TrijoAdijo je napisal/-a:Pri meni je 130km/h po števcu dejansko 129 km/h po gps-u.
Ravno to me zanima. Ali je ta napaka števca hitrosti zanalašč samo pri prikazu hitrosti, ODO pa kaže natančno kilometrino?J.McLane je napisal/-a:No evo pa imamo še eno kost za glodat![]()
Torej TrijoAdijo, sedaj še pomeri prevoženo razdaljo z GPS in povej kakšno napako ima ODO.
Energetik81 je napisal/-a:Ravno to me zanima. Ali je ta napaka števca hitrosti zanalašč samo pri prikazu hitrosti, ODO pa kaže natančno kilometrino?J.McLane je napisal/-a:No evo pa imamo še eno kost za glodat![]()
Torej TrijoAdijo, sedaj še pomeri prevoženo razdaljo z GPS in povej kakšno napako ima ODO.
mtl je napisal/-a:...Ker še nisem videl avtomobila, kateri bi tako kazal hitrost. Namreč, če v vseh avtomobilih spremljaš hitrost v računalniku avtomobila je le ta skoraj enaka GPS-u (recimo Octavia pri 100 km/h po GPS-u kaže 99 km/h na računalniku), vendar na števcu kaže zgolj 95km/h. Torej dejansko za prikaz na števcu računalnik popravlja hitrost navzdol. Isto se je dogajalo pri vseh avtomobilih katere sem testiral do sedaj, vključno s Fordi. Le odstopanja so bila različna.
mtl je napisal/-a:...''Napaka'' na števcu hitrosti pa je namerna, zato da ne prekoračiš omejitve hitrosti.
mtl je napisal/-a:Ker še nisem videl avtomobila, kateri bi tako kazal hitrost. Namreč, če v vseh avtomobilih spremljaš hitrost v računalniku avtomobila je le ta skoraj enaka GPS-u (recimo Octavia pri 100 km/h po GPS-u kaže 99 km/h na računalniku), vendar na števcu kaže zgolj 95km/h. Torej dejansko za prikaz na števcu računalnik popravlja hitrost navzdol. Isto se je dogajalo pri vseh avtomobilih katere sem testiral do sedaj, vključno s Fordi. Le odstopanja so bila različna.
esem je napisal/-a:mtl je napisal/-a:...Ker še nisem videl avtomobila, kateri bi tako kazal hitrost. Namreč, če v vseh avtomobilih spremljaš hitrost v računalniku avtomobila je le ta skoraj enaka GPS-u (recimo Octavia pri 100 km/h po GPS-u kaže 99 km/h na računalniku), vendar na števcu kaže zgolj 95km/h. Torej dejansko za prikaz na števcu računalnik popravlja hitrost navzdol. Isto se je dogajalo pri vseh avtomobilih katere sem testiral do sedaj, vključno s Fordi. Le odstopanja so bila različna.
Bi ti to malo razjasnil? Vsem ponavadi popravlja hitrost navzgor in ne navzdol, torej kaže več in ne manj.
Če upoštevamo tudi to izjavo
mtl je napisal/-a:...''Napaka'' na števcu hitrosti pa je namerna, zato da ne prekoračiš omejitve hitrosti.
je logično, da kaže več, a žal v nasprotju s tem, kar si povedal prej.
Samo lapsus ali bi rad kaj novega povedal?
Energetik81 je napisal/-a:Tega se potem navadiš in voziš hitreje po števcu. Vsaj jaz.![]()
Laže mi za ~5-7km/h, pol vozm pa 60 po števcu na 50 omejitve... Raje bi videl, da bi bil števc v nulo natančen.
Upam vsaj, da ODO ne laže toliko, ker potem je tudi izračunana poraba narobe.
Energetik81 je napisal/-a:Tega se potem navadiš in voziš hitreje po števcu. Vsaj jaz.![]()
Laže mi za ~5-7km/h, pol vozm pa 60 po števcu na 50 omejitve... Raje bi videl, da bi bil števc v nulo natančen.
Upam vsaj, da ODO ne laže toliko, ker potem je tudi izračunana poraba narobe.
~toMmy~ je napisal/-a:Ena razlaga je to, da mogoče (analogni) števci pri prikazu hitrosti lažejo (itak ni natančnega prikaza) bolj kot pri beleženju prevoženih kilometrov.
mtl je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Ena razlaga je to, da mogoče (analogni) števci pri prikazu hitrosti lažejo (itak ni natančnega prikaza) bolj kot pri beleženju prevoženih kilometrov.
Analognih števcev že precej časa ni več v avtomobilih. Je samo analogni prikaz, zadaj je pa elektronika.
However, the speedometer and odometer readings don't have the same error. In other words, even though your speedometer is fast the odometer is usually correct. If the odometer read fast VW could be sued for cheating people by shortening the factory warranty (has happened in the past with various car makes). If the speedometer read slow VW could be partially responsible for your speeding ticket.
~toMmy~ je napisal/-a:However, the speedometer and odometer readings don't have the same error. In other words, even though your speedometer is fast the odometer is usually correct. If the odometer read fast VW could be sued for cheating people by shortening the factory warranty (has happened in the past with various car makes). If the speedometer read slow VW could be partially responsible for your speeding ticket.
vuli je napisal/-a:Tko da če peljem skozi naselje 55kmh mi naunih merilnikih hitrosti v naseljih kaže ~48khz
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov