lisko je napisal/-a:Tilen18 je napisal/-a:BBoss je napisal/-a:Do prehitevanja po desni pride VENDO zaradi nekaterih, ki najprej kršijo zakon in se ne umaknejo na vozni pas temveč vztrajajo na prehitevalnem. Tukaj izgovorov ni, ker če nekdo pride mimo po desni pomeni, da je bil vozni pas prost.
Je pa zanimiva situacija, ki se mi redno dogaja ne vrhniškem klancu - zanimivo, da so po navadi v vseh teh situacijah v glavni vlogi tujci (Italijani, Avstrijci, Romuni, Švicarji in druga prometno neizobražena čreda). V glavnem kljub prostim tako počasnem in voznem pasu vztrajajo na prehitevalnem. Jaz se navadno umaknem na počasni pas in sem hitrejši kot telebani na prehitevalnem. A tukaj sploh gre za prehitevanje saj je vmes še prost vozni pas? Po moje, da ne, saj ne prehitevam nikogar po desni, ker je vozni pas prazen, kaj pa ostali mislite.
to tudi mene zanima, če se bo en guncal na prehitevalnem 100km/h, to pomeni da se jaz nesmem na desnem pasu peljati več kot 100km/h ???
Sosed pijan pretepa ženo.....Ga lahko jaz ubijem, da bo žena mela mir?
NE Zakoni so zakoni....
Ja ampak a ni prehitevanje tako, da se ti voziš za njim po prehitevalnem, daš desni smerokaz, zaviješ na voznega, ga prehitiš in potem zaviješ spet na prehitevalnega. To je prehitevanje. Če pa pičiš svoj tempo po voznem pasu in nekdo kampira na levem nevem zakaj bi bilo to kaznivo. Menda ja ne boš zaviral na voznem in delal kolone. Potem bom jaz stalno na voznem dokler se mi kdo ne približa, potem pa bom vsekal ven na prehitevalnega, zmanjšal na 90, da me prehitijo in bojo posledično v prekršku, ker so šli vsi mimo po desni.