Debate, ki niso vezane na ostala področja...

plinaš
Uporabnik

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a plinaš Po apr 18, 2011 9:53 pm

_B3yBo_ je napisal/-a:fantje kok se pa kej pozna razlika v kakovosti plina.... aje od tanka do tanka kaka razlika oz od pumpe do pumpe. So res poljaki vodilni v tem...

zadne case razmislam o vgradnji plina pa sem malo skepticen, eni ga zelo hvalijo in jim deluje odlicno, nekaterim pa nekako nedeluje najbolje. Delam pa vec kot 35.000km na let.

predvidevam da je bilo to vse ze napisano ampak je malo prevec matrjala da sel vse to listat.... hvala

v čem naj bi bili poljaki vodilni ? v razliki v porabi med eno in drugo pumpo? :shock: mogoče pa so pa nisem zasledil..

poljaki , italijani , bolgari in turki ter seveda naš g1 so vsi najbolj vodilni na tem svetu na področju vgradnje plina ... če pa se ti ne da brati malo starejših postov, je pa vprašanje , če ne bomo potem mi krivi , ker ti ne bomo vsega še enkrat napisali - vsaj malo se potrudi no ...saj bo... :pop:
plin je cnej k bencin

janez007
Nov uporabnik

Napisal/-a janez007 To apr 19, 2011 7:25 am

naliM je napisal/-a:
janez007 je napisal/-a:
Nejko je napisal/-a:
janez007 je napisal/-a:Je že kdo imel sledeče težave?

Imam sistem G-1, leto in pol sedaj, kar naenkrat je začelo med vožnjo, kod da avto deluje po treh cilindrih, pa potem spet nekaj časa dobro, pa nato spet malo cukanja. Se ponavalja ves čas, čisto na random. Zjutraj sem opazil da sem se peljal približno 10km normalno, potem se je pa začelo. Danes sem malo prčkal pod havbo in ugotovil, da očitno MAP senzor od plinske inštalacije ne deluje pravilno, namreč če stisnem cev do filtra, bi moral sistem ob znižanem tlaku preklopiti na bencin, tako pa je motor crknil. Bi bilo možno, da je to povezano tudi z občasnim cukanjem in pomanjkanjem moči :?: :huh:

Za kateri avto pa gre? ...predlagam, da pelješ avto na G-1 in naj uštimajo, kar je za uštimat...

Honda Accord 1.8

Kako imaš izvedeno nastavljanje ventilov? Hidravlični odmikači ali kakšna varianta s ploščicami? Pri uporabi plina je treba pri avtih, ki nimajo hidr.odmikačev praktično prepoloviti interval za nastavljanje ventilov (žal izkušnja, katero sem dobil na lastni koži).

Ventili se nastavljajo klasično ni hidravličnih odmikačev, bili pa so nastavljeni pred 7k kilometri in smo prepolovili kilometrino med posameznimi intervali nastavljanja.

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a Buffy To apr 19, 2011 7:54 am

janez007 je napisal/-a:
Ventili se nastavljajo klasično ni hidravličnih odmikačev, bili pa so nastavljeni pred 7k kilometri in smo prepolovili kilometrino med posameznimi intervali nastavljanja.

Kaj pa svečke? Lučka za motor kaj sveti?

Sam sm mel probleme s svečkami, ampak ok v mojem primeru so imele vrjetno okol 70.000km (samo nekaj tisoč na plin) prevoženih in so bile vidno obrabljene.
Slika

janez007
Nov uporabnik

Napisal/-a janez007 To apr 19, 2011 8:27 am

Buffy je napisal/-a:

Kaj pa svečke? Lučka za motor kaj sveti?

Sam sm mel probleme s svečkami, ampak ok v mojem primeru so imele vrjetno okol 70.000km (samo nekaj tisoč na plin) prevoženih in so bile vidno obrabljene.

Svečke so bile ravno tako menjane na zadnjem servisu, avto na bencin deluje normalno, lučka za motor se ne prižiga. Hvala vsem za predloge, bom peljal na G-1 ko utegnem!

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ To apr 19, 2011 11:52 am

plinaš je napisal/-a:
_B3yBo_ je napisal/-a:fantje kok se pa kej pozna razlika v kakovosti plina.... aje od tanka do tanka kaka razlika oz od pumpe do pumpe. So res poljaki vodilni v tem...

zadne case razmislam o vgradnji plina pa sem malo skepticen, eni ga zelo hvalijo in jim deluje odlicno, nekaterim pa nekako nedeluje najbolje. Delam pa vec kot 35.000km na let.

predvidevam da je bilo to vse ze napisano ampak je malo prevec matrjala da sel vse to listat.... hvala

v čem naj bi bili poljaki vodilni ? v razliki v porabi med eno in drugo pumpo? :shock: mogoče pa so pa nisem zasledil..

poljaki , italijani , bolgari in turki ter seveda naš g1 so vsi najbolj vodilni na tem svetu na področju vgradnje plina ... če pa se ti ne da brati malo starejših postov, je pa vprašanje , če ne bomo potem mi krivi , ker ti ne bomo vsega še enkrat napisali - vsaj malo se potrudi no ...saj bo... :pop:

bi tebe heroja rad videl da bi prelistal 80 strani postov... pa tudi nevem zakaj bi bili vi krivi. neboste mi vi vgrajevali plina oz mi ga usiljeavali. nakoncu je se vedno to moja odlocitev. nemores mi reci da ni razlike od plina do plina. ze ko kuhas na sporgetu se opazi ko dobis slapsi plin in da se nebi na avtu poznalo, mi je kar malo za lase privleceno. Sploh na mocnejsih avtih.

nevem tako so mi ljudje rekli za poljake ... zato pa sprasujem se drugje da dobim cim vec informaci glede plina.

bi pa po tvojem niku rekel da sam vgrajues te zadeve in da si tako kot vsak trovec potem malo navijaski za en sistem ki se ga vgrajuje..... no lahko da se motim
Slika

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy To apr 19, 2011 6:13 pm

Sistemi poljskih proizvajalcev so bolj srednja žalost (beri: izogibaj se jih, kljub mamljivi ceni), večina italijanskih naprav je boljših(ne vsi), kvazi slovenski proizvodi so sestavljeni iz vseh do sedaj naštetih... kar ostane je pa na vrhu... samo ima svojo ceno...
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed To apr 19, 2011 9:00 pm

Govoriš iz lastnih izkušenj? :roll:

Sam imam s Poljskim sistemom (Stag 300) narejenih 60k km. Poraba je sicer 10,3 (prej 8,3), in bi morebiti s kakšnim drugim sistemom MOGOČE bila malenkost nižja. Do sedaj nisem imel NOBENIH težav, avto je vedno delal kot mora, pa sem s plinom nekajkrat prevozil Balkan, vzhodno evropo (vključno z Ukrajino in Rusijo), tankal povsod, tudi na najbolj levih pumpah... vedno brez problemov. ;)
Če je to "srednja žalost" pa tudi prav!

Zdaj Nizozemci (Prins) so glede plinskih naprav najboljši, Italjani so ok, prav tako Poljaki. Ne vem pa če se ti splača toliko preplačat npr. za Prinsov sistem. Najbolj važno je, da izbereš dobrega monterja!!! :idea:

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy To apr 19, 2011 9:47 pm

ghandaed je napisal/-a:Govoriš iz lastnih izkušenj? :roll:

Sam imam s Poljskim sistemom (Stag 300) narejenih 60k km. Poraba je sicer 10,3 (prej 8,3), in bi morebiti s kakšnim drugim sistemom MOGOČE bila malenkost nižja. Do sedaj nisem imel NOBENIH težav, avto je vedno delal kot mora, pa sem s plinom nekajkrat prevozil Balkan, vzhodno evropo (vključno z Ukrajino in Rusijo), tankal povsod, tudi na najbolj levih pumpah... vedno brez problemov. ;)
Če je to "srednja žalost" pa tudi prav!

Zdaj Nizozemci (Prins) so glede plinskih naprav najboljši, Italjani so ok, prav tako Poljaki. Ne vem pa če se ti splača toliko preplačat npr. za Prinsov sistem. Najbolj važno je, da izbereš dobrega monterja!!! :idea:

Da. Govorim iz lastnih izkušenj. Tudi to, da ti pri nas trgovec ponuja kompleten kit za vgradnjo za 300€ z njegovo maržo ti pove veliko o kvaliteti Poljskih naprav

Verjetno veš da je Poljskega v Stagu samo comp? Ostalo pa je lahko posrečena (ali pač ne) kombinacija z vseh vetrov. Očitno imaš srečo s kombinacijo komponent.

Okoli (pre)plačevanja omenjenih sistemov: vem za Nizozemsko napravo, ki je v4(štirih) letih naredila 550.000 km :shock: , pa jo je dedc ven pobral, zmontiral v drug avto, v keterem ima zopet že bogsigavedi koliko kilometrov...kar je dobro, je pač dobro...
Okoli monterjev se delno strinjam, vendar ti še tako dober in strokoven monter ne bo mogel pomagati pri nekvalitetnem sistemu.

Tudi pri nas se počasi že kaže kdo ima samo dobro propagando, prodaja v celofan zavito kakico in trdi da je naj,naj :evil: ...kdo pa zares dobro dela.

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed To apr 19, 2011 10:50 pm

Aha, nisem vedel, da je potem pri Stagu samo ECU njihov. No ja, kakorkoli že očitno imam potem posrečeno kombinacijo komponent v avtu. :mrgreen:

Lepo, da se strinjaš, da je veliko odvisno od monterja naparave. Mislim, da nekdo, ki je v tem uspešen z renomejem tudi ne bo vgradil sistema, ki ne bi deloval brezhibno (bil kvaliteten). ;)

Če si boš bolje prebral moj prispevek, sem tam jasno napisal da je Prins odličen. Ko sem dal predelat avto, sem nekaj časa bil v dvomih ali ne bi morebiti dodaten vložek v Prinsov sistem vseeno bil boljša odločitev. Zaenkrat mi pa ni žal. Vendar če bi še enkrat bil pred podobno opcijo ne vem katero bi izbral. Danes bi pa itak dal not komplet za vbrizg tekoče faze. :idea:

Končno prihaja tudi do tega. Pred leti ko sem sam dal avto predelat je res bilo težko najt pravega mehanika profesionalca med vsemi samooklicanimi "mojstri". Danes je odločitev komu dat avto na predelavo že precej lažja.

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Napisal/-a Buffy Sr apr 20, 2011 6:17 am

A že ker tut vbrizguje tekočo fazo? :O No to dejansko pomeni da je več hlajenja za ventile, če se ne motim, al se motim? :D
Slika

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ Sr apr 20, 2011 8:20 am

no nisem vedel da obstajajo tudi sistemi za 300€. O takem nebi niti pomilil ker mi je skoda denarja in motorja za neko skrapocalo. Drugace pa hvala za odgovore ;)
Slika

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Sr apr 20, 2011 11:17 am

Buffy je napisal/-a:A že ker tut vbrizguje tekočo fazo? :O No to dejansko pomeni da je več hlajenja za ventile, če se ne motim, al se motim? :D

Se že kar nekaj avtov po SLO vozi ;)

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Napisal/-a Buffy Sr apr 20, 2011 11:51 am

ghandaed je napisal/-a:
Buffy je napisal/-a:A že ker tut vbrizguje tekočo fazo? :O No to dejansko pomeni da je več hlajenja za ventile, če se ne motim, al se motim? :D

Sm šou gledat na prins... ampak dejansko morš met direktn vbrizg, torej to tako ali tako ne pride v poštev pri meni :) oz. nebi prišlo...
Slika

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr apr 20, 2011 11:55 am

[quote="_B3yBo_"
bi tebe heroja rad videl da bi prelistal 80 strani postov... pa tudi nevem zakaj bi bili vi krivi. neboste mi vi vgrajevali plina oz mi ga usiljeavali. nakoncu je se vedno to moja odlocitev. nemores mi reci da ni razlike od plina do plina. ze ko kuhas na sporgetu se opazi ko dobis slapsi plin in da se nebi na avtu poznalo, mi je kar malo za lase privleceno. Sploh na mocnejsih avtih.

nevem tako so mi ljudje rekli za poljake ... zato pa sprasujem se drugje da dobim cim vec informaci glede plina.

bi pa po tvojem niku rekel da sam vgrajues te zadeve in da si tako kot vsak trovec potem malo navijaski za en sistem ki se ga vgrajuje..... no lahko da se motim[/quote]

motiti se je seveda lahko ...na tvoje nezadovoljstvo res ne delam v plinarski firmi ... in če bi prebral vsaj kaj strani nazaj sem to tudi že napisal tukaj in ja , tudi jaz sem se zelo dolgo prebijal čez to zelo obsežno temo .. moj nick "plinaš" pač izvira iz veselja do vožnje na plin ..pač imam oba avta pri hiši plinska in sem prav nemogoče zadovoljen .. zdaj če to koga moti mu nisem jaz kriv...
lahko pa ti povem , da močno dvomim katera naprava bi mi dala na baleno-tu toliko užitka kot prins ko ga vrtim tja do 6800 ..
plin je cnej k bencin

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr apr 20, 2011 12:02 pm

Buffy je napisal/-a:
ghandaed je napisal/-a:

Sm šou gledat na prins... ampak dejansko morš met direktn vbrizg, torej to tako ali tako ne pride v poštev pri meni :) oz. nebi prišlo...

vse je vprašanje denarja ... tudi motor z indirektnim vbrizgom bencina se da teoretično predelati na vbrizg tekoče faze ampak ob zamenjavi bencinskih injektorjev z drugimi - ki prenesejo visok pritisk - ter z dodano visokotlačno bencinsko pumpo ..no to pa je potem samo vprašanje luksuza , če je nekdo pripravljen to plačati samo zaradi tega , da bi lahko rekel , da ima avto na tekočo fazo plina z vbrizgom prek bencinskih injektorjev ... pomoje da večji strošek še zdaleč ne upraviči nekaj prednosti tekoče faze .. definitivno pa je to v bodoče fenomenalna rešitev za motorje z direktnim vbrizgom , tudi zaradi še dodatnih 10 % nižjega izpusta co2 v prinerjavi s klasičnim vpihovanjem plina..
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ Sr apr 20, 2011 12:35 pm

plinaš je napisal/-a:motiti se je seveda lahko ...na tvoje nezadovoljstvo res ne delam v plinarski firmi ... in če bi prebral vsaj kaj strani nazaj sem to tudi že napisal tukaj in ja , tudi jaz sem se zelo dolgo prebijal čez to zelo obsežno temo .. moj nick "plinaš" pač izvira iz veselja do vožnje na plin ..pač imam oba avta pri hiši plinska in sem prav nemogoče zadovoljen .. zdaj če to koga moti mu nisem jaz kriv...
lahko pa ti povem , da močno dvomim katera naprava bi mi dala na baleno-tu toliko užitka kot prins ko ga vrtim tja do 6800 ..

no potem se ti opravicujem, samo tukaj na forumu je ponavadi tako kot sem napisal.

Meni se negre za uzitke ob ugradnji plina da bom mojo S6 zaradi tega gnal v 7k, ampak da bi zmansal financno strosek ko se vozim po mestu. Ker izvan mesta mi je cisto ql poraba. Zato pa tudi sprasujem za info. Ker ko prides do teh ki vgrajujejo sisteme itak vsi hvalijo svoj ena veliko.
Slika

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Sr apr 20, 2011 8:27 pm

_B3yBo_ je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:motiti se je seveda lahko ...na tvoje nezadovoljstvo res ne delam v plinarski firmi ... in če bi prebral vsaj kaj strani nazaj sem to tudi že napisal tukaj in ja , tudi jaz sem se zelo dolgo prebijal čez to zelo obsežno temo .. moj nick "plinaš" pač izvira iz veselja do vožnje na plin ..pač imam oba avta pri hiši plinska in sem prav nemogoče zadovoljen .. zdaj če to koga moti mu nisem jaz kriv...

no potem se ti opravicujem, samo tukaj na forumu je ponavadi tako kot sem napisal.

Meni se negre za uzitke ob ugradnji plina da bom mojo S6 zaradi tega gnal v 7k, ampak da bi zmansal financno strosek ko se vozim po mestu. Ker izvan mesta mi je cisto ql poraba. Zato pa tudi sprasujem za info. Ker ko prides do teh ki vgrajujejo sisteme itak vsi hvalijo svoj ena veliko.

Predlagam ti da se pozanimaš pri monterjih direktno kateri od njih je že delal S6 in poskusiš priti v stik z strankami. Če nimajo kaj skrivat in sistem deluje ne bi smel bit problem, razen če je lastnik avta čudak ki svojega S-a noče nikomur pokazati :ue

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Če apr 21, 2011 5:05 pm

_B3yBo_ je napisal/-a:

v8 252 kw ? če boš dal vgraditi kje drugje kot na prinsu se prekleto dobro pozanimaj kakšen izparilec ( kako močan ) ti bodo vgradili ... pri prins-u s tem ne bo težav če pogledaš na njihovo stran koliko močnejši avti se vozijo .... in ko ti bodo povedali za ceno z najmočnejšim izparilcem povprašaj še za ceno prinsa .. obenem ne pozabi povprašati za velikost tanka !
za direkten info pa pomoje lahko brez problema kontaktiraš tukajšnjega uporabnika - memberlist.php?mode=viewprofile&u=4557 lp
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ Če apr 21, 2011 7:23 pm

Da gre za 4.2 V8 341hp motor. Glede tanka bom itak dal namesto rezervne gume. Ker tist grd ''bojler'' nebi mogu prenasat v prtlazniku. Hocem da se cim manj vidi na avtu predelava. Tudi sportni nastavek za tanke bi dal, itd.

Seveda se bom dobro pozanimal se in vam javim kaj pa kako sem se odlocil. Hvala za nasvete.
Slika

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Če apr 21, 2011 9:01 pm

_B3yBo_ je napisal/-a:Da gre za 4.2 V8 341hp motor. Glede tanka bom itak dal namesto rezervne gume. Ker tist grd ''bojler'' nebi mogu prenasat v prtlazniku. Hocem da se cim manj vidi na avtu predelava. Tudi sportni nastavek za tanke bi dal, itd.

Seveda se bom dobro pozanimal se in vam javim kaj pa kako sem se odlocil. Hvala za nasvete.

khhmmm.. špotni nastavek za tanke ?? a je to kakšna nova fora? :shock:

drugače pa nam povej za ceno pa velikost tanka ..
plin je cnej k bencin
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov