Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Pe okt 03, 2008 8:20 am

… noben ne pomisli, da je mogoče represija tudi vse kar počnejo razni divjaki, norci ... kakorkoli jih pač imenuješ in zaradi njih preštevamo smrtne žrtve, poškodovane … in vse žalostne, krute … posledice njihove represije.

Predpisi so znani, kazni tudi - sedaj pa izvolite, vozite po izbiri !

Če hočete kazen, lahko jo imenujete tudi represijo … veste kaj morate storiti, nihče vam ne brani … pa tudi zapoveduje ne.

LP

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe okt 03, 2008 9:39 am

Seveda je represija, kaj nekateri norci počnejo na cestah, ampak tukaj mora pa nastopiti pravosodje, da se take ljudi odstrani iz prometa in to za VEDNO.

Nikakor pa ni fora, da zaradi nekaj idiotov jebemo visoke kazni vsi pavšalno ne glede na realno težo prekrška. Kaj sem mislil s tem: del Tržaške v LJ pri P&R parkirišču ima nerazumljivo omejitev 50km/h (recimo enako opremljena Celovška cesta ima omejitev 70km/h) in marsikomu se je že zgodilo (nenamenoma in ne iz dirkaško objestnih nagibov), da je vozil prehitro. In če je bilo to prehitro recimo 80km/h je dobitnik deležen maksimalne "nagrade" 1000€ in 9 kazenskih pik.

Nedaleč stran pa imamo osnovno šolo in ozko cesto mimo nje, ki ima enako omejitev 50km/h. In tam divjajo resnični norci čez prehode za pešce pred šolo in če vozi 79km/h je kaznovan z "le" 500€ in 5KT.

Teža prekrška v prvem primeru je razmeroma majhna v drugem pa strahovito velika pa je drugi primer kaznovan bistveno blažje od prvega.

In kje je vsa kalvarija te nesmiselnih razmerij - policaji redno stojijo le na Tržaški in veselo kaznujejo relativno nenevarne kršitelje, pred tisto šolo jih pa v svojem življenju še nisem videl.

To je stvar, ki sem jo razlagal v mojem prejšnjem postu. Tudi nižja kazen je efektivna samo če se jo sploh izreče a v tem primeru se divjaki pač počasi vozijo po Tržaški, mimo šole pa padajo kot snete skire in samo sreča je, da tam še ni bilo nesreče s smrtnimi žrtvami.

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Pe okt 03, 2008 3:37 pm

Pozabljaš, da je zakon enostavno zakon. Tolerantnost policista je zgolj njegova dobra volja.

Policistu tudi ne boš (uradno) dopovedal, da si z eno limuzino tipa MB razreda E + 3 l dizlom, pri 150-160 km/h (po števcu) bolj varen (ali manj nevaren) kot z nekmi rabljenim "mlinčkom" za nekaj 1.000 EUR, pri 130 km/h.

Kazen pa boš plačal, ne glede na to, da je karkšenkoli manever z "mlinčkom" na AC, pri omenjeni hitrosti praktično "ruska ruleta", z "limuzino" pa se praktično samo/preprosto "izogneš" (ustavljanje, los-test, ..) oviri.

LP

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe okt 03, 2008 3:47 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Prometne kazni sejejo strah?.. Ma dajte no... Strah seje atomsko orožje, gospodarska kriza, energetska negotovost, CO2, ne pa klinčeve prometne kazni...

kmal bo za 2kmh prekoracitev goli otok za 10 let, ce bo slo tkole naprej.

js se tega bolj bojim kot atomske bombe.

hvala bogu, da je ta večpovabljiva vlada, ki nam je to skuhala popušila falus na volitvah.

Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma

Napisal/-a Gapiii So okt 04, 2008 11:51 am

Voith kaj mislis da bo z novo vlado kaj drugače?!? Popolnoma isto bo saj so vsi po vrsti lopovi, ker so policaji zarukani idioti polni samega sebe ker imajo znacko na sebi. Drhal vsi po vrsti.

Danes me je vstavil v kamniku en nadut prepameten policaj, češ naj bi peljal čez rdečo luč! Dal mi je 250 eur kazni ali 125 eur polovička. Lažniva drhal, da jih ni sram, lopovi. Ne moreš verjet kaj vse si dovolijo že tejle naše cvetke. Pol pa mi pribije da imajo akcijo češ da vožnja čez rdečo luč ubije največ ljudi na naši cesti, ko pa sem mu nazaj rekel, da kako rdeča luč saj v medijih vsak dan beremo o preveliki hitrosti in da hitrost ubija itd itd. je pa samo utihnil pa se zacel braniti, da so nad njimi organi ki bodo presodili ali sem naredil res prekrsek ali ne.

Nisem si mislil, da smo prisli tako dalec, da se se na drzavno osebo ki bi morala varovati ne mores zanesti, ker dela samo za svoj dobrobit, da pa pride do tega pa se laze, ker ve da mu noben nic ne more.

Res samo eno besedo imam za njih - drhal, ki je samo za na goli otok odpelat!

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon So okt 04, 2008 4:03 pm

To je pa to, ko ljudje ščitijo zakon, namesto da bi zakon ščitil ljudi :twisted:

In taki zakoni nas samo peljejo še v večje davščine..., kot da že nismo Nr. 1 na svetu v pobranih davkih na dohodek!!!

PS: Ja smo št. 1... za vse tiste ki niste vedeli!

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So okt 04, 2008 8:17 pm

mja sej nism reku da bo ta vlada kej bols naredila sam sm pa srecen da so te, ki so nam to zakuhal popusili.

ja ubijajo stvari ja, sam zivel pa nebo noben vecno :) cez 100 let bomo usi pomrl pobila nas bo pa hitrost, rdeca luc al pa karkol. prezivel nebo noben.

zdj edin problem je to, da mi nekdo, ko sem se ziv serje zato da se nebi ubil. mislm wtf. mars delat cesto primerno letu 2008 ne pa srt tle neki in zganjat neke policijske ure in podobno.

sej je res, da je slovenija uber prometno nekulturna drzava. sam to se ne resuje na ta nacin. pac ce si nekulturen clovek se gres uciti kulture. isto velja za promet. ce bi blo ob avtosoli obvezno se 50 ur predavanj o kulturi pri voznji in vse detajle kako ce te kdo spusti, se zahvalis z zmigavci in vse tiste malenkosti profesionalnih voznikov, bi se kultura voznikov obcutno popravila v 10 letih.

ce bi vsak nov voznik vedel vse potrebno za varno in kulturno voznjo ko bi prisel iz avto sole, bi bil promet precej drugacen.

al pa ce dam primerjavo: star pes, ki je navajen srati zunaj, bo ce ga das v stanovanje sral po tleh. lahko ga tepes kokr hoces pa bo se vseeno sral po tleh.
mladega psa pa se da brez problemov navaditi, da tla niso za sranje.

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 So okt 04, 2008 11:03 pm

Glej BBos - napisal si če je policaj videl, ja mrtvega goloba ki leti. In ker ima uniformo mu je treba verjeti ali kaj? Verjemi da zaradi takšnega načina dela trpi ugled policije. Po Ustavi pa ti mora biti krivda nedvomno dokazana.

Joie de vivre! je napisal/-a:Tisto "vmes" smo imeli, pa ni bilo nobenega rezultata.

Mene ni tega zakona nič strah, ker peljem največ 10+, ostali pa cvikajte, vaša izbira.

Sem prepričan, da se zakon pod novo vlado ne bo spreminjal.

..in ti se na omejitev 50 pelješ 60, prehiti te avto, ki ga pa policist ni uspel ustaviti iz takšnega ali drugačnega vzroka in ti porine laserček z hitrostjo onega avtomobila. Reakcija?

Samo pošteno delo lahko pripelje do željenih rezultatov.
Pa še ena cvetka za našo varnost. Na cesti Vojnik- Frankolovo so na ravnini ki se obrne v blagi levi ovinek postavili prometni znak omejitev 70. Cesta je tam v zelo slabem stanju in je že bilo tudi nekaj smrtnih žrtev.Cesto je treba popravit ne pa omejitev. Zdaj tam na avtobusni veselo čakajo policisti tiste, ki se ne držijo predpisa.

lp

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Ne okt 05, 2008 11:25 am

seeman66 je napisal/-a:
Joie de vivre! je napisal/-a:Tisto "vmes" smo imeli, pa ni bilo nobenega rezultata.

Mene ni tega zakona nič strah, ker peljem največ 10+, ostali pa cvikajte, vaša izbira.

..in ti se na omejitev 50 pelješ 60, prehiti te avto, ki ga pa policist ni uspel ustaviti iz takšnega ali drugačnega vzroka in ti porine laserček z hitrostjo onega avtomobila. Reakcija?

..in na sopotnikovem sedežu zagleda plastično igračko, misleč da je prava pištola, in me gladko ustreli!..

Preveč gledate filme, prjatli.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Ne okt 05, 2008 5:33 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:
..in na sopotnikovem sedežu zagleda plastično igračko, misleč da je prava pištola, in me gladko ustreli!..

pred parimi leti je policaj pri nas ustrelil nekoga do smrti ker je imel mobitel. se pomnite tovarisi?

mene so ze 2x pojebali brez razloga zato ker so si pac namislili neke stvari, ki so bile flat out laž. to je pa če te ustavita 2 policaja stara en 19 en pa 20 in to v porscheju in z lepo deklico na sopotnikovem sedezu - kaj hujšga.

fakin nism mu js kriv ce je luzer v lajfu in mora delat ob dveh ponoc.
tretjic, ko se to zgodi, tozim policaja. mi je zal da tega nisem ze zdaj storil.

jetrbenk
Nov uporabnik

Napisal/-a jetrbenk Ne okt 05, 2008 6:39 pm

voith, pred parimi leti pri vas ni bil ustreljen nekdo zaradi uporabe mobitela, ampak nekdo, pri katerem je bila pricakovana uporaba orozja. (verjetno celje, vir: casopisje in reakcije prenapetih sorodnikov na razlicnih medijih v casu sojenja.) in temu primerna je reakcija osebe, zoper katero je sprozen civilni (pazi, civilni, kazenski je ze zavrzen, postopek).
in ne bodi tako negativen, svoj postopek si opisal, uporabe svojih pravic pa ne. komu verjeti?

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Ne okt 05, 2008 7:30 pm

pri nas je blo misljeno kot v sloveniji. dejstvo je, da je bil tip ustreljen imel je pa mobitel. to je del, ki me zanima. itak, da je potem, ko je tip oblezal mrtev policija ugotovila, da bo hudo narobe ce nebojo to takoj nekak opravicl in zaradi tega se je potem se par mesecev pisalo, kok je bil ta clovek ubistvu nevaren. mal mn k tanke je po žepih švercal baje.

kar se pa mojega sranja tice pa mi je res useen kaj verjames, ali ne. js sam bi, ce bi bil res kriv ugriznu, placu in pozabu. ampak tko k nism kriv bom pa vrtal do onemoglosti. evo ti se opisem na kratko kje me cevelj zuli:

prvic sta me ustavila ob 4h zjutraj, kontrola prometa. ok.
preveri opremo in mi rece da imam prazno rezervno gumo(spacesaver z prilozenim kompresorjem) in da sem pozil z meglenkami, ki jih avto sploh nima.
po teh besedah mi je ratal jasno kam pes taco moli.
pihanje; 0.25
pijana sopotnica (nedokazano)
avto delal vec kot 3 minute (res ampak vseeno wtf?)
neveljavna vozniska ali vozil napacno kategorijo (direktna laž drug dan so mi na občini izdali potrdilo, ki direktno izpodbije to)
žalitev policistov (ja res, nakonc sm jima rekel hvala, da sta mi unicla vecer)
sum.: 1300€

zahteva za sodno varstvo.

sodnik razsodi, da to kar se je policaj zlagal mi ni treba placati ostalo pa.
super pravni sistem. dobr, da sm po naravi dost mirna dusa, ker drgac bi motorna zaga pela vesele pesmi.

drugi primer je pa se bolj bizaren.

se peljem mimo policajev in grem v lokal 100m stran. ceste so ble prazne tko, da policaja nista mela neki ekstra zasluzka na tem odseku.

sem v lokalu vec kot eno uro in se odlocim, da grem ven na cik.
ker je zunaj mraz, grem 50m stran do parkiranega avta in iz avta vzamem bundo.
avto zaklenem in grem nazaj proti lokalu.
policijski avto, ki je bil z ugasnjenimi lucmi nekaj metrov stran na prezi, prizge avto in divje zapelje na plocnik pred mano, ki hodim pes.
policaj skoci ven in me legitimira, cakam pred avtom 15 min, 3x ga uprasam ce lahko grem in ker se ne odzove grem.

po treh mesecih dobim domov posto direktno od davcne, da mi bojo rubl 1000+ evrov.

po enournem klicanju zvem, da sta mi tadva policaja napisala, da sem odklonil alkotest, vozil prehitro, sunkovito speljeval in nevemkaj se vse.

prekleti prevaranti preracunljivi.

na zadnjem primeru, se vedno nekaj caram z odvetnico, ampak sm se nekoliko zafrknil v prvi reakciji.

no po tem sem spoznal tudi nekoga, ki ima se kar visok polozaj na policiji in mi je tocno razlozil kako ravnati v dani situaciji. skoda, da ga nisem spoznal ze pred temi neljubimi dogodki.

ampak se pa jaz saj borim za svoj prav, 80 ali vec procentov drzavljanov pa bi bojece placali kazni in sli naprej. me prou zanima kaksen procent vseh placanih kazni je cisti lažni produkt policaja, zato, da izpolni svojo normo al karkol ze ma. pomoje, da je procent kar velik. sploh glede na to, da so ze sam mene 2x na ta nacin zasili.

pol je pa res čudež, da se ljudje streljajo v glavo, ko jih ustavi policaj.
pomoje se bo prou kmal komu, ki ga bojo obdelal na tak nacin kot so mene, strgal in jih bo postrelu k zajce. pol bo pa spet pa zakaj pa kako pa a je bil psihicno bolan... :evil:

ze sam k pisem tole mi pritisk skoc na 250.

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Ne okt 05, 2008 8:34 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:
seeman66 je napisal/-a:

Primer je moj na poti v LJ po stari cesti malo pred Domžalami. Dirty Harrya si pa dodal ti.

lp

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Po sep 14, 2009 12:37 pm

Ste še tako proti zakonu?

http://www.rtvslo.si/slovenija/lani-vel ... ani/212189

Tudi ministrica je utihnila.

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 Po sep 14, 2009 1:05 pm

Prakse po svetu kazejo da dve leti po sprejetju strozjih zakonov so efekti,potem pa se zadeve vrnejo na stare tire kar kazejo ze letosnje statistike ki so visje od lanskih...
C u O r E S p O r T i V o

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po sep 14, 2009 1:40 pm

Miholl84 je napisal/-a:Prakse po svetu kazejo da dve leti po sprejetju strozjih zakonov so efekti,potem pa se zadeve vrnejo na stare tire kar kazejo ze letosnje statistike ki so visje od lanskih...

kje ti to vidiš?

Kama
Novinec

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Kama Po sep 14, 2009 1:47 pm

So na RTV lepo ugotovili, deloma posledica preusmeritve na avtoceste, deloma finančna kriza. OK, da so kazni visoke, mi je jasno; žal pa se vozniki znajdemo ravno vmes med interesi okolja, ki širi svoje kraje (in s tem posledično zmanjšuje hitrost in podaljšuje čas vožnje) na eni strani in nezmožnostjo države, da vzpostavi omrežje hitrih in avto-cest. Posledice so zmanjšana pretočnost, počasni tovornjaki, kolone, potem se pa nekomu "utrga" in prehiteva, kjer mogoče gre ali pa tudi ne. Potem pa poči in ... Lahko je pisat kazni v kaosu, kot je v RS. Sam kazen plačaš, kaos pa ostane. In vedno pri tem nasanka tisti, ki se vozi. Prehitro-kazen ali nesreča, po zakonih-neznosno počasi. Pa še tam, kjer je možna višja hitrost, jo omejijo zaradi nesreč, ki so se dogodile. To, da bo policist skoraj vedno pod vzrok napisal neprilagojena hitrost, je pa itak aksiom v Sloveniji.

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Po sep 14, 2009 2:21 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Ste še tako proti zakonu?

http://www.rtvslo.si/slovenija/lani-vel ... ani/212189

Tudi ministrica je utihnila.

DA!

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Po sep 14, 2009 2:33 pm

statistiko se lahko obrne kot se želi...
ste sigurno da je manj nesreč zato ker se ljudje bojijo kazni?? ma dejmo no...

jaz pa mislim da je zato ker ljudje bol pazijo in imajo bolše avte... zmiri manj je starih nevarnih avtov ;)
Slika

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Po sep 14, 2009 3:32 pm

Mene tudi ne ganejo kaj preveč te številke, ker po enem letu slika ne more biti preveč realna in je to enostavno prekratka doba, da bi lahko govorili tukaj o uspešnosti. Zakon je obup od obupa in sem še vedno mnenja, da take kazni pri teh plačah niso normalne. Za prejšnjo oblast, ki je kriva za to skropucalo, seveda nimam besed, je pa bil to seveda pravi pokazatelj koliko socialnega čuta so premogli. Sramota! :evil:
Fahren bis der Arzt kommt!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov