Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a _B3yBo_ Če apr 21, 2011 9:34 pm

ja jaz sem se kar nasmejal ko sem slisal da je to sportni nastavek. To je nastavek ki pride zraven org stoflca za tankat. Pomeni je skrit in dobis en nastavek da lahko pol tankas. Namesto tistega grdega nastavka na dnu odbijaca. Ceprv meni ni nic sportnega tukaj.

Bom napisal
Slika

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Če apr 21, 2011 10:04 pm

_B3yBo_ je napisal/-a:ja jaz sem se kar nasmejal ko sem slisal da je to sportni nastavek. To je nastavek ki pride zraven org stoflca za tankat. Pomeni je skrit in dobis en nastavek da lahko pol tankas. Namesto tistega grdega nastavka na dnu odbijaca. Ceprv meni ni nic sportnega tukaj.

Bom napisal

:lol: daj povej kdo take buče prodaja ..lepo prosim .. :lol: športni nastavek ,ha,ha,ha ...izjava leta !
temu se reče mali filer zraven bencina z adapterjem ... prins ima še tretjo možnost za avte , ki imajo tablico na odbijaču ( seveda če je za odbijačem dovolj prostora za montažo!) : filer z tablico ...po ameriško ...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
m1975
Nov uporabnik

Napisal/-a m1975 To apr 26, 2011 1:18 am

pinny je napisal/-a:sem danes tankal na Adrii oil v Matulji-h oz. Opatiji po 4,92kone za liter lpg-ja
in se ob tem počutil fino fajn :D k pri 38,13 litrih privarčeval 3,74eur :mrgreen:

in kak je plin na hrvaskem ? je boljse ali slabse kvalitete kot pri nas ? ker ce slucajno se bolj "goljufajo" kot se je pri nas govorilo o petrolu z zelo slabo mesanico, potem te cenejse cene nic ne pomenijo

nekako cvikam da tisto cenejsi lpg na hrvaskem nic ne pomeni. 4.92 pa niti ni vec tko dalec od cene na verovskovi

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Sr apr 27, 2011 8:30 pm

nisem opazil nubene razlike, sem pa opazil razliko lani ko sem tankal malo pred premanturo, ne vem zdele kira pumpa, namreč za čas ko sem se vozu na njihov plin, mi saj lučka check engine ni gorela :D

Frips
Nov uporabnik

Napisal/-a Frips Pe apr 29, 2011 10:01 am

m1975 je napisal/-a:
pinny je napisal/-a:sem danes tankal na Adrii oil v Matulji-h oz. Opatiji po 4,92kone za liter lpg-ja
in se ob tem počutil fino fajn :D k pri 38,13 litrih privarčeval 3,74eur :mrgreen:

in kak je plin na hrvaskem ? je boljse ali slabse kvalitete kot pri nas ? ker ce slucajno se bolj "goljufajo" kot se je pri nas govorilo o petrolu z zelo slabo mesanico, potem te cenejse cene nic ne pomenijo

nekako cvikam da tisto cenejsi lpg na hrvaskem nic ne pomeni. 4.92 pa niti ni vec tko dalec od cene na verovskovi

Od novega leta tankam izključno na hrvaškem (pač imam bližje do pumpe na hr, kot do prve petrolove :D). Kvaliteta se mi zdi boljša kot na petrolu (več km)..vsaj v primerjavi z pumpami kjer tankam. Je pa cca 11centov cenej liter kot na petrolu

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Po maj 02, 2011 8:20 pm

Nekoliko o kakovosti plina...vem, da je bilo že veliko povedanega vendar.... V minulih 10 dneh smo po Italiji prevozili približno 2000km na LPG brez kakršnih koli problemov oziroma neke opazne razlike med vožnjo na benz in LPG, ko pa pridem čez Fernetiče in natočim na prvem Petroli sem mislil, da se bo avtu zmešalo.. cukal, nobene moči...skratka cela norišnica, doseganje maxmimalnih hitrosti pa je bilo bliže tistim tovornjakarskim kot onim osebnim....

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To maj 03, 2011 11:42 am

Nejko je napisal/-a:Nekoliko o kakovosti plina...vem, da je bilo že veliko povedanega vendar.... V minulih 10 dneh smo po Italiji prevozili približno 2000km na LPG brez kakršnih koli problemov oziroma neke opazne razlike med vožnjo na benz in LPG, ko pa pridem čez Fernetiče in natočim na prvem Petroli sem mislil, da se bo avtu zmešalo.. cukal, nobene moči...skratka cela norišnica, doseganje maxmimalnih hitrosti pa je bilo bliže tistim tovornjakarskim kot onim osebnim....

slej kot prej vse sreča pamet in ne tankajo več na petrolu ..če se le da ...tudi na bencin je bolje ...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a Buffy To maj 03, 2011 11:45 am

plinaš je napisal/-a:
Nejko je napisal/-a:Nekoliko o kakovosti plina...vem, da je bilo že veliko povedanega vendar.... V minulih 10 dneh smo po Italiji prevozili približno 2000km na LPG brez kakršnih koli problemov oziroma neke opazne razlike med vožnjo na benz in LPG, ko pa pridem čez Fernetiče in natočim na prvem Petroli sem mislil, da se bo avtu zmešalo.. cukal, nobene moči...skratka cela norišnica, doseganje maxmimalnih hitrosti pa je bilo bliže tistim tovornjakarskim kot onim osebnim....

slej kot prej vse sreča pamet in ne tankajo več na petrolu ..če se le da ...tudi na bencin je bolje ...

Js žal nimam druge opcije, mislim mam, tuš oil v dramljah, ampak ko sm enkrat tam tanku mi je šlo hitr po plinu... sicer nevem al sm takrat mal bol po gasu prtisku al je pa res plin mal slabše kvalitete... na petrolu pa mam same dobre izkušnje, tako da je mogoče tista pumpa redek primer slabe kvalitete.
Slika

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy To maj 03, 2011 8:43 pm

Buffy je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:

Js žal nimam druge opcije, mislim mam, tuš oil v dramljah, ampak ko sm enkrat tam tanku mi je šlo hitr po plinu... sicer nevem al sm takrat mal bol po gasu prtisku al je pa res plin mal slabše kvalitete... na petrolu pa mam same dobre izkušnje, tako da je mogoče tista pumpa redek primer slabe kvalitete.

Kolikor je meni znano dobiva Tuš plin od Petrola... toliko o kvaliteti :evil:
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Napisal/-a Buffy To maj 03, 2011 9:04 pm

iziboy je napisal/-a:
Buffy je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:

Kolikor je meni znano dobiva Tuš plin od Petrola... toliko o kvaliteti :evil:

Pol pa k***, možno da sm js prevč kej prtisku, kr nism pa nč občutu pomankanje moči al pa kakega cukanja.... no vsaj to me ne zajebava :S
Slika

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Sr maj 04, 2011 8:18 am

Buffy je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:

Tudi jaz sem tankal nekajkrat v Dramljah, dokler sem še imel plinaša, je pri roki ko se vozim gor na vikend. Pa nisem opazil nobene razlike proti Petrolu....

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr maj 04, 2011 11:22 am

dask je napisal/-a:[
Tudi jaz sem tankal nekajkrat v Dramljah, dokler sem še imel plinaša, je pri roki ko se vozim gor na vikend. Pa nisem opazil nobene razlike proti Petrolu....

no potem bo kar res da kupujejo pri petrolu , če ni nobene razlike ... ker slabše pa itak ne more biti...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
T1cK0
Uporabnik

Napisal/-a T1cK0 Če maj 05, 2011 10:43 am

Kako je pa kaj s plinom na OMW ? Je že kdo probal ?
Slika

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Pe maj 06, 2011 8:09 am

in še odgovor Petrola... :
Odgovor: Spoštovani,

Kakovost avtoplina, ki se prodaja na Petrolovih bencinskih servisih v celoti ustreza zahtevam evropskega standarda EN 589, ki določa kakovost plina za pogon motorjev. V ta namen Petrol izvaja ocenjevanje dobaviteljev in občasne kontrole prispelih dobav goriva. Nepravilnosti ali odstopanj od zahtev navedenega standarda (EN 589) dosedaj nismo zabeležili. V zadnjem obdobju pa večino avtoplina uvozimo prav iz Italije.
Ker redno sodelujemo z družbami, ki se ukvarjajo z vgradnjo naprav za uporabo avtoplina, moramo potrditi, da smo od nekaterih vgrajevalcev prejeli podobna vprašanjai. Pri tem je bilo ugotovljeno, da se manjše težave pojavljajo skoraj izključno pri vozilih z večjo motorno prostornino, zato ne izključujemo možnosti, da so te povezane tudi s tipom oziroma s samo izvedbo plinske napeljave na vozilu.

Lep pozdrav
Žiga Habjan

hm....zanimivo, a nismo enega podobnega odgovora na forumu že prebrali....očitno copy-paste sistem. Aja, pa ne gre za nikakršen visokokubični stroj, ampak renaultov 1,4TCe mlinček.

lp
j

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Napisal/-a Buffy Pe maj 06, 2011 8:36 am

Nejko je napisal/-a:

in še odgovor Petrola... :
Odgovor: Spoštovani,

Kakovost avtoplina, ki se prodaja na Petrolovih bencinskih servisih v celoti ustreza zahtevam evropskega standarda EN 589, ki določa kakovost plina za pogon motorjev. V ta namen Petrol izvaja ocenjevanje dobaviteljev in občasne kontrole prispelih dobav goriva. Nepravilnosti ali odstopanj od zahtev navedenega standarda (EN 589) dosedaj nismo zabeležili. V zadnjem obdobju pa večino avtoplina uvozimo prav iz Italije.
Ker redno sodelujemo z družbami, ki se ukvarjajo z vgradnjo naprav za uporabo avtoplina, moramo potrditi, da smo od nekaterih vgrajevalcev prejeli podobna vprašanjai. Pri tem je bilo ugotovljeno, da se manjše težave pojavljajo skoraj izključno pri vozilih z večjo motorno prostornino, zato ne izključujemo možnosti, da so te povezane tudi s tipom oziroma s samo izvedbo plinske napeljave na vozilu.

Lep pozdrav
Žiga Habjan

hm....zanimivo, a nismo enega podobnega odgovora na forumu že prebrali....očitno copy-paste sistem. Aja, pa ne gre za nikakršen visokokubični stroj, ampak renaultov 1,4TCe mlinček.

lp
j

A je možno da se ti je nabrala kaka umazanija in ko si vrjetno dokaz fejst spraznil rezeovar ter ga ponovno natočil na petrolu posrkalo v filter in ga zapacalo? Nevem, to je samo moje ugibanje... Kr mi je mal čudno zakaj bi na enem petrolu oz. vrjetno še kakem bla kvaliteta tolko slaba... edino če je tam frekvenca točenja na avtoplin toliko majnša da si ti nabasal na svinjarijo... Nevem, sam razmišlam, kr je v italiji že z bencinom problem kje tankaš... tako da je mogoče možno da si v italiji kej fasu? Rečmo da si šou na kako malo frekventno črpalko? Pa nič nočem branit petrola... :D sam razmišlam kaj je vse mogoče...
Slika

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Pe maj 06, 2011 8:52 am

Buffy je napisal/-a:A je možno da se ti je nabrala kaka umazanija in ko si vrjetno dokaz fejst spraznil rezeovar ter ga ponovno natočil na petrolu posrkalo v filter in ga zapacalo? Nevem, to je samo moje ugibanje... Kr mi je mal čudno zakaj bi na enem petrolu oz. vrjetno še kakem bla kvaliteta tolko slaba... edino če je tam frekvenca točenja na avtoplin toliko majnša da si ti nabasal na svinjarijo... Nevem, sam razmišlam, kr je v italiji že z bencinom problem kje tankaš... tako da je mogoče možno da si v italiji kej fasu? Rečmo da si šou na kako malo frekventno črpalko? Pa nič nočem branit petrola... :D sam razmišlam kaj je vse mogoče...

...možno je tudi to. Bom počakal še, da ta tank spraznem do konca in ponovno natočim, pa bom potem bidel kakšna bo situacija. drugače pa obist servisa, da sčistijo filtre.ž

aja BTW, zadnji tank pred Slovenijo sem natočil v Sam Marinu na eni srednje veliki pumpi, manjše tako nimajo LPG-ja...

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Napisal/-a Buffy Pe maj 06, 2011 9:05 am

Nejko je napisal/-a:
Buffy je napisal/-a:A je možno da se ti je nabrala kaka umazanija in ko si vrjetno dokaz fejst spraznil rezeovar ter ga ponovno natočil na petrolu posrkalo v filter in ga zapacalo? Nevem, to je samo moje ugibanje... Kr mi je mal čudno zakaj bi na enem petrolu oz. vrjetno še kakem bla kvaliteta tolko slaba... edino če je tam frekvenca točenja na avtoplin toliko majnša da si ti nabasal na svinjarijo... Nevem, sam razmišlam, kr je v italiji že z bencinom problem kje tankaš... tako da je mogoče možno da si v italiji kej fasu? Rečmo da si šou na kako malo frekventno črpalko? Pa nič nočem branit petrola... :D sam razmišlam kaj je vse mogoče...

...možno je tudi to. Bom počakal še, da ta tank spraznem do konca in ponovno natočim, pa bom potem bidel kakšna bo situacija. drugače pa obist servisa, da sčistijo filtre.ž

aja BTW, zadnji tank pred Slovenijo sem natočil v Sam Marinu na eni srednje veliki pumpi, manjše tako nimajo LPG-ja...

Drugega ti res ne preostane ja... No sej sm to tut sam razmišlal, vsaka pumpa tut nima LPG in še to katere majo so pomojem kar obiskane. No upam da bo pri drugem tanku vse spet ok! ;)
Slika

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Pe maj 06, 2011 7:50 pm

ker je z zakonom omejena kapaciteta posamičnega rezervoarja je večja količina nesnage na bolj frekventnih petrol-ih ..umazanija se ne poleže in tako gre v tank .. na verovškovi so rezervoarji enormne velikosti , obvezno čistijo filtre na točno določen čas in od tu tudi čistejši plin ...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
[DocX]
Novinec

Napisal/-a [DocX] Ne maj 08, 2011 6:00 pm

Evo, prilagam excel tabelco, da si boste lahko sami izračunali, koliko in kdaj se izplača imeti plin v avtu.
Izračuni upoštevajo tudi, da se ne voziš ves čas na plin, ampak se določen % vožnje opravi tudi na bencinu.
Pri motorjih z direktnim vbrizgom je % vožnje na bencin večji kot pri "normalnih" motorjih.
Skratka, vnesite podatke in uživajte. :mrgreen:
Priponke
Izračun_LPG.xls
Izračun stroškov za LPG
(39 KiB) Prenešeno 439 krat

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po maj 09, 2011 7:50 am

[DocX] je napisal/-a:Evo, prilagam excel tabelco, da si boste lahko sami izračunali, koliko in kdaj se izplača imeti plin v avtu.
Izračuni upoštevajo tudi, da se ne voziš ves čas na plin, ampak se določen % vožnje opravi tudi na bencinu.
Pri motorjih z direktnim vbrizgom je % vožnje na bencin večji kot pri "normalnih" motorjih.
Skratka, vnesite podatke in uživajte. :mrgreen:

nič več .. če imaš plin v plinskem rezervoarju se tudi vžiga na plin ..
http://www.prinsautogas.com/en/products ... ystem.html
http://www.prinsautogas.com/articles/en ... sults.html
http://www.prinsautogas.com/view_attach ... _class.pdf
plin je cnej k bencin
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost