Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk Sr avg 06, 2008 11:02 pm

Soncek, upam da je še nisi prilepil, ker obstaja bolj eleganten način (glej video):

http://www.zurnal24.si/Prodam-vinjeto/novice/slovenija/61535

...jo boš lahko jesen prodal, ker pozimi bote mel tak al tak ful snega in ne boš mogel nikamor :lol:
EJ6

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Če avg 07, 2008 6:21 am

Sem si pogledal tale video . :lol:

Vse se da...
Saj ti ne more dokazat, da ni zalepljena z lepilom od nalepke. Saj dejansko je, samo tako trdo ni prilepljena, da jo strgaš ko jo dol jemlješ...
Itak če imaš doma dva avtomobila, da jih bo veliko iskalo takšno alternativo...

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če avg 07, 2008 11:22 am

esem je napisal/-a:Sedaj se pritožuje že Turistična zveza Slovenije - verjetno je v tujini in pri nas zelo velik odziv na pretirane kazni. Dars pa kot vedno ni nič kriv.

Turistična zveza Slovenije (TZS) je medtem Darsu in ministrstvu za promet poslala javni poziv, v katerem opozarja na kaznovanje tujcev zaradi vinjet. ''Zgolj ''vestno'' sankcioniranje skoraj 3000, večinoma tujih obiskovalcev, ki brez vinjet vstopijo v Slovenijo, Darsu ne bo bistveno pripomoglo k prodaji 900.000 še manjkajočih vinjet, bo pa brez dvoma zelo zmanjšalo ugled Slovenije kot prijazne in do turistov gostoljubne destinacije,'' so zapisali.

''Za zmanjšanje škode, ki jo počne Dars v zadnjih dveh mesecih'', predlagajo ''nekaj urgentnih ukrepov, z namenom, da bo že ta konec tedna prijaznejši do turistov''. Zavzemajo se za ''bolj domiseln, predvsem pa bistveno bolj gostoljuben način'', s katerim bi omogočili turistom nakup potrebnih vinjet. Dars pozivajo, naj na svojih elektronskih opozorilnih tablah nad avtocesto umaknejo napise ''kazen v višini od 300 do 800 evrov'' in naj namesto opozoril podaljšajo čas prikazovanja obvestila o uvedbi vinjet. ''Obenem lahko dodajo še besede ''prijazno vas obveščamo …'', da vsa zgodba na tablah ne bi bila prehuda ''dobrodošlica'' v Slovenijo,'' predlagajo v TZS. ''Represija še nikoli ni bila pozitivni motiv, v turizmu toliko manj!'' dodajajo.

Prav tako menijo, da bi bilo bolje, če bi nadzorniki v letošnji sezoni tujce najprej opozorili in jim ponudili možnost nakupa vinjete, ne pa takoj izterjali kazen. Obenem bi jim lahko izročili prospekt o lepotah Slovenije. V TZS so prepričani, da vozniki ob vstopu v Slovenijo in na avtocesto lahko spregledajo table, ki že stojijo, zato predlagajo, da jih Dars postavi več in v različnih jezikih. ''Table na nekdanjih mejnih prehodih so premalo. Dejstvo je, da je bilo do preteklega tedna 3000 oglobljenih voznikov in med njimi je večina tujcev.'' Dars bi moral na cestninskih postajah nameniti eno izmed prehodnih mest voznikom, ki so spregledali opozorilo o vinjetah in bi jo sicer imeli, če bi pravočasno izvedeli zanjo, so prepričani v TZS. Sama uvedba vinjet je po ocenah TZS v osnovi sicer pozitiven ukrep za uporabnike avtocest, tudi turiste, saj je povečala pretočnost prometa. Ker pa so ljudje občutljivi na malenkosti in je turizem sestavljen iz množice majhnih doživetij, lahko tudi cena vinjet pomeni beg turistov drugam, še menijo.

Pa brez ksenofobije, prosim, to so za marsikoga neljuba dejstva - tudi za ugled Slovenije (torej vseh nas).

Same pametnjakovičke na TZS - če bi tujca po mnogih opozorilnih tablah spet samo opozarjali in bi moral kupiti le vinjeto za nadaljevanje vožnje vem zdele povem, da je ne bi, pred vstopom na AC-je, kupil noben tujec. Vsi bi namreč itak vedeli (take informacije se razširijo kot požar), da imajo "bonus" in bi se vozili vsi brez. Če jih slučajno kdo ustavi bi pa pač plačali tisto vinjeto.

Sorry, ampak take ideje kot tele iz TZS se pa lahko porodijo le v glavah takih, ki nič ne razmišljajo zraven pa so prepričani, da so pojedli vse znanje tega sveta.

Drugače pa malo vzravnane hrbtenice nič ne škodi tako, da naj se vam tujci ne smilijo preveč, ker v veliki večini so kaznovani le taki, ki si Sloveniji mislijo samo kot o nebodigatreba na poti proti dopustu. Taka arogance se potem tudi vidi, ko jih ustavijo in se tam en pezde razburja in pizdi (videl v živo na enem počivališču), ko stoji pred svojim X5 s priklopljeno prikolico in 200.000€ vrednim gliserjem na njej.

Zavedite se, da tem tujcem se vi tud ne boste smilili, ko vas bodo policaji v njegovi državi ustavili in pošteno oglobili. Je pa tako, da država pridobi svojo veljavo le tako, da striktno izvaja svoje zakone tudi do tujcev.

In ko se bo razvedelo, da so v Sloveniji policaji zajebani kar se tiče recimo prometnih prekrškov (vinjet,..itd) bodo tudi marsikateri tujci vozili bolj previdno in veliko manj arogantno kot do zdaj. Lani smo imeli namreč veliko preveč mrtvih na naših cestah, v nesrečah, ki so jih povzročili tujci. Tudi zaradi njih danes plačujemo davek tako drakonskih in neživljenskih kazni.

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust Če avg 07, 2008 5:24 pm

kaWsk je napisal/-a:Soncek, upam da je še nisi prilepil, ker obstaja bolj eleganten način (glej video):

http://www.zurnal24.si/Prodam-vinjeto/novice/slovenija/61535

...jo boš lahko jesen prodal, ker pozimi bote mel tak al tak ful snega in ne boš mogel nikamor :lol:

Prlepil sem jo takoj, ker sem jo kupil ravno z namenom in ne za okras.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če avg 07, 2008 5:30 pm

Kot prvo - kazni so mnogo previsoke
kot drugo - verjetno je še vedno zelo velik procent takih tujcev, ki so bili neobveščeni (tistih tabel pa itak skoraj nihče ne opazi, če za spremembe ne ve).

Takim neobveščenim tako drakonske kazni uničijo dopust in imajo nekateri krivca dobro v spominu verjetno kar celo leto. Problem ni v tujcih ali kaznovanju (ki mora biti), problem je samo v neživljenjski višini kazni (poleg obveščanja). In za oboje je zaslužen samo Dars in ne tujci. TZS ima delno prav, bi pa lahko tudi sama poskrbela za boljše obveščanje.

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Če avg 07, 2008 5:41 pm

pa še tista tabla je postavljena na mestu, ko si že skor na avtocesti in nikakor ne moreš obrnit, shit ne :lol: taktika...
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če avg 07, 2008 7:49 pm

jay je napisal/-a:pa še tista tabla je postavljena na mestu, ko si že skor na avtocesti in nikakor ne moreš obrnit, shit ne :lol: taktika...

Ja res je samo kakor sem jih jaz videl so vedno kontrolirali na mestu kjer si prej imel možnost zaviti na pumpo in si jo kupiti. Tako, da izgovorov ni.

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Pe avg 08, 2008 10:54 am

esem je napisal/-a:Kot prvo - kazni so mnogo previsoke
kot drugo - verjetno je še vedno zelo velik procent takih tujcev, ki so bili neobveščeni (tistih tabel pa itak skoraj nihče ne opazi, če za spremembe ne ve).

Takim neobveščenim tako drakonske kazni uničijo dopust in imajo nekateri krivca dobro v spominu verjetno kar celo leto. Problem ni v tujcih ali kaznovanju (ki mora biti), problem je samo v neživljenjski višini kazni (poleg obveščanja). In za oboje je zaslužen samo Dars in ne tujci. TZS ima delno prav, bi pa lahko tudi sama poskrbela za boljše obveščanje.

Meni se zdijo kazni primerne, če ne še prenizke. Zakaj...? Če bi bile dovolj visoke, bi vsak to kupil. Tudi ta glas se lahko raznese okoli. Poleg tega bi vsak 2x premislil, preden bi hotel kaj goljufat z odlepljanjem in prilepljanjem vinjete drugje.

Tako to je. Če želiš uporabljat avtocesto, kupi vinjeto, če je ne kupiš tvegaš kazen.

TZS pa tako ali tako Dominik S. Černjak je ostal brez stranke, zdaj pa bluzi drugje...

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero Pe avg 08, 2008 11:12 am

esem je napisal/-a:Kot prvo - kazni so mnogo previsoke

Po mojem mnenju gre v največji meri vendarle le za oportuniste ki poskušajo srečo - iz principa jim je odurno plačati 35 evrov Sloveniji. V avstriji si tega naprimer ne bi upali privoščiti. Ko človeka dobijo je pa jok in stok - no more Mr. Tuff Guy. Patetično.

Tabel je v tujini dovolj, tudi pri nas jih ljudje opozarjajo a ne zaleže. Torej.. kaznovati.

DARS bi po mojem mnenju moral zagotovii stalno prisotnost dveh ali več kontrolorjev na vseh večjih počivališčih. Vsakič ko tankam kje na AC, vidim vsaj enega, raje dva tujca brez vinjete! In skoraj vedno gre za premožneža v mogočnem avtomobilu.

Če bi poostrili kontrolo, bi zaslužili ogroooomno. Kazni so kar primerne zaenkrat. Kasneje, ko bojo vinjete že ustaljena praksa, bi jih bilo najbrž smiselno povišati na kakih 500 evrov.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Pe avg 08, 2008 11:23 am

Zadnjič sem gledal na Kabel1 reportažo z večih držav, kako kontrolirajo promet, med drugim so spremljali tudi kontrolorije ASFINAG-a...

Povsem ista zgodba kot pri nas, polno tujcev in domačih siromakov se je upiralo kazni in pljuvalo čez kontrolorje in državo. Neki kitajski diplomati s švicarskimi tablicami so celo zagrozili z mednarodnim sporom, če bodo prisiljeni plačati kazen, prevajalka pa je vpila, da se Avstrijci niso znebili nacističnih metod... Budale.

Ni problem v ceni, obveščenosti ali signalizaciji, problem je večinoma v ljudeh samih. Turisti-motoristi so večinoma obveščeni o pravilih in so tudi bolj pozorni na signalizacijo, kdor spregleda tablo za vinjeto, mora biti zelo šlampast voznik. Če si ne morejo privoščit vinjete, imajo vsi na razpolago alternativo - magistralne ceste.

Podpiram strogo kontrolo in visoke kazni.

Uporabniški avatar
_IceMan_
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a _IceMan_ Pe avg 08, 2008 1:29 pm

[quote="Joie de vivre!"]Zadnjič sem gledal na Kabel1 reportažo z večih držav, kako kontrolirajo promet, med drugim so spremljali tudi kontrolorije ASFINAG-a...

Povsem ista zgodba kot pri nas, polno tujcev in domačih siromakov se je upiralo kazni in pljuvalo čez kontrolorje in državo. Neki kitajski diplomati s švicarskimi tablicami so celo zagrozili z mednarodnim sporom, če bodo prisiljeni plačati kazen, prevajalka pa je vpila, da se Avstrijci niso znebili nacističnih metod... Budale.

X2

Tudi jaz sem to gledal na Kabel 1. Večkrat so že ponavljali to in vedno znova je zanimivo gledat, kako se upirajo eni. Večina pa je bilo domačinov. :lol:

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe avg 08, 2008 2:41 pm

Tole si poglejte http://www.vest.si/2008/08/01/brez-vinjete-smola/ pa upam, da bo konec ugibanja o neobveščenosti. Tole je tipičen primerek, ki se poskuša prešvercat pa potem zmerja pa grozi. Se pa iz posnetka lepo vidi in sliši, da so ga opozorili na bencinski samo on je aroganten italijanček, ki misli, da bo jebal slovensko zakonodajo.

Jaz bi takemu najvišjo možno kazen spustil 800€ brez popusta pa še na policijsko postajo bi ga povabil, da bo razložil kaj je mislil z žaljenjem uradnih organov.

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Pe avg 08, 2008 3:05 pm

BBoss je napisal/-a:Tole si poglejte http://www.vest.si/2008/08/01/brez-vinjete-smola/ pa upam, da bo konec ugibanja o neobveščenosti. Tole je tipičen primerek, ki se poskuša prešvercat pa potem zmerja pa grozi. Se pa iz posnetka lepo vidi in sliši, da so ga opozorili na bencinski samo on je aroganten italijanček, ki misli, da bo jebal slovensko zakonodajo.

Jaz bi takemu najvišjo možno kazen spustil 800€ brez popusta pa še na policijsko postajo bi ga povabil, da bo razložil kaj je mislil z žaljenjem uradnih organov.

ahahahaha :lol: Ker PWN mu je nardila una ženska k je rekla da so mu povedali na bencinski :bow :bow

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Pe avg 08, 2008 3:25 pm

W|zz je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:Tole si poglejte http://www.vest.si/2008/08/01/brez-vinjete-smola/ pa upam, da bo konec ugibanja o neobveščenosti. Tole je tipičen primerek, ki se poskuša prešvercat pa potem zmerja pa grozi. Se pa iz posnetka lepo vidi in sliši, da so ga opozorili na bencinski samo on je aroganten italijanček, ki misli, da bo jebal slovensko zakonodajo.

ahahahaha :lol: Ker PWN mu je nardila una ženska k je rekla da so mu povedali na bencinski :bow :bow

Sorry, ampak jez tega nisem zasledil. Govori o tankanju, ne pa da so ga opozorili o vinjeti ...

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe avg 08, 2008 3:28 pm

hahahaha kako ga je ownala baba roflmao. laznjivi tuljo bi si zasluzil vsaj 300e

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Pe avg 08, 2008 3:40 pm

Strokovnjak je napisal/-a:
W|zz je napisal/-a:

Sorry, ampak jez tega nisem zasledil. Govori o tankanju, ne pa da so ga opozorili o vinjeti ...

:oops:
Tolk sem se vživel da sem zgleda narobe razumel tisto vprašanje če mu niso povedali za vinjeto.. :D

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Pe avg 08, 2008 6:13 pm

Naj si Italijan ne misli, da imamo Slovenci Italijo za obljubljeno deželo, če že nas primerja z Albanijo. Boleče je, ker se pri nas ne morejo več preseravati kot nekoč, ko so si čevlje s pršutom čistili, pa to ne v prenesenem pomenu, ampak resnično!

Spidojc
Novinec

Kraj: ne veste tut ce povem

Napisal/-a Spidojc Pe avg 08, 2008 6:29 pm

kr se tabl za vinjete tiče,jih je full mal,na madžarskem ti skor povsod piše kje vinjeto rabš,pri nas pa je poden od podna, zadnjič sem se odpravil iz Mengša v Bohinj pa pač nimam vinjete pa sem se odločil da bom šel po stari cesti,pa vozim vozim vozim in malo od Brezij naprej proti Radovlici za enim ovinkom kar na lepem končam na avtocesti,pa prej nobene označbe pa tut placa ne da bi obrnil,če bi mi takrat nadzornik napisal kazen ...ma ne mi je nebi,ker bi kar čez njega zapeljal
Krvav'c je zakon

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe avg 08, 2008 6:31 pm

Spidojc je napisal/-a:kr se tabl za vinjete tiče,jih je full mal,na madžarskem ti skor povsod piše kje vinjeto rabš,pri nas pa je poden od podna, zadnjič sem se odpravil iz Mengša v Bohinj pa pač nimam vinjete pa sem se odločil da bom šel po stari cesti,pa vozim vozim vozim in malo od Brezij naprej proti Radovlici za enim ovinkom kar na lepem končam na avtocesti,pa prej nobene označbe pa tut placa ne da bi obrnil,če bi mi takrat nadzornik napisal kazen ...ma ne mi je nebi,ker bi kar čez njega zapeljal

pac ce neves kje se vozs, ti ni noben drug kriv. povsod so table in so ble ze ksn tedn pred uvedbo vinjet.

Spidojc
Novinec

Kraj: ne veste tut ce povem

Napisal/-a Spidojc Pe avg 08, 2008 7:10 pm

nevem a si naumn a se naumnga delaš,a se tolk mal okrog vozš da sploh neveš pa kr
neki govoriš, pejt prot bledu po stari cesti pa boš vidu table 2 metra pred začetkom avtoceste,da tut obrnt nemorš

pa njiker sploh nepiše da je od tam naprej avtocesta,zato ker jo na novo delajo
Krvav'c je zakon
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov