Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a Doche Po avg 08, 2011 11:12 am

lisko je napisal/-a:
Tilen18 je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:Do prehitevanja po desni pride VENDO zaradi nekaterih, ki najprej kršijo zakon in se ne umaknejo na vozni pas temveč vztrajajo na prehitevalnem. Tukaj izgovorov ni, ker če nekdo pride mimo po desni pomeni, da je bil vozni pas prost.

Je pa zanimiva situacija, ki se mi redno dogaja ne vrhniškem klancu - zanimivo, da so po navadi v vseh teh situacijah v glavni vlogi tujci (Italijani, Avstrijci, Romuni, Švicarji in druga prometno neizobražena čreda). V glavnem kljub prostim tako počasnem in voznem pasu vztrajajo na prehitevalnem. Jaz se navadno umaknem na počasni pas in sem hitrejši kot telebani na prehitevalnem. A tukaj sploh gre za prehitevanje saj je vmes še prost vozni pas? Po moje, da ne, saj ne prehitevam nikogar po desni, ker je vozni pas prazen, kaj pa ostali mislite.

to tudi mene zanima, če se bo en guncal na prehitevalnem 100km/h, to pomeni da se jaz nesmem na desnem pasu peljati več kot 100km/h ???

Sosed pijan pretepa ženo.....Ga lahko jaz ubijem, da bo žena mela mir?
NE Zakoni so zakoni....

Ja ampak a ni prehitevanje tako, da se ti voziš za njim po prehitevalnem, daš desni smerokaz, zaviješ na voznega, ga prehitiš in potem zaviješ spet na prehitevalnega. To je prehitevanje. Če pa pičiš svoj tempo po voznem pasu in nekdo kampira na levem nevem zakaj bi bilo to kaznivo. Menda ja ne boš zaviral na voznem in delal kolone. Potem bom jaz stalno na voznem dokler se mi kdo ne približa, potem pa bom vsekal ven na prehitevalnega, zmanjšal na 90, da me prehitijo in bojo posledično v prekršku, ker so šli vsi mimo po desni. :roll:

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Po avg 08, 2011 11:19 am

Doche je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:
Tilen18 je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:Do prehitevanja po desni pride VENDO zaradi nekaterih, ki najprej kršijo zakon in se ne umaknejo na vozni pas temveč vztrajajo na prehitevalnem. Tukaj izgovorov ni, ker če nekdo pride mimo po desni pomeni, da je bil vozni pas prost.

Je pa zanimiva situacija, ki se mi redno dogaja ne vrhniškem klancu - zanimivo, da so po navadi v vseh teh situacijah v glavni vlogi tujci (Italijani, Avstrijci, Romuni, Švicarji in druga prometno neizobražena čreda). V glavnem kljub prostim tako počasnem in voznem pasu vztrajajo na prehitevalnem. Jaz se navadno umaknem na počasni pas in sem hitrejši kot telebani na prehitevalnem. A tukaj sploh gre za prehitevanje saj je vmes še prost vozni pas? Po moje, da ne, saj ne prehitevam nikogar po desni, ker je vozni pas prazen, kaj pa ostali mislite.

to tudi mene zanima, če se bo en guncal na prehitevalnem 100km/h, to pomeni da se jaz nesmem na desnem pasu peljati več kot 100km/h ???

Sosed pijan pretepa ženo.....Ga lahko jaz ubijem, da bo žena mela mir?
NE Zakoni so zakoni....

Ja ampak a ni prehitevanje tako, da se ti voziš za njim po prehitevalnem, daš desni smerokaz, zaviješ na voznega, ga prehitiš in potem zaviješ spet na prehitevalnega. To je prehitevanje. Če pa pičiš svoj tempo po voznem pasu in nekdo kampira na levem nevem zakaj bi bilo to kaznivo. Menda ja ne boš zaviral na voznem in delal kolone. Potem bom jaz stalno na voznem dokler se mi kdo ne približa, potem pa bom vsekal ven na prehitevalnega, zmanjšal na 90, da me prehitijo in bojo posledično v prekršku, ker so šli vsi mimo po desni. :roll:

probaj pa bos vidu kdo bo na koncu placeval drzavi :roll:
turbo inside

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po avg 08, 2011 12:00 pm

Najboljšo definicijo prehitevanja ve policist, ki je v danem trenutku zraven! :D Dejansko sem pa že videl, da je nekdo prehiteval po desni enega kemperja in je policija ustavila kemperja, ne pa posledičnega prekrškarja! ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Sba
Novinec

Napisal/-a Sba Po avg 08, 2011 12:21 pm

Kolikor jaz razumem, greš lahko v primeru, da je desna kolona hitrejša mimo tistih na levi, vendar pa si v primeru vključevanja v levo kolono v prekršku, saj si prehitel po desni. To verjetno velja ob zastojih.

Sem pa zadnjič po voznem pasu dohitel enega, ki je kampiral na prehitevalnem, pa sem šel še jaz na prehitevalnega in se mi je celo umaknil. :mrgreen: :shock:

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Po avg 08, 2011 12:33 pm

@Sba: Če kolona prehiteva (vsaj 3 vozila) kolono to ni prekršek. Ti pa komot menjuješ lev in desni pas...

_furby_ je napisal/-a:
lizard je napisal/-a:predvsem pa postavit table pred krožišči: Pred zapustitvijo uporabite DESNI SMEROKAZ!

to sem videl ko sem bil zdej na turi preko italije. preden vstopis v krozno mas pred nosom tablo, da je treba smerokaze uporabljat :D

Tudi v Avstriji imaš to, in pri nas bi to bila nuja ker so ljudje v krožiščih neverjetno butasti.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po avg 08, 2011 12:55 pm

joztom je napisal/-a:Table so nepotrebne, zakon to že sam nalaga, tudi v stranišču dodatno ne piše "po uporabi ga dobro otresi in spravi". Če kakšnega samotarja dohitim z zmerno in dovoljeno hitrostjo po desnem pasu, on pa kampira na levi, grem gladko mimo, ker temu se reče vožnja mimo in nima nič s prehitevanjem. Moraš iti zmerno, da takega zmedenca ne prestrašiš, ima pač probleme z zaznavo okolice. Tudi če je zgoščen promet v dveh kolonah in se ena premika hitreje, to ni možno oceniti kot prehitevanje po desni. Policija ima najprej delo z nagajivcem, šele nato bi se lahko iz zlobe ukvarjala s tabo. Tujci imajo tudi tripasovnice doma, pa se vozijo večinoma po srednjem, desni je pretežno zaseden s tovornim prometom, pa se takoj zagozdiš med tovornjake. Zato marsikateri ne prepozna naše stroge delitve na vozni in prehitevalni pas.

1.razloži ti to policaju!!!
2. to nikakor in nikoli ne drži.policaj bo najprej oz samo tebe ustavil in ti napisal kazen ker si nevaren za promet in okolico in si divjak pa kako sploh upas it po desnem prehitevat veš kok je to nevarno...,unemu ki dela guzva na prehitevalnem pa nebo nic,sploh ce je kaksen starejsi državljan ker do njih pa gojijo sočutje al kaj že.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Po avg 08, 2011 1:43 pm

Mogoče imaš prav, ampak jaz se to upam naredit vpričo policista. Jaz na svojem pasu z zmerno vožnjo nisem naletel na oviro, kateri bi se umikal ali jo prehiteval. Veliko situacij na cesti ni vedno logičnih in enoglasno opredeljivih. Tudi če prehitevaš raztegnjeno kolono, ki vozi 100, ti pa v okviru omejitev 130 pa za tabo prileti nujna vožnja, jaz dam pravočasno gas tudi do čez 200, da zadaj ostanejo in se na varnem kraju umaknem nazaj not, pa nikoli niso nič rogovilili. Drugo pa je, če želiš pospešeno kolono spremstva loviti, to pa je problematično. To dostikrat popade kakšnega STI ali Ovulationa.

Uporabniški avatar
Brain Damage
Novinec

Napisal/-a Brain Damage Sr avg 10, 2011 1:15 pm

Sam opažam porast nestrpne vožnje na AC predvsem voznikov Passatov 2.0tdi. Sedaj ne vem ali so zakompleksirani do amena ali je pač to zgolj naključje, vendar sem doživel večkrat situacijo, ko prehitevam tovornjak po levem pasu(mojih 130 - tovornjak 100) in v ozadju vidim passata, ki se mi približuje z 160+, se mi prilepi na rit in njegov biksenon dela nadure.
Seveda se mu ne umaknem zaradi naslednjih razlogov:

1) Ker je bebec.

2) Ker ne drži minimalne varnostne razdalje

3) Ker plačuje AC prispevek enak kot jaz in nima razloga da mi pušča svetlobne signale.

4) Ker je moje prehitevanje v skladu z omejitvami in vsemi standardi varnosti, medtem ko je on v prekršku - oz. v več prekrških.

5) Ker ni interventno vozilo

Situacije se zaključijo različno. Odvisno od tega, kolkrat mi signalizira naj se umaknem.

Primer: ''Poblenda'' mi enkrat - prehitim tovorno vozilo in se mu umaknem.
''Blenda'' kot zmešan; tu nastaneta dve možni situaciji: a) Se mu umaknem, ko prehitim tovorno vozilo(in pri tem ne pospešujem) in potiho upam, da mu crkne turbo
b) Ko sem že mimo tovornega vozila ostajam na levem pasu. Ko vidim, da se pripravlja, da se mu bo odprla cesta, prestavim v nižjo prestavo in mu izginem. Ko me dohiti in pogleda, uporabim Clarksonovo metodo: L ( http://www.youtube.com/watch?v=vdNYhmohCzk )
''Blenda'' kot zmešan in pri tem še krili z rokami: Se ponovi podobna zgodba, kot v zgornjem primeru(torej primer dva, metoda b), le v tem primeru mu z pantomimo pokažem, da je bebec in upam, da se ustavi, da mu stresem dve kepi okrog glave.

Nato nadaljujem pot normalno naprej.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Sr avg 10, 2011 1:21 pm

Brain Damage je napisal/-a:Sam opažam porast nestrpne vožnje na AC predvsem voznikov Passatov 2.0tdi. Sedaj ne vem ali so zakompleksirani do amena ali je pač to zgolj naključje, vendar sem doživel večkrat situacijo, ko prehitevam tovornjak po levem pasu(mojih 130 - tovornjak 100) in v ozadju vidim passata, ki se mi približuje z 160+, se mi prilepi na rit in njegov biksenon dela nadure.
Seveda se mu ne umaknem zaradi naslednjih razlogov:

1) Ker je bebec.

2) Ker ne drži minimalne varnostne razdalje

3) Ker plačuje AC prispevek enak kot jaz in nima razloga da mi pušča svetlobne signale.

4) Ker je moje prehitevanje v skladu z omejitvami in vsemi standardi varnosti, medtem ko je on v prekršku - oz. v več prekrških.

5) Ker ni interventno vozilo

Situacije se zaključijo različno. Odvisno od tega, kolkrat mi signalizira naj se umaknem.

Primer: ''Poblenda'' mi enkrat - prehitim tovorno vozilo in se mu umaknem.
''Blenda'' kot zmešan; tu nastaneta dve možni situaciji: a) Se mu umaknem, ko prehitim tovorno vozilo(in pri tem ne pospešujem) in potiho upam, da mu crkne turbo
b) Ko sem že mimo tovornega vozila ostajam na levem pasu. Ko vidim, da se pripravlja, da se mu bo odprla cesta, prestavim v nižjo prestavo in mu izginem. Ko me dohiti in pogleda, uporabim Clarksonovo metodo: L ( http://www.youtube.com/watch?v=vdNYhmohCzk )
''Blenda'' kot zmešan in pri tem še krili z rokami: Se ponovi podobna zgodba, kot v zgornjem primeru(torej primer dva, metoda b), le v tem primeru mu z pantomimo pokažem, da je bebec in upam, da se ustavi, da mu stresem dve kepi okrog glave.

Nato nadaljujem pot normalno naprej.

in z svojim dejanjem izpades se vecji bebec kot je on,pa se ti si nemalokrat v prekrsku.bravo za pametno ravnanje.tebe bi blo treba pri policiji zaposlit ker ze tko izigravas serifa na cesti,pa nj ti se kdo placuje zato.
p.s. nikakor ne opravicujem blendanja med tem ko prehitevas ti,ker se mu itak niumas km umaknt sj v kamion ne mores zapeljat,ampak da pa se tut poj ne vmaknes oz da das v nizjo in pospesujejs je pa idiotizem.verjetno mas prevelik ego da bi dovolil da te nekdo prehiti,po tem ko ti je parkrat poblendal,mogoce bi v naslednjo dal v nizjo preden prehitevas pa prehitis s polnim gasom pa ti nebo nben vec blendal...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Brain Damage
Novinec

Napisal/-a Brain Damage Sr avg 10, 2011 1:42 pm

Sploh ne gre za moj ego kot za princip. Kvečemu ima nabit ego nekdo, ki mi blenda in povzroča potencialno nevarnost na cesti. Ker je plačal več za avto še ne pomeni, da je nekaj več. Še ne pomeni, da se mu morajo avti umikat. Nima nobenega razloga, ker nisem v prekršku. Ne razumeš, da jaz ravnam v skladu z zakonom, medtem ko on ne?

To da mu spizdim mu pa zgolj dokažem, da bit on je precej enostavno in primitivno. Seveda se sam postavim v primitivn položaj ampak primitivni ljudje razumejo le primitivna dejanja, razlaganja.

Ali blendaš vozniku ki vozi 90km/h na regionalni cesti in si ti hitrejši? Najbrž ne, sicer spadaš v enako kategorijo kot zgoraj omenjeni posamezniki. In ne, nism polž na cesti, sploh na regionalkah vozim dinamično, vendar nobenega nisem prehitel na način da bi njega, sebe ali drugih udeležencev v prometu ogrožal.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Sr avg 10, 2011 9:09 pm

Brain Damage je napisal/-a:Sploh ne gre za moj ego kot za princip. Kvečemu ima nabit ego nekdo, ki mi blenda in povzroča potencialno nevarnost na cesti. Ker je plačal več za avto še ne pomeni, da je nekaj več. Še ne pomeni, da se mu morajo avti umikat. Nima nobenega razloga, ker nisem v prekršku. Ne razumeš, da jaz ravnam v skladu z zakonom, medtem ko on ne?

To da mu spizdim mu pa zgolj dokažem, da bit on je precej enostavno in primitivno. Seveda se sam postavim v primitivn položaj ampak primitivni ljudje razumejo le primitivna dejanja, razlaganja.

Ali blendaš vozniku ki vozi 90km/h na regionalni cesti in si ti hitrejši? Najbrž ne, sicer spadaš v enako kategorijo kot zgoraj omenjeni posamezniki. In ne, nism polž na cesti, sploh na regionalkah vozim dinamično, vendar nobenega nisem prehitel na način da bi njega, sebe ali drugih udeležencev v prometu ogrožal.

si lepo napisal da se avtu ne umaknes ce ti poblenda veckrat!tko da..koliko on ogroza ostale z blendanjem jih tudi ti s tem da se ne umaknes ko mas priloznost za to,ker s tem hitrejsega oviras.tko da..ce se on hoce vozt po ac 160+ nisi ti pravi naslov da mu to preprcis,ne razumem pa kaj si hotel s tem povedat da pospesisi da mu pokazes da je lahko bit primitiven...ce nekdo hoce vozt hitree od mene nj kr vozi mene to ne moti,tebe ocitno moti da so tut hitrejsi na cesti...cena vozila pa kle nobene veze nima,razn ce gre teb v nos da si lah privosci drazji avto...in ocitno kle tici zajec.
p.s.kar se moje voznje tice ne blendam na regionalki,na ac najprej dam levi smernik,ce se ne umakne poblendam,ce se spet ne umakne ga prehitim po desni,ker si ne dovolim da bi mi nekdo ki ma kompleks,pa prevelik ego dviguje zivce.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr avg 10, 2011 9:45 pm

Glej Brain Damage, ko se spustiš na njegov nivo te bo itak premagla zaradi dolgoletnih izkušenj zato je to brez veze in samo siliš v to, da se bo zgodila pizddarija.

Takemu, ki ti blenda najlažje poveš kaj si misliš tako, da lepo z roko sežeš po notranjem ogledalu in ga prestaviš v zasenčni način (če maš samozatemnitveno ogledalo pač pofejkaš potezo). To narediš tako, da te vidi in si zmagal na celi črti po prehitevanj pa se mu samo lepo elegantno umakneš in je to 2:0 zate in za tvojo dušo in hud udarec za njegov ego.

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Sr avg 10, 2011 10:30 pm

Tele zgodbe light/sound šovom so ful zanimive.....še sploh ko se zgodijo v malo višje opisani situaciji. Avto 130 tovornjak ali celo več tovornjakov 90-100, od zadaj pa en veseljak z 170.

Kaj hitro nastane light/sound šov, še najbolje da bi se prvi avto kr pod tovornjake zapelju da bojo gospod/ič zadaj lahko naprej nemoteno šli. Če se v sekundi ne umakne je že šerif, zanimivo če popeši toliko da onemu zdaj celo uide je tudi šerif. Definicija šerifa torej postaja vedno bolj zanimiva.... čakaj a ni blo na začetku rečemu da je samo kampiranje šerifovanje...

A če z 130 kampira na prehitevalenm pasu je šerif, če pa po istem pasu drvi z recimo 170 in NI INTERVENTNO VOZILO je dinamični voznik. Seveda po slovensko je prvi voznik veliko večji problem kot drugi.

Jp seveda skoraj 180m zavorne poti napram 110m pri enem takem zlo površnem izračunu na suhi cesti, to nič ne pomeni, razliko to bojo že dobre gume in naši F1 refleksi z lahkoto izničili. Ah ja sedaj pa smo že v policajskih vodah, kjer vrli organi reda in pregona z inkasantsko torbico itak ne znajo nič druga napisat kot le neprilagojena hitrost.

In če se vrnemo nazaj na svetlobno akustične zadeve, ko bo nekoč en tak dinamični voznik povzročil nesrečo kamperja z smrtnimi žrtvami in zaradi tega šel tudi sedet, potem bo morda počasi bolje na naših cestah, do tedaj pa bomo razmišljal o tem da bo treba dvignat omejitve, saj so jih naši super duper avtomobili že zdavanj presegli...
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Sr avg 10, 2011 11:24 pm

si pa zanimiv ti, ravno passat 2.0 tdi, kaj barva je tudi določena? so mogoče vsi črni? :)

se popolnoma strinjam z @abbe, preprosto ne razumem tiste, ki tako uživajo, da se po prehitevalnem pasu peljejo 130 pa vidijo da hoče nekdo odzadaj mimo. Ni tvoj problem, da se on pelej 150+, lepo ga spusti mimo, seveda pa blendanja ne podpiram, ampak te zanalašč fore, da ga ne spustiš mimo, predvsem vidim da takšnim ego trpi....

pa malo manj se obremenjuj z temi teorijami, mogoče bo tudi tebi lažje, da te kakšen passat prehiti :)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr avg 10, 2011 11:39 pm

Najbolj zanimivo je, da se takšni, ki so ponavadi po nepotrebnem najbolj nestrpni zadaj (dajejo razne svetlobne in zvočne signale), z levim špegljem drsajo ob ograjo ipd.), ne umaknejo na desni pas, če je kdo za njimi hitrejši, tudi če je desni prost. Se pravi, ne moti jih le, da je kdo počasnejši, ne morejo živet niti s tem, da je kdo hitrejši. Glede na obsežno število uporabnikov a.com, je logično za pričakovat, da je tudi tukaj kdo, ki se na cesti obnaša tako neandertalsko. Prosim naj končno razloži v čem je fora takšnega debilnega obnašanja, ker je res težko verjet, da je pri nas toliko psihično motenih oseb, mora obstajat kakšen razlog! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Če avg 11, 2011 12:03 am

pomoje je bolj zakompleksan narod tisti, ki se hitrejšemu nikakor noče umaknit(nikakor ne vidim razloga za to), saj je njegov problem če ga štopajo čez 100m, nekatere to tako zelo boli, da se morajo celo umaknit na desni pas. Nikakor pa ne podpiram izsiljevanja, kakršnega lahko tu pa tam zaslediš na avtocesti in pa spravljanja drugih v nevarnost. In pa dvomim, da je kdo ki vedno, prav vedno vozi na avtocesti 130 km/h.

Lep primer tega egoističnega neumikanja hitrejšemu sem doživel na poti na dopust; črna toyota yaris, celjske registracije se mi je dobrih 10km cijazla pred mano 120 km/h, in temu pravim namerno zadrževanje. Nisem razumel, ali ga je bolelo da ga bo slovenec prehitel, ali je imel kakšno drugo motnjo. Za njim pa se je ta čas nabrala kar lepa kolona. Ego pa takšen.

bom pa še desetič povedal; 130 km/h spada na desni pas, levi je le za prehitevanje, vsaj jaz tako razumem njegovo poimenovanje :)

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Če avg 11, 2011 7:55 am

Martiny je napisal/-a:Po njegovi logiki, če se nekdo spravi po prehitevalnem pasu vozit 100km/h, moramo VSI ostali na voznem pasu hitrost zmanjšat na 90km/h, da ja ne bomo (ko vozimo po voznem pasu, s hitrostjo, ki je določena za avtocesto) hitrejši od njega ... :roll: Ker, ne - prehitevalni pas ni namenjem temu, da PREHITIŠ (vemo kaj pomeni ta beseda?) vozilo na voznem pasu, ker si HITREJŠI od njega, ampak temu, da določaš s kakšno hitrostjo bo vozilo vseh 508 vozil za tabo celo pot od KP do LJ .. Če nimaš lučk gor in se za tabo ne vozi predsednik v črnem Mercedezu, koj k* se morajo drugi prilagajat tvoji (pre)počasni vožnji?!? ..
Tako da, glej, dragi zajbelj .. če nimaš pojma, kako se vozi po AC, pojdi po regionalki (sklepam, da si ti eden od tistih, ki se gre panoramsko vožnjo po prehitevalnem pasu)... Ali še boljše - ostani doma! Če pa rabiš definicijo voznega in prehitevalnega pasu, razlago omejitev, pravil CPP-ja, mogoče še kakšno demonstracijo... ti pa lahko razložim čisto po otroško, tako kot razlagam stvari otrokom v vrtcu ;) .. (pa še tako verjetno ne bi razumel)

No super, vidim, da me očitno poznaš, ko tako veš kako vozim. Tako da, naj ti ne bo nerodno, ko me kje srečaš se mi oglasi, pa bova kakšno rekla o tem, kdo nima pojma.

Sicer pa mislim, da se midva vseeno ne poznava. Tako, da res ne vem, kako ti veš, kako jaz vozim po avtocesti. No pa kljub temu o tem pišeš tukaj. Očitno, če nečesa ne veš, se enostavno kar izmisliš. Kako lahko samo za to, ker sem napisal, da se na avtocesti ne prehiteva po desni, me ti že obtožiš, da nimam pojma o vožnji po avtocesti.
Zdaj pa te pozivam, kako veš, da tako vozim, ali pa napiši, da si se vse skupaj izmislila. Pa še bi te prosil, da mi razložiš kaj je prehitevanje po desni, pa mogoče še definicijo voznega in prehitevalnega pasu tam kjer so trije pasovi na avtocesti.
Zadnjič spremenil zajbel, dne Pe avg 12, 2011 8:13 am, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
Brain Damage
Novinec

Napisal/-a Brain Damage Če avg 11, 2011 8:50 am

abbe je napisal/-a:
Brain Damage je napisal/-a:Sploh ne gre za moj ego kot za princip. Kvečemu ima nabit ego nekdo, ki mi blenda in povzroča potencialno nevarnost na cesti. Ker je plačal več za avto še ne pomeni, da je nekaj več. Še ne pomeni, da se mu morajo avti umikat. Nima nobenega razloga, ker nisem v prekršku. Ne razumeš, da jaz ravnam v skladu z zakonom, medtem ko on ne?

si lepo napisal da se avtu ne umaknes ce ti poblenda veckrat!tko da..koliko on ogroza ostale z blendanjem jih tudi ti s tem da se ne umaknes ko mas priloznost za to,ker s tem hitrejsega oviras.tko da..ce se on hoce vozt po ac 160+ nisi ti pravi naslov da mu to preprcis,ne razumem pa kaj si hotel s tem povedat da pospesisi da mu pokazes da je lahko bit primitiven...ce nekdo hoce vozt hitree od mene nj kr vozi mene to ne moti,tebe ocitno moti da so tut hitrejsi na cesti...cena vozila pa kle nobene veze nima,razn ce gre teb v nos da si lah privosci drazji avto...in ocitno kle tici zajec.
p.s.kar se moje voznje tice ne blendam na regionalki,na ac najprej dam levi smernik,ce se ne umakne poblendam,ce se spet ne umakne ga prehitim po desni,ker si ne dovolim da bi mi nekdo ki ma kompleks,pa prevelik ego dviguje zivce.

Ne buč prodajat če ne veš o čem govoriš. Kaj ma veze moje finančno stanje. In ne, vrjemi da mi ni slabo v življenju kar se finančne plati tiče. Tega se zavedam, se o tem ne baham in tudi zafrustriran nism zarad tega, ker ima ded Passata jst pa Fiesto. Gre za princip. Zarad mene je lahko Ferrari italia za mano in bom še vedno prehitel znotraj omejitev.

Naj se umankem medtem ko prehitevam mi lahko signalizira le INTERVENTNO VOZILO. In še v tem primeru bi vidu prej, da se mi intervetno vozilo približuje in se prehitevanja ne bi lotil, če bi bil pa umes, bi pospešil in se varno umaknil. Očitno si te je zmotlo to, da pač mu dam vedet, da mi njegovo obnašanje na cesti ni okej. Nisem policaj, vendar jst mu povem da je nestrpno govedo na cesti. In imam vso pravno podlago za to. On pa nima ničesar, da upraviči njegovo dejanje.

Nekdo se je upičil v to da sem omenil Passata. Sej ne pravim da to počno vsi vozniki VW-ja oz. lastniki Passatov. Le večkrat se mi je Passat dobesedno nabil na rit. Fakat, ne greš mimo dokler jst ne prehitim na varn način tovornega vozila.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če avg 11, 2011 9:37 am

Mislim, da vsi malo pretiravate s temi napadi na @braindamage-a.

Lepo je napisal, da je šel prehitevat tovornjak in da se mu je MED PREHITEVANJEM (se pravi ko je bil vzporedno s tovornjakom) na rit nabil en drugi in mu MED PREHITEVANJEM začel blendat (večkratno, ne enkrat!). :roll:
To gre tudi meni na k*****, pa verjetno še komu drugemu, čeprav nočete priznate, da nekdo blenda zadaj ko neumen, četudi imaš pred sabo kolono avtov in bi morda tudi sam rad vozil hitreje pa ne moreš ali pa greš prehitevat (včasih tudi s 150kmh) pa se vseeno najde nekdo, ki bi te najraje zrinil s ceste. :roll:

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Če avg 11, 2011 9:58 am

Da se še jaz postavim za braindamage in PeroRS-a. Če je kaj nadležno je to, da normalno prehitevaš ali pa voziš v koloni in ti na 200 ali več metrov že kak pezde blenda. Itak se vedno normalno umaknem, če me nekaj dohiti, če sem v koloni pa nima veze, če se mu umakneš ker bo tak pezde pol še celo kolono teroriziral. Je pa hecno, da so mi to do sedaj res blendali sami nemci, večinoma črni.

In, preden začnete pljuvati. Zadnjič mi je poblendal en v Mondeu že na daleč, ko sem se že umikal, je padel mimo in mi dal vse štiri utripalke v zahvalo. ;) Vsaj ena lepa gesta. 8)
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov