Martiny je napisal/-a:Ja normalno, da uradno ne smeš prehitevat po voznem pasu ... Naprimer s 180km/h prehitet nekoga, ki po prehitevalnem vozi 130km/h ... Ampak kaj če bi pa, tako kot v tvojem primeru, en nonič vozil 80,90km/h po prehitevalnem polovico poti od LJ do KP (ali kjerkoli), bomo vsi za njim vozili po polžje? Celih 50, 60, 100km?
lizard je napisal/-a:@Jerch: Po 5-10 minutah sem obupal s pravilno vožnjo, torej vračanju nazaj na vozni pas. Enostavno si prisiljen biti še ena v vrsti budal, ker če se ves čas vračaš nazaj na vozni pas se moreš potem dobesedno vrivat nazaj na prehitevalnega, ravno zaradi razloga kot si ga navedel - na prehitevalnem pasu nihče ne drži pofukane varnostne razdalje oz. takoj ko sem se vsakič vrnil na vozni pas je tisti, ki je bil prej za mano potegnil in se zalimal tistemu ki je bil pred mano na rit. Ostali zadaj pa temu seldijo.
In živcirat se vsakič ko se vračaš na prehitevalni pas in upat da tisti, ki je za tabo v mrtvem kotu ne butne v tvojo rit, enostavno nima smisla, povrhu vsega pa je preveč stresno. Tako pač postaneš še ena v vrsti budal, ki se vozi v koloni na prehitevalnem pasu, ki jo na trenutke prehitevajo celo tovornjaki po desni. To je bil predvsem problem na relaciji KP-LJ, od LJ naprej, razen 2 romuna ki sta me "hotela" ubiti ni bilo težav - eden je vskočil pred mene v kolono čeprav sem bil zadnji v koloni, ki je prehitevala kolono na voznem pasu (naša kolona je šla cca 140 km/h, njihova 100 km/h) in je malo manjkalo da ga nasadim, drugi pa je medtem ko sem ga prehiteval kar naenkrat zapeljal v mene (ker se mi je že predno sem ga začel prehitevat zdel sumljiv (vozil malo po sredi malo na voznem pasu), sem imel roko na troblji, ki sem jo tudi konkretno uporabil, ker bi drugače verjetno počlo).
Martiny je napisal/-a:Naj mi potem nekdo to razloži ... Vozim lepo 130km/h po voznem pasu, pred mano dva, trije tovornjaki, ki vozijo počasneje ... Levi žmigavec, na prehitevalni pas, jih prehitim ... Pogledam v vzvratno ogledalo, okej sem že toliko pred njimi, da se lahko varno vrnem nazaj na vozni pas ... Ampak! sem ravno dohitela enega pacienta, ki se po prehitevalnem vozi 110km/h, čeprav je cesta še 1,2km naprej prazna ... Torej .. jaz se ne smem vrnit na vozni pas in nadaljevat s svojo hitrostjo, ker če to naredim, se bo to štelo kot prehitevanje po desni![]()
IcEm4n je napisal/-a:zajbelj, po tvojem mnenju sodeč, če se nek lokalni šerif vozi po prehitevalnem vozi 90 in ne je*e žive duše za sabo, ga ne smem prehiteti po desnem voznem pasu kljub temu, da je popolnoma prazen?
(3) Prehitevanje po desni strani ni dovoljeno na avtocesti in hitri cesti, razen na ploščadi iz 3. točke drugega odstavka tega člena.
pskoda je napisal/-a:Kolikor jaz vem je kaznjivo vozit po prehitevalnem pasu, če ni nobenega na voznem pasu
_furby_ je napisal/-a:pskoda je napisal/-a:Kolikor jaz vem je kaznjivo vozit po prehitevalnem pasu, če ni nobenega na voznem pasu
preizkusil, ob 3h ponoci puna z kopra proti bivju po prazni hitri cesti (dobesedno nobenega avta nikjer) in iz daljave lucke za mano. 150 eurou zaradi voznje po prehitevalnem pasu
BBoss je napisal/-a:Do prehitevanja po desni pride VENDO zaradi nekaterih, ki najprej kršijo zakon in se ne umaknejo na vozni pas temveč vztrajajo na prehitevalnem. Tukaj izgovorov ni, ker če nekdo pride mimo po desni pomeni, da je bil vozni pas prost.
Je pa zanimiva situacija, ki se mi redno dogaja ne vrhniškem klancu - zanimivo, da so po navadi v vseh teh situacijah v glavni vlogi tujci (Italijani, Avstrijci, Romuni, Švicarji in druga prometno neizobražena čreda). V glavnem kljub prostim tako počasnem in voznem pasu vztrajajo na prehitevalnem. Jaz se navadno umaknem na počasni pas in sem hitrejši kot telebani na prehitevalnem. A tukaj sploh gre za prehitevanje saj je vmes še prost vozni pas? Po moje, da ne, saj ne prehitevam nikogar po desni, ker je vozni pas prazen, kaj pa ostali mislite.
Tilen18 je napisal/-a:BBoss je napisal/-a:Do prehitevanja po desni pride VENDO zaradi nekaterih, ki najprej kršijo zakon in se ne umaknejo na vozni pas temveč vztrajajo na prehitevalnem. Tukaj izgovorov ni, ker če nekdo pride mimo po desni pomeni, da je bil vozni pas prost.
Je pa zanimiva situacija, ki se mi redno dogaja ne vrhniškem klancu - zanimivo, da so po navadi v vseh teh situacijah v glavni vlogi tujci (Italijani, Avstrijci, Romuni, Švicarji in druga prometno neizobražena čreda). V glavnem kljub prostim tako počasnem in voznem pasu vztrajajo na prehitevalnem. Jaz se navadno umaknem na počasni pas in sem hitrejši kot telebani na prehitevalnem. A tukaj sploh gre za prehitevanje saj je vmes še prost vozni pas? Po moje, da ne, saj ne prehitevam nikogar po desni, ker je vozni pas prazen, kaj pa ostali mislite.
to tudi mene zanima, če se bo en guncal na prehitevalnem 100km/h, to pomeni da se jaz nesmem na desnem pasu peljati več kot 100km/h ???
lizard je napisal/-a:predvsem pa postavit table pred krožišči: Pred zapustitvijo uporabite DESNI SMEROKAZ!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov