Matjazy je napisal/-a:Če te kaka bavarija od zadaj nabije dovolj hitro, to kar naenkrat lahko postane tudi tvoj problem (oz problem tvoje hčerkice, ki je ostala brez očka itd. ), ne le problem krivca.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
Polo78 je napisal/-a:Matjazy je napisal/-a:Če te kaka bavarija od zadaj nabije dovolj hitro, to kar naenkrat lahko postane tudi tvoj problem (oz problem tvoje hčerkice, ki je ostala brez očka itd. ), ne le problem krivca.
Zato pa imamo vzvratna ogledala, da vidimo kaj se dogaja za nami (vsaj jaz VEDNO gledam kaj se dogaja za mano, ko zmanjšujem hitrost pred cestninskimi postajami) in tudi zavira oz. zmanjšuje se hitrost postopoma na daljši razdalji, tako kot velevajo znaki - 100, 80, 60 in pri hišicah 40. Itak da pa če boš v momentu oz. na polno zavrl iz 130 na 40, si boš lahko tudi sam pripisal odgovornost, da te bo nekdo nabasal od zadaj, to je menda jasno oz. znaš to ločit, al ne?!
bass je napisal/-a:Za kampiranje na prehitevalnem pasu s 100km/h bi morala biti kazen odvzem izpita. Tak človek NE opazi pol klinca, kaj se okrog njega dogaja. Da nima nikakršne vozniške kulture je pa tako ali tako jasno. Odvzem izpita brez prepovedi, naj se gre še enkrat učit kaj je to avtocesta in kako se je treba obnašat...
FBR je napisal/-a:No kr za blejajte, ovčice naše...
FBR je napisal/-a:Naša država se gre vedno nekega polovičarstva, folk pa temu sledi. Če bi bil folk drugačen bi bila tud politika. Tako pa je kot je.
Joie de vivre! je napisal/-a:Spet začenjate debate na nivoju prepotentnih 18-letnikov.FBR je napisal/-a:No kr za blejajte, ovčice naše...
Nekdo ima drugačno mnenje in ga je treba takoj žalit? Kdo misliš da si?FBR je napisal/-a:Naša država se gre vedno nekega polovičarstva, folk pa temu sledi. Če bi bil folk drugačen bi bila tud politika. Tako pa je kot je.
Če že pljuvaš, povej vsaj kako idejo oz. zgled, kjer je to bolje urejeno. Če se primerjam z vsemi ostalimi primerljivimi državami, se meni in ljudje in politika in država zdijo povsem u redu.
Joie de vivre! je napisal/-a:Jaz sem zadovoljen in mislim da po pravici, nisem pa nikjer rekel da smo najboljši.
Jaz sem torej hlapec, ti pa jamraš in se pritožuješ. Oba skupaj sva torej Slovenija v malem.
FBR je napisal/-a:Joie de vivre! je napisal/-a:Jaz sem zadovoljen in mislim da po pravici, nisem pa nikjer rekel da smo najboljši.
Jaz sem torej hlapec, ti pa jamraš in se pritožuješ. Oba skupaj sva torej Slovenija v malem.
Pravim samo, da slovenci načeloma ne dajemo glasa od sebe, ko bi bilo to potrebno.
Znamo pa počiti ko je prepozno... prepozno.
In zato ne rabimo vedno kimati odgovornim ko gre kaj narobe, ampak jih "pribijmo na križ" takoj, ko je to možno.
In vedno se točno ve, kdo je za kaj odgovoren pa se ne naredi ničesar. Pa nima veze ali je desen ali pa lev.
Ne vem zakaj bi se zadovoljili z malim. Zasložimo si boljše!
bzzero je napisal/-a:W|zz je napisal/-a:bzzero je napisal/-a:Danes sem pri jutranji kavi slučajno dobil v roke sobotno izdajo Slovenskih novic, kjer je članek že o drugi nesreči pri mitnicah - nekdo je z osebnim avtomobilom zbil (oplazil) vodjo izmene na cestinski postaji Kompolje. Za vse tiste, ki jim je 80+ tam skozi normalno.
In zakaj je vodja izmene stal na (avto)cesti in to po možnosti še na ta najožjem deluAli pač ni pogledal če gre avto? Dvomim da bi ga kdo namenoma šel naciljat..
Ja kdo pa pravi da je bilo namernoTip je šel pogledat zakaj se je sprožil alarm v eni od hišic, in ko je hotel prečkati eno od stez (lahko da je samo pogledal če je pot prosta), ga je zadel oz. oplazil avto. Sem pa 100% da se tak človek zelo zaveda nevarnosti in ne bi kar tako letal med hišicami - brez ustrezne previdnosti.
Možen scenarij je takle: Ko je prečkal stezo, je spremljal promet in ocenil, da bo najbrž lahko prišel še tudi preko naslednje, vendar je med vozniki nekdo zadnji moment zavil na stezo ki jo je možakar hotel prečkati in... bum
Doche je napisal/-a:Po eni strani je še bolje, da se hišice ne odstranijo tako hitro ker bi bilo potem še bolj nevarno. Predvsem zato ker majo "kamjonarji" 2 hišici na voljo za plačilo in ko se bi oni vključevali na AC bi marsikdo po tistih 2h pasovih kr krepko čez 130 pičil mimo.
Tisti priključki od hišic dokler se AC ne zoža pa tudi niso tako dolgi kot navadni priključki na AC. Ko bodo imeli pa za tovorni promet porihtane satelitske zadeve pa se tud njim ne bo več potrebno ustavljati in bo vse bolj tekoče.
Prav nemorem si zamislit kakšna zmeda bi nastajala vsakič ko bi se 2 kamjona poskusila vključiti normalno na AC, mimo pa bi švigali vsi z 130 ali več, ustavit pa nebi hotel nihče.![]()
W|zz je napisal/-a:Zakaj bi pa moral nekdo ustavit sploh? Če bi moral ustavljat, bi bilo res zgrešeno. Pač se naredi dovolj dolg pospeševalni pas in to je to. Ko pa tovornjak doseže hitrost 100kmh se pa komot vklopi na AC. Sej ni malo odsekov na avtocesti, ker se pojavi tretji pas posebaj za počasna vozila (tovornjake), ki se morajo na koncu tega pasu normalno vklopit nazaj. Narediš to dovolj zgodaj in ni nobenih problemov
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov