Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a weasel Pe jul 15, 2011 6:05 pm

Pa če jih pokličeš in jim poveš registrsko. A to ona avtomatsko dobi kazen?

Uporabniški avatar
egster
Novinec

Napisal/-a egster Pe jul 15, 2011 6:33 pm

Meni so rekli da ja. Napišejo zapisnik na podlagi pričanja, tebe pa navedejo kot pričo. Seveda lahko zraven dodaš tudi npr. sopotnika, ki je bil s tabo, če le ni v ožjem sorodstvu. Jaz sem v tem primeru naletel na zelo prijazno policistko, ki me je celo nazaj poklicala in me obvestila, da so spisali potrebno dokumentacijo in začeli postopek. Če se potem npr. voznica pritoži na to, pa moraš pričati. Večinoma se tega ne splača početi, ampak tokrat me je pošteno razkurilo. Slika
BMW 530d M E60
Audi A4 Cabrio 3.0 quattro

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Sr jul 20, 2011 10:57 am

X HAIR, tvoji filemčki bi morali biti za reklame o varni vožnji. srečen sem da se meni ne dogajajo take zadeve.

ps: še dobro na na cesti voziš počasi :p

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr jul 20, 2011 8:44 pm

egster je napisal/-a:Meni so rekli da ja. Napišejo zapisnik na podlagi pričanja, tebe pa navedejo kot pričo. Seveda lahko zraven dodaš tudi npr. sopotnika, ki je bil s tabo, če le ni v ožjem sorodstvu. Jaz sem v tem primeru naletel na zelo prijazno policistko, ki me je celo nazaj poklicala in me obvestila, da so spisali potrebno dokumentacijo in začeli postopek. Če se potem npr. voznica pritoži na to, pa moraš pričati. Večinoma se tega ne splača početi, ampak tokrat me je pošteno razkurilo. Slika

to se splaca pocet ce je tko k v tvojem primeru da je voznica arogantna pa se odpelje naprej k da nc ni blo.ce bi se pa ustavla al pa se opravicla pa res ni potrebe po policiji.
zna pa bit mal hakelc to,ker poj bi lah vsak tko klical policijo pa prijavljal folk tut ce nebi prislo do prekrska(kriva prijava)
Ni vse res kar napišem

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus Če jul 21, 2011 10:01 am

http://izklop.com/link_enc.php?id=71792
Na tem posnetku se vidi zakaj je dobro imeti kamero v avtu.
Drugače pa Xhair, še kr naprej s temi posnetki, mogoče pa se bodo nekateri prepoznali na njih in upajmo, da jih bo vsaj malo streznilo.
lp

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Če jul 21, 2011 11:10 am

jaz bom začel tudi snemat. samo da se premaknem od doma :)

nerazzurro
Nov uporabnik

Napisal/-a nerazzurro Pe jul 22, 2011 3:25 pm

Bom kar v to temo napisal, čeprav je v bistvu tudi pritožba čez delo policije :roll: ....

Pred nekaj dnevi sem se peljal proti Kranjski Gori, za mano pa je vozila "kibla". Vozil sem kot ponavadi približno 100 po števcu, dokler nisem ujel 5 vozil, ki so vozili 65 (omejitev je 90!). Povsem nemogoče je bilo prehitevati vsakega posebej, ker so imeli krepko premajhno varnostno razdaljo, 5 vozil pa nisem upal prehiteti (čeprav bi lahko na več mestih to varno naredil), ker je bila za mano pač kibla in bi me verjetno strpali v zapor ali pa bi šla plača, za tako nezaslišano kriminalno ogrožanje varnih voznikov...

Čez čas sem še malo zmanjšal (na 50!) in z desnim žmigovcem nakazal policaju naj me prehiti, ker sem mislil, da bi pa mogoče tisti KRETENI spredaj lahko dobili kakšno kazen zaradi počasne vožnje in premajhne varnostne razdalje, AMPAK seveda je policaj še naprej vozil za mano in ni naredil nič :roll:

Kaj je za narediti v taki situaciji razen šipo dol, musko do konca pa kakšen cigaret prižgat? Prosim za nasvete :)

PS: Tisti pred mano so vozili 65 tudi skozi naselje, kjer sem sam pač zmanjšal na 50, da ne bi imel problemov, policaj za mano pa tudi takrat ni ukrepal!!!
AR 156 2,4 mJet

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe jul 22, 2011 3:48 pm

nerazzurro je napisal/-a:Bom kar v to temo napisal, čeprav je v bistvu tudi pritožba čez delo policije :roll: ....

Pred nekaj dnevi sem se peljal proti Kranjski Gori, za mano pa je vozila "kibla". Vozil sem kot ponavadi približno 100 po števcu, dokler nisem ujel 5 vozil, ki so vozili 65 (omejitev je 90!). Povsem nemogoče je bilo prehitevati vsakega posebej, ker so imeli krepko premajhno varnostno razdaljo, 5 vozil pa nisem upal prehiteti (čeprav bi lahko na več mestih to varno naredil), ker je bila za mano pač kibla in bi me verjetno strpali v zapor ali pa bi šla plača, za tako nezaslišano kriminalno ogrožanje varnih voznikov...

Čez čas sem še malo zmanjšal (na 50!) in z desnim žmigovcem nakazal policaju naj me prehiti, ker sem mislil, da bi pa mogoče tisti KRETENI spredaj lahko dobili kakšno kazen zaradi počasne vožnje in premajhne varnostne razdalje, AMPAK seveda je policaj še naprej vozil za mano in ni naredil nič :roll:

Kaj je za narediti v taki situaciji razen šipo dol, musko do konca pa kakšen cigaret prižgat? Prosim za nasvete :)

PS: Tisti pred mano so vozili 65 tudi skozi naselje, kjer sem sam pač zmanjšal na 50, da ne bi imel problemov, policaj za mano pa tudi takrat ni ukrepal!!!

Prehitiš 2 ali 3 avte(odvisno od prostora) in potem daš desni žmigavec in počakaš, da ti naredi prostor. Če ga ne naredi v sekundi ali dveh pa lev žmigavec in gas do konca. Po zakonu ti more prehitevani omogočit varno prehitevanje po zakonu. Meni je že policaj bremzal, ker se je peljal v koloni in tak ko vsi ostali s premalo varnostno razdaljo da bi lahko prehitel normalno(po zakonu je 1s razdalja dosti, če se ne pelje kolona po omejitvi za prehitevanje, če pa prehitevaš po je mal premalo prostora tisa sekunda med avtoma). Če pa vidiš, da policaj ne reagira na prehitro vožnjo, pa greš gas mimo vseh, ker ne bo reagiral tut na tebe če ne boš kake bedarije nardil. Mogoče pa ni niti prometnik bil.
LP Rok

recept
Novinec

Napisal/-a recept So jul 23, 2011 4:15 pm

Drocky je napisal/-a:(po zakonu je 1s razdalja dosti, če se ne pelje kolona po omejitvi za prehitevanje, če pa prehitevaš po je mal premalo prostora tisa sekunda med avtoma).

Še vedno pa ostaja pogoj iz druge alineje drugega odstavka 44. člena ZPrCP, namreč, varnostna razdalja mora biti vedno tako velika, da se "lahko voznik, ki prehiteva, varno vrne na izhodiščni prometni pas".
Mobilni telefon v avtu?
http://www.youtube.com/watch?v=R0LCmStIw9E

Hitro je hitro prehitro!
http://www.youtube.com/watch?v=Y7lCM9ElUqQ

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 So jul 23, 2011 4:50 pm

Drocky je napisal/-a:
nerazzurro je napisal/-a:
kakšen cigaret prižgat?

Ampak pazi, če vržeš ogorek skozi okno, je to kaznivo.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Ne jul 24, 2011 12:19 pm

nerazzurro je napisal/-a:Bom kar v to temo napisal, čeprav je v bistvu tudi pritožba čez delo policije :roll: ....

jst jh prehtim vse v kompletu,parkrat se mi je tko zgodil da je bil policaj un k je guzvo naredu z 60 na uro,ravno proti kr.gori.jst to kr vse prehtim,se nikol nisem mel tezav da bi me ustavl zarad tega.oni vrjetno vozjo pocas da mal okol lah gledajo pa tko.pa tud v prekrsku niso ker se lahko vozjo tut 50 na uro,jst se pac nebom.
Ni vse res kar napišem

nerazzurro
Nov uporabnik

Napisal/-a nerazzurro Ne jul 24, 2011 10:35 pm

Najbol bi bilo res vse prehitet, sj če ne bi bilo kible za mano, sploh ne bi bil problem...

ampak nikol ne veš kaj bo policaj naredil. Sodelavca so ustavili lansko leto, ker je 3 avte naenkrat prehitel, ampak so ga "spustil". Meni ponavadi kar pošteno zaračunajo :roll:
AR 156 2,4 mJet

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Po jul 25, 2011 7:44 am

nerazzurro je napisal/-a:Najbol bi bilo res vse prehitet, sj če ne bi bilo kible za mano, sploh ne bi bil problem...

ampak nikol ne veš kaj bo policaj naredil. Sodelavca so ustavili lansko leto, ker je 3 avte naenkrat prehitel, ampak so ga "spustil". Meni ponavadi kar pošteno zaračunajo :roll:

Tudi jaz sem že plačal to - prehitel 3 avtomobile, prvi je bil civilni policijski (takrat še radar v golfu karavan). Sem plačal zaradi prehitevanja kolone, prehitevanja čez polno črto (vrnil sem se na pas čez polno črto), prehitre vožnje oz. agresivne vožnje ali nekaj takega.... Še dobro, da so bile še nizke kazni takrat :roll:

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Po jul 25, 2011 7:18 pm

Rad bi samo povedal, da se danes prometne dogajajo, ker ljudje ne morejo reskirat 250-500 evrov za NOVE gume, danes vidno, kar tako na avtu je imel 6 let stare gume, profila le okoli 2-3mm, med profilom pa rahle razpoke iz izkušnj lahko povem, da so take gume smrtno nevarne, samo še dež manjka ter ovinek pa si na kakšnem drevesu ali pa v objemu drugega avta.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Po jul 25, 2011 7:34 pm

tiguan je napisal/-a:Rad bi samo povedal, da se danes prometne dogajajo, ker ljudje ne morejo reskirat 250-500 evrov za NOVE gume, danes vidno, kar tako na avtu je imel 6 let stare gume, profila le okoli 2-3mm, med profilom pa rahle razpoke iz izkušnj lahko povem, da so take gume smrtno nevarne, samo še dež manjka ter ovinek pa si na kakšnem drevesu ali pa v objemu drugega avta.

ja, tko je moj bivši sodelavc naredu letošnjo zimo...ni hotu dat za gume 400€, ker kao ni blo neki ful snega itd...pol je pa na tomačevem vn zletu (zarad rahlega ampak res rahlega sneženja) in naredu škodo za 3500-4000€ na avtu...njemu na srečo ni blo nč ;)

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Po jul 25, 2011 8:10 pm

tiguan je napisal/-a:Rad bi samo povedal, da se danes prometne dogajajo, ker ljudje ne morejo reskirat 250-500 evrov za NOVE gume, danes vidno, kar tako na avtu je imel 6 let stare gume, profila le okoli 2-3mm, med profilom pa rahle razpoke iz izkušnj lahko povem, da so take gume smrtno nevarne, samo še dež manjka ter ovinek pa si na kakšnem drevesu ali pa v objemu drugega avta.

Jaz pa iz izkušenj povem da tudi guma z 2mm profila drži po dežju tako kot je treba. GUMA, ne pa plastike <100€ komad.
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
Tomas666
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Tomas666 Po jul 25, 2011 8:20 pm

NejcZ je napisal/-a:

Jaz pa iz izkušenj povem da tudi guma z 2mm profila drži po dežju tako kot je treba. GUMA, ne pa plastike <100€ komad.

sej ni problem v mm ampak v razpokah in starosti gume ;)
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po jul 25, 2011 8:20 pm

NejcZ je napisal/-a:

hmmm....ne bi rekel....
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Po jul 25, 2011 9:05 pm

Izvoliš se pelati kadarkoli heh :) Je pa eno, ko je neka orng luža, pa tak nobena guma ne pomaga.
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Po jul 25, 2011 11:00 pm

speedfreak je napisal/-a:
NejcZ je napisal/-a:

hmmm....ne bi rekel....

jaz bi rekel da je res to kar je zgoraj napisano,amapk govorimo o mokrem cestiscu ne o stojeci vodi na cesti,ker ce ni luze na cesti je skoraj vseeno kok je profila saj ne pride do splavanja,druga zgodba je pa ce je luza na cesti
Ni vse res kar napišem
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 34 gostov