Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a pinny Ne apr 10, 2011 11:19 pm

Na tejle strani http://www.gas-tankstellen.de sem našel podatek da je cena plina na hrvaškem med prbližno 4,16 in 4,65kune za liter kar je od 0,56 do 0,63eur. Pa mi nekak kar ne gre v glavo da je tolk cenejši dol. V torek grem v Opatijo mal na urlaub, pa seveda pogledujem kje so pumpe dol, glede na to da je plin tolk cenejši in ker bom ravno dol, nebi blo butast kr dol tankat :D. Najbližja mi bo pumpa v Matulji-h :mrgreen:

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne apr 10, 2011 11:26 pm

Od mejnega prehoda pa do Opatije in Reke mislim, da je na vsaki črpalki tudi za plin, če greš po AC. Po stari cesti tudi.

tj4sh
Nov uporabnik

Napisal/-a tj4sh Po apr 11, 2011 12:00 am

Lep pozdrav vsem skupaj!

Tudi jaz sem se odločila, da dam predelati avto na plin. Glede na pridobljene informacije kolebam med Prins in Landi Renzo. Ima kdo izkušnje z obema? Je prvi toliko boljši, da opravičuje višjo ceno?

Hvala za informacije.

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Po apr 11, 2011 5:50 am

tj4sh je napisal/-a:Lep pozdrav vsem skupaj!

Tudi jaz sem se odločila, da dam predelati avto na plin. Glede na pridobljene informacije kolebam med Prins in Landi Renzo. Ima kdo izkušnje z obema? Je prvi toliko boljši, da opravičuje višjo ceno?

Hvala za informacije.

Kakšen avto in predvsem kakšen motor?
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a Buffy Po apr 11, 2011 6:15 am

pinny je napisal/-a:Na tejle strani http://www.gas-tankstellen.de sem našel podatek da je cena plina na hrvaškem med prbližno 4,16 in 4,65kune za liter kar je od 0,56 do 0,63eur. Pa mi nekak kar ne gre v glavo da je tolk cenejši dol. V torek grem v Opatijo mal na urlaub, pa seveda pogledujem kje so pumpe dol, glede na to da je plin tolk cenejši in ker bom ravno dol, nebi blo butast kr dol tankat :D. Najbližja mi bo pumpa v Matulji-h :mrgreen:

Ja cene so različne... na omv pumpah je pa 4,92kn kar je 0,68€ če gledaš preko http://www.nlb.si/menjalnica
Ta cena je na uradni strani omv.hr -> http://www.omv.hr/portal/01/hr/!ut/p/c5/04_SB8K8xLLM9MSSzPy8xBz9CP0os3hzA0sTI2MDI0v_QCdnA89AdyNzz2AnIwNvE6B8pFm8r4Glh5tnqFGoowlQ0NQ7zNHQAAII6A7OKNL388jPTdUvyI0oBwBD9YR2/dl3/d3/L2dJQSEvUUt3QS9ZQnZ3LzZfNzA5NDIzMDI5T1FCQzBJUUcyN0lTQjIwQzE!/
Slika

tj4sh
Nov uporabnik

Napisal/-a tj4sh Po apr 11, 2011 8:59 am

iziboy je napisal/-a:Kakšen avto in predvsem kakšen motor?

Renault Laguna 1.6 letnik 1999

Frips
Nov uporabnik

Napisal/-a Frips Po apr 11, 2011 1:17 pm

OMV in INA 4.92, ina na AC zagreb-bregana 5.10 kn hmmmm

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a Buffy Po apr 11, 2011 1:26 pm

Frips je napisal/-a:OMV in INA 4.92, ina na AC zagreb-bregana 5.10 kn hmmmm

Ah te avtoceste :D
Slika

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po apr 11, 2011 6:42 pm

tj4sh je napisal/-a:
iziboy je napisal/-a:Kakšen avto in predvsem kakšen motor?

Renault Laguna 1.6 letnik 1999

če želiš imeti avto še par let potem prins-a z valve care mazanjem ... :tomidelej:
plin je cnej k bencin

McBobo
Novinec

Napisal/-a McBobo To apr 12, 2011 6:14 am

Ali se je sledeče že kdaj komu zgodilo? Napeljava je od Emmegas. Zdajle zjutraj pripeljem pred semafor, gledam v tastaturo od LPG in nič jasno. Namreč bila je čista tema; nobena lučka ni gorela (niti za količino plina v tanku, niti lučka za režim plin-bencin. Zdaj pa nisem siguren a je med tem časom ugasnil tudi avto ali šele potem, ko sem kljub temu, da nobena lučka ni gorela pritiskal na gumb na tastaturi? V glavnem, ugasnem kontakt in čez nekaj trenutkov dam spet kontakt s ključem in poizkusim zagnati mašino. Po cca. 4-5 sekund mi je uspelo, da sem lahko speljal; sem imel že občutek, da bom avto moral porivati. Mislim, da mu je nastala tema med avtomatskim preklopom iz bencina na plin, nisem pa siguren. Sedaj doma sem parkrat poizkusil prižgati mašino in je normalno priklopil na plin in tudi na bencin, ne da bi kaj tastatura ugasnila. Ko sem se peljal po avtocesti, me je celo pot stiskalo, če se mi kaj takega zgodi pri 140km/h. :shock:

NeoTO
Nov uporabnik

Napisal/-a NeoTO To apr 12, 2011 1:23 pm

McBobo je napisal/-a:Ali se je sledeče že kdaj komu zgodilo? Napeljava je od Emmegas. Zdajle zjutraj pripeljem pred semafor, gledam v tastaturo od LPG in nič jasno. Namreč bila je čista tema; nobena lučka ni gorela (niti za količino plina v tanku, niti lučka za režim plin-bencin. Zdaj pa nisem siguren a je med tem časom ugasnil tudi avto ali šele potem, ko sem kljub temu, da nobena lučka ni gorela pritiskal na gumb na tastaturi? V glavnem, ugasnem kontakt in čez nekaj trenutkov dam spet kontakt s ključem in poizkusim zagnati mašino. Po cca. 4-5 sekund mi je uspelo, da sem lahko speljal; sem imel že občutek, da bom avto moral porivati. Mislim, da mu je nastala tema med avtomatskim preklopom iz bencina na plin, nisem pa siguren. Sedaj doma sem parkrat poizkusil prižgati mašino in je normalno priklopil na plin in tudi na bencin, ne da bi kaj tastatura ugasnila. Ko sem se peljal po avtocesti, me je celo pot stiskalo, če se mi kaj takega zgodi pri 140km/h. :shock:

Preveri stik pri varovalki od avtoplinskega računalnika... :twisted:

Če se ti bo kaj takega zgodilo na avtocesti, ne bi smelo nič biti (če ti le ne bo treba bremzat na polno).

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Pe apr 15, 2011 10:12 pm

sem danes tankal na Adrii oil v Matulji-h oz. Opatiji po 4,92kone za liter lpg-ja
in se ob tem počutil fino fajn :D k pri 38,13 litrih privarčeval 3,74eur :mrgreen:

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po apr 18, 2011 4:50 pm

c xsara picasso poraba z verovškove zadnji tank 9,68l/100km ... :vrum
plin je cnej k bencin

McBobo
Novinec

Napisal/-a McBobo Po apr 18, 2011 5:35 pm

Opel Astra G 1,6 16V
Moja poraba plina iz Verovškove: 8,5l/100, s polnim tankom naredil 580 km.
Je pa zadnje čase kar "gužva" tam. Vedno, ko pripeljem, je treba čakati, ker sta 2-3 pred mano.

janez007
Nov uporabnik

Napisal/-a janez007 Po apr 18, 2011 6:42 pm

Je že kdo imel sledeče težave?

Imam sistem G-1, leto in pol sedaj, kar naenkrat je začelo med vožnjo, kod da avto deluje po treh cilindrih, pa potem spet nekaj časa dobro, pa nato spet malo cukanja. Se ponavalja ves čas, čisto na random. Zjutraj sem opazil da sem se peljal približno 10km normalno, potem se je pa začelo. Danes sem malo prčkal pod havbo in ugotovil, da očitno MAP senzor od plinske inštalacije ne deluje pravilno, namreč če stisnem cev do filtra, bi moral sistem ob znižanem tlaku preklopiti na bencin, tako pa je motor crknil. Bi bilo možno, da je to povezano tudi z občasnim cukanjem in pomanjkanjem moči :?: :huh:

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Po apr 18, 2011 6:55 pm

janez007 je napisal/-a:Je že kdo imel sledeče težave?

Imam sistem G-1, leto in pol sedaj, kar naenkrat je začelo med vožnjo, kod da avto deluje po treh cilindrih, pa potem spet nekaj časa dobro, pa nato spet malo cukanja. Se ponavalja ves čas, čisto na random. Zjutraj sem opazil da sem se peljal približno 10km normalno, potem se je pa začelo. Danes sem malo prčkal pod havbo in ugotovil, da očitno MAP senzor od plinske inštalacije ne deluje pravilno, namreč če stisnem cev do filtra, bi moral sistem ob znižanem tlaku preklopiti na bencin, tako pa je motor crknil. Bi bilo možno, da je to povezano tudi z občasnim cukanjem in pomanjkanjem moči :?: :huh:

Za kateri avto pa gre? ...predlagam, da pelješ avto na G-1 in naj uštimajo, kar je za uštimat...

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Po apr 18, 2011 7:29 pm

fantje kok se pa kej pozna razlika v kakovosti plina.... aje od tanka do tanka kaka razlika oz od pumpe do pumpe. So res poljaki vodilni v tem...

zadne case razmislam o vgradnji plina pa sem malo skepticen, eni ga zelo hvalijo in jim deluje odlicno, nekaterim pa nekako nedeluje najbolje. Delam pa vec kot 35.000km na let.

predvidevam da je bilo to vse ze napisano ampak je malo prevec matrjala da sel vse to listat.... hvala
Slika

janez007
Nov uporabnik

Napisal/-a janez007 Po apr 18, 2011 7:56 pm

Nejko je napisal/-a:

Za kateri avto pa gre? ...predlagam, da pelješ avto na G-1 in naj uštimajo, kar je za uštimat...

Honda Accord 1.8

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po apr 18, 2011 9:47 pm

Nejko je napisal/-a:

pelji na g1 ..vsaj poskusijo naj popraviti... pa povej koliko ti bodo računali kose če jih bodo menjali ... v 7 letni garanciji ...se mi zdi , da se stvari počasi postavljajo v neko realnost ...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
naliM
Novinec

Kraj: Maribor - okolica

Napisal/-a naliM Po apr 18, 2011 9:47 pm

janez007 je napisal/-a:
Nejko je napisal/-a:

Honda Accord 1.8

Kako imaš izvedeno nastavljanje ventilov? Hidravlični odmikači ali kakšna varianta s ploščicami? Pri uporabi plina je treba pri avtih, ki nimajo hidr.odmikačev praktično prepoloviti interval za nastavljanje ventilov (žal izkušnja, katero sem dobil na lastni koži).
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov