Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Sr jul 16, 2008 11:22 pm

lisko se totalno strinjam s tabo. . Problem niso policisti, problem je sistem. Ki je tako čudno sestavljen kot hišica iz kart in prav prosi po revoluciji. Predstavljaj si tak prometni režim funkcionirati v kakšni Franciji... Pa sej se folku zmeša 15min po tistem, ko ga sprejmejo še preden dobi kazen. Spet na ulice uničit dve tri ulice v treh največjih mestih, drugi dan pa izredna seja vlade kjer ugotovijo da so mogoče res naredili ne najbolj primerno in da so na teh mestih, ker naj bi bili pametni konstruktivni in podobni hvale vredni pridevki, predvsem pa so tam zato da služijo ljudem!

Tu pri nas je malo bolj sprevrženo, saj je bila tudi policija namenjena temu da služi ljudem ne NA ljudeh :evil: In nevem zakaj pač v primeru ko stolčeš avto ne moreš pač plačati neko tarifo 10eur za zapisnik (ja vem pri nas bi hitro pršlo do korupcije, torej smrdi sistem) ne pa da plačaš kazen za nepravilen premik vozila :roll:

Politiki so zato, da delajo za ljudi.
Policija je zato, da služi ljudem.
Zdravniki so zato, da zdravijo ljudi.

Sej se ve čemu je vseskupaj namenjeno, karkoli od državnega. . Pri nas pa je tko da politiki delajo zase in svojo rit več ali manj, ter zraven en drugem po televiziji lažejo v obraz (včasih bi najraj vrgel daljinca v ekran, ko gledam seje), policija pa tako ali tako samo še izpolnjuje norme. Vsa čast še tistim parim policajem v svoji regiji kjer pač delajo, ki se zavedajo da je njihovo delo častno in so ostali ljudje, ter razumejo stiske in obžalovanja marsikoga ter delijo batine nespametnim pijancem ki razbijajo in letajo z noži po gostilnah. Takim bi dal še dovoljenje da vsakega ki napiha več kot 0,5 po novem razbije kot zajca sred ceste in naredi dober primer za ostale, pa da vidimo kolko bo pijanih na cesti. Treznim se ponudi kozarec soka, da se osvežiš ko 10s pihaš v frulo 8) . .

Tako pa poslušamo samo hitrost hitrost, bla bla , bla bla, hitrost, kazen 500eur, kazen 400eur... Upam da razumeš kam ciljam :)

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr jul 16, 2008 11:34 pm

NaceM je napisal/-a:Tole s klicanjem policije za kasko pa je še posebej dobro napisano. Sam vem za dogodek, ko je človek na poti z dvorišča udaril z vrati od dvorišča svoj avto. Seveda je zaradi kaska moral klicati policijo. Prideta dva policaja (odveč povedati, da ju je čakal skoraj 2 uri) in dobil je kazen, ker ni dobro odpr vrat od dvoriščal. Policaji pač imajo drago uro...

Kateri člen ZVCP-ja pa govori o kršitvah glede premalo odprtih dvoriščnih vrat? :shock:

Kaznuje te lahko zgolj in le po členih zakona in si ne more zmišljevati kazni. Ker če je že tako hudo kar se tiče "policijske države" me zanima, kakšne kazni bodo dobili vsi tisti, ki jim je neureje in toča uničilo avtomobile. Vsi ki so bili v vožnji, neprilagojeno hitrost, vsi, ki so pa bili parkirani pa nevestno parkiranje (lahko bi predvidevali, da se bo drevo prevrnilo), al kako? :roll:

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Če jul 17, 2008 7:10 am

Kateri člen govori to, ne vem. Dobil pa je kazen in predavanje, kaj vse se lahko zgodi, ker so taka vrata lahko nevarna.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če jul 17, 2008 8:04 am

NaceM je napisal/-a:Kateri člen govori to, ne vem. Dobil pa je kazen in predavanje, kaj vse se lahko zgodi, ker so taka vrata lahko nevarna.

Drseča tla v kopalnici so tud, pa 20 centimetrski nož za sekanje zelenjave je tudi in če se poškoduješ tam pa pride policija ti potemtakem da kazen :shock: :shock:

Super, vsaka "čast" policiji, če se tako obnaša... potem se pa na tiskovkah čudijo, kako je možno, da imajo tako porazno slab ugled. Boljšga ne bodo imeli toliko časa dokler bomo ljudje policaja takoj povezali zgolj in samo s kaznijo ter stroški.

In če bodo še naprej take počeli bo ugled iz dneva v dan slabši - čestitke oblastnikom in vodstvu policije... res ste uspeli spraviti policijo na najnižji nivo... edino sodniki so mogoče po ugledu še za policaji.

V drugih državah je zanimivo policija in sodstvo med najbolj spoštovanimi poklici in uglednimi v očeh državljanov. Zakaj tako? Drugod pokličeš policaja na pomoč pri nas pa zgleda zato, da bo na koncu tebe "tepel" (kaznoval). :x

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Če jul 17, 2008 8:34 am

Ja žal je tako. Zato pa se čudijo, da se nikoli nobena priča noče javit, ko je kakšna nesreča.
Enkrat sem videl nesrečo gasilskega avtomobila in nekega cliota, jaz sem celo poklical policijo (in lepo povedal po telefonu, kdo sem, kdaj sem rojen itd... - kar me je pač tisti dispečer spraševal), potem pa vidim čez par dni poziv v časopisu očividcem. (Moram povedati, da me do takrat noben ni kontaktiral za kakšno izjavo, niti policaji na terenu.) Pa sem šel na policijo in povedal, da sem jaz to videl in poklical itd... Se mi je tisti policaj s prometne zahvaljeval, da sem se javil, ker se priče bojijo (valda, ker vedno dobijo kak račun od policajev), da se jim bi javile. Pa me je samo čudno gledal, ko sem mu povedal, da sem to nesrečo jaz poklical takrat in da me kljub temu noben ni kontaktiral za karkoli (v časopis pa so lahko objavili poziv).

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Če jul 17, 2008 8:41 am

Sicer pa sem ravno pred kratkim bral, kako je na Češkem, ki so za mestno policijo (=ekvivalent našim redarjem) nabavili ne vem koliko radarjev za nadzor voznikov, katere so zagrabili izza grma, če so peljali km ali dva nad omejitvijo. In to je bila 90% preokupacija redarjev. Sedaj so pa na državnem nivoju "razorožili" te redarje radarjev, da naj še počnejo kaj drugega. Radarje pa uporablja samo državna policija. Sedaj pa se mestni svetniki (in župani) bunijo, da so za brezveze kupovali te radarje (Praga naj bi jih nakupila kar za 1,5 milona € - tako sem prebral) in da je prihodek iz teh kazni zelo pomembna postavka v mestnem proračunu. :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero Če jul 17, 2008 9:21 am

NaceM je napisal/-a:Sam vem za dogodek, ko je človek na poti z dvorišča udaril z vrati od dvorišča svoj avto. Seveda je zaradi kaska moral klicati policijo. Prideta dva policaja (odveč povedati, da ju je čakal skoraj 2 uri) in dobil je kazen, ker ni dobro odpr vrat od dvoriščal. Policaji pač imajo drago uro...

Edino pravilno da je dobil kazen. To moraš biti teslo, da v takem primeru pokličeš policijo. Če imaš kasko, ti v takih primerih nobena zavarovalnica ne komplicira glede škode :roll:
Boljše bi naredil, če bi poklical cenilca.

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Če jul 17, 2008 10:10 am

Ne vem, kako je na drugih zavarovalnicah, meni piše na polici, da moram poklicati policijo oz. je policijski zapisnik pogoj za uveljavljanje kaska.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če jul 17, 2008 11:10 am

Ko je bilo ravno nekaj govora o pričah. Se popovnoma strinjam, da gre malogdo za pričo. Sam sem šel enkrat za pričo pa po tistem sem rekel, da ne grem nikol več. Sicer ni bilo na cesti ampak en družinski prepir pri sestrini sošolki, ki pa se je končal z nekaj ostrimi besedami in nekaj valjanja po tleh, ampak nič hujšega, da bi se kdo tepel ali kaj. Samo v tisti hiše so pač prepiri doma (ne bom pisal razloga za to, rečam lahko samo, da so tehtni) in se kar naprej nekaj tožarijo. Poklicali so policijo ti seveda vse popišejo tudi mene in sestro, ki sva bila tam.
Čez eno leto dobimo iz sodišča, da prideva kot priče.
Prvo kot prvo je napaka to, da traja eno leto preden greš za pričo, da že pozabiš podrobnosti, drugo pa potem kako te tam sodnica pa odvitnica zezajo. Mislim točno kje je kdo stal, kam je kateri stopil, kateri je prvi stopil, kako jo je držal, kaj je kdo rekel..... Pol ure sem bil noter in prideš ven čist blesal. Tak te sprašujejo kot, da bi jaz kaj neredil in se vprašaš ali meni sodijo ali nekomu drugemu in sem jaz samo priča. Tak da sem rekel nikol več, če le ni nujno in da se ne moreš zognit.
Tak pa da bi se kdo prostovoljno javil pa veš da se ne bo.

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Pe jul 18, 2008 2:24 pm

In so spet investirali pol miljona evrov v prometno varnost:
http://24ur.com/novice/slovenija/foto-i ... ozila.html

Nevem komu ta država laže. Na hrvaškem razmišljajo o tem da bi vsa vladna in vsa vozila dali na plin ker raste cena bencina, podobno razmišljajo že tudi drugod. Pri nas pa na račun kao prometne varnosti kupujejo 200 konjske Škode. Če tole ni norčevanje iz naroda potem ne vem kaj je :evil: :roll:

Vseeno je al ma 130 konjev al pa 200 konjev. Porschejev in podobnih zverin ne lovi ne eno ne drugo, te 200 konjski avti so uporabni samo za zasledovanje do 230konjskih avtov. Če pa imaš notri video nadzor pa ga tako ali tako posnameš, vidiš tablico in sporočiš da ga ustavijo ;)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe jul 18, 2008 2:30 pm

Romšek odgovoril: "Dostikrat me kritizirajo, da ni policistov na cesti. Ko damo policiste na ceste, me kritizirajo, da jih je preveč. Tako da je to never ending story (zgodba brez konca, op. p.), ampak seveda, jaz se na to ne oziram nič, mi delamo po pravilih stroke, glede na potebe," je še dodal.

;)

ker vozim po pameti in po predpisih ( "sportski lagano") mi dol visi ali je to škoda policijska ali pa porsche policijski za mojo "ritjo" :-P

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Pe jul 18, 2008 2:34 pm

Sej ne narobe razumet. Mene ne moti to da so jih kupili. Mene moti to za kam so jih kupili. Za na Avtoceste in HitreCeste...

Kao premalo policistov. Seveda jih je premalo Romšek .. Ampak ne po avtocestah, kjer umrejo 3 na leto. Dej policaje na regionalke ko ma narod v soboto ob 3eh zjutri iz gostilne do doma track-day :roll:

Grem kr neki delat okol bajte , sam da grem stran od informacij, ker sm ratu kr živčen ko vidim kak folk sprejema odločitve v tej državi :roll:

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne avg 31, 2008 10:07 am

Ta mesec je spet katastrofa glede nesreč - kje so zdaj Romšek, Žerjav in Mate, ki so se tako hvalili glede izboljšane varnosti zaradi novega ZVCP? No kje ste populistični pametnjakoviči?

Potuhnili so se kot miške v luknje in samo upajo, da ljudje tega ne bodo pogruntali pred volitvami. :evil:

Še statistiko na straneh policija.si so umaknili. Mater kako so prozorni - zadnje poročilo je iz aprila, ki je bil zadnji mesec pred uvedbo novega ZVCP-ja. Kje so torej majski, junijski in julijski? Ni jih, ker pokvarjene barabe to namensko skrivajo.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne avg 31, 2008 5:33 pm

ma na cestah je itak spet tako, kot je bilo pred novim zakonom. Mogoče penzionisti, da se še držijo svojih 60km/h izven naselja, vse ostalo je pa po starem.
Slika

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Ne avg 31, 2008 5:38 pm

BBoss je napisal/-a:Ta mesec je spet katastrofa glede nesreč - kje so zdaj Romšek, Žerjav in Mate, ki so se tako hvalili glede izboljšane varnosti zaradi novega ZVCP? No kje ste populistični pametnjakoviči?

Potuhnili so se kot miške v luknje in samo upajo, da ljudje tega ne bodo pogruntali pred volitvami. :evil:

Še statistiko na straneh policija.si so umaknili. Mater kako so prozorni - zadnje poročilo je iz aprila, ki je bil zadnji mesec pred uvedbo novega ZVCP-ja. Kje so torej majski, junijski in julijski? Ni jih, ker pokvarjene barabe to namensko skrivajo.

... pozabil si še na Žlendra, ki se obnaša, kot da je on sam prepolovil število mrtvih na cestah v Sloveniji.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Ne avg 31, 2008 10:23 pm

Ampak zakon je uspel ;)

Se še kdo spomne kako je minister definiral uspeh zakona??No po spominu, šlo je nekak tako: "Zakon bo uspel že, če bomo rešili samo eno življenje."

No v to ne dvomim, ker takoj po uvedbi je blo res zatišje smrtnih žrtev, mam pa občutek da bo zdej še hujše kot pred uvedbo.
LP Rok

igor0203
Nov uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a igor0203 Ne avg 31, 2008 11:10 pm

Samo višje kazni bojo zalegle samo za par mesecev.
Namesto, da denar neumno zapravljajo za kupovenje novih avtomobilov, naj raje investirajo v kakšen poligon ali pa izdelave "dirkališča", kjer se bojo street racerji lahko varno izživljali in s tem ne bojo ogrožali še življenja ostalih udeležencev v prometu.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne avg 31, 2008 11:13 pm

Hrvatje so imeli ta vikend 18 (!!) mrtvih - kljub rigoroznim kaznim. Žalosten rekord...

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Po sep 01, 2008 9:44 am

esem je napisal/-a:Hrvatje so imeli ta vikend 18 (!!) mrtvih - kljub rigoroznim kaznim. Žalosten rekord...

Sem ravno napisat hotel ;)

Ja očitno se bo še prelilo nekaj krvi, da jim bo potegnilo da se folku treba drugače približat in mu prikazat to resno problematiko kot pa z kaznimi. Sem se pogovarjal z enim policistom zopet par dni nazaj, je rekel da niti ne ve če bi sploh kazni pisal, glede na to da je kultura vožnje taka da po dveh krogih za ljudmi najde tolko stvari ponavadi da bi jim lahko kar izpite pobral ter dve plači.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po sep 01, 2008 10:17 am

Napaka, če je policaj videl da ga nekdo serje po cesti ga MORA ustavit in mu napisati ustrezno število kazni. Pa če bo brez izpita pač bo - tak mora nujno nazaj v avtošolo, da ga ponovno naučijo vozit.

Ne govorim na pamet, ker trenutno sem brez avta zaradi enga kretena, ki je za cele 3 sekunde po prižigu rdeče pridivjal skozi križišče in počil v moj avto.

V čem je problem - možakar je namreč od leta 2005, ko je PONOVNO!!! delal izpit naredil že štiri totalke. Aja pa da ne bo spet kdo rekel, da je to kakšen mulc - ne ni, star je že preko 50 let, neumen pa glih ene tolk kot kakšen najstnik sredi najhujše pubertete. :x
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov