Debate, ki niso vezane na ostala področja...

void
Poznavalec foruma

Re: Vojno stanje v Ukrajini ter prihajajoči problemi, krize

Napisal/-a void Ne apr 03, 2022 9:35 pm

Sej ne vem, al se zajebavaš, al bereš izključno 24ur in si neveden. Tako kot o rubljih npr. Sej ni teško googlat rubles to euro ne?

Mogoče pričakujem preveč objektivnosti od nekoga, ki ima konfederacijsko zastavo v avatarju zgleda.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Ne apr 03, 2022 11:37 pm

Uporabljaš Google?? Kaj ni to tisto sranje iz gnilega zahoda? Pa nasploh internet, prekleto ameriško sranje! Zakaj takšni antizahodni osebki ne uporabljate raje kakšne ruske tehnologije? Aja! Pa pojdi si vsak mesec še plačo v rublje zamenjati. Putin bi bil ponosen.

Ti mi boš zdaj avatar naprej metal? :lol: A to je vse kar premoreš? Si zgleda ti tudi eden tistih "woke" osebkov, ki mislijo da vse vejo, so najbolj razgledani in je vse kar ne poznajo in s čemer se ne strinjajo zagotovo fašizem, nacizem, rasizem.... Kaj naj si mavrično ali pa rusko zastavo obesim? A potem bom pa bolj objektiven in razgledan in boljši človek?

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Po apr 04, 2022 6:33 am

Mogoče bo sledeči članek malce bolj razjasnil trenutni fenomen pravih in napaćnih novic.

https://siol.net/siol-plus/kolumne/miha ... rah-576281

Na "pravovernih" portalih ne najdem ničesar na to temo, najbrž se jim ne zdi vredno to izpostavljati.
Človek brez problema, to strašna je stvar!

void
Poznavalec foruma

Napisal/-a void Po apr 04, 2022 6:50 am

cruiser1 je napisal/-a:Uporabljaš Google?? Kaj ni to tisto sranje iz gnilega zahoda? Pa nasploh internet, prekleto ameriško sranje! Zakaj takšni antizahodni osebki ne uporabljate raje kakšne ruske tehnologije? Aja! Pa pojdi si vsak mesec še plačo v rublje zamenjati. Putin bi bil ponosen.

Ti mi boš zdaj avatar naprej metal? :lol: A to je vse kar premoreš? Si zgleda ti tudi eden tistih "woke" osebkov, ki mislijo da vse vejo, so najbolj razgledani in je vse kar ne poznajo in s čemer se ne strinjajo zagotovo fašizem, nacizem, rasizem.... Kaj naj si mavrično ali pa rusko zastavo obesim? A potem bom pa bolj objektiven in razgledan in boljši človek?

:lol: :lol: pa ti si res čez les :lol:
Da res, jaz sem LGBTHGZTJKHGF++ pripadnik, samo ne vem kako si uspeu to ugotovit preko foruma. Svaka čast! :lol:

danci1973
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a danci1973 Po apr 04, 2022 6:59 am

void je napisal/-a:Sej ne vem, al se zajebavaš, al bereš izključno 24ur in si neveden. Tako kot o rubljih npr. Sej ni teško googlat rubles to euro ne?

Teško ni... V čem pa naj bi bil smisel tega?

void
Poznavalec foruma

Napisal/-a void Po apr 04, 2022 8:42 am

Ja ker trdi nekj kar ni res. Očitno na svetovnih trgih se kar na veliko kupujejo rublji, zato cena raste. Verjetno tut EU, ker se je usrala da res ne bo plina.
Tako da glej ga zlomka, rublji so kr iskana roba. Ampak če rečejo naši propagandni mediji da rubelj ni vreden nič, potem ni vreden nič. :lol:

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Po apr 04, 2022 10:09 am

Jaz bi bil bolj previden s tako gotovostjo v objavljene podatke. Še bolj pa do oseb, ki so tako prepričane v resničnost teh podatkov.

Sta pa dva različna pojma: Ali verjameš mediju, ki objavi tak podatek ali verjameš temu podatku samemu, da je resničen.

Po drugi strani pa, zgrešena je misel, da bi bila Rusija na Zahod vezana samo z nafto. Je še veliko drugih področij, kjer se bo šele videl celoten obseg sankcij.
Je pa vse to dobra lekcija za Nemce, končno so si priznali, da so preveč sanjali z zeleno agendo. Ni za odpis, bo pač prišla na vrsto nekoliko kasneje, ker je samooskrba z energijo trenutno bolj pomembna. Brez tega pretresa bi Nemci sanjarili naprej...pot nazaj na fosilna goriva pa bo samo prehodne narave. Se je svet vmes že preveč spremenil, da bi šli nazaj na prejšnje stanje.

danci1973
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a danci1973 Po apr 04, 2022 10:21 am

void je napisal/-a:Ampak če rečejo naši propagandni mediji da rubelj ni vreden nič, potem ni vreden nič. :lol:

Kateri 'naši propagandni mediji' pa so rekli, da rubelj ni vreden nič?

void
Poznavalec foruma

Napisal/-a void Po apr 04, 2022 11:18 am

Poslušali smo tri tedne nazaj kako je rubelj stmoglavil, kako bo Rusija bankoritirala, da je treba malo zategnit pasove in bo vse uredu.
No rubelj je prišel že skoraj na nivo pred konfliktom, bankrot se ne bo zgodil, sankcije bodo pa udarile po najbolj revninih. Pozdravljen nazaj socializem, boni, par-nepar itd.

Dejstvo je da ni problem samo v plinu in nafti iz Rusije. Rusija je zakladnica naravnih dobrin, zato pa pokriva ogromen del europskih potreb bakra, niklja, paladija, železove rude, gnojiv ni da ni. Europa je zgodovinsko odvisna od naravnih dobrin Rusije že od pamtiveka in brez tega smo mrzli.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Po apr 04, 2022 11:47 am

Ni potrebe po paniki. Evropa bo v prihodnosti še marsikaj kupila v Rusiji. Samo Putina ne bo zraven.
Sankcije so trenutno nujne, so pa prehodne narave. Nihče ne mara izsiljevanja, tudi Evropa ne. Ni pa tako totalno odvisna od Rusije, da bi morala požreti vse, kar Putin servira.

Zanimivo, Evropa se je celo poenotila, kar lahko uspe samo Putinu! Sem misli, da je že nemogoče, ker je - bolj konkretno od brexita naprej - počasi lezlo vse narazen...

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas Po apr 04, 2022 12:08 pm

Evropa se je poenotila - le v prvi fazi rusofobije, kasneje pa je enotnost popustila.
Energenti za rublje! Ne, Evropa ne bo plačevaja v rubljih.
Prva domina je padla: slovaška je sklenila dolgoročno pogodbo do l. 2030 in seveda plačuje v rubljih.
Današnje novice potrjujejo, da sta dve baltski državici prešle na kupovanje v rubljih.
Z Nemčijo bo mnogo težje, ampak bo. Nemčija bo šla skozi nekaj psiholođkih faz jeze:Pet stopenj žalosti je:
zanikanje - jeza - barantanje - depresija. . . plačilo v rubljih.
Živilski gigant Aldi bo od jutrišnjega dne dvignil cene za 400 izdelkov za do 30 %, temu pa pričakujejo tudi druge popuste, kot so Lidl, Edeka in Reve. Po poročanju Funke Mediengruppe pričakujejo, da se bodo odkupne cene hrane v naslednjih tednih zvišale za 20 do 50 odstotkov. V Avstriji se je hrana podražila za 7%.
ZDA silijo EU v embargo na nakup ruskih energentov, mrzlično pa kupujejo ruska gnojila.

Upam, da se bo vsaj ekonomija vrnila v normalo, protiruska histerija pa bo ostala, saj je to eden temeljev na katerem počiva Evropa.

O Rusiji tokrat ne bom, na osnovi informacij, ki jih prebiram pa je vprašljiva bodoča državnost Ukrajine. Levi breg Dnjepra in južno od Zaporožja naj bi se preko referendumov združili z matico Rusijo. Seveda pa je pogoj popolna vojaška kontrola omenjenih ozemelj. V tem tednu je pričakovati dejavnosti na doneški fronti in zapiranje kotla.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Po apr 04, 2022 12:28 pm

Samo paničarite.

Obstajajo tudi bolj optimistične novice, samo časa nimam jih objavljati, ker se v tej temi lepo vidi, da jo obvladujejo pesimisti in kimavci. Še lastno mater bi prodali, samo da bo nazaj "po starem", kajne?

Zaradi mene se lahko Evropa tudi raztrešči od neenotnosti (karkoli ne zmore ostati skupaj je pač obsojeno na razhod), ampak doslej je pokazala več enotnosti kot si je marsikdo upal pomisliti. Še zdaleč pa ni pa počepnila tako, kot je upal Putin. in kimavci.
Namen sankcij ni uničiti Rusijo ali sprovocirati jedsko vojno. Je vzvod, ki pokaže enotnost proti Rusiji, da ta ne more početi ravno vsega, kar se ji zljubi.

Če pa bo Rusija stopnjevala, ker je kao "stisnjena v kot" - v kateri kot mislijo? Pot nazaj v Rusijo imajo široko odprto! Jim noben ne brani umika od koder so prišli.

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas Po apr 04, 2022 1:12 pm

Ti se komentarjih vedno zapleteš.
Zahod je stoletja deloval kot se mu zaljubi: od kolonijalizma, genocidov nad staroselci, vojaških napadov in organizacij vojn...
Kimavec si le ti, ki brezpogojno slediš politiki našega vodje (Ivana) in antiruski histeriji.
Tebe moti Rusija in ruski narod, vse skupaj pa držiš pod krinko "Putin-je-kriv".
Malo se brzdaj pri "evropski enotnosti", saj ima vsaka država pravico suvereno odločati. Dober primer enotnosti je Madžarska, ki vodi suvereno politiko.
Torej bi ti zaradi "enotnosti" uničil slovensko gospodarstvo, uvažal 10x dražji plin s tankerji in kupoval precenjeno nafto pri Arabcih?
Liter bencina po 3 eur in štruca kruha po 5 eur, glava solate 5 eur...prioriteta proračuna je vojska...dokler bo Putin na oblasti.
Ne v moje imenu.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Po apr 04, 2022 1:26 pm

Ne, ne, jaz nisem kriv zato. Jaz nisem prečkal nobene meje in nisem napadel nikogar. Ne zagovarjam Zahoda, marsikaj je narobe naredil in tudi narobe dela. Ne verjamem vsakim novicam, itak pa v današnjem svetu ni nič dokončnega in se resnično čudim tistim, ki so stoprocentni v svoje podatke - ker to resnično ni možno preveriti.
Po drugi strani pa se čudim, da se ti zdi upravičeno takšno razdejanje v Ukrajini, toliko smrti in trpljenja navadnih civilistov. Ti Putina razumeš, upravičuješ njegova dejanja? Takole, po tvoji oceni, koliko mora še biti mrtvih, da bo dovolj? Koliko je treba še uničiti, mogoče še kakšno nuklearko, da bo sevalo, da bodo otroci rojeni invalidi? Koliko žensk mora biti še posiljenih? Dejmo, vi, ki imate "prave" in nezmotljive podatke, povejte kateri cilji morajo biti izpolnjeni?

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas Po apr 04, 2022 1:55 pm

Nikjer nisem opravičeval vojne. Dobro pa je poznati zgodovinske in politične vzroke, ki so privedli do trenutnega stanja. In kje si našel posiljene ženske? Tega ni v nobenem viru. Tudi nuklearke so na varnem. Rusi jih ne bodo razstrelili.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Po apr 04, 2022 2:01 pm

Se mi je zdelo, da tega v tvojih virih ni. Pa celo upravičuješ vse to zaradi političnih in zgodovinskih vzrokov. Povedal si vse o sebi.

Ne štej me med sebe enake, niti ne prepričuj v svoj prav. Niti ne na tem forumu. Nikogar.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Po apr 04, 2022 2:10 pm

limas je napisal/-a:Ti se komentarjih vedno zapleteš.

Torej bi ti zaradi "enotnosti" uničil slovensko gospodarstvo, uvažal 10x dražji plin s tankerji in kupoval precenjeno nafto pri Arabcih?
Liter bencina po 3 eur in štruca kruha po 5 eur, glava solate 5 eur...prioriteta proračuna je vojska...dokler bo Putin na oblasti.
Ne v moje imenu.

Itak, samo za lastne riti vas briga, oziroma lastne denarnice. Meni ni problema plačati 3 ali 4 eur.... za liter bencina, če bi to prineslo mir in blaginjo povsod na Zemlji. Večina egostičnih prascev pa itak samo za svojo udobno nameščeno rit skrbi. Pa naj ti ne bo nerodno, takšnih je itak vsaj 99% ljudi na svetu.

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas Po apr 04, 2022 2:32 pm

V praksi ti bo še kako velik problem plačati 3-4 ojre/liter. Ampak nisi sposoben pokapirati, da visoka cena energentov podraži tudi hrano in storitve, kar privede do osiromašenja družbe in sesutja gospodarstva. V resnejši obliki tudi do pomanjkanja hrane in družbenih nemirov.
Tvoj zaključek o egoizmu je napačen in naiven.
Svetovni mir in blaginjo imamo lahko tudi z normalnimi cenami. Ampak na tem svetu na globalni ravni nikoli ni bilo ne enega ne drugega ne tretjega.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Po apr 04, 2022 2:38 pm

Ne bluzi. Ni mi problem tudi za vse drugo dražje plačevati, če bi to prineslo globalne koristi. Bi si kakšno stvar manj privoščil. A je problem? Zame ne. Tudi leta po letu 2008, ko je vladala neka globalna kriza in ste vsi na tem forumu jokali kako je hudo in kako bo še huje.... je bilo meni čisto v redu, dejansko super. Nič mi ni manjkalo.
Zadnjič spremenil cruiser1, dne Po apr 04, 2022 2:39 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas Po apr 04, 2022 2:39 pm

Firediver je napisal/-a:Pa celo upravičuješ vse to zaradi političnih in zgodovinskih vzrokov..

Navedi kje sem to opravičeval. Napisal sem, da so mi znani globji vzroki za rusko reakcijo.
S prepričevanjem tebe se ne ukvarjam, le repliciram na tvoje trditve. Že pri korona histeriji si mi omogočil, da predstavim vire, ki so cenzurirani in preganjani in zrahljam hard-core enoumje.

Ker si navedel "posiljevanje žensk", bi te prosil za relevanten vir, da se tudi ostali prepričamo.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov