Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Po feb 20, 2006 1:22 am

3/4 ljudem je atek avto kupil ;) usaj kokr jst poznam so 80% usi dobl prvi avti pač nek k je glih odslužu doma pa so jim (nam) ga predal naprej ;) z 18. leti ma bolj malo ljudi denar, da bi si avto lahko kupl, oz. ga vzdržval, velik ga pa glih zarat tega ne bi mel pa ga useen doma dobijo :)

lp
Slika

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Kraj: kva te boli ku...

Napisal/-a ghostrider Po feb 20, 2006 11:59 am

William je napisal/-a:Men so pa tastari avto kupl, pa tut vse v zvezi z njim mi plačujejo. Pa tut povem to če me kdo vpraša, je pa res da me pol vsi zelo grdo gledajo.
Lahko pa za svoj primer povem, da je res da če si sam kupš al pa kej nardiš več pomen kokr pa če dobiš. Vsaj ni tok dolgčas.

Sj je prav, da ti ga kupjo! Verjetn majo pač tolk v glav pošlihtan, da vejo da če ti zdele pomagajo, boš lažje naredu šolo, saj mislim da če si študent in ti ni treba premišljevati stvari, ki bi jih morali premišljevati tvoji starši, kot naprimer, odkod denar za stroške šolanja, za določen luksuz, kot je avto, potem lažje zaključiš šolanje, saj se lahko osredotočiš na neko določeno stvar, kot je v tem primeru zaključek študija. Pa tud če ti bojo oni zdj pomagal, se bodo verjetn lahko tud oni nate obrnil, ko bo kakšna kriza.

Sigurno da je res, da so stvari ki jih kupiš s svojega denarja, več vredne, kakor one, ki jih dobiš, samo, če si mojih let, mi verjemi, da boš mel cajta za delat še veliko, za študirat pa se vedno bolj izteka. Samo bodi vesel, da imaš take starše, ki ti pomagajo ob pravem času, saj je to ravno tako kakor tvoja, tudi njihova življenjska naložba.

Drugo pa je,če si star 30+ let in da ti tastari dajejo za avto, temu pa pravim nesposobnost, če pa pr tej starosti nisi sposoben tud za to našparat, potem brez staršev življenja ne boš preživel normalno.
Svaki čedo svoga konja hvali!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po feb 20, 2006 12:08 pm

Sam sem imel možnost lansko leto kupit avto za 18 miljonov tolarjev, namesto škatlice s štirimi kolesi sem si kupil vikend 65kvadratnih metrov 30m stran od morja na otoku in ga sedaj oddajam po 40 eurov na dan. Za vsakdanjo vožnjo sem pa raje kupil avto za 300.000 sit, ki je sedaj vreden okoli 100.000 sit, če mu dam gume stran - z gumami pa 250.000.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a [SlasH] Po feb 20, 2006 12:19 pm

nebivedu je napisal/-a:Sam sem imel možnost lansko leto kupit avto za 18 miljonov tolarjev, namesto škatlice s štirimi kolesi sem si kupil vikend 65kvadratnih metrov 30m stran od morja na otoku in ga sedaj oddajam po 40 eurov na dan.

Pametno!
Let there be rock!

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Po feb 20, 2006 12:22 pm

@nebivedu: Kje pa imaš ta vikend?

Samo za info ;)
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po feb 20, 2006 12:26 pm

Sh3bO je napisal/-a:@nebivedu: Kje pa imaš ta vikend?

Samo za info ;)

Krk v Solinah 20km od mosta, tko da si iz ljubljane do dol v uri in pol.

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Kraj: kva te boli ku...

Napisal/-a ghostrider Po feb 20, 2006 1:04 pm

nebivedu je napisal/-a:Sam sem imel možnost lansko leto kupit avto za 18 miljonov tolarjev, namesto škatlice s štirimi kolesi sem si kupil vikend 65kvadratnih metrov 30m stran od morja na otoku in ga sedaj oddajam po 40 eurov na dan. Za vsakdanjo vožnjo sem pa raje kupil avto za 300.000 sit, ki je sedaj vreden okoli 100.000 sit, če mu dam gume stran - z gumami pa 250.000.

Svaka čast! Pametno razmišljanje-redkost na tem forumu :bow
Svaki čedo svoga konja hvali!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po feb 20, 2006 2:14 pm

ghostrider je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Sam sem imel možnost lansko leto kupit avto za 18 miljonov tolarjev, namesto škatlice s štirimi kolesi sem si kupil vikend 65kvadratnih metrov 30m stran od morja na otoku in ga sedaj oddajam po 40 eurov na dan. Za vsakdanjo vožnjo sem pa raje kupil avto za 300.000 sit, ki je sedaj vreden okoli 100.000 sit, če mu dam gume stran - z gumami pa 250.000.

No da povem še eno dobro lastnost. Vikend sem kupoval aprila lansko leto, zgrajen do konca je bil 1.7. in takrat smo se vselili - dal sem 1500eurov za kvadratni meter. Danes je kvadratni meter vreden 2000 eurov(130.000eur)(kar pomeni da dobim za tisti vikend že 31 miljonov, dal sem pa zanj 18,7 miljona(77.000 eur)), v kratkem ko bodo hrvatje v EU bo vreden 4000 eurov(260.000eur)(kar pomeni, kar pomeni da bom lahko vikend prodal skor 3x dražje, kot sem ga kupil. Če bi pa kupil avto, bi pa v tem času zgubil vsaj 5 milionov na vrednosti in zato se mi zdi kupiti avto ki je vreden več kot 300.000 tolarjev čista izguba denarja, ker za 1.000.000 sit dobiš že okoli 4000kvadratnih metrov gozda, ki pa vedno dobiva na vrednosti, če ti pa zagusti in nimaš denarja, pa še vedno lahko par dreves podreš in prodaš les - za prvo silo se obnese.

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Po feb 20, 2006 2:24 pm

nebivedu je napisal/-a:
ghostrider je napisal/-a:

No da povem še eno dobro lastnost. Vikend sem kupoval aprila lansko leto, zgrajen do konca je bil 1.7. in takrat smo se vselili - dal sem 1500eurov za kvadratni meter. Danes je kvadratni meter vreden 2000 eurov(130.000eur)(kar pomeni da dobim za tisti vikend že 31 miljonov, dal sem pa zanj 18,7 miljona(77.000 eur)), v kratkem ko bodo hrvatje v EU bo vreden 4000 eurov(260.000eur)(kar pomeni, kar pomeni da bom lahko vikend prodal skor 3x dražje, kot sem ga kupil. Če bi pa kupil avto, bi pa v tem času zgubil vsaj 5 milionov na vrednosti in zato se mi zdi kupiti avto ki je vreden več kot 300.000 tolarjev čista izguba denarja, ker za 1.000.000 sit dobiš že okoli 4000kvadratnih metrov gozda, ki pa vedno dobiva na vrednosti, če ti pa zagusti in nimaš denarja, pa še vedno lahko par dreves podreš in prodaš les - za prvo silo se obnese.

tako se govori!Odlično si se odločil :bow Denar vložen v nepremičnine ni nikoli stran vržen ampak se z leti X-krat poveča, avto pa samo izgublja vrednost
lp
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

Uporabniški avatar
ShowDown
Novinec

Napisal/-a ShowDown Po feb 20, 2006 2:43 pm

Mislim da je pri tistih ki jim avto kupijo starši tudi razlika. Eni avto potrebujejo drugi ne. Nekateri so doma v centru mesta in imajo avto samo za šminko. Ne hodijo v službo, šolo imajo 500m ob doma, plus tega pa je v centru tudi javni prevoz. Drugi pa so pač kot jaz ki so doma nekaj kilometrov iz centra mesta, avtobusov in podobnega pa ni.

V kratkem bom kupil avto in ga na vsak način hočem kupiti sam. Nočem denarja od staršev, ampak sta mi rekla da mi plačata prvo leto zavarovanja in prvi redni servis. Čisto drugače gledaš na avto ko ga kupiš sam, s svojim denarjem ki si ga prislužil. Mislim da znaš stvar bolj ceniti.

dencor
Novinec

Napisal/-a dencor To jun 24, 2008 10:44 pm

meni pa je dal prvi avto dedek pred 2 letama in sicer mečko c250TD letnik 1995 avto mel do letos januarja pa mel prometno avto je bil v glavnem totalka pol pa sn si sam kupo laguno grandtour letnik 2005 za 15000€ ampak šparo sn od 13 leta dale pa še delo prek študenta je neke naneslo, plus leto in pol v tujini sam je res to da če si sam kupiš dosti bol ceniš

lp denis

Uporabniški avatar
\OnlyME/
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a \OnlyME/ To jun 24, 2008 10:56 pm

Evo še moja posoda k pipi,.....

Ko sem končal šolo sem mogel od denarja, ki sem ga zaslužil z študentskim delom doma plačat 25.000 sit. Moj delavnik se je začel ob 8.00 in končal ob 17.00. Ko sem prišel domov, me je vsakodnevno čakal listek z opravili, ki jih naj naredim. Vsak dan je bilo na urniku sesanje stanovanja, umivanje poda, brisanje praha,.... vse je moralo bit narejeno do določene ure,..... Spal nisem doma, ampak pri punci. Tam sem tudi jedel in tam so se prale tut moje cote,.... praktično povedano, sem hodil domov sam pucat pa 1x na mesec sem dnar nesel k starim - zgleda da sem jaz njim plačeval da sem lahko čistil stanovanje.

Vse položnice, ki so prišle na moje ime, sem si plačal sam,.... plačal sem si tut izpit za avto, čeprav sem imel obljubljenega konc srednje šole, skupaj z avtom, v kolikor bo uspeh pravdober - uspeh je bil, sam izpita pa avta pa ni blo!

Ko sem nardil izpit, sem istočasno dobil službo za določen čas,.... s prvo plačo sem si kupil avto in to na tak način, da sem na banki dosegel max. minus na TRR. Tankal sem sam, vzdrževal sem sam, registriral in zavaroval sem sam, pri starših sem še vedno plačeval zato da sem lahko čistil stanovanje,..... Potem sem pa naenkrat temu nardil konec in sem spakal na svoje,....

V roku leta in pol se dosegel:
- nardil sem izpit za avto
- kupil prvi avto (Toyota Starlet 1,3 12V, letnik 91)
- selil se v najemniško stanovanje
- kupil drugi avto (Opel Astra G 2,0 dti, letnik 04)
- selil se v drugo stanovanje
- začel z stylingom avta
- selil se v tretje stanovanje

Neglede na stroške, ki sem jih imel in jih imam, ker ne živim več pri starših, sem vesel in ponosen, da sem šel vstran, pa čeprav mi včasih res zelo slabo kaže z denarjem,.... vem da ga ni denarja na svetu, ki ga ne bi dal za najemnino, samo da nisem s starši,.... Raje sem na svojih nogah in se zanesem na to kaj lahko nardim sam, kot pa da bi mi kdo kaj podaril,.....

w!cked
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a w!cked Sr jun 25, 2008 12:25 am

Takle je blo... Deal med mano pa staro je biu.. ce bom meu iz vseh predmetov urejene ocene in da bodo te minimalno 4 potem dobim avto do cenovne vrednosti 5000 ce bi biu odlicn bi mi kupla avto do cenovne vrednosti 8000..

Js po drugi strani sm biu 2... zadostn xD tu in tam 3ka in 4ka xD ok ni blo tak hudo uglavnem da bi stara vedla nebi blo avta. In takle je biu plan in dogovor.

1. Konec prvega simestra prnesem stari izkaz za semester kakrkoli temu recete
2. Ce vse stima v Petek k ga prnesem ce vse stima gremo ze v Nedelo na sejm
3. Js dobim izkaz v roke hiter za PC zbrisem vse ocene napisem 4ke pa 3ke...
4. Pridem domu stara cist vesela viii gremo na sejm pa mi kupi golfa 4ko xD

SiMpLe.. res da sm se pol potrudu kr je biu zadni letnik in sm meu v drugem semestru vecinoma 5ke xD... in sm koncau z Pravdobrim uspehom... Kar jo je razveselil mhm...

Uglavnem zaj**** je blo... Plan za naprej je tak: delu sem v piceriji 2 meseca mal vec 1250 EU zasluska k sm ga koncno dobu sm ga du na navezano vlogo plan je cez pocitnice zasluzit dodatnih 4000 eu za Hyundai Cupe 2004-5. Delovni plan je taksen od 12ih do 4 delam v Medijskem Studiju 4.3 eu na uro za rok 2meseca in nocno na bencinskem servisu samo nocne izmene 5.0 eu na uro delam od 7mih do 7mih... 12h dela 12/7... uvajanja konec 2 dni v ponedeljek zacnem delati tudi za cas 2eh mesecov.

Izracun:
-Studio mesecno je z dodatkom : 400 EU x 2 = 800
-Benz servis : 1700 EU x 2 = 3400
-------------------------------------------------------------
Skupno 4200... +240 stp.. 4440...

Pa vrjetno se kako spletno stran nardim samostojno ce bom ujeu cajt z zdle garam k fukjen.
...w!cked on the run...
Admin Team - GoDaddy.com

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust Sr jun 25, 2008 9:24 am

dencor je napisal/-a:meni pa je dal prvi avto dedek pred 2 letama in sicer mečko c250TD letnik 1995 avto mel do letos januarja pa mel prometno avto je bil v glavnem totalka pol pa sn si sam kupo laguno grandtour letnik 2005 za 15000€ ampak šparo sn od 13 leta dale pa še delo prek študenta je neke naneslo, plus leto in pol v tujini sam je res to da če si sam kupiš dosti bol ceniš

lp denis

Sorry k se umešavam v ta komentar. Ampak a nebi blo bolš, če bi tistih 15 t evrov vložil nekam, kot pa dal za avto, avto je največja zguba, vsak let zgubiš 1000 evrov. To le ni malo potem pa še dragi servisi. Jaz bi raje na tvojem mestu takrat kupil avto za okoli 2-3000 evrov, dobiš ga z vso opremo ostalo pa pametno vložil nekam.

Ljudje zadnje čase preveč vlagajo v avte, samo nove, k da se novi ne kvarijo. In potlej bereš težave, da jim ribne motor, mi je zgorel avto in to nov, crknil na AC, zalilo motor posledica menjava motorja strošek 4000 evrov, avto skoz nagaja, vsak teden na servisu. itd
Sej ne rečem rabljen je lahko še slabši, ker je avto že nekaj dal skoz, ampak se da tud dobrga kupt.

No še jaz, pred časom mi je ribnil suzuki swift l.95 v vrednosti 100 evrov, na net-u se je pojavil isti suzuki swift z odličnim motorjem in z malo slabšo karoserijo (potrebno poliranja, rja zelo mal) za 100 evrov. Vse sem zrihtal sam (premontaže med dvema avtoma). Sem zaenkrat čist vesel, da mam vsaj nekaj za vozt, čeprav je mal majhen.

Ljudje res preveč vlagajo v avte, še revn folk si kupuje ne vem, kakšne avte, le zakaj. Tukajle ej ena reno laguna in accent z klimo sta čist ok avta.
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2151927
www.Avto.net - 1.slovenski avtomobilski sejem na internetu

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2151394
www.Avto.net - 1.slovenski avtomobilski sejem na internetu

No, da zaključim vse to vtikanje, EVRČKI so vaši in vi razpolagate s tem evri, kak ga boste pa zapravli pa mene osebno ne zanima, čeprav je zgoraj napisano zvenelo precej vtikajoče. :oops:
Zadnjič spremenil trust, dne Sr jun 25, 2008 9:28 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Sr jun 25, 2008 9:24 am

RKay je napisal/-a:Fantje ne se kregat. Fora je v tem da eni tastari dajo za avto, eni pa pač nočejo, pač hočejo da si denar sam zaslužiš. To je čist odvisn od tastarih in ne od nas! Recimo jst sm avto sam kupu in se bom verjetno postavu na stran, ki smo trdo delal za avto. Če bi mi ga pa stari kupil se ga pa sigurno nebi branil, tko k vsakdo od vas.
Tko je in tko bo ostal in se je zdj brezveze jajcat kdo ma prov k itaq noben nima.

LP, Klemen

P.S.: Aja pa brez zamere :P

Fantje.. Boljš je, da si sam kupiš pošten avto, kot pa da od starih dobiš en razjeban avto, v katerega moraš vložit še več, kot je bil vreden. (Tako sem dobil jaz moj prvi avto.) Na koncu pa sem moral poslušat, kako so oni super, ker so mi avto dali. :D :D
Sem pa imel srečo, da sem se tistega avta lahko lepo znebil (sosed ga je videl na dvorišču in me vprašal, če mu ga prodam, pa sem rekel - "pelji".) :D :D ...in si kasneje, ko sem zaslužil dovolj, kupil pošten avto, ki ga ni bilo potrebno vsak teden peljat k "zdravniku".

In za konec... A je res smotrno vložit vsak težko prigaran evrček za pleh? (Glede na to, da se preko študenta ponavadi dela bolj, kot če bi bil redno zaposlen.)
Zadnjič spremenil NaceM, dne Sr jun 25, 2008 9:28 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust Sr jun 25, 2008 9:27 am

NaceM je napisal/-a:
RKay je napisal/-a:Fantje ne se kregat. Fora je v tem da eni tastari dajo za avto, eni pa pač nočejo, pač hočejo da si denar sam zaslužiš. To je čist odvisn od tastarih in ne od nas! Recimo jst sm avto sam kupu in se bom verjetno postavu na stran, ki smo trdo delal za avto. Če bi mi ga pa stari kupil se ga pa sigurno nebi branil, tko k vsakdo od vas.
Tko je in tko bo ostal in se je zdj brezveze jajcat kdo ma prov k itaq noben nima.

LP, Klemen

P.S.: Aja pa brez zamere :P

Fantje.. Boljš je, da si sam kupiš pošten avto, kot pa da od starih dobiš en razjeban avto, v katerega moraš vložit še več, kot je bil vreden. (Tako sem dobil jaz moj prvi avto.) Na koncu pa sem moral poslušat, kako so oni super, ker so mi avto dali. :D :D
Sem pa imel srečo, da sem se tistega avta lahko lepo znebil (sosed ga je videl na dvorišču in me vprašal, če mu ga prodam, pa sem rekel - "pelji".) :D :D

Meni je mati celo ponudla do 4000 evrov skrajno tudi 6000 avto pa sem ji DIREKT povedal, to je tvoj denar in jaz od tebe nič ne nočem, samo, ko te bom kam peljal mi pa le daj za bencin, saj ni zastonj. Povedal sem ji tudi, da avto zgublja na ceni, kar dobro in da po parih letih nebi skoraj nič dobil za njega.

lp

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Sr jun 25, 2008 9:29 am

Jaz sem dobil takrat kakšnih 12 let starega jugača, dnarja za benz pa tako ali tako nisem imel (če sem hotel študirat, nisem mogel delat ne vem kaj še poleg), pa čeprav je bil benz borih 66 sitkov/liter takrat...

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR Sr jun 25, 2008 10:12 am

w!cked je napisal/-a:Izracun:
-Studio mesecno je z dodatkom : 400 EU x 2 = 800
-Benz servis : 1700 EU x 2 = 3400
-------------------------------------------------------------
Skupno 4200... +240 stp.. 4440...

Pa vrjetno se kako spletno stran nardim samostojno ce bom ujeu cajt z zdle garam k fukjen.

Fantje kaj pa dohodnina? Mislim da so tudi študentski prihodnki nad določeno vsoto obdavčeni?

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Sr jun 25, 2008 10:46 am

ja na koncu kar veliko plačaš državi.

halo007
Novinec

Napisal/-a halo007 Sr jun 25, 2008 10:58 am

15 % za tisto nad (priblizno) 2900 eur.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov