Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Kraj: črnomelj

Napisal/-a damjan Ne sep 26, 2004 11:56 am

RJUHAR OPROSTI SM ALU WING SE DA HOMOLOMO.res pa je da sm za papir plačal 30k.rajš to kot pa da mi packi težijo.posluš pa zdj to foro.3 dni nazaj me fotr prosi če mu posodim avto do ljublane ker njegova nova honda stoji v garaži in je spedenana v nulo(čista).ok ni panike.prži ga on od cestninske v tepanjah 180km/h po avtocesti ko ga haltajo z lučkami. on se ustavi tip ga povpraša po prometni in vozniški vpraša zakaj tako hitro on se nekak izvleče da se mu mudi na seminar in tako ostane brez kazni.za homo lomo ga ni niti vprašal.pa mam gor alu wing,17 felge,lexus, spuščen......in kaj mu reče policaj???gospod lepe feltne mate :shock: .hvala in srečno vožnjo.fotr je str 53 in da so mene haltal bi me glih kastriral tam na licu mesta.jst sm iz črnomlja in so tud tle ful žežili. :evil: :evil:

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Ne sep 26, 2004 11:58 am

killah bee je napisal/-a:
Rjuhar je napisal/-a:Jest mislim, da bi morale bit kazni samo za stvari, ki jih pod nobenim pogojem pri nas ne moreš homologirat, ker ne grejo skozi zakon - recimo alu wing, neonke... ostalo pa opozorilo in zahteva po homologiranju.

:bow :bow :bow

sam problem je da nikjer ni napisano kaj lahko in kaj ne :roll: - nism sigurn

res pa bi bilo treba opozorilo , tako kot si gor napisu :wink:

sam pri nas je glede homologacij kot v Texasu :?

BTW: sem opazu da so ti vrnili nick :lol: :lol: :lol:

Sej to je problem ker v zakonu ni točno našteto kaj vse more bit predelano, ampak da more bit vsaka predelava homologirana. Vsaka :shock: to si lahk vsak k. po svoje razlaga, predvsem polcaji. En bo mogoče tok pamtn pa ti ne bo sikal za lau pedala, en bo pa vs vesel tablce dol trgal zarad tega :evil: Zakon je dvoumno napisan, kot večina pr nas in zato vsak dela kar mu paše.

C0B0
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a C0B0 Ne sep 26, 2004 12:04 pm

Pugi je napisal/-a:Na tvoje stroske poklicejo avtovleko in ga tja odslepajo...

Am avto nikakor ne naredi tehnicnega ce se ne more premikat torej na izredni tehnicni ne more... cudna situacija...
SlikaHonda Civic 1.4i - Who needs VTI when you have Da BiNgO

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Ne sep 26, 2004 12:12 pm

damjan je napisal/-a:RJUHAR OPROSTI SM ALU WING SE DA HOMOLOMO.res pa je da sm za papir plačal 30k.rajš to kot pa da mi packi težijo.posluš pa zdj to foro.3 dni nazaj me fotr prosi če mu posodim avto do ljublane ker njegova nova honda stoji v garaži in je spedenana v nulo(čista).ok ni panike.prži ga on od cestninske v tepanjah 180km/h po avtocesti ko ga haltajo z lučkami. on se ustavi tip ga povpraša po prometni in vozniški vpraša zakaj tako hitro on se nekak izvleče da se mu mudi na seminar in tako ostane brez kazni.za homo lomo ga ni niti vprašal.pa mam gor alu wing,17 felge,lexus, spuščen......in kaj mu reče policaj???gospod lepe feltne mate :shock: .hvala in srečno vožnjo.fotr je str 53 in da so mene haltal bi me glih kastriral tam na licu mesta.jst sm iz črnomlja in so tud tle ful žežili. :evil: :evil:

Sej to sm tut jst reku, fotra enkat na radar kresne (uzad pr hiper-mercatorju) no in k ga ustavu je polcaj sam bled ratu, mu je sam polcaj reku da je mislu da je en mulc notr (avto pa Leon 1.8T, remus, eibach, 17 col) Pol se mu je še ful opravičeval in mu minimalno kazen napisu. Da bi bil jst notr bi mi še tablce dol vzel pa normalno kazn za radar napisu. :evil:

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Ne sep 26, 2004 12:12 pm

A ste se kdaj vprašal, če policaji gledajo galerijo naših vozil in če spremlajo debate o homo? Točno vejo pol kje koga iskat :evil: :evil:

Rippy
Novinec

Kraj: Brežice

Napisal/-a Rippy Ne sep 26, 2004 12:17 pm

Pugi405 je napisal/-a:A ste se kdaj vprašal, če policaji gledajo galerijo naših vozil in če spremlajo debate o homo? Točno vejo pol kje koga iskat :evil: :evil:

No sj imamo par članou foruma ki so policaji :wink:
They Sey In Heven Bass Comes First, Cool Heven Is A Bass On Earth. Magnat & PhaseLinear All the way.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Ne sep 26, 2004 12:29 pm

Pugi405 je napisal/-a:A ste se kdaj vprašal, če policaji gledajo galerijo naših vozil in če spremlajo debate o homo? Točno vejo pol kje koga iskat :evil: :evil:

Lahk tut naslov napišem, ko pa pridejo do moje parcele jim pa sam rit kažem, dokler nimajo naloga :lol: :lol:

Tilen`
Nov uporabnik

Napisal/-a Tilen` Ne sep 26, 2004 12:42 pm

CIsto prav da komplicirajo za vse te zadeve. Ce tega nebi bilo, bi se cez cas na cesti srecevali s kaksnimi raketnimi motorji ipd. Ce ima nekdo 1 MIO sit da si zrihta svoj car, potem se naj placa homologacijo VSAJ za tiste stvari, za katere ve da jo lahko dobi. Npr sportni pedali, zaradi katerih te lahko policaj zafrkava. Homologacija se placa samo 1x. Npr: Ce ti menjas sportne pedale in zatemnis sipe se homologacija placa naenkrat za oboje. Ne vem zakaj npr, si nebi vsaj teh manjsih stvari porihtali in dali teh 8k, koliko pac pride homologacijsko dovoljenje za te zadeve. V primeru da imate vi sportne spojlere brez A testa in brez homologacije (ker je ne morete pridobit) in vas skif zaradi tega j**e, se ne cudit. CIsto in edino prav. Kar ni testirano za nekaj, ne sodi na tehnicno IZPRAVNO vozilo. Saj vem da lepo zgleda in to, samo ce ste pripravljeni v zameno za to placevat visoke kazni potem kr mejte te dodatke. Ne recem, da jaz tega nebom imel, vsaj skusal si bom pridobiti vsa dovoljenja, ce se bo to le dalo. Raje dam 1x 10k za homologacijo in mam mir pred NEKATERIMI stvarmi, kot pa da me skif vsaki teden vseka za 30k(npr) zaradi neke bedarije.

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Ne sep 26, 2004 12:47 pm

Fora je klele lej -> WHY THE f***!!!

Men vrjem da ce das mal vec stvari homologirat, da ni tako poceni. Js sm se znebu ze dobrih 25 jurjev, kar relativno ni malo. Pa tud na falus mi gre, ker mam vse homologirano, pol se bo pa najdu tipcek, ki mi bo tezil za sportni filter in alu pedalke.

Sori, ampak tko ne gre, pa ne govor, da je to prov, ker ni in se lahka na glavo postavis... :?
Slika

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Ne sep 26, 2004 12:49 pm

Tilen` je napisal/-a: CIsto in edino prav. Kar ni testirano za nekaj, ne sodi na tehnicno IZPRAVNO vozilo.

pol pa naj zorganizirajo kader oz usposobijo svoje nesposobne ljudi , da bodo oni lahko naredili a test, ne da te jebejospapirji, jih maš , če ne se nimamo kej pogovarjat :wink:
Slika

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk Ne sep 26, 2004 12:50 pm

killah bee je napisal/-a:
Tilen` je napisal/-a: CIsto in edino prav. Kar ni testirano za nekaj, ne sodi na tehnicno IZPRAVNO vozilo.

pol pa naj zorganizirajo kader oz usposobijo svoje nesposobne ljudi , da bodo oni lahko naredili a test, ne da te jebejospapirji, jih maš , če ne se nimamo kej pogovarjat :wink:

točno tako in nič drugače :evil:
EJ6

Rippy
Novinec

Kraj: Brežice

Napisal/-a Rippy Ne sep 26, 2004 12:51 pm

Se strinjam da je to use čist u pizdi...po tej defeniciji zakona bi tud pol muhe pa zuzelke na predni maski pa hladilniku rabl homologirat ?!?!? :evil: pissez me off
They Sey In Heven Bass Comes First, Cool Heven Is A Bass On Earth. Magnat & PhaseLinear All the way.

Benq
Nov uporabnik

Napisal/-a Benq Ne sep 26, 2004 12:54 pm

-V torek se lahko dobimo,rečemo kaksno glede tega kako bomo vso zadevo predstavili v Sredo,o čem bi bilo najvec govora,etc...

-Ce ima kdo kaksne izpiske,podatke,informacije,karkoli iz kje drugje v EU,naj prosim prinese to sabo (po moznosti fotokopije).Dobrodosole so tudi slikce iz nemčije,ker tam imajo pred predelave v extreme.

-Fino bi bilo tudi dobiti nekoga, ki čaka ze na homologacijski kartonček nekaj časa,tako da se vidi da res zavlacujejo

-Dobiti je potrebno tudi nekoga ki ima avto v mejah normale,vse izpravno in tako dalje,a vendar nemore zadev homologirati.

-Mogoce bomo celo naredil skrito kamero in poskusili homologirat en avto,ampak pod pogojem da je avto narejen licno in da je izpraven.Najboljsi primer bi bil tak,da bi imel izgubljene TUV-e, sami spojlerjeji pa naj bi bili original (Ms Desing,....).Obiskali bi LPP,povedali da so original in da ni papirjev.Ce bi nas napotil naprej oz. k podajalcu,bi sli potem se v trgovino (A3M torej).Tako da bi zadevi vsak priblizno prisli do dna.

-Naj si se kdo pripravi kaksn stavek,izjavo ki meni da bi bila dobra.Ni nujno da jo on pove,naj si jo magari zapise in prinese na listku,se bo ze najdu kdo da bo povedal

-Avtomobili; tudi te potrebujemo,in po moznosti lustne avte, oz. v ospredju bodo avtomobili z najvec stylinga, okoli pa seveda vsa ostala "serijska" vozila ki so zgubila tablice zarad neumnosti (feltne,mrezice,alu stopalke,volani,beli stevci,...).

-Ce ma kdo kaksno vprasanje al pa karkol da bi se rad pripomogu,nej mi poslje tuki zasebno sporocilo,ker se je potrebno zment kako bo zadeva potekala in pa tudi da se vse izpelje cimbolj efektivno in tudi tako kot se spodobi.
Email je lost1@siol.net

PS: Tole gre komot se na kaksn drug forum.

:idea: :!:
Lep dan vsem!

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Ne sep 26, 2004 12:55 pm

Huh madona, fantje ne paniko delat. To je blo enkrat, da naredijo mal bojazni zdej bo pa spet mir. Vceraj ni blo nic pa tako sem se jih veselil. DEMET, ocitno nimam srece. Ja sej, ko jih rabis jih ni :mrgreen: -> skoz si jih zelte pa jih ne bo :har

Bo ze bolje, ne obupat kot pravi Pugi. No zdej grem pa vn pa pocekirat, ce kje ustavljajo :har Slika :mrgreen:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
dr alessio
Novinec

Kraj: okolica kranja (zadraga)

Napisal/-a dr alessio Ne sep 26, 2004 12:57 pm

no bom jz zdj eno zgodbo povedu............

pred nedavnim je kolega dal na sprednjo hawbo uno varijanto kao tist za zrak k je iz plastike pa se samo gor nalima (pišuka se ne morm spomnt kako se ze rece)

no ja u glavnm sva sl pol z njemu na drinko (kavico) nakar naju ustavi policaj in uprasa ce ma homolomo za felge jasno jo je pokazov in hoce spet kops homolomo za spojlerje na caru in jih pravtako dobi potem pa rece kaj pa tist na spredni havbi a mas homolomo??

pa prav kolega dj ne tezit gospod policaj dejte vi rajs men povedat a mate vi homolomo za vase luci na strehi k baje je nimate................

in zgodilo se je oba sva bila odvedena na policijsko postajo zaradi zaljenja policista in morava placati kazen vsak 30.00sit................

potem pa jaz nebodiga len do bratranca ki dela na policiji powem vso zgodbo in se nama ta zadeva zavrze kot brezpredmetna !!!!!

in pol se neki zgodi................greva z avtom v kranj in ga pac tm pr policijski postaji pudtiva ko prideva cez kaki 2uri nazaj so bile preluknjane use stiri gume in za brisalcem listek na kateremu je pisalo ''se bomo ze srecali ce ne prej pa kje za cesto''

in kaj zdj nardit na postaji so rekl da je to neslana sala kakega prijatelja.............

ampak oba tocno veva kdo je bil..............dokazat pa nic ne moreva................

mislm teli mulci policaji to bi blo treba vse :/:o:/
Slika

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk Ne sep 26, 2004 12:59 pm

a mislte da bi me poslal na tehničnga ker imam zadaj nastavka za izpuh, zgleda pa kot taprav športen lonc, če pogledaš na daleč :?
EJ6

CST™Golfy
Moderator foruma

Napisal/-a CST™Golfy Ne sep 26, 2004 1:01 pm

dr alessio je napisal/-a:no bom jz zdj eno zgodbo povedu............

pred nedavnim je kolega dal na sprednjo hawbo uno varijanto kao tist za zrak k je iz plastike pa se samo gor nalima (pišuka se ne morm spomnt kako se ze rece)

no ja u glavnm sva sl pol z njemu na drinko (kavico) nakar naju ustavi policaj in uprasa ce ma homolomo za felge jasno jo je pokazov in hoce spet kops homolomo za spojlerje na caru in jih pravtako dobi potem pa rece kaj pa tist na spredni havbi a mas homolomo??

pa prav kolega dj ne tezit gospod policaj dejte vi rajs men povedat a mate vi homolomo za vase luci na strehi k baje je nimate................

in zgodilo se je oba sva bila odvedena na policijsko postajo zaradi zaljenja policista in morava placati kazen vsak 30.00sit................

potem pa jaz nebodiga len do bratranca ki dela na policiji powem vso zgodbo in se nama ta zadeva zavrze kot brezpredmetna !!!!!

in pol se neki zgodi................greva z avtom v kranj in ga pac tm pr policijski postaji pudtiva ko prideva cez kaki 2uri nazaj so bile preluknjane use stiri gume in za brisalcem listek na kateremu je pisalo ''se bomo ze srecali ce ne prej pa kje za cesto''

in kaj zdj nardit na postaji so rekl da je to neslana sala kakega prijatelja.............

ampak oba tocno veva kdo je bil..............dokazat pa nic ne moreva................

mislm teli mulci policaji to bi blo treba vse :/:o:/

bad :?
in kaj je pol naredu kolega?

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Napisal/-a daewoo_rugby Ne sep 26, 2004 1:01 pm

Rippy je napisal/-a:Se strinjam da je to use čist u pizdi...po tej defeniciji zakona bi tud pol muhe pa zuzelke na predni maski pa hladilniku rabl homologirat ?!?!? :evil: pissez me off
Kaj a nimaš homolomo za to, si pa pogumen, da se okol vozš s takim avtom, jst sm homologiru čigumije v predalu, pa aja a ma kdo tuv za alpine radijo, rabm nujno, ker me je prjazn škif sam pobaral, da bo to treba zrihtat, zdj pa ne upam vn. :D

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Ne sep 26, 2004 1:06 pm

Kolikor sem jaz bral zakon oz. pravilnik, se alu winga ne da homologirat, razen, ce mas kake papirje sumljivega izvora. Je pa to po eni strani prav, ker da ti pesca dobis na havbo in da se ti zakotali cez avto - ce ga nic drugega ne bo, ga bo alu wing mocno poskodoval. Ravno tako, ce pesca oplazis (kar se ne tako poredko zgodi v LJ - predvsem kolesarji, ki so vcasih prevec korajzni), se lepo podrsa po avtu, zadaj pa ga tja v tintaro tresnejo tiste gavtre... Pa ne me narobe razumet - sem absolutno proti taki represiji, ki so jo v petek zvecer zganjali mozje postave, ampak dolocene stvari pa na osebni avto pac ne bi smele pasat. Sem za to, da policist izda uradno opozorilo, ko pa te naslednjic dobi in se kar nisi homologiral, potem pa naj te opizdi, kolikor mu zakon dovoljuje in dusa da. Predpogoj pa je, da se uredi zakonodaja in bolj natancno specificira, kaj pase na avto, kaj ne in za kaj je treba met homologacijo in za kaj ne. Lahko bi uredili morda vse dodatke v 2 kategoriji - kozmeticni, ki nikakor ne smejo posegat v uporabnost avta ali kateregakoli njegovega dela ter ostali...

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Ne sep 26, 2004 1:06 pm

Tilen` je napisal/-a:CIsto prav da komplicirajo za vse te zadeve.

NEEE!!
ker ful komplicirajo preveč!!! veliko avtov tako predelanih je VELIKO bol varnih in izpravnih za na cesto kot kaki yugoti, pa katre , pa golfi 1in 2 .......................
(govorim nasplošno, vem da obstajajo tud porihtani) , ki jih skup drži sam še nalepka, da o bremzah in varnosti ne govorim!!! No takih plavi nebojo na tehnične pelal, predelane ( k folk skrbi zanje, jih rihta in tudi vzdržuje, saj je škoda , če jh nebi) pa prov na hitr :evil: !! a to se ti zdi prov!!!
Za določene avte ( starejše) še ni bilo homo kartončkov, in tud spojlerji, pragovi... starejših izdelav niso imeli TUV standarda!!! kako naj pol homo naredim???
A nej vse dol dam, pa bom mel čist preluknjan avto od šravfov!!!
kje je tle logika :? :evil:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov