ustavili so ga po par km.
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
egster
Novinec

Napisal/-a egster Pe jul 15, 2011 1:08 pm

Pred kakšnim tednom mi je neka ženska, že precej v letih, z dokaj visoko hitrostjo pripeljala v krožišču čelno v nasprotno smer in to kar po notranjem pasu! Sem imel srečo, da je bil zunanji prost in sem se lahko pravočasno umaknil, enako je skoraj trčila v vozilo za mano. Manjkalo je pa res kakšnih 20cm. In potem, kakor da se ni nič zgodilo, je še naprej peljala tako in zapustila krožišče na njej ljubem izvozu :shock:
Edino pametno v takem primeru si je zapisat tablico in poklicat na lokalno policijsko postajo. Tako so mi rekli na 113.. Smešno, da jo bo doletelo največ 120 EUR kazni in 0kt, medtem ko se za druge, po mojem mnenju manjše prekrške, mastno plača.
BMW 530d M E60
Audi A4 Cabrio 3.0 quattro
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov