Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Po jul 28, 2008 12:11 pm

tele vinjete so ena najboljših pogruntavščin v naši državi. zadnja 2 vikenda sem jo že "dobil" nazaj, napram cestninam. glede omejitev pa tkole. jaz sem spremljal pri svojem avtu. pri znaku 100 imam noter 120 in potem spustim gas v 6. brzini in pri vsakem naslednjem, 80, 60, 40 avto izgubi glih 20km/h hitrosti. tako da se čez cestnino peljem 50km/h brez da bi kaj taknu bremzo. tako da kokr eni pravite, potrebe po bremzanju ni.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Po jul 28, 2008 12:15 pm

Po eni strani je še bolje, da se hišice ne odstranijo tako hitro ker bi bilo potem še bolj nevarno. Predvsem zato ker majo "kamjonarji" 2 hišici na voljo za plačilo in ko se bi oni vključevali na AC bi marsikdo po tistih 2h pasovih kr krepko čez 130 pičil mimo.

Tisti priključki od hišic dokler se AC ne zoža pa tudi niso tako dolgi kot navadni priključki na AC. Ko bodo imeli pa za tovorni promet porihtane satelitske zadeve pa se tud njim ne bo več potrebno ustavljati in bo vse bolj tekoče.

Prav nemorem si zamislit kakšna zmeda bi nastajala vsakič ko bi se 2 kamjona poskusila vključiti normalno na AC, mimo pa bi švigali vsi z 130 ali več, ustavit pa nebi hotel nihče. :roll:

Že zdaj se eni ne držijo pravila desnega ko prevozijo hišice in izsiljujejo prednost drugim.

Vemo pa kako eni blendajo že na sami AC kadar kdo z 110-120 prehiteva tovornjake. Zdaj pa si zamislimo enak prizor na AC brez hišic z veliko večjo mero same gneče. :?

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Po jul 28, 2008 12:16 pm

Vidim, da vam besede Braneta Küzmiča ne pomenijo kaj dosti. S 40km/h je ogrožanja več kot s primernejšimi, višjimi hitrostmi.

Če te kaka bavarija od zadaj nabije dovolj hitro, to kar naenkrat lahko postane tudi tvoj problem (oz problem tvoje hčerkice, ki je ostala brez očka itd. ), ne le problem krivca.

Torej jst se bom pa še naprej prilagajal, in vozil varno, četudi malce več, kot narekujejo včasih nesmiselne omejitve!

Glede tipa, ki pa skače med postajami, pa ne gleda na cesto, pa nimam besed. Četudi je tip, ki ga je oplazil, vozil 150, bi ga seveda moral videt. Če je recimo hotel preverit, če je prosto, se da to rešit malce elegantneje. Jst tudi ne zapeljem celih kolic na nasprotni pas, da vidim, če je frej :?

Sicer pa vinjete itak zakon! Glede na prevoženo avtocesto jo imam že zdavnaj pokrito.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po jul 28, 2008 12:49 pm

Matjazy je napisal/-a:Če te kaka bavarija od zadaj nabije dovolj hitro, to kar naenkrat lahko postane tudi tvoj problem (oz problem tvoje hčerkice, ki je ostala brez očka itd. ), ne le problem krivca.

Zato pa imamo vzvratna ogledala, da vidimo kaj se dogaja za nami (vsaj jaz VEDNO gledam kaj se dogaja za mano, ko zmanjšujem hitrost pred cestninskimi postajami) in tudi zavira oz. zmanjšuje se hitrost postopoma na daljši razdalji, tako kot velevajo znaki - 100, 80, 60 in pri hišicah 40. Itak da pa če boš v momentu oz. na polno zavrl iz 130 na 40, si boš lahko tudi sam pripisal odgovornost, da te bo nekdo nabasal od zadaj, to je menda jasno oz. znaš to ločit, al ne?! :roll:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po jul 28, 2008 1:03 pm

Opažam, da je velik problem s temi hišicami, predvsem ta, da ljudje preveč BREMZAJO. Kaj hudiča maš za bremzat!? Pri prvem znaku spustiš gas, potem pa samo še menjaš prestave navzdol. Pri hiškah imaš "mestno" hitrost.
Sistem ne funkcionira zaradi hišic! Ker vsak drugi jeben poljak in čeh s svojo pašteto in mlekom nabutanim do strehe avta ustavlja na cestnini in si malo "odpočije", zraven pa malo tuhta, zakaj se nič ne zgodi, ko pritisne na knof za listek...

Moje izkušnje so za zdaj slabše kot ABC. V soboto sem prvič v življenju videl valovanje zaviranja čez zmerno gnečo, hitrost na prehitevalnemu pasu je zaradi raznih genijev variirala med 60(!!!) in 140km/h, s tem da je bil vozni pas praktično prazen in se je dalo hitreje premikati po desni in predvsem brez zaviranja na vsakih jebenih 30sekund !!!
Za kampiranje na prehitevalnem pasu s 100km/h bi morala biti kazen odvzem izpita. Tak človek NE opazi pol klinca, kaj se okrog njega dogaja. Da nima nikakršne vozniške kulture je pa tako ali tako jasno. Odvzem izpita brez prepovedi, naj se gre še enkrat učit kaj je to avtocesta in kako se je treba obnašat...

Definitivno pa je treba hiške porušit, pa tudi če sredi sezone. Čimprej, ker situacija še nikoli bila tako katastrofalna.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po jul 28, 2008 1:23 pm

No kr za blejajte, ovčice naše...

Naša država se gre vedno nekega polovičarstva, folk pa temu sledi. Če bi bil folk drugačen bi bila tud politika. Tako pa je kot je.

Naj po pravici povejo, da niso sposobni naredit ene same stvari do konca in kot je treba. In z vinjetam ni nič drugače. Te mejaške hišice delajo na AC trenutno nič drugega kot umetno barikado in dejte si to že v glavo ubit... za tovornjake naj pa naredijo kakor vejo in znajo... če so znal na horuk uvest vinjete naj pa še rešijo cestninjenje tovorjankov da bo nemoteče za promet...

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Kraj: LJ / MB

Napisal/-a tomson Po jul 28, 2008 1:42 pm

Sej jih bodo podrli, nč bat. Ko je poletje in največja sezona pa menda ne bodo šli še večjih kolon delat s podiranjem teh barak.

FBR, vinjete niso na horuk. Če so mediji le malo pred uvedbo namenjali pozornost uvedbi vinjet, še ne pomeni, da so se pripravljale 3 tedne. Sploh pa ne bi govoril o opozicijskih nebulozah, da bodo cene vinjet 200€ in še več. Samo da razdeljujejo narod. Pa mi povej, zakaj levi niso uvedli vinjet.
AUDI A6 c5 3.0 220hp Quattro Benzin/LPG

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Po jul 28, 2008 1:44 pm

Polo78 je napisal/-a:
Matjazy je napisal/-a:Če te kaka bavarija od zadaj nabije dovolj hitro, to kar naenkrat lahko postane tudi tvoj problem (oz problem tvoje hčerkice, ki je ostala brez očka itd. ), ne le problem krivca.

Zato pa imamo vzvratna ogledala, da vidimo kaj se dogaja za nami (vsaj jaz VEDNO gledam kaj se dogaja za mano, ko zmanjšujem hitrost pred cestninskimi postajami) in tudi zavira oz. zmanjšuje se hitrost postopoma na daljši razdalji, tako kot velevajo znaki - 100, 80, 60 in pri hišicah 40. Itak da pa če boš v momentu oz. na polno zavrl iz 130 na 40, si boš lahko tudi sam pripisal odgovornost, da te bo nekdo nabasal od zadaj, to je menda jasno oz. znaš to ločit, al ne?! :roll:

Brez skrbi, jst tut VEDNO gledam. Izjemno redko zaviram na a-c, ker gledam tudi naprej.
In ravno zato, ker gledam nazaj, ne upam pelajt samo 40.

bass je napisal/-a:Za kampiranje na prehitevalnem pasu s 100km/h bi morala biti kazen odvzem izpita. Tak človek NE opazi pol klinca, kaj se okrog njega dogaja. Da nima nikakršne vozniške kulture je pa tako ali tako jasno. Odvzem izpita brez prepovedi, naj se gre še enkrat učit kaj je to avtocesta in kako se je treba obnašat...

Se popolnoma strinjam!

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po jul 28, 2008 2:03 pm

Pa ne sam kučice, tud table na AC da se približuješ cestnini z STOP znakom bi moral že zdavnej odstrant. Pol pa vidš tujce kako bremzajo, vozjo rikverc pred postajo.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Po jul 28, 2008 2:20 pm

Spet začenjate debate na nivoju prepotentnih 18-letnikov.

FBR je napisal/-a:No kr za blejajte, ovčice naše...

Nekdo ima drugačno mnenje in ga je treba takoj žalit? Kdo misliš da si?

FBR je napisal/-a:Naša država se gre vedno nekega polovičarstva, folk pa temu sledi. Če bi bil folk drugačen bi bila tud politika. Tako pa je kot je.

Če že pljuvaš, povej vsaj kako idejo oz. zgled, kjer je to bolje urejeno. Če se primerjam z vsemi ostalimi primerljivimi državami, se meni in ljudje in politika in država zdijo povsem u redu.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po jul 28, 2008 3:30 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Spet začenjate debate na nivoju prepotentnih 18-letnikov.

FBR je napisal/-a:No kr za blejajte, ovčice naše...

Nekdo ima drugačno mnenje in ga je treba takoj žalit? Kdo misliš da si?

FBR je napisal/-a:Naša država se gre vedno nekega polovičarstva, folk pa temu sledi. Če bi bil folk drugačen bi bila tud politika. Tako pa je kot je.

Če že pljuvaš, povej vsaj kako idejo oz. zgled, kjer je to bolje urejeno. Če se primerjam z vsemi ostalimi primerljivimi državami, se meni in ljudje in politika in država zdijo povsem u redu.

1. Če si zamjavkal ker sem ti stopil na rep še ne pomeni da sem jaz na nivoju 18-letnika...

Vsak ki ima kaj v glavi ve, da je slovenec hlapčevski narod... še pišejo o tem... tko da ne bi razpredal naprej...

2. Kdo misliš da si ti, da je tvoja vedno pravilna? In če je zate ogledalo žalitev ga ne glej.

3. Zanalašč nisem hotel dati nobene ideje, ravno zato, ker je za "vas" to vedno nič vredno. In sodeč po tvojem odgovoru, je slovenija na "top of the world"... Najboljši smo in nihče ni boljši od nas... Če ni nikjer bolje kot pri nas, potem pa tudi ne vem...

PS: Vedno obstajajo "primerljive države"... bolj je vprašanje na katerem koncu lestvice so...

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Po jul 28, 2008 3:37 pm

Jaz sem zadovoljen in mislim da po pravici, nisem pa nikjer rekel da smo najboljši.

Jaz sem torej hlapec, ti pa jamraš in se pritožuješ. Oba skupaj sva torej Slovenija v malem.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po jul 28, 2008 3:42 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Jaz sem zadovoljen in mislim da po pravici, nisem pa nikjer rekel da smo najboljši.

Jaz sem torej hlapec, ti pa jamraš in se pritožuješ. Oba skupaj sva torej Slovenija v malem.

Pravim samo, da slovenci načeloma ne dajemo glasa od sebe, ko bi bilo to potrebno.

Znamo pa počiti ko je prepozno... prepozno.

In zato ne rabimo vedno kimati odgovornim ko gre kaj narobe, ampak jih "pribijmo na križ" takoj, ko je to možno.
In vedno se točno ve, kdo je za kaj odgovoren pa se ne naredi ničesar. Pa nima veze ali je desen ali pa lev.
Ne vem zakaj bi se zadovoljili z malim. Zasložimo si boljše!

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Po jul 28, 2008 3:50 pm

FBR je napisal/-a:
Joie de vivre! je napisal/-a:Jaz sem zadovoljen in mislim da po pravici, nisem pa nikjer rekel da smo najboljši.

Pravim samo, da slovenci načeloma ne dajemo glasa od sebe, ko bi bilo to potrebno.

Znamo pa počiti ko je prepozno... prepozno.

In zato ne rabimo vedno kimati odgovornim ko gre kaj narobe, ampak jih "pribijmo na križ" takoj, ko je to možno.
In vedno se točno ve, kdo je za kaj odgovoren pa se ne naredi ničesar. Pa nima veze ali je desen ali pa lev.
Ne vem zakaj bi se zadovoljili z malim. Zasložimo si boljše!

Srbi, recimo, se imajo za zelo nehlapčevski narod in počijo takoj, ko mislijo da je treba. Kaj imajo od tega? Vedno manj...

Slovenci smo v več kot 1000-letni tuji nadvladi ohranili jezik, kulturo in dostojanstvo. Govoriti, da smo hlapci, je popolna neumnost.

Nič se ne naredi? Spet ena tipična slovenska...

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po jul 28, 2008 4:09 pm

Če si zaradi premalo uresničenih SDS-ovih predvolilnih obljub postal skromen, še ne pomeni da je bilo narejeno dovolj... in vinjeta je žal na horuk izveden projekt.

Še sam Žerjav se je hvalil da so avstrijci to delali 2,5 let, mi pa samo par mesecev... in še stoječe hiške (blokade) na AC niso nič drugega kot rezultat nepremišljenega dejanja.

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Po jul 28, 2008 4:52 pm

bzzero je napisal/-a:
W|zz je napisal/-a:
bzzero je napisal/-a:Danes sem pri jutranji kavi slučajno dobil v roke sobotno izdajo Slovenskih novic, kjer je članek že o drugi nesreči pri mitnicah - nekdo je z osebnim avtomobilom zbil (oplazil) vodjo izmene na cestinski postaji Kompolje. Za vse tiste, ki jim je 80+ tam skozi normalno.

In zakaj je vodja izmene stal na (avto)cesti in to po možnosti še na ta najožjem delu :) Ali pač ni pogledal če gre avto? Dvomim da bi ga kdo namenoma šel naciljat..

Ja kdo pa pravi da je bilo namerno :roll: Tip je šel pogledat zakaj se je sprožil alarm v eni od hišic, in ko je hotel prečkati eno od stez (lahko da je samo pogledal če je pot prosta), ga je zadel oz. oplazil avto. Sem pa 100% da se tak človek zelo zaveda nevarnosti in ne bi kar tako letal med hišicami - brez ustrezne previdnosti.

Možen scenarij je takle: Ko je prečkal stezo, je spremljal promet in ocenil, da bo najbrž lahko prišel še tudi preko naslednje, vendar je med vozniki nekdo zadnji moment zavil na stezo ki jo je možakar hotel prečkati in... bum

Nihče ne pravi da je bilo namerno. To pa pomeni da je voznik normalno naravnost peljal skozi. Torej se ta gospod ni dovolj prepričal če gre avto ali ne. 40 ali 80kmh je res da dost razlike, ampak če ti stojiš na prehodu za pešce in se ti gre vsaj malo za svojo varnost, potem ne pogledaš samo ali gre avto ali ne, ampak ga opazuješ recimo pol sekunde, da vidiš kako hitro gre. Sploh na AC, kjer ni treba na obe strani gledat in ni realno pričakovati da bojo vsi vozili 40.

Doche je napisal/-a:Po eni strani je še bolje, da se hišice ne odstranijo tako hitro ker bi bilo potem še bolj nevarno. Predvsem zato ker majo "kamjonarji" 2 hišici na voljo za plačilo in ko se bi oni vključevali na AC bi marsikdo po tistih 2h pasovih kr krepko čez 130 pičil mimo.

Tisti priključki od hišic dokler se AC ne zoža pa tudi niso tako dolgi kot navadni priključki na AC. Ko bodo imeli pa za tovorni promet porihtane satelitske zadeve pa se tud njim ne bo več potrebno ustavljati in bo vse bolj tekoče.

Prav nemorem si zamislit kakšna zmeda bi nastajala vsakič ko bi se 2 kamjona poskusila vključiti normalno na AC, mimo pa bi švigali vsi z 130 ali več, ustavit pa nebi hotel nihče. :roll:

Zakaj bi pa moral nekdo ustavit sploh? Če bi moral ustavljat, bi bilo res zgrešeno. Pač se naredi dovolj dolg pospeševalni pas in to je to. Ko pa tovornjak doseže hitrost 100kmh se pa komot vklopi na AC. Sej ni malo odsekov na avtocesti, ker se pojavi tretji pas posebaj za počasna vozila (tovornjake), ki se morajo na koncu tega pasu normalno vklopit nazaj. Narediš to dovolj zgodaj in ni nobenih problemov :)

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po jul 28, 2008 4:55 pm

Vozni (desni) pas naj bo nekaj časa rezarviran samo za tovornjake da naberejo hitrost in bo mir... tudi noben ego ga ne bo mogel izkoriščat za svoja prehitevanja po desni...

In ravno tako naj na desni pas že nekaj pred cestnino ločijo tovornjake in to z JASNIMI opozorili da morajo oni na cestnino mi pa po levi mimo brez kakršnih koli blokad...

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Po jul 28, 2008 5:14 pm

Tako je, potem naj pa tovornjakarji kar nabijajo une tujce smotane, ki se ustavljajo sred bivšega ABC pospeševalnega pasu zato da mal poklepetajo :evil:

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Po jul 28, 2008 7:29 pm

W|zz je napisal/-a:Zakaj bi pa moral nekdo ustavit sploh? Če bi moral ustavljat, bi bilo res zgrešeno. Pač se naredi dovolj dolg pospeševalni pas in to je to. Ko pa tovornjak doseže hitrost 100kmh se pa komot vklopi na AC. Sej ni malo odsekov na avtocesti, ker se pojavi tretji pas posebaj za počasna vozila (tovornjake), ki se morajo na koncu tega pasu normalno vklopit nazaj. Narediš to dovolj zgodaj in ni nobenih problemov :)

Ustavljanje tovornjakov sem imel v mislih in njihovo ustavljanje, da lahko plačajo cestnino. In pol hišice umaknejo, vsi osebni avti pičijo 130, tovornjaki pa se morejo v koloni ustavit in potem ponavadi 2 po 2 zapuščata hišice in se vključujeta in delata gnečo. Zdaj dokler še ni kak poseben pas za njih da pridejo na normalno hitrost.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To jul 29, 2008 2:13 am

zbirka vinjet s potepa ta vikend :P
Priponke
P1010519.JPG
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov