Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Steinkauz
Novinec

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a Steinkauz Če avg 11, 2011 10:19 am

Po moji statistiki je takih, ki ti prletijo na avtocesti za rit in ti blendajo, pa ni važno če greš sam 160 in imaš desno promet in se ne morš tkoj umaknit, al pa če je kolona 80%+ BMW/AUDI
Kot bi reku clarkson, bunch of cocks

Če grem 160 in je desno kolona potem kdaj nalašč pobremzam na ene 130, da vidi moje lepe rdeče lučke, lepo počasi prehitim in se začnem umikat, tako da le rahlo nagnem volan.
Ko gre mimo ga pogledam levo in mu dam fucking i**** look

Če mi vozi zelo za ritjo, brez blendanja pa le pobremzam mal in hitro potem drži razdaljo.

Sam nikoli ne bledam/trobim, prehitevam po desni. Če kdo fura po prehitevalnem 120 pač vozim za njim, dokler se ne umakne in to je to.
Zadnjič spremenil Steinkauz, dne Če avg 11, 2011 10:28 am, skupaj popravljeno 1 krat.

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Če avg 11, 2011 10:25 am

Symon je napisal/-a:Da se še jaz postavim za braindamage in PeroRS-a. Če je kaj nadležno je to, da normalno prehitevaš ali pa voziš v koloni in ti na 200 ali več metrov že kak pezde blenda. Itak se vedno normalno umaknem, če me nekaj dohiti, če sem v koloni pa nima veze, če se mu umakneš ker bo tak pezde pol še celo kolono teroriziral. Je pa hecno, da so mi to do sedaj res blendali sami nemci, večinoma črni.

In, preden začnete pljuvati. Zadnjič mi je poblendal en v Mondeu že na daleč, ko sem se že umikal, je padel mimo in mi dal vse štiri utripalke v zahvalo. ;) Vsaj ena lepa gesta. 8)

to se tudi jaz popolnoma strinjam. Tole, ko se najde nekdo ki bi te potisno iz ceste pa voziš v koloni, to se tudi jaz nikol ne umaknem, me zanima če bo pol celo kolono potisno iz avtoceste :)

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če avg 11, 2011 10:28 am

Sej kle ni problem da je BrainD omenil da sovraži blendanje in da ima take izkušnje s Passati. To sovražmo vsi, da ne bo pomote, in mislim, da ni nobenega, ki vsaj malo spremlja dogajanje v ogledalu, da ga to ne moti.

Ampak glede takih blendačev, ki ti blendajo, ko res ne moreš nikamor, je pač problem teh blendačev in se ne rabiš prilagajat takemu vedenju ter še dodatno prilivat olja na ogenj. In v svojem postu je BrainD napisal točno to in sicer v stilu, ker je blendač k****n bom jaz tudi in zato se nekateri pač ne moremo strinjat z njegovim pogledom "reševanja situacije", ker je tako obnašanje potencialno mnogo bolj nevarno kot pa to, da blendanje zignoriraš in se ob prvi priliki normalno brez pospeševanj in zaviranj umakneš ter spustiš kretena naprej ter v naslednjih petih sekundah pozabiš, da je sploh obstajal.

To, da pa se mu ne umakneš, ker misliš, da je bebec, da ne drži varnostne razdalje, ker plačuje enako ceno vinjete kot ti in nima pravice blendanja, ker če sam upoštevaš zakon on pa ne, ker ni na nujni vožnji ter pri tem razmišljaš kako bi mu še dodatno nagajal te pa postavi v položaj, ki je še bistveno bolj neumen kot pa položaj tega, ki blenda. Zato je BrainD dobili take replike na njegov post in pravilno je, da jih je dobil, ker če bi vsi naredili tako kot on ob vsaki situaciji, ki ti ni všeč, pol bi bil na cesti, ne samo boj ampak tud mesarsko klanje in hvala bogu, da večina voznikov pač ni takih in da je še kar razsodnih.

In tudi ostali, ki ga zagovarjate se raje malo zamislite al pa še enkrat preberte kaj je napisal v prvem postu, ker imam občutek, da niste vsega prebrali.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če avg 11, 2011 10:37 am

Brain Damage je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:
Brain Damage je napisal/-a:Sploh ne gre za moj ego kot za princip. Kvečemu ima nabit ego nekdo, ki mi blenda in povzroča potencialno nevarnost na cesti. Ker je plačal več za avto še ne pomeni, da je nekaj več. Še ne pomeni, da se mu morajo avti umikat. Nima nobenega razloga, ker nisem v prekršku. Ne razumeš, da jaz ravnam v skladu z zakonom, medtem ko on ne?

To da mu spizdim mu pa zgolj dokažem, da bit on je precej enostavno in primitivno. Seveda se sam postavim v primitivn položaj ampak primitivni ljudje razumejo le primitivna dejanja, razlaganja.

Ali blendaš vozniku ki vozi 90km/h na regionalni cesti in si ti hitrejši? Najbrž ne, sicer spadaš v enako kategorijo kot zgoraj omenjeni posamezniki. In ne, nism polž na cesti, sploh na regionalkah vozim dinamično, vendar nobenega nisem prehitel na način da bi njega, sebe ali drugih udeležencev v prometu ogrožal.

si lepo napisal da se avtu ne umaknes ce ti poblenda veckrat!tko da..koliko on ogroza ostale z blendanjem jih tudi ti s tem da se ne umaknes ko mas priloznost za to,ker s tem hitrejsega oviras.tko da..ce se on hoce vozt po ac 160+ nisi ti pravi naslov da mu to preprcis,ne razumem pa kaj si hotel s tem povedat da pospesisi da mu pokazes da je lahko bit primitiven...ce nekdo hoce vozt hitree od mene nj kr vozi mene to ne moti,tebe ocitno moti da so tut hitrejsi na cesti...cena vozila pa kle nobene veze nima,razn ce gre teb v nos da si lah privosci drazji avto...in ocitno kle tici zajec.
p.s.kar se moje voznje tice ne blendam na regionalki,na ac najprej dam levi smernik,ce se ne umakne poblendam,ce se spet ne umakne ga prehitim po desni,ker si ne dovolim da bi mi nekdo ki ma kompleks,pa prevelik ego dviguje zivce.

Ne buč prodajat če ne veš o čem govoriš. Kaj ma veze moje finančno stanje. In ne, vrjemi da mi ni slabo v življenju kar se finančne plati tiče. Tega se zavedam, se o tem ne baham in tudi zafrustriran nism zarad tega, ker ima ded Passata jst pa Fiesto. Gre za princip. Zarad mene je lahko Ferrari italia za mano in bom še vedno prehitel znotraj omejitev.

Naj se umankem medtem ko prehitevam mi lahko signalizira le INTERVENTNO VOZILO. In še v tem primeru bi vidu prej, da se mi intervetno vozilo približuje in se prehitevanja ne bi lotil, če bi bil pa umes, bi pospešil in se varno umaknil. Očitno si te je zmotlo to, da pač mu dam vedet, da mi njegovo obnašanje na cesti ni okej. Nisem policaj, vendar jst mu povem da je nestrpno govedo na cesti. In imam vso pravno podlago za to. On pa nima ničesar, da upraviči njegovo dejanje.

Nekdo se je upičil v to da sem omenil Passata. Sej ne pravim da to počno vsi vozniki VW-ja oz. lastniki Passatov. Le večkrat se mi je Passat dobesedno nabil na rit. Fakat, ne greš mimo dokler jst ne prehitim na varn način tovornega vozila.

če kdo prodaja buče si to ti.
ce bomo hotl ksn konstruktiven pogovor kle nadaljevat bos moral nehat besede obracat,al pa si se enkrat preberi kaj si napisal zgoraj pa bomo od tm nadaljeval..
ti si omenil vrednost avtomobila ne jaz,tko da...pa tvoje financno staneje me ne zanima sem pa vesel da ti gre dobro v zivljenju.
drugic ne zj kle pisat da se bos umaknil koj k bo slo to varno narest ce si v zgornjih postih napisal da se avtu ki ti veckrat poblenda SPLOH ne umaknes oz das v nizjo prestavo....
noben kle ne omenja intervencijsih vozil..
pa se o teh pravnih podlagah ki jih ti mas on pa ne malo premisli se enkrat....ker to pa so buce oz nakazujejo na to da si serif ce kle ze o zakonih govoris...
p.s. tole vse kar pisem NE LETI IZKLJUCNO nate ker te sploh ne poznam leti pa na vse enako tebi mislece...pa ja motite se v svojem razmisljanju..
stvar je zelo enostavna,ce je kdo hitrejsi ga pusti memo ko bo to mogoce,sj bo on dobu kazen ce jo bo ne ti,tko da...pa se velik bol varno je zate ce je tak patron dalec pred tabo kot pa meter za tabo...pa se kj bi se dal dopisat...

peroRS je napisal/-a:Mislim, da vsi malo pretiravate s temi napadi na @braindamage-a.

Lepo je napisal, da je šel prehitevat tovornjak in da se mu je MED PREHITEVANJEM (se pravi ko je bil vzporedno s tovornjakom) na rit nabil en drugi in mu MED PREHITEVANJEM začel blendat (večkratno, ne enkrat!). :roll:
To gre tudi meni na k*****, pa verjetno še komu drugemu, čeprav nočete priznate, da nekdo blenda zadaj ko neumen, četudi imaš pred sabo kolono avtov in bi morda tudi sam rad vozil hitreje pa ne moreš ali pa greš prehitevat (včasih tudi s 150kmh) pa se vseeno najde nekdo, ki bi te najraje zrinil s ceste. :roll:

jst braindamage-a ne napadam nikakor.tut to kar si izpostavil sem v prvem postu lepo napisal da ne odobravam blendanja med prehievanjem ker se nimas km umaknt,mene bl moti njegova reakcija/obnasanje po zakljucku prehitevanja

Steinkauz je napisal/-a:Po moji statistiki je takih, ki ti prletijo na avtocesti za rit in ti blendajo, pa ni važno če greš sam 160 in imaš desno promet in se ne morš tkoj umaknit, al pa če je kolona 80%+ BMW/AUDI
Kot bi reku clarkson, bunch of cocks

Če grem 160 in je desno kolona potem kdaj nalašč pobremzam na ene 130, da vidi moje lepe rdeče lučke, lepo počasi prehitim in se začnem umikat, tako da le rahlo nagnem volan.
Ko gre mimo ga pogledam levo in mu dam fucking i**** look

Če mi vozi zelo za ritjo, brez blendanja pa le pobremzam mal in hitro potem drži razdaljo.

Sam nikoli ne bledam/trobim, prehitevam po desni. Če kdo fura po prehitevalnem 120 pač vozim za njim, dokler se ne umakne in to je to.

vids kaksen retard si ti.zakaj to pocnes?kaj s tem dosezes?ogrozas sebe in ostale ravno toliko kot un zadaj.seveda ni prou da ti blenda v 3 dni pa to,sam izivat ti pa tut ni treba...res vs ne zastopim.
Ni vse res kar napišem

Steinkauz
Novinec

Napisal/-a Steinkauz Če avg 11, 2011 11:21 am

Kaj s tem dosežem? Da drži varnostno razdaljo in da mogoče premisli, da si ne lasti ceste.
Pa ne pobremzam tko da stopim dofula na stopalko. Čist mal stisnem, da gorijo luči in da pade hitrost na 130 v parih sekundah.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Če avg 11, 2011 11:37 am

Včeraj so mojstri barvali cestišče v Žirovnici. Pobesneli voznik avtobusa je dobesedno odvihral čez dve vrsti stozcev, povozil na frišno obarvano talno signalizacijo ( umazal asfalt, potrebno brušenje asfalta) in povozil in precvikal kabel tel. napeljeve. Ko kaj takega vidiš, se vprašaš koliko procentov ljudi se sploh še zna obvladat.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če avg 11, 2011 12:14 pm

Steinkauz je napisal/-a:Kaj s tem dosežem? Da drži varnostno razdaljo in da mogoče premisli, da si ne lasti ceste.
Pa ne pobremzam tko da stopim dofula na stopalko. Čist mal stisnem, da gorijo luči in da pade hitrost na 130 v parih sekundah.

Halo no... a resno misliš, da bodo tvoja dejanja koga "spametovala" oziroma mu boš nekako sugeriral, da se obnaša napačno? Tak, ki je že tako neprilagojen bo tvoja dejanja interpretiral kot vojno napoved in če se mu še zamegli pred očmi verjemi, da bo pokala pločevina pa še kaj drugega.

Še enkrat poudarjam... ne izzivajte kretenov, ker ne boste dosegli ničesar pozitivnega, lahko pa vam bo še želo žal, da ste hoteli nekoga "izobraževat".

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če avg 11, 2011 2:28 pm

abbe je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:Mislim, da vsi malo pretiravate s temi napadi na @braindamage-a.

Lepo je napisal, da je šel prehitevat tovornjak in da se mu je MED PREHITEVANJEM (se pravi ko je bil vzporedno s tovornjakom) na rit nabil en drugi in mu MED PREHITEVANJEM začel blendat (večkratno, ne enkrat!). :roll:
To gre tudi meni na k*****, pa verjetno še komu drugemu, čeprav nočete priznate, da nekdo blenda zadaj ko neumen, četudi imaš pred sabo kolono avtov in bi morda tudi sam rad vozil hitreje pa ne moreš ali pa greš prehitevat (včasih tudi s 150kmh) pa se vseeno najde nekdo, ki bi te najraje zrinil s ceste. :roll:

jst braindamage-a ne napadam nikakor.tut to kar si izpostavil sem v prvem postu lepo napisal da ne odobravam blendanja med prehievanjem ker se nimas km umaknt,mene bl moti njegova reakcija/obnasanje po zakljucku prehitevanja

Sem dobro prebral cel njegov prvi post. Na koncu je izpostavil nekaj MOŽNIH ravnanj (za moje pojme napisano s precej sarkazma, lahko da je nekdo drug drugače razumel), kar pa ne pomeni, da jih tudi vedno prakticira, kot je tudi sam napisal.
Tudi jaz se na večino teh provokatorjev, ki blednajo že z dveh kilometrov zadaj, odzovem tako da normalno prehitim avto/kolono pred sabo in se kulturno umaknem na desni pas, včasih moram na račun tega tudi fajn zavirat, ker tisti na desnem pasu vozijo počasneje :roll:
Pač si mislim "evo maš prosto, pa se že spelji, če se ti tako mudi". So pa dnevi, ko sem "pri volji" in se uporabi tista druga taktika (gas, saje, ga že ni več) :lol:

Sam pa NIKOLI ne blendam, tudi če (sem že večkrat doživel) pred mano vozi nekdo 80kmh na prehitevalnem sredi noči in nikjer nobenega avta :roll:

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če avg 11, 2011 3:47 pm

Pa dobr Pero no a si njegov odvetnik al kaj... Brain Damage je pisal o tem kaj počne (se nalašč ne umakne in na konc še nagaja) in ne kaj je možno. Še celo napisal je, da bi nekoga dvakrat okol kepe pa v vsej zgodbi je bolj malo sarkazma ampak precej več nevarnega obnašanja na cesti. Naslednjič ga bo razpizdila mamca, ker je šla prepočas čez prehod za pešce pa ji bo dal eno okol kepe. Sosedov mulc se mu je na motorju zrinil pred njega na semaforju pa ga bo kar povozu, ker mulc ne vozi po predpisih in nima čelade. Pa v koloni bo raje prtisnu po gasu, da se mu ja nekdo ne bi slučajno urinil spredaj ipd.

Zdej si pa predstavlji, da bi vsi takole vozili brez najmanjše tolerance in odpuščanja tudi cestnim b*****m. Treskalo bi ko za stavo in marsikatera družina bi bila v solzah zato je zelo pomembno, da tudi sami prakticiramo strpnost ne pa da samo govorimo o tem. Če se nas bo večina držala tega bo vožnja spet užitek za vse.

Uporabniški avatar
Brain Damage
Novinec

Napisal/-a Brain Damage Če avg 11, 2011 4:50 pm

Mene napadanje sploh ne moti. Moje mišljenje je lahko drugačno vašemu, vendar ostaja dejstvo, da mene nihče ne bo preganjal po AC, ker vozim po omejitvah.

Sicer pa abbe; Glede na to, da je največ ''hitrih'' predvsem lastnikov avtomobilov srednjega in višjega cenovnega razreda, sem izpostavil, da to, da nekdo da več denarja za avto mu ne daje pravice, da se obnaša kot govedo na cesti in ''manjvredne'' udeležence v prometu odganja iz cestišča. O frustracijah, ki jih imam, češ da je ded kupil dražji avto si začel sam nabijat. Brat znam, ker vem da znaš tudi ti, mislim, da sva glede tega zaključla.

In bog ne daj, da se takšen pacient zaleti vame, ker se mu slaba piše. Sploh, ko bom danes-jutri imel družino v avtu, za tovrstne paciente ni usmiljenja. Tej skupini se seveda pridužijo tudi pjanci in različni kaskaderji.

In, da naj še enkrat ponovim: Mene ne moti da gre kdo mim mene. Al da je kdo hitrejši na AC od mene. Prav gotovo je teh ljudi najmanj 100 na 100km. In tudi če prileti mimo mene 200+; kar naj, hitrost je svoboda je dejal platon. Meni tudi zapaše kdaj ''spucat ventile'' vendar ne blendam nobenmu. Okej, razn italjanom, ki vozijo 110 na prehitevalnem in desni pas imajo prost.

BBoss; ne govorit neumnosti. Sem eden tistih, ki ustavlja vsakemu, ki čaka na prehodu. Za razliko od večine voznikov, vem kaj pomeni ''zadrga'' in spuščam ljudi in držim varnostno razdaljo tudi v koloni. Tako da prosim....zaključu z pretiravanjem.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če avg 11, 2011 5:42 pm

zany je napisal/-a:pomoje je bolj zakompleksan narod tisti, ki se hitrejšemu nikakor noče umaknit(nikakor ne vidim razloga za to), saj je njegov problem če ga štopajo čez 100m, nekatere to tako zelo boli, da se morajo celo umaknit na desni pas.

To je verjetno letelo na moj post? Pomoje se nisva dobro razumela, jaz sem namreč govoril o ljudeh, ki bi vse najraje zrinili iz prehitevalnega pasu (pa če so tam upravičeno ali ne), hkrati se pa sami vozijo izključno po prehitevalnem in se tudi v primeru popolnoma praznega voznega pasu ne umikajo hitrejšim od sebe. Se pravi, da se imajo za glavne na celi AC. :roll:

Enkrat je tako pred mano en temni A6 dohitel Twingota, ki je z dobrimi 130km/h popolnoma pravilno prehiteval in to prehitevanje sploh ni trajalo (pre)dolgo. Voznik A6 takoj Twingotu čisto na rit, uporabljal več svetlobnih signalov, se postavil levo čisto do ograje ipd. Ko se je Twingo odmaknil, je bila AC prosta in sem si malo "privoščil" tega nestrpnega voznika, za njim sem se namreč obnašal tako kot on za Twingotom. :twisted: Kljub popolnoma praznem voznem pasu, se je še dalje vozil po prehitevalnem s polnim gasom, čeprav sem mu jasno nakazal (na tak način, kot ga očitno razume), naj se mi umakne. Na desni pas je šel edino ko sem nakazal prehitevanje po desni! :D Ok ni najbolj pametno dejanje, ampak na tistem delu AC je bil komaj kak avto in s kolegom sva se pošteno nasmejala, ko sem takemu nestrpnežu pri 180 blendal, naj se mi že enkrat umanke! =P

Prej ste omenjali blendanje že od daleč. Moram priznat, da včasih od daleč poblendam, če se nekomu približujem s precej višjo hitrostjo, ko se mu recimo na desni sprošča prostor oz. se zeeeloooo počasi vrača desno (ali je pa že prej prosto). To blendanje ni posledica nestrpnosti ali pa kakšnih težav z egom, gre se enostavno za to, da večina ne spremlja tako pogosto ogledal, da bi te pravočasno opazila oz. ocenila razliko v hitrosti, spremembo kot je blendanje pa hitro opaziš. Bistvo je samo v tem, da lahko na takšen način oba voziva dalje z nespremenjeno hitrostjo, ni mišljeno kot kaj negativnega.

Če te kakšen b****r ne opazi dovolj zgodaj, se namreč zgodi naslednje:
a) Ti močno bremzaš (ker predvidevaš, da se bo po prehitevanju umaknil, pa se ne), on te pa pozno opazi in potem se s pritisnjeno bremzo panično umika na vozni (ali pa srednji) pas.
b) Ti že prej bremzaš (ker predvidevaš, da je tipičen slovenski voznik), ga dohitiš, čakaš da te opazi, daš levi žmigavec, čakaš da te opazi, ... vglavnem potem te opazi in ali cukne na levi pas in bremza zaradi prometa, ki ga je v teh nekaj minutah že dohitel ali pa gre prehitevat s svojimi 95 km/h še kakšno kolono.
c) Isto kot b, vendar da mu po nekaj kilometrih že začneš blendat in trobit, ker se že desetkrat ni umaknil, čeprav je bilo prostora še za najbolj nesposobnega voznika s fičotom več kot dovolj in potem "nenadoma" opazi, da mu en divjak/morilec/psihopat/k****n/... zadaj trobi in ves ogorčen... vozi še dalje po prehitevalnem. Potem prehitevanje po desni počasi dobi smisel... :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Če avg 11, 2011 6:13 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Enkrat je tako pred mano en temni A6 dohitel Twingota, ki je z dobrimi 130km/h popolnoma pravilno prehiteval in to prehitevanje sploh ni trajalo (pre)dolgo. Voznik A6 takoj Twingotu čisto na rit, uporabljal več svetlobnih signalov, se postavil levo čisto do ograje ipd. Ko se je Twingo odmaknil, je bila AC prosta in sem si malo "privoščil" tega nestrpnega voznika, za njim sem se namreč obnašal tako kot on za Twingotom. :twisted: Kljub popolnoma praznem voznem pasu, se je še dalje vozil po prehitevalnem s polnim gasom, čeprav sem mu jasno nakazal (na tak način, kot ga očitno razume), naj se mi umakne. Na desni pas je šel edino ko sem nakazal prehitevanje po desni! :D Ok ni najbolj pametno dejanje, ampak na tistem delu AC je bil komaj kak avto in s kolegom sva se pošteno nasmejala, ko sem takemu nestrpnežu pri 180 blendal, naj se mi že enkrat umanke! =P

tko sem jaz enkrat vrnil udarec italijanu v novem A4. ni mu blo jasno kako je lahko Corsa na njegovi riti. pol je ze neki mahal po avtu (se vedno na prehitevalnem pasu...) :mrgreen:
turbo inside

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Če avg 11, 2011 8:21 pm

Kot sem že večkrat napisal sem imel dirkalnega Citroena s 3.0V24 motorjem. Vedno sem bil stranka takim mojstrom. Ko smo šli po izzivanju v pošten boj so imeli vedno surlo do tal in nobeden ni hotel prehiteti, ko sem nehal. Vleklo je pa od 140-240 zvezno in nenormalno. Včasih ti pa res ni žal za plačilo 2x-ne registracije in cestnine, pa čeprav je 100x prepovedano. Na Garminu imam za spomin 247km/h. Že kavbojci so s kojni dirkali.

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Če avg 11, 2011 9:28 pm

joztom je napisal/-a:Kot sem že večkrat napisal sem imel dirkalnega Citroena s 3.0V24 motorjem. Vedno sem bil stranka takim mojstrom. Ko smo šli po izzivanju v pošten boj so imeli vedno surlo do tal in nobeden ni hotel prehiteti, ko sem nehal. Vleklo je pa od 140-240 zvezno in nenormalno. Včasih ti pa res ni žal za plačilo 2x-ne registracije in cestnine, pa čeprav je 100x prepovedano. Na Garminu imam za spomin 247km/h. Že kavbojci so s kojni dirkali.

hehe.....ob temle sem se prav lepo nasmejal.....to so moral bit izrazi na obrazu..... Me je pa spomnil na čas tedaj še osnovne šole, ko je imel od soseda očim ( drugače tudi ex yu prvak v kartingu) stojadina z mašino od lancie, mislim da nekje okol 120 konjev in se je tedaj podil okoli z raznimi izzivalci, katerim tud verjetno ni bilo niti malo jasno kako jih en bogi stojadin dohaja al pa celo prehiteva...
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če avg 11, 2011 11:08 pm

Brain Damage je napisal/-a:BBoss; ne govorit neumnosti. Sem eden tistih, ki ustavlja vsakemu, ki čaka na prehodu. Za razliko od večine voznikov, vem kaj pomeni ''zadrga'' in spuščam ljudi in držim varnostno razdaljo tudi v koloni. Tako da prosim....zaključu z pretiravanjem.

Daj, da vidim tvojo veličino pa raje komentiraj moj zadnji odstavek v tem postu, na katerega repliciraš in ki pove točno na to kaj sem mislil v celem postu. Da vidim a zmoreš priznati, da bi bilo to vseeno najboljša rešitev - mnogo boljša kot razni (sicer izzvani) kontraizpadi in povračilni ukrepi.

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Pe avg 12, 2011 1:30 pm

Jerch_ je napisal/-a:in tudi zajbelj, če bi prebral zakon bi opazil, da ne napeljujem k agresivni vožnji in prehitevanju po desni, ampak želim počasi razjasniti in razsvetliti katerega izmed nas, da se vendarle da voziti kolikor toliko po pravilih oz. kot pravi furby, da bi bilo tistih dni, ko nekomu prekipi čim manj.

Kje pa piše, da je prehitevanje samo takrat, ko se pas menja. Potem pa nej nekdo vozi po odstavnem pasu pa nauj ne menja pasov in to potem sploh ni prehitevanje.
Ali pa ko je še pas za počasna vozila, ki je ponavadi najbolj prazen. Greš na tisti pas in voziš 130km/h (ker noben ti ne sme kratit pravice, da voziš po avtocesti 130km/h). In to potem tudi ni prehitevanje. Me res zanima kateri zakov je to, ko ga ti omenjaš.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair So avg 13, 2011 6:52 am

Spet zanimivi komentarji. Vsak ima po svoje prav. BBoss je seveda spet dokazal svojo zrelost in naproša uporabnike, da se spravijo k pameti. Lepo. :D Tommy v svojem stilu, eni pa kar opravičujejo svoja dejanja, da bi se pa malo prilagodili drugim, pa bog nedaj nesreče. Se svet podere.

BBoss je napisal/-a:Še enkrat poudarjam... ne izzivajte kretenov, ker ne boste dosegli ničesar pozitivnega, lahko pa vam bo še želo žal, da ste hoteli nekoga "izobraževat".

Se popolnoma strinjam.

Ker je ža toliko debate o tem, bom zalimal spet kakšen posnetek. Ni ravno AC, je pa podoben primer. Jaz se peljem dovolj hitro in me nimaš kaj za prehitevat. Prejšnji teden sem se malo vsedel v avto in naredil nekaj km v brezveze. Je treba izkoristit, če ni žene doma =P , pa še med tednom je bilo. Tako sem si mislil, da še prometa ne bo veliko. Super. Vmes začne še nekaj deževati in glej ga zlomka, kar naenkrat se znajdem na Vršiču. Nažalost, glede prometa, sem se uštel, ma so tujci prekleto sodelovali. Obrnem in gremo nazaj. Potem pa naletim na enega pacienta. Ni in ni hotel sodelovati. Mahhh.... Po dveh poizkusih sem odnehal in smo se vozili. :D Jaz ubiram kar taktiko od BBosa. Nič trobljenja, blendanja, če že res ni ekstrem.

Prvi trije avtomobili iz spodnjega posnetka so od izleta na Vršič (da bo razumljivo) , ostalo sem pa tako dodal zraven, ker rabim še za ostale stvari.
http://www.youtube.com/watch?v=Gsg3UCLMIFk

Vmes se je pa našel en, ko pa ni hotel sodelovati. Ja prov, pa nič. :D
http://www.youtube.com/watch?v=vcTwrw8mDpA

Ker vem, da se bo našlo polno alterjev od ene osebe, bom že sedaj dodal še en video. Ja, tudi meni včasih sede vožnja do 60-70. Ko me dohiti avto, si ne jemljem pravice, da bi ga zadrževal. Ne, še več, jaz si celo dovolim in mu pri tem še pomagam, da me bo čimprej in čimvarneje prehitel. Ko prehiteva ogroža sebe in mene. Ne vidim razloga, da bi to ogrožanje še dodatno stopnjeval, kot vam hoče vcepiti BBoss. Spustiš za 2s gas, če je potreba še rahlo zaviraš (res redki primeri) in je eno izmed najbolj nevarnih, če ne najbolj nevaren manever pri vožnji, opravljen. Čisto preprosto. ;)
http://www.youtube.com/user/eXHair#p/u/78/xQo-srZNn4g
SlikaSlika

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ So avg 13, 2011 11:28 am

X-Hair je napisal/-a:Prvi trije avtomobili iz spodnjega posnetka so od izleta na Vršič (da bo razumljivo) , ostalo sem pa tako dodal zraven, ker rabim še za ostale stvari.
http://www.youtube.com/watch?v=Gsg3UCLMIFk

pa z cim se ti vozis okoli, da se ti vsi umikajo? :mrgreen: kot da bi bombnik prletu za njimi
jaz ne srecam prau nic takih, da bi se umaknili :)
turbo inside

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So avg 13, 2011 3:54 pm

Tud sam sem presenečen nad tem. V 5ih letih, odkar imam izpit, ni bilo niti enega takega, ki bi mi na tak način nakazal, da naj grem naprej. Pa tud pred tem se ne spominm, da bi kdaj to vidu.
Slika

Steinkauz
Novinec

Napisal/-a Steinkauz So avg 13, 2011 4:17 pm

Jst sm v 5ih letih kar mam izpit to doživel mogoče ene 10x. Večino teh sem se res dolgo cijazil za njimi, pa so se nekateri prov umaknil s ceste eni pa tko z žmigovcem.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov