Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a MRV To jul 26, 2011 9:11 am

meni so zlizane brigstonke držale boljše kot nove toyo t1r v večji dimenziji (na dežju)
Zadnjič spremenil MRV, dne To jul 26, 2011 12:27 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik To jul 26, 2011 9:51 am

Se opravičujem za off topic ampak:
Prosim ne odkrivat tople vode. Na suhi cesti globina profila ne igra vloge, na mokri pa, ker se vode ne da stiskati jo je treba umakniti izpod kolesa, kar pomeni da se jo izstisne pri straneh pnevmatike ven v sredini pa, kar jo je še ostalo, med profil, ki seveda mora bit primerno globok. Tem večja je hitrost tem hitreje je treba to delat in tem več vode mora pnevmatika "prečrpat" v istem času. Profil igra vlogo.
Meni je nekaj drugega zanimivo... ok, razumem da je recesija, pa da manjka denarja, ampak sej situacija tudi pred tem ni bila veliko boljša... gledam malo boljše avtomobile (Passati, A4, C klassa), pa imajo večninoma neke XY (NEXEN, TIGAR) gume gor, nekateri pa po možnosti še zimske (ponavadi Savine) sredi vročega poletja. Ne razumem, je bolje imeti večji avto pa malo šparat na vzdrževanju ali malo manjši pa tistega vzdrževat tako kot se spodobi?

On topic:
Vrnil sem se z dopusta, sicer samo z bližnje Hrvaške, pa me je groza kaj se počne tu na naših cestah... očitno smo Slovenci res narod, ki je bolan na živcih.

Lp
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 To jul 26, 2011 10:22 am

Vozil si se z dopustniki, prišel nazaj pa med folk, ki še ni videl dopusta, he he. Pa da je razlika, seveda je...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To jul 26, 2011 11:51 am

Kritik je napisal/-a:Se opravičujem za off topic ampak:
Prosim ne odkrivat tople vode. Na suhi cesti globina profila ne igra vloge, na mokri pa, ker se vode ne da stiskati jo je treba umakniti izpod kolesa, kar pomeni da se jo izstisne pri straneh pnevmatike ven v sredini pa, kar jo je še ostalo, med profil, ki seveda mora bit primerno globok. Tem večja je hitrost tem hitreje je treba to delat in tem več vode mora pnevmatika "prečrpat" v istem času. Profil igra vlogo.
Meni je nekaj drugega zanimivo... ok, razumem da je recesija, pa da manjka denarja, ampak sej situacija tudi pred tem ni bila veliko boljša... gledam malo boljše avtomobile (Passati, A4, C klassa), pa imajo večninoma neke XY (NEXEN, TIGAR) gume gor, nekateri pa po možnosti še zimske (ponavadi Savine) sredi vročega poletja. Ne razumem, je bolje imeti večji avto pa malo šparat na vzdrževanju ali malo manjši pa tistega vzdrževat tako kot se spodobi?

On topic:
Vrnil sem se z dopusta, sicer samo z bližnje Hrvaške, pa me je groza kaj se počne tu na naših cestah... očitno smo Slovenci res narod, ki je bolan na živcih.

Lp

Pa ni fora samo v globini profila, po dveh, treh letih tudi material nikakor ni isti kot nov. Res da lahko dobre gume tudi z 2mm profila držijo po mokrem (razen aquaplaninga) bolje od določenih novih, ampak tudi oprijem zelo dobrih gum na mokrem po mojih izkušnjah opeša z obrabo.

Kot si napisal, to se je dogajalo tudi pred recesijo, recimo še kakšni BMW-ji so zanimivi z zlizanimi letnimi sred zime ipd. Očitno je razmišljanje v stilu "nek se vidi raskoš" globoko ukoreninjeno v slovenskih glavah, čeprav potem ni za vzdrževanje. :roll:

Groza te je kaj se počne na naših cestah? :shock: Pri meni je bilo ravno obratno par dni nazaj, v slabih 2k km prevoženih po hrvaški AC, jadranski magistrali(Dubrovnik - Šibenik), in po Bosni (do Mostara) sem videl precej več sranja, kot se ga povprečno dogaja pri nas, prehitevanja v škarjice in pred nepreglednimi ovinki so nekaj čisto "normalnega". Da ne bi govoril še o kakšnem nepoznavanju osnovnih prometnih predpisov (krožni tok, prednostna cesta, ...) v Metkoviču. "Zanimivo" je, da se še nemci (razen če so čisto vsi bili gastarbeiterji?) in tudi drugi evropejci dol vozijo čisto drugače kot v lastnih deželah, vglavnem čisto podivjano vse skup! :?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če jul 28, 2011 9:24 pm

IcEm4n je napisal/-a:http://24ur.com/novice/slovenija/po-prehitevalnem-pasu-se-prehiteva.html

In kdaj bodo začeli to dejansko kaznovat, da narod neha množično srat po prehitevalnem pasu?!
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če jul 28, 2011 9:29 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
IcEm4n je napisal/-a:http://24ur.com/novice/slovenija/po-prehitevalnem-pasu-se-prehiteva.html

In kdaj bodo začeli to dejansko kaznovat, da narod neha množično srat po prehitevalnem pasu?!

Ne bodo, ker bi morali potem zaprt avtocesto in kaznovat vse po vrsti ;)

Lažje jim je ustavit enega, ki mu zavre in začne prehitevati po desni, zato ker je vozni pas prost in se po njemu lahko normalno vozi 130kmh, namesto da bi se cjazil 100 po prehitevalnem. :roll:

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 Če avg 04, 2011 11:01 am

Včeraj se peljem proti primorski in se en teleban začne v tunelu mi limat na avto že tko peljem 10 km prehiter od dovoljene a on začne bledat nakar mu še jaz prižgem meglenke in on še dolge ....

Uporabniški avatar
Martiny
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a Martiny Če avg 04, 2011 11:19 am

Ena moja .... Vozim po cesti izven naselja, moja hitrost prilagojena razmeram na cesti, torej okoli 70km/h ... Na moji desni stranska cesta, opazim avto ki čaka da se bo vključil na glavno cesto ... Nakar, ko sem jaz par metrov pred to cesto, se baba zmešana odloči speljat in zavije LEVO!, brež žmigavca in mi preseka pot ... Jaz valda bremza do konca, se za par cm izognem trku, v jezi potrobim ... Ženska se pa mirno odpelje naprej, niti pogledala me ni, kaj šele da bi se opravičila ... Če bi jaz vozila par km/h hitreje ... :shock: :huh:
Don't drive faster than your guardian angel can fly.

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Če avg 04, 2011 11:49 am

Martiny je napisal/-a:Ena moja .... Vozim po cesti izven naselja, moja hitrost prilagojena razmeram na cesti, torej okoli 70km/h ... Na moji desni stranska cesta, opazim avto ki čaka da se bo vključil na glavno cesto ... Nakar, ko sem jaz par metrov pred to cesto, se baba zmešana odloči speljat in zavije LEVO!, brež žmigavca in mi preseka pot ... Jaz valda bremza do konca, se za par cm izognem trku, v jezi potrobim ... Ženska se pa mirno odpelje naprej, niti pogledala me ni, kaj šele da bi se opravičila ... Če bi jaz vozila par km/h hitreje ... :shock: :huh:

Vidiš, če bi vozila 90 na uro bi bila že mimo ko bi ona speljala ven :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Če avg 04, 2011 1:02 pm

škoda bremz tako žlajfat pa še sprednji del avta bi si rad obnovil :)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če avg 04, 2011 1:41 pm

north789 je napisal/-a:Včeraj se peljem proti primorski in se en teleban začne v tunelu mi limat na avto že tko peljem 10 km prehiter od dovoljene a on začne bledat nakar mu še jaz prižgem meglenke in on še dolge ....

a si bil na prehitevalnem pasu?ce si bil pa se nisi umaknil potem je prou da ti je dolge nabu
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če avg 04, 2011 2:16 pm

abbe je napisal/-a:
north789 je napisal/-a:Včeraj se peljem proti primorski in se en teleban začne v tunelu mi limat na avto že tko peljem 10 km prehiter od dovoljene a on začne bledat nakar mu še jaz prižgem meglenke in on še dolge ....

a si bil na prehitevalnem pasu?ce si bil pa se nisi umaknil potem je prou da ti je dolge nabu

To tudi mene zanima...
Slika

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Če avg 04, 2011 2:40 pm

bodi vesel da nisi dobil mene...

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Če avg 04, 2011 2:56 pm

Tole kampiranje na avtocestni po prehitevalnem je pri nas stalnica. Nevem, ali ljudje tole delajo iz principa da se noče umaknit in jim je to oviranje takšno veselje, na koncu si pa itak ti b**** ker se mu limaš na rit, ko se vozi 100 km/h po prehitevalnem.
Kar pa ne razumem je, da voziš v koloni po avtocesti na prehitevalnem pasu 60- 70 km/h in se najde biser, ki se ti zalepi na rit in blenda, trobi...halo, kaj bo kolono dolgo 5km potisno z ceste.

Sem bil pa letos presenečen med vožnjo po hrvaških avtocestah, se mi zdi da tujci bolj razumejo pomen avtocestnih pasov, čeprav na konec koncev pa se ti najde kakšen češki avtobus, ki dobrih 10 min lepo ovira promet po prehitevalnem. Še sreča, da je dopust in se naj nebi mudilo :)

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Če avg 04, 2011 3:11 pm

jaz res ne vem kaj vam ni jasno.
uporabnik north789 je napisal da se je vozil 10 preko v tunelu (torej 110 km/h kjer je omejitev 100).
zdej pa ne vem, al ste se vi z njim vozli al kako da veste vse podrobnosti :roll: lahko je on prehiteval tovornjake in se ni mel kam odmaknit, sicer pa 110 po predoru se meni ne zdi ravno prepocasi
turbo inside

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če avg 04, 2011 3:41 pm

Vožnja po prehitevalnem pasu čeprav se nikogar ne prehiteva povzroči še en zelo neprijetno začaran krog.

Namreč ko se na levi stran naredi kolona in je desen pas fraj, se vedno najdejo voziki ki začnejo prehitevat po desni. A ko se morajo spet vrnit nazaj na levi pas, mora nekdo na levem pasu malo pribremzat, da priodejo not. To povzroči, da morajo vsi za njim tudi zabremzat. To spet povrzoči še več živčnih voznikov in še več prehitevanj po desni in spet še dodatno zaviranje voznikov na levem pasu. Torej imamo začaran krog, ki se ne neha dokler ne zmanjka avtov.

Zdaj ko je tolko turistov po Sloveniji je to kar velik problem.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če avg 04, 2011 9:26 pm

Sem prav užival zadnje dni v BG; nikjer radarja, nikjer nič... Omejitve - kaj te to je?! In sm vidu sam eno prometno - dva tujca :) Ko so prižge zelena speljejo, kot v formuli, ko pa utripa zelena, se pa ustavi - ni vožnje v oranžno, kaj šele rdečo (no, zelena pa kje utripa, kje ne :lol: ). In sem zdaj še toliko bolj prepričan, da je pri nas večidel problema v cestnih samooklicanih šerifih; v smislu - vozim 130 km/h in se ne bom umikal, ker drugi ne smejo hitreje.

No, drugi del problema je pa infrastruktura - začuda imamo boljši asvalt a predvidenega za tretjino prometa manj; v BG trenutno potekajo obsežna dela, masa pleha nepregledna, a nisem nikjer stal :shock: čez največjo gužvo v parih minutah...

In ja, dokler se ne bo folk zase brigal na AC, bodo problemi. Priznam, da sem pretiraval po njihovih AC (kar nekaj časa s 180 km/H), a takoj, ko sem prišel v SLO, se je že najdel lokalni patriot, ki je nekaj zmajeval z glavo, ko sem ga obšel po desni s celimi 130 kmh po števcu, in se mi limal na rit... No, sem se mu umaknil, samo je i**** še nekaj kolovratil po svoje...
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 Če avg 04, 2011 9:37 pm

Pa če že jaz vozim 10 km preveč nevem v čem je problem da me mora on prehitet v tunelu sta bila pa samo dva pasova.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če avg 04, 2011 9:48 pm

north789 je napisal/-a:Pa če že jaz vozim 10 km preveč nevem v čem je problem da me mora on prehitet v tunelu sta bila pa samo dva pasova.

Pustiš takega naprej pa naj se je*e. Se ne splača ukvarjat s takimi.
Old subarus never die, they just get faster!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov