Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
DX5050
Novinec

Re: "Na živce mi gre"

Napisal/-a DX5050 Pe nov 24, 2017 9:15 pm

Naživce mi grejo ljudje, ki mislijo, da so boga prijeli za j***a (a.k.a. Don...). :evil:
Suzuki Swift Sport 1.4 Boosterjet 2022

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas Pe nov 24, 2017 9:48 pm

Verjetno se je Don hotel malo pošaliti. Pomešal je nekaj cinizma z zdravo pametjo. Prava zmeda.
Naj sam pojasni.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Pe nov 24, 2017 11:10 pm

Na živce mi grejo majhni krožni z dvema pasovoma.

titanius
Uporabnik

Napisal/-a titanius Pe nov 24, 2017 11:15 pm

Važno da Don blenda. Kako bi rad vozil pred tabo res, hitro bi izgubil živce. Prehitevat z manj kot 140.. Boš ti plačal kazni?
In pa oslovska: peljat najmanj 100 skozi cestninsko postajo. Ja upam, da te bodo kdaj dobili, čeprav ne privoščim nikomur. Omejitve so zato, da se jih vsaj delno drži, oz. če greš 5-10 čez ne bo nič narobe, ne pa 40 čez.

Ravno si opisal svoj ego in svojo osebnost v kratkem postu. Odlično sedi 5.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For So nov 25, 2017 12:17 am

ojnica je napisal/-a:Na živce mi grejo majhni krožni z dvema pasovoma.

To pomeni, da Tomačevo pred prenovo nisi doživel? :mrgreen:

Krožišča so res enostavna ...še posebej zadnje čase ko ti že pred vstopom "povejo" na kateri pas moraš, da prideš pravilno ven.

Uporabniški avatar
DonFilipo
Novinec

Kraj: 18S; 172W - najdi na karti

Napisal/-a DonFilipo So nov 25, 2017 10:16 am

titanius je napisal/-a:Važno da Don blenda. Kako bi rad vozil pred tabo res, hitro bi izgubil živce. Prehitevat z manj kot 140.. Boš ti plačal kazni?
In pa oslovska: peljat najmanj 100 skozi cestninsko postajo. Ja upam, da te bodo kdaj dobili, čeprav ne privoščim nikomur. Omejitve so zato, da se jih vsaj delno drži, oz. če greš 5-10 čez ne bo nič narobe, ne pa 40 čez.

Ravno si opisal svoj ego in svojo osebnost v kratkem postu. Odlično sedi 5.

Kazni placam kadarkoli jih dobijem. Zadnja leta jih je manj ker mam jammer in detektor.
Ce malo bolje pogledas cestninske, ko so odstranili hisice na pasovih za vinjete je popolnoma jasno, da so namenjeni hitri voznji, le glupo omejitev so zmontirali.

In ne, ni bilo nobenega cinizma- rad vozim hitro in “zivo”. Sem bivsi voznik avto dirk ki ne dirka na cestah, a sem siguren in varen hiter voznik.
--= Hasta La Vista Don =---

Impreza STi 330 SE
440i
R1200 RT

Uporabniški avatar
DX5050
Novinec

Napisal/-a DX5050 So nov 25, 2017 10:36 am

DonFilipo je napisal/-a:
In ne, ni bilo nobenega cinizma- rad vozim hitro in “zivo”. Sem bivsi voznik avto dirk ki ne dirka na cestah, a sem siguren in varen hiter voznik.

Ahahahahahahahaha..... Tvoja zadnja dva posta v tej temi sta si precej nasprotujoča...

Drugače pa samo še tole: Za vsako rit šiba raste...in ni vrag da nebi ena tut za tvojo.

Uporabniški avatar
DonFilipo
Novinec

Napisal/-a DonFilipo So nov 25, 2017 12:59 pm

NI RES! Tezko je bit hitr, a varen voznik. Za to je potrebno znanje in izkusnje. Vem da bi ti to rad disegel, a si se mlad in neizkusen ko mislis da te dve stvari ne gresta skupi. Poleg tega, iz lastnega neznanja in vaske omejenosti, sklepas da je hiter voznik tudi divjak!
Rad bi te srecal na cesti. Take mam najrajs, :twisted:

Impreza STi 330 SE
440i
R1200 RT

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So nov 25, 2017 1:46 pm

Popolnoma se strinjam....skoraj od A-Ž
Tezko je bit hitr, a varen voznik. Za to je potrebno znanje in izkusnje. Vem da bi ti to rad disegel, a si se mlad in neizkusen ko mislis da te dve stvari ne gresta skupi. Poleg tega, iz lastnega neznanja in vaske omejenosti, sklepas da je hiter voznik tudi divjak!

Uporabniški avatar
DX5050
Novinec

Napisal/-a DX5050 So nov 25, 2017 2:28 pm

DonFilipo je napisal/-a:
DX5050 je napisal/-a:
Ahahahahahahahaha..... Tvoja zadnja dva posta v tej temi sta si precej nasprotujoča...

Drugače pa samo še tole: Za vsako rit šiba raste...in ni vrag da nebi ena tut za tvojo.

NI RES! Tezko je bit hitr, a varen voznik. Za to je potrebno znanje in izkusnje. Vem da bi ti to rad disegel, a si se mlad in neizkusen ko mislis da te dve stvari ne gresta skupi. Poleg tega, iz lastnega neznanja in vaske omejenosti, sklepas da je hiter voznik tudi divjak!
Rad bi te srecal na cesti. Take mam najrajs, :twisted:

NIKJER nisem napisal da hitrost in po drugi strani varnost ne gresta skup!!! Se popolnoma strinjam da se z neko mero znanja in izkušenj lahko voziš hitro in varno hkrati...

Pravim pa, da tvoje egoistično gledanje le na svojo rit nemore nikakor pomagat k večji varnosti v prometu... Če bi vsak voznik premogel malo, ampak res čisto malo več potrpljenja, bi bilo stanje na naših cestah mnogo boljše...

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So nov 25, 2017 3:50 pm

Če bi vsak voznik premogel malo, ampak res čisto malo več potrpljenja, bi bilo stanje na naših cestah mnogo boljše...

Ne moreš! Lahko si potrpežljiv na 2 km ne pa na 90 km ko na vsaki cesti srečaš vsaj 3 MONE, ki vozijo po lepi odprti cesti 60 kmh!!! 8) Se mi s5 obeta služba v LJ in kar vidim, da bom moral ako se bom dnevno vozil v LJ dobiti neko uro¨in minute v jutru, ko bo cesta PRAZNA! Drugače se bom cjazil vsaj 20 minut VEČ od normalnega časa za tistih 52km do AC :evil: :DDD Od doma do Centra Lj po AC imam v normalnih pogojih 1:10 minut normalne vožnje in cca 86 km razdalje hitrost okoli 70 kmh magistrala, AC do 110 kmh!

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas So nov 25, 2017 5:48 pm

Dojemanje hitrosti je relativna stvar; za nekoga je 110 km/h po avtocesti prehitro, drugemu 150 km/h ne predstavlja težav.
Dinamična vožnja je žal pri nas nemogoča zaradi prepočasnih in štorastih voznikov. Inkasanti v modrem so tolerantni do ovirajočih vozil, tako voznik pri omejitvi 70 brez težav vozi 45-50 in ovira promet, neusmiljeni pa so do voznika, ki preko polne črte varno prehiti sanjača.

Moti me, da 1/4 voznikov ne bi smela dobiti vozniškega dovoljenja in tudi to, da je tudi po tretjem poskusu pred komisijo kandidatu/-ki še vedno dovoljeno opravljati izpit v nedogled.
Zgoraj opisani so največja nevarnost v prometu in ne tisti, ki vozijo 140 po AC, našim samooklicanim strokovnjakom za prometno varnost pa marsikatera stvar nikoli ne bo jasna. Tudi omejitev 60 na CP je popolnoma mimo zdrave pameti, saj je prometni tok večinoma med 70 in 90 km/h.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So nov 25, 2017 8:15 pm

Dojemanje hitrosti je relativna stvar; za nekoga je 110 km/h po avtocesti prehitro, drugemu 150 km/h ne predstavlja težav.

:lol: Jap v primeru 2.0 bencin in bogih 115 KM je nesmiselno tiščati preko 3200 RPM. V primeru 2.2 DCI in 150 KM pa 310 NM in 6 prestav je pa najlepša vožnja okoli 150 kmh ! 8) Dajte mal mislt in ne kar povprek nabijat =P

motom
Stalni uporabnik

Napisal/-a motom So nov 25, 2017 9:34 pm

Jao supermani... tudi za vas veljajo enaki fizikalni zakoni. Upam da bo le zvita plocevina, ko to spoznate.
V Ameriki so omejitve še nižje zato, ker je cesta javno dobro in namenjena uporabi tudi hendikepiranim.
Nestrpnost in jeza za volanom z leti pojenja, ko se zaveš, da tudi 80 letnik sme voziti, pač po svojih zmožnostih in to moramo vsi spoštovati in potrpeti.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica So nov 25, 2017 10:00 pm

Še 70km/h se ne da po določenih cestah vozit, kaj šele 100km/h. Neurejen bankine, razpokan asfalt, valovit in luknjast....haha in vi bi se tam vozil 90-100km/h.

Uporabniški avatar
DonFilipo
Novinec

Napisal/-a DonFilipo So nov 25, 2017 10:13 pm

motom je napisal/-a:Jao supermani... tudi za vas veljajo enaki fizikalni zakoni. Upam da bo le zvita plocevina, ko to spoznate.
V Ameriki so omejitve še nižje zato, ker je cesta javno dobro in namenjena uporabi tudi hendikepiranim.
Nestrpnost in jeza za volanom z leti pojenja, ko se zaveš, da tudi 80 letnik sme voziti, pač po svojih zmožnostih in to moramo vsi spoštovati in potrpeti.

NE! 80-letnik nima kej delati za volanom. Spostovanje, porpljenje, ali cloveske pravice - me ne briga. 80-letnik je kamikaza s svojimi cutili in refleksi, pa naj mi zamerijo vsi.
Osebno sem odvzel kljuce od avta babici ko je bila 78 in jo preprical da se je odrekla istemu. Ne glede da je mislila da lahko vozi, je dejansko vozila zelo slabo, se ne ozirala, slabo slisala, ne dobro vidla, “skakala” pred druge voznike s premalo hitrostjo ipd. Danes ko si hitrosti velike in promet gost, taki starceki nimajo kaj poceti na cesti kot vozniki.
V ZDA so omejitve nizje ker je drzava z mentaliteto "tozim te za vse". Zato so tudi nizje omejitve - americani se pac ne ozirajo na druge in vozijo po svoje.
Edina dobra stvar katero posnemam americane je prehitevanje po desni (v zda je dovoljeno) in vidim, da je kar dobra zadeva, posebi na nasih AC kjer se vsi vozijo po levem pasu.

Impreza STi 330 SE
440i
R1200 RT

motom
Stalni uporabnik

Napisal/-a motom So nov 25, 2017 10:42 pm

V Ameriki je red in vsi pasovi vozijo enako hitro, tovornjaki, avtobusi, avti. Tistim, ki se ne znajo vklopit v družbo, kaj hitro vzamejo izpit za vedno.
Mimogrede... tam sem se peljal z avtobusom na avtocesti 124 km/h po gpsu. Vožnja je bila sproščena, brez nervoze, kot bi se peljal po prazni AC.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Ne nov 26, 2017 1:23 am

DonFilipo je napisal/-a:80-letnik nima kej delati za volanom. Spostovanje, porpljenje, ali cloveske pravice - me ne briga. 80-letnik je kamikaza s svojimi cutili in refleksi, pa naj mi zamerijo vsi.

Ti si ena mona ...res.

Pa, a se sploh zavedaš zakaj so takšne omejitve, zakoni, pravila?

Če bi vsi vozniki bili tako mladi, dobri, varni in hitri bi omejitev na AC bila 230, na navadnih cestah pa 150 km⁄h. Po mestu bi lahko vozil 120 ...in mimo šol najmanj 100 na uro.

Če te 80-letni starec ovira po stopnicah, pločniku v vrsti na blagajni in podobno, ga odrineš stran da lahko greš mimo? Saj je že star in nesposoben ....naj že umre in ne moti nas mlade in hitre...
Si kdaj pomislil da bi pomagal takšnima?
Enako je na cesti ....nismo vsi enako sposobni, zato so te omejitve takšne kot so. Najbrž so upoštevali vse voznike ....mlade, stare, dobre, slabe, hitre, počasne ....zato bi bilo fajn da bi včasih imel razumevanja do počasnejših, ne obvladajo vsi hitro vožnjo ....enako kot vsak ne more biti pilot.
Malo si poglej tole https://www.youtube.com/watch?v=0BwJ3vTb2Rg
Če se meni prilepiš na rit in če zgubim živce ti bom zabremzal in če je treba tudi osebno obračunal ....ta gospa v videu pa ne. Večina voznikov se v tem primeru zmede in naredi pizdarijo. Se ti zdi da se zmišljuje? Si pogledal? Kaj če bi bila tvoja mami ...bi ji tudi rekel da je stara in da raje javni prevoz uporablja?

Pa ...a si ti normalen?! Se zavedaš da je kakšen 80 let star možakar včasih bolj sposoben kot kakšen 50-letnik? Da niso vsi enako sposobni pri istih letih. Da imaš "talentov" vseh starosti ki so nevarni na cesti in da so enostavno vplačali 150 ur šolske vožnje in na koncu so jih pustili ker jih niso mogli več gledat.
Pa to si JAAAAAA doživel (če si dober voznik)??? Ko vidiš neumnosti na cesti ...a kdaj pogledaš kdo vozi ta avto?
Včasih je to blondinka 18, 28, 38, 48, 58 stara ...je pač antitalent za vožnjo in pika ....ne glede na leta.

Včasih vozim taščo ki se na sovoznikovem sedežu že pri 100 na uro trese in paničari.
In kaj bi zdaj moral vozit 150 na uro, in jo na ostavnem pasu vržt ven ...itak je že stara?

Pa daj človk, malo se zamisli kaj govoriš. Nisi sam na cesti in cesta ni samo tvoja!
Enkrat na teden pejt na dirkališče in se spihaj, potem pa v prometu lepo počasi kot razmere dovoljujejo. Če je prazna cesta vozi hitro, če je gužva pa se prilagodi, brez hupanja in slabe volje.
Vzemi si 10 minut več ko greš v službo in boš videl da se ti bo manj mudilo.
Užival boš v razgledu, udobni vožnji v muski...občudoval boš kakšne hude avtomobile ...in podobno.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Ne nov 26, 2017 6:20 am

Vse lepo in prav, če bi se počasneti (sploh taki z vsaj 50 let vozniških izkušenj) sproti umikali s ceste in ne ovirali vseh ostalih, ki zmorejo voziti po omejitvah. Pa saj cesta ni samo za starostnike s slabimi refleksi!
Potem pa vidiš takega, ki ima res 50 let vozniški izpit in ti vedno znova pove, da je super voznik, brez nesreče - pred krožiščem pa zmrzne!

Ravno zaradi takih starih vseznalcev bi uvedel ponovni vozniški izpit pri - recimo - 60ih letih in zdravstvene preglede (vid, refleksi) ravno tako.
Marsikdo se bo kaj novega naučil (novosti je kar nekaj v zadnjih 50 letih), predvsem pa bo malo usekalo po njegovem egu, da ni tak Superman (po znanju in zdravju), za katerega se je imel...
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Ne nov 26, 2017 7:44 am

Ma, se strinjam....tudi meni včasih grejo na živce. Sem pa opazil pri sebi takrat ko zamujam in ko se mi mudi, da mi vsi ki ne vozijo prehitro grejo na živce. Če pa štartam malo prej in imam dovolj časa lažje prenašam te nepremičnine.
Poznam kar nekaj voznikov/voznic ki kljub temu da imajo super avto in veliko kilometrov za sabo ne upajo v Ljubljano. Grejo raje na avtobus...se pač zavedajo da ne obvladajo večjih mest.

Enako kot po stopnicah, pločniku, vrsti pred blagajno moramo biti uvidevni in strpni tudi v prometu.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov