Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Bric
Novinec

Kraj: Goriška Brda

Napisal/-a Bric Po dec 05, 2005 6:08 pm

nebivedu je napisal/-a:Obvestila so bila pa tudi že po radiu, da tisti, ki nimate nujnih opravil ostanite doma. Večina jih tega seveda ni ubogala...

Ma na cesti smo tudi zaradi službenih dolžnosti! Vsaj nekateri!
Slika

combe
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a combe Po dec 05, 2005 6:13 pm

jst sm takoj za to, da take zaposlijo, sam kdo jih bo pa plčal? no, pa smo spet pri denarju. Če bi pa zastonj delali, oz. kao za javno dobro, lahko pa tud sami grejo na cesto, pa kidajo, ni problem. ni tole vse tok enostavn, kt si eni zamišlajo. Un od kamionarjev je tud reku, "dejte nam, da plužmo ceste, boste vidl" al neki tazga. ok, ni problema, sam neki čez miljardo je u proračunu namenjenih za zimsko službo. pa zračunimo čist na hitr: 600 delavcev(kolikor jih je delalo, pa jih je več) krat 2000 sit/uro(bruto zihr je tok ali več, pa nočne pa...) krat recimo 50 ur(pa jih je vse skupi zihr več) = 60.000.000 sit. pol mamo pa recimo 200 strojev(raznoraznih) krat 6000 sit/uro (pa je več) krat 50 ur (pa jih je blo več)= 60.000.000 sit. to je skupi 120.000.000 sit brez soli pa peska. pa če računaš kubik peska je ne vem 3000 sit, edin sol pa ne vem kok je, pa še za pesek ne vem če je dost. pa če ma kdo podatek kok smo tega porabil, jst ga res nimam, bom se pa pozanimal, pa pomoje pridemo na ene 200.000.000 sit. to je bil samo ta vikend, pa rečmo še ene tri dni zravn ajde. Se pravi, da mamo cestne službe dnarja za šest takih vikendov al pa še manj, in to brez vsakodnevnih al pa nočnih posipavanj ko je cesta mokra pa zmrzne, pa jo je treba posut pa al pa posolit. sej nočem bit neki pametn al pa ns neki iz dreka vlečt, ampak tko je...na zalost. sej jst bi tud rajš vidu, da bi ble ceste lepo mokre, pa nč snega nikjer, sam to enostavno ne gre. po drugi strani pa jst osebno tud kamionarje razumem, da se jim gre za dobiček ane, ker če njemu kamion stoji dva dni na miru, ma glih tko zgubo, zato pa se tok pizdijo, pa krivdo na nas valijo, kao nesposobne cestarje. me zanima, kok dolg bi oni plužl za take pare, pa kako bi delal, da bi bla po celem dnevu pa celi noči sneženja ljubljana čista, z nič snega na cesti... ja itak, ne gre, pa obračej kakor hočeš, ne gre. če je pa 5 cm snega na cesti pa na pločniku, pa vemo ane? štala, gužva za popi...t, nimaš kam stopit, prekl... cestarji, pa bla bla bla...
ej, a ste vidl un posnetek iz švice? lih tko je bla zasnežena cesta, čist bela, pa nobene gužve, pa ališič prav, noben se ne prtožuje, na cesto grejo pr treh cm plužit, to gremo lohk tud mi, sam sm že prej napisu, da ne bomo nč naredl s tem, edin pluge polomil po teh luknjah, pa čist nč druzga.
ah dost je, ajde

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Po dec 05, 2005 7:40 pm

combe je napisal/-a:jst sm takoj za to, da take zaposlijo, sam kdo jih bo pa plčal? no, pa smo spet pri denarju. Če bi pa zastonj delali, oz. kao za javno dobro, lahko pa tud sami grejo na cesto, pa kidajo, ni problem. ni tole vse tok enostavn, kt si eni zamišlajo. Un od kamionarjev je tud reku, "dejte nam, da plužmo ceste, boste vidl" al neki tazga. ok, ni problema, sam neki čez miljardo je u proračunu namenjenih za zimsko službo. pa zračunimo čist na hitr: 600 delavcev(kolikor jih je delalo, pa jih je več) krat 2000 sit/uro(bruto zihr je tok ali več, pa nočne pa...) krat recimo 50 ur(pa jih je vse skupi zihr več) = 60.000.000 sit. pol mamo pa recimo 200 strojev(raznoraznih) krat 6000 sit/uro (pa je več) krat 50 ur (pa jih je blo več)= 60.000.000 sit. to je skupi 120.000.000 sit brez soli pa peska. pa če računaš kubik peska je ne vem 3000 sit, edin sol pa ne vem kok je, pa še za pesek ne vem če je dost. pa če ma kdo podatek kok smo tega porabil, jst ga res nimam, bom se pa pozanimal, pa pomoje pridemo na ene 200.000.000 sit. to je bil samo ta vikend, pa rečmo še ene tri dni zravn ajde. Se pravi, da mamo cestne službe dnarja za šest takih vikendov al pa še manj, in to brez vsakodnevnih al pa nočnih posipavanj ko je cesta mokra pa zmrzne, pa jo je treba posut pa al pa posolit. sej nočem bit neki pametn al pa ns neki iz dreka vlečt, ampak tko je...na zalost. sej jst bi tud rajš vidu, da bi ble ceste lepo mokre, pa nč snega nikjer, sam to enostavno ne gre. po drugi strani pa jst osebno tud kamionarje razumem, da se jim gre za dobiček ane, ker če njemu kamion stoji dva dni na miru, ma glih tko zgubo, zato pa se tok pizdijo, pa krivdo na nas valijo, kao nesposobne cestarje. me zanima, kok dolg bi oni plužl za take pare, pa kako bi delal, da bi bla po celem dnevu pa celi noči sneženja ljubljana čista, z nič snega na cesti... ja itak, ne gre, pa obračej kakor hočeš, ne gre. če je pa 5 cm snega na cesti pa na pločniku, pa vemo ane? štala, gužva za popi...t, nimaš kam stopit, prekl... cestarji, pa bla bla bla...
ej, a ste vidl un posnetek iz švice? lih tko je bla zasnežena cesta, čist bela, pa nobene gužve, pa ališič prav, noben se ne prtožuje, na cesto grejo pr treh cm plužit, to gremo lohk tud mi, sam sm že prej napisu, da ne bomo nč naredl s tem, edin pluge polomil po teh luknjah, pa čist nč druzga.
ah dost je, ajde

Saj je že dorečeno, da krivdo za nastalo situacijo nosi administracija (DARS, MOL). Cestnih delavcev ne krivim, ker so, kjer sem jih videl, res trdo delali. Me pa zato toliko bolj razjezi naravnost lažnivo zanikanje odgovornosti s strani odgovornih.

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em To dec 27, 2005 8:35 am

no in zopet je zapadal neg :D tokrat kr velik :shock:
nisem se bil uzuni sam kokr vidm celovško je v k**** :? no upam vsaj da bojo tokrat se iskazal odgovorni pa rekl oz. se odločil pucat preden bo prepozno :P

Uporabniški avatar
karel
Novinec

Kraj: zg. Savinjska dolina

Napisal/-a karel To dec 27, 2005 8:41 am

Od treh zjutraj sem se vozil po celem snegu in moram reč,da je
bilo nepozabno.Ko pa so prišli cestarji sem se pobral domov,
ker ni bilo več zanimivo :(
Pa sej ga še kar nasipa tako da bo treba spet it ven :D
Think. Feel. Drive.
LP Karel

_PaPy_
Stalni uporabnik

Napisal/-a _PaPy_ To dec 27, 2005 8:42 am

ceste so v pi... hahahahaa sam važn d ročna zopet poje :D

Uporabniški avatar
immortal
Novinec

Kraj: cerknica

Napisal/-a immortal To dec 27, 2005 8:50 am

Me prav zanima kakšne izgovore bodo iskali odgovorni za nesplužene ceste.

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 To dec 27, 2005 9:03 am

Ok od nedelje zvečer pada sneg. Zdele ga je 20-25 cm in dela kr dobre zamete. Cestarji so bli pri nas prvič in zadnjič v ponedeljek ob 4:00 zjutraj. Tako da ljudje ne jambrat. Včeraj zvečer sem bil v dolini in je cel kup avtomobilov obrnilo nazaj v dolino ker niso pršli. Jz sam z mercedezom pa 80kg obtežitve v prtlažnku sem 2 ure pozneje prišel gor BP.

1km skup je vrtelo samo pod 40 ni šlo pa nikjer. Vse avte ne prvi pogon je jebalo ker če je čez ovinke vrtelo je šel avto naravnost namesto v ovink, če je pa gas tolk odnehal da je nehalo vrtet se je pa samo ustavu. Jz pa vse ovinke 8km do doma pšreg. :-P :-P :-P :-P :-P :D :D :D

No samo cestarjev pa še kr ne pa je cesta že od včeraj zveče vsaj polovično neprevozna. Odvisno od avta in šoferja. Pa se kaj pritožujem....NE prou lušn se je blo vozt in pol grem spet mal v avto in upam da še nebo cestarjev. In če se lahko mi po teh hribih po nespuženi cesti vozmo se boste pa še vi po mestih. :P :P :P
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee To dec 27, 2005 9:15 am

Jap tu v Lj je še vedno polno snega na cestah, spluženo not :? Me zanima zakaj ne plužijo,ker pada že celo noč :roll:

Ko sem bil prejšnji teden v Austriji je rahlo snežilo čez dan in je bilo 3 cm snega na cesti in so plužil ;)
Slika

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Napisal/-a dj_em To dec 27, 2005 9:19 am

ma jest se spomnem prejšn let so plužl celo po teh tamalih ulcah.. nevem zakaj letos nč ne delajo vsaj po glavnih cestah :roll:
in pol pravjo da so nesreče...

jest pravm sneg s cest dol pa je če bi pa radi se po snegu valal se pa lohk pred bajto al pa na kakih travnikih itd...

vsekakor ni prijetno vozt pa se ne ustavt :?

edit: celovška splužena... :-P

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG To dec 27, 2005 11:08 am

Here we go again! Ponovno niso nic naredil, smartinka ima na dolocenih delih ze zbite ledene plosce.

Lp, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej To dec 27, 2005 11:45 am

No če kdo misli, da bi lahko cestarji splužili vse ceste pri takem metežu snega ki pada potem tudi malo dihtunga spušča. Jaz ne razumem res je tudi, da vedno ni v najlepšem redu se pritožujejo najbolj tisti, ki se jim ne da zjutraj vstat 5 minut prej, si ščistit avto malo pokidat in se peljat v službo razmeram na cesti. To mi nikol nebo jasno. Najbolj se itak pizdijo blokarji, ko v življenju lopate niso vidli, kaj šele, da bi si ščistli okoli avtomobila na parkirnem prostoru. Pa tisi ki imajo 3 km do službe pa se morajo z avti peljat ker avtuobus jih ne pripelje do vrat ampak nimajo za skibucke... Sory samo če imaš 4 zimske gume pa če se peleješ normalno razmeram na cesti je to to. Danes če bi bil policaj bi stal na cesti pa vsakega z letnimi gumami ki ima ketne zaradi lepšega v prtljažniku openalil za 100 000 čukov pa še lopato bi mu dal v roke, da bi skidal 10 metrov pločnika.

vinci
Novinec

Napisal/-a vinci To dec 27, 2005 12:05 pm

Pozdravljeni.Ne vem ali se samo meni zdi ali pa za nase cestarje pozimi zmeraj prevec sneg pada.Kar se pa letnih gum tice in keten saj zakon to dovoljuje ceprav nas tricetrt ve da jih ima vecina ketne v avtu za okras.
Drugace pa po mojem mnenju bi moral zakon dopuscati pozimi samo zimske gume in nobenih letnih pa keten v prtljazniku sto moznostjo da bi lahko bile na avtu dve ali pa stiri zimske gume.Hvala.

Uporabniški avatar
dskrab
Novinec

Napisal/-a dskrab To dec 27, 2005 12:05 pm

_PaPy_ je napisal/-a:ceste so v pi... hahahahaa sam važn d ročna zopet poje :D

Če se slučajno v mene zagoniš s tvojimi zimskimi vragolijami na cesti al pa kdorkoli, ki uganja kakšne kaskaderske podvige po zasneženi cesti ga bom lastnoročno zlinčal pa tožil, da tut za spodne gate ne bo mel več!

Drugač pa, ceste so zelo slabo prevozne, ampak nimaš kej. Sneg močno pada in težko je za zimske službe, da vse splužijo.

Lep dan želim še naprej,
Dejan
Sej nimaš kej! Tko je pa nč drugač!

It`s not just JDM. It`s a LIFESTYLE !

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Napisal/-a killah bee To dec 27, 2005 12:19 pm

xandrej je napisal/-a:No če kdo misli, da bi lahko cestarji splužili vse ceste pri takem metežu snega ki pada potem tudi malo dihtunga spušča. Jaz ne razumem res je tudi, da vedno ni v najlepšem redu se pritožujejo najbolj tisti, ki se jim ne da zjutraj vstat 5 minut prej, si ščistit avto malo pokidat in se peljat v službo razmeram na cesti. To mi nikol nebo jasno. Najbolj se itak pizdijo blokarji, ko v življenju lopate niso vidli, kaj šele, da bi si ščistli okoli avtomobila na parkirnem prostoru. Pa tisi ki imajo 3 km do službe pa se morajo z avti peljat ker avtuobus jih ne pripelje do vrat ampak nimajo za skibucke... Sory samo če imaš 4 zimske gume pa če se peleješ normalno razmeram na cesti je to to. Danes če bi bil policaj bi stal na cesti pa vsakega z letnimi gumami ki ima ketne zaradi lepšega v prtljažniku openalil za 100 000 čukov pa še lopato bi mu dal v roke, da bi skidal 10 metrov pločnika.

Kako lahko to trdiš,matr. zdele sem kidu k norc,in ja živim v bloku in vsakič ko zapade sneg vidim lopato.Cestarje pa ne moreš zagovarjat brez razloga.Če ne morjo opravit svojega dela,ne vem kaj sploh lahko počnejo( čohajo po guzici) Da bo sneg padal so vedeli dan prej in ko je začelo padat bi se lahko odpravili na svoje delo.

Jutranja slikica od kolega
Slika

Ta cesta je zaprta za promet v samem centru LJ pri prešercu.Važn da tam pucajo,vpadnic pa ne.Kaj boš rekel na to ;)

In še enkrat,ne moreš govorit da blokarji ne kidajo,ker jih gledam in delajo ko pr norcih.Če pa si ti zjutraj skidaš parkplac pričakuješ ,da se boš v službo pripeljal BP.Naj ti povem da tud busarji s težavo vozjo v takih razmerah in nekdo ki ima ob 6h službo ,če bi hotel z busom bi moral it na zadnjo trolo ob 3:15,ker prva začne vozit okol petih zjutraj ;)
Cestarjem pa se ne da it v nočno in delat to za kar so plačani,če se jim ne da naj si najdejo drugo službo.

Še to,zakaj lahko v okoliških hribih v LJ prebivalci splužijo ceste,da so ob 5h zjutraj lepo prevozne,pa zapade enkrat več snega :!:
Slika

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Napisal/-a dj_em To dec 27, 2005 12:21 pm

xandrej je napisal/-a:No če kdo misli, da bi lahko cestarji splužili vse ceste pri takem metežu snega ki pada potem tudi malo dihtunga spušča. Jaz ne razumem res je tudi, da vedno ni v najlepšem redu se pritožujejo najbolj tisti, ki se jim ne da zjutraj vstat 5 minut prej, si ščistit avto malo pokidat in se peljat v službo razmeram na cesti. To mi nikol nebo jasno. Najbolj se itak pizdijo blokarji, ko v življenju lopate niso vidli, kaj šele, da bi si ščistli okoli avtomobila na parkirnem prostoru. Pa tisi ki imajo 3 km do službe pa se morajo z avti peljat ker avtuobus jih ne pripelje do vrat ampak nimajo za skibucke... Sory samo če imaš 4 zimske gume pa če se peleješ normalno razmeram na cesti je to to. Danes če bi bil policaj bi stal na cesti pa vsakega z letnimi gumami ki ima ketne zaradi lepšega v prtljažniku openalil za 100 000 čukov pa še lopato bi mu dal v roke, da bi skidal 10 metrov pločnika.

andrej na koga to leti.. aja pa a to sebe opisuješ...

no da ti povem en primer...
da blokarji nismo to kar si ti mislš.. neboš verjel smo dost bol ustrežljivi VSEM ljudem ki so v naši bližini.. btw zato k niso splužl ceste so moral blokarji sami kidat moker sneg medtem je enga srčna kap in model je nevem al umru al kaj je blo za sabo pustu ženo pa še koga mogoče...
upam sam da ga ni pobral in kaj rešilc je rabu 15-20 minut od centra do šiške zato k so ceste ble "splužene"
konc koncev gre pa ta dnar za plužt, sol itd iz našga žepa ( beri DAVKOPLAČEVALCI) in za svoj denar lahko oz. hočem da so ceste splužene..

štekaš ;)

LP

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Napisal/-a dj_em To dec 27, 2005 12:25 pm

killah maš čist prov...
blokarji rocks :lol:

ne sam res no nemorš plužt tm k ni prometa... WTF to je isto ko da bi jest uzel lopato pa šol kidat gozno potko :jao:

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG To dec 27, 2005 12:31 pm

dj_em je napisal/-a:konc koncev gre pa ta dnar za plužt, sol itd iz našga žepa ( beri DAVKOPLAČEVALCI) in za svoj denar lahko oz. hočem da so ceste splužene..
LP

Kar je bistvo!

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo To dec 27, 2005 12:45 pm

V naših koncih je pa tako, da so lokalne ceste še kar spucane, avtoceste pa katastrofalno... ;)
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Napisal/-a killah bee To dec 27, 2005 12:56 pm

Iz tega denarja,ki ga dobijo da naj bi plužili,bi jih jaz poslal na dvodnevni izlet v avstrijo,da vidijo kaj se vse lahko naredi.

Pri nas so aktualni samo izgovori: to je presenetl,preveč padavin na enkrat, tralala

Namesto ,da buče kotalijo naj začnejo delat tko kot je treba. Trening so imeli pred natanko enim mesecem,ko je bilo stanje podobno današnjemu,če ne še huje. Kaj so tolk mutavi,da se iz napak nič ne naučijo+ da je bilo takrat tolk kritik na njihovo službo.Zdaj je pa isti drek :?
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 33 gostov