Debate, ki niso vezane na ostala področja...

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD So okt 06, 2007 11:15 am

extreme N je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:
Hondi je napisal/-a:Zanima me če kdo ve s kakšno napetostjo je krmiljen elektromagnet v H4 bixenon kitu, ki premakne žarnico?

torej 2 kabla služita napajanju same žarnice, ostala dva ki sta precej tanjša pa napajata elektromagnet - na kakšen način?

Hvala

PS:če ima kdo to slučajno vgrajeno, če bi mi pomeril, hvala

kar jest vem bixenon KIT nima nobenega magneta za premikat zarnco.ampak sta notr dve zarnce.
tut original bixenon ne premika zarnce ampak taslonko pred leco..

1 zarnica je, poleg tega pa premika tisti plocevinast del nad zarnico kot je prikazano na slikah v linku 2 posta zgoraj in ne zarnice..
glede na to pa da preklapljas s stikalom ob krmilu, ki je prej prizigalo in vgasalo halogenko (dolgo luc), sklepam da ta elektromagnet deluje na 12V kot obicajna halogenka za dolgo luc.
imam H4 bixenon samo nevem kje bi izmiril napetost ker ne pridem nikjer do kakega spoja, ne mislim pa razdirat s5 cele luci ker sem za vgradnjo rabu 1 uro :D, verjetno pa je kar 12V.

Če so pametno zasnoval, deluje na napetost 12V in se priklopi na kable za dolge luči.
Kako pa je v resnici pa je najboljše pogledat v navodila za vgradnjo.
Slika

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ So okt 06, 2007 11:16 am

Jaz tud mislim da je tak. Glede na to, da se preklaplja s stikalom, ki je prej prižigalo dolgo luč halogenko.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Hondi
Nov uporabnik

Napisal/-a Hondi So okt 06, 2007 12:33 pm

fantje ne se hecat
avto je star s klasičnimi h4 žarometi
zanima me za t.i. "bixenon kit" torej takle:
http://www.krossline.de/shop2/images/bi ... er_027.jpg
tu se premika žarnica not/ven s pomočjo elektromagneta:
http://www.youtube.com/watch?v=wrR1ozc1LA0

v kitu dobite zraven balastov tudi neko "pamet" oz. elektroniko, ki krmili to premikanje
mene zanima S KAKŠNO NAPETOSTJO, to lahko pomeri vsak ki ima vgrajen tak kit - namenoma sem napisal "bixenon" ker tu ni xe/ha žarnice torej je ena za kratko/dolgo in ne halogenska ki je dodana xenonski za dolgo

Originalni bixenon mi je jasno kako deluje.
SlikaV tretje gre rado, v četrto pa JanezSlika

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ So okt 06, 2007 12:47 pm

Sej pa se noben ne heca. Neboš prvi, ki imaš H4 halogenke v avtu, pa bi montiral bixenon kit. Kaj ti zdaj ne gre v glavo? :)

Nabaviš, zmontiraš, voziš. Shemo dobiš poleg, priklopiš, pa je. Nevem zakaj delaš taki bau bau s tega.

Pa ko že poudarjaš da je star....kakšne maš pa ti žaromete? Meglene, po možnosti že zbledete malo? :woohoo še en ki bo namest javne razsvetljave :twisted:

Uporabniški avatar
Ac|d_Burn
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Ac|d_Burn So okt 06, 2007 1:26 pm

Danes dobil Xenon kit 6000K...
Sprva navdusen,pol pa bolj kot gledam bolj se mi ne da zravn spravit :? :P
En balast se da odlicno skrit v prostor za akumolator.Na drugi strani nikam :oops:
Potem sledi vpr. je boljse da luci ven vzamem?Samo potem morem demontirat celo masko+odbijac.
Za predstavo...
Slika
Lp,Dejan

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ So okt 06, 2007 1:29 pm

Zakaj bi luči ven jemal? Da bi balaste dal v fokuse al kak si mislo? Nevem če imaš prostor. Jaz sem na A4 B5 mel perajt za xenon, pa sem lahko noter skril balaste, tu pa nevem. Če si tak mislil. :oops:

Uporabniški avatar
Ac|d_Burn
Nov uporabnik

Napisal/-a Ac|d_Burn So okt 06, 2007 2:03 pm

Ne,ne :)
Balaste v fokos,saj nisem z lune :lol: Nisma se razuma.
Luci sem mislo ven zato,da bi pol lepse naredo,da si nebi ravno rok lamal.Pa mogoce bi se potem pokazal kaki plac,da bi drugi balast od xenona skril na levi strani,ki ga zdaj krasi 5l posoda za vodo :roll:
Nekaj me se zanima.Kaksa je moznost,da je moj avto ze mel xenon not potem pa ga je prejsi lasnik odmontiral ali pa celo avtotrgovina.Namrec pranje je ostalo so pa navadne parabole not brez lec,ze kar precen popikano steklo,glede,da je avto letnik 03.Na havbi pa je cca. 5 malih pikic od kamenckov.Avto je uvozen z Nemcije.
Lp,Dejan

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ So okt 06, 2007 2:22 pm

Pomojem da nebi nič rešil s tem, če bi luči ven vzel. Dvomim da je kaj placa za fokusom, pa med posodo za vodo. Pa če boš mogo ven jemat, boš spet luči montiral ven, če bi kje zadaj noter vtakno balast da bi bil skrit.

Glede pranja, to sem videl že večkrat na kaki 4 golfu, pa je mel navadne parabole žaromete. Tu pa ti nevem rečt kak je s tem.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek So okt 06, 2007 2:46 pm

pod lučjo bo tok placa za balast kok je odbijač vstran od kilerja. po celi širini in dolžini. Mene tut j**e plac na astri jebani :D

Uporabniški avatar
Ac|d_Burn
Nov uporabnik

Napisal/-a Ac|d_Burn So okt 06, 2007 3:35 pm

Heh
Jaz si bom ju3 bolj natacno pogledal,ki pa kak...morda se kdo,ki je v golfa montiral napise kaksno idejo.
Danes morem kramarijo pospravlat,ker mamo organiziran odvoz odpadkov 8)
Lp,Dejan

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate So okt 06, 2007 5:26 pm

Golf IV ima lahko pranje žarometov tudi brez xenona. Obstajal je celo zimski komplet, v katerem je bilo pranje žarometov in gretje sprednjih sedežev.

Če hočeš odstraniti luči, moraš dati dol odbijač. Najprej iz šob za pranje žarometov stakneš dol pokrovčke. Potem odhaklaš ven letvici s VW znakom. Tu imaš dva šraufa. Odšraufaš šraufe, ki držijo plastiko v kolotekih na odbijač. Potem odstraniš še obe stranski plastiki v odbijaču. Pod vsako je še en šrauf. Mislim da je to vse in odbijač pade dol :)

Pod samima žarometoma je sicer nekaj prostora, a premalo za originalen "transformator". Če je tvoj tanjši, bi se ga mogoče dalo tja spravit. Sam imam na desni luči že vgrajenega - nov tip originalne luči. Na levi sem ga pa privezal tja nekam desno od akumulatorja, je pa star tip originalne luči.

Iščem pa tudi nov tip originalne leve luči za Golfa IV, ker ima ta pokvarjen računalnik, zlomljen šrauf za nastavitev višine in pokvarjen motorček za nastavitev višine.
Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So okt 06, 2007 5:42 pm

poglej pri meni kam sem ga dal.

Hondi
Nov uporabnik

Napisal/-a Hondi So okt 06, 2007 6:03 pm

Lumpy_ je napisal/-a:Sej pa se noben ne heca. Neboš prvi, ki imaš H4 halogenke v avtu, pa bi montiral bixenon kit. Kaj ti zdaj ne gre v glavo? :)

Nabaviš, zmontiraš, voziš. Shemo dobiš poleg, priklopiš, pa je. Nevem zakaj delaš taki bau bau s tega.

Pa ko že poudarjaš da je star....kakšne maš pa ti žaromete? Meglene, po možnosti že zbledete malo? :woohoo še en ki bo namest javne razsvetljave :twisted:

mali, poslušaj

jaz sem v življenju zmontiral toliko stvari ki jih ti od blizu videl nisi
če pač ne veš odgovora na moje vprašanje raje molči, si boš naredil večjo uslugo

očitno se je potrdila moja domneva da je na tem forumu večina "prepotentnih mladeničev".
Redke izjeme ki se poznamo tudi osebno jasno izvzete.
Ker pa vidim da si poln samega sebe bom napisal bolj počasi:
imam originalne HELLA balaste na katere bi rad priklopil h4 xenon žarnice z elektromagneti.
Ker mi vsi ponujajo kit lahko dobim tudi samo žarnice VENDAR mi potem manjka del napeljave: če ni nič drugega kot krmiljenje potem si bom ta del naredil sam vendar moram vedeti vrednost krmilne napetosti.
Za moje luči ne skrbi, xenon sem imel na nexenonskih lučeh ko so bili kiti v SLO še pravljica.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So okt 06, 2007 7:04 pm

Hondi je napisal/-a:..."prepotentnih mladeničev".
....Redke izjeme ki se poznamo tudi osebno jasno izvzete.
....moram vedeti vrednost krmilne napetosti.

..tud nekaj nas je "starejših" mladeničev.... :lol:
...jaz te sicer poznam(seveda samo vizualno) in lahko povem, da o tvoji strokovnosti ni nobene dileme....(ne samo elektrika , elekronika, tudi tapeciranje :D )
...mislim, da na naših forumih odgovora na zastavljeno vprašanje ne boš dobil..(še na FAVDLU ne :ne :lol: )

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Ne okt 07, 2007 3:55 am

Hondi je napisal/-a:fantje ne se hecat
avto je star s klasičnimi h4 žarometi
zanima me za t.i. "bixenon kit"

Glej, preden me napadaš, malo poglej nazaj, kaj si napisal. Kje naj jaz zdaj tu voham da maš ti od helle balaste noter če jih nisi omenil nikjer???? Od kje tebi takšna razsvetljenost, da si ti zmontiral več, kot sem jaz videl od blizu, če me ne poznaš in neveš kaj sem videl in kaj ne?

Ne piši nekaj , kar neveš. Vredu? Pa drugič je dobro, da napišeš kaj imaš v avtu, da ti ve nekdo napisat na forumu. In še nekaj, jaz nisem za tebe MALI.
Malo spoštovanja do ostalih uporabnikov

LP

Hondi
Nov uporabnik

Napisal/-a Hondi Ne okt 07, 2007 8:28 am

malo si preberi svoje poste, predvidevanje o zanič h4 parabolah itd., razni"javni razsvetljavi"
in ti meni o spoštovanju, LOL

vidim da bo ostalo na tem forumu pri meni pod 10 postov
kdo ve zakaj?

Uporabniški avatar
Ac|d_Burn
Nov uporabnik

Napisal/-a Ac|d_Burn Ne okt 07, 2007 9:19 am

Mate je napisal/-a:Golf IV ima lahko pranje žarometov tudi brez xenona. Obstajal je celo zimski komplet, v katerem je bilo pranje žarometov in gretje sprednjih sedežev.

Torej gre v mojem primero prav za to stvar...hvala za info 8) Samo lahko bi nadaljevali se proti xenon-u :P
Lp,Dejan

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Ne okt 07, 2007 2:06 pm

@Hondi....Glej, nikjer nisi napisal, kaj imaš sploh noter, če imaš sploh xenon, nič nisi napisal. Po čem bi jaz sklepal, kaj točno ti želiš. Jaz sem razumel, da nimaš nič, da bi rad dal noter H4 kit bixenon itd.

No glavno da vemo zdaj, pri čem si. Napast pa me ni blo treba tak.

Tisto z javno razsvetljavo....glej, vsak, ki bo napisal da ima star avto, H4 žaromete, vsak bo rekel, Pa ja neboš tu noter montiral xenona, ker boš bleščal. Pustima zdaj prejšnji model Mercedeza E klaso. Govorim za ostale karjole z zanič lučmi.

LP pa brez zamere ;)

Uporabniški avatar
Ac|d_Burn
Nov uporabnik

Napisal/-a Ac|d_Burn Ne okt 07, 2007 3:10 pm

Xenon je not...samo :? na sovoznikovi strani mi je ob prvem vklopu po zvoko slodec nekaj zasmolcalo :oops: Pri pregledu ni blo videt nikjer nicar in gorela seveda samo voznikova stran.Potem pa le pride mimo kolega.Mi vklopi in jaz gledam kaj se dogaja.
In eto,tisti zastrahujoc zvok je povzrocala iskra(Iskre) tocno v krogu,kjer pride zarnica not.Po vecih vklopih je zarnica le zagorela vendar so tiste iskre povzrocile okrog kroga oksidacijo parabole.Zdaj zgleda rumenkasto napikano.
Torej kaj se da pri tem naret?Ze mel kdo podobno tezavo?
Morem se povedat,da zdaj po x vklopih ne preskoci iskra vec tako pogosto kot prej,ker mislim,da se je tista rumenkasta linija razmaknila tako dalec,da iskra vec ne preskoci.
Pozabo sem se povedat,da sem med tem se kit od zunaj luci sprobal pa je palo v vsak vklop.
Tak da po mojem misljenju so dotrajane(poskodovane)luci.Ze pa gledam za kake angelske...
Svetujte ;)
Lp,Dejan

Uporabniški avatar
MI5Ek
Nov uporabnik

Napisal/-a MI5Ek Ne okt 07, 2007 9:13 pm

A lahko kdo ki ima Kaixen 6000K prilepi slike, da vidim kako svetijo?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov