Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Sr mar 08, 2006 8:43 pm

zaprakirane? :P

Jest sm bla na Dunajski v ponedeljek ob 7ih zjutraj in je bila cist lepa. Verjamem pa, da ni bilo tako v nedeljo, k je sprot nanesel. V torek ob 7ih pa so iz taiste ceste odvazal sneg s kamioni. Eto, to je konkreten primer, za ostale ne vem. Tako da Dunajsko lahko crtas s seznamcica.... ;)

Mislm, da so bili tokrat zelo efektivni...medtem ko je bila prejsnjic pa prava mala katastrofa.
Obey me. You'll be happier.

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Sr mar 08, 2006 10:06 pm

pele je napisal/-a:V nedeljo popoldan so bili vsi gorenjski mejni prehodi z Avstrijo zaprti, celo Karavanke (1 uro).Ali so avstrijski cestarji nesposobni? V Nečiji je zapadlo 25 cm snega pa je skoraj vse stalo? Kljub temu na Zahodu ne kritizirajo cestarjev tako kot pri nas. Zakaj? Pri nas imamo "mlado noro" demokracijo ,ki si jo predstavljamo tako da "lajamo " vsepovprek in samo kritiziramo!

Seveda kritiziramo. Javno podjetje je še vedno PODJETJE. Če v trgovini nisi zadovoljen z odnosom prodajalca ali z uslugami, se zja ne vračaš, takisto velja za Policijo, ki jo vsi veselo kritiziramo (pogosto popolnoma neupravičeno) ter zdravstveno osebje.
Nihče ne trdi, da morajo ceste biti suhe, vendar ima Ljubljana dovolj sredstev, da so vsaj vpadnice konstantno plužene (za vsako vpadnico ne potrebuješ več kot dveh plugov), prav tako sekundarne ceste in glavne prečnice.
Kaj imajo Avstrijci, me osebno ne briga. Pogosto imajo veste zaradi sneženja zaprte, vendar je Avstrija Avstrija, in ne Slovenija (sploh ne vem, zakaj moramo vedno za standard jemati druge, kot da sami nismo sposobni boljšega - neumen narod). Dejstvo je, da je sredstev v glavnem mestu dovolj, vendar je vodstvo tako občine kot odgovornih služb, popolnoma nesposobno.
Me pa zanima: vsi govorijo o pomanjkanju sredstev, pa so na mnogih parkiriščih okoli mestnega jedra ogromni kupi snega še od PREJŠNJEGA sneženja. Če izračunamo koliko denarja takšno parkirišče prinese mesečno, in da gre tu za ca. dva do tri mesece neuporabe, se zdijo tarnanja o pomanjkanju sredstev le slab izgovor.
Kar se tiče parkiranja po kupih snega se strinjam, tu ne morejo narediti kaj dosti. Je pa to domena redarstva, saj je parkiranje po pločnikih kaznivo in bi lahko vsa vozila odpeljali s pajki ter počistili ulice.

Lp

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Sr mar 08, 2006 11:24 pm

BoneS je napisal/-a:pa kje ti kaj komu placas? a dajes samoprispevke? a s tem, k placas cestni sklad, placas pol to, da ti bo en skidu uvoz? si pa duhovit.
ena akcija v zismki sluzbi pride okol 1 mio. 1 akcija. v eni cestni bazi. na celjskem jih je 8.

Ne zahtevam da spucaho dovoz, zahtevam pa, da že spucanga dovoza (ki sem ga sam spucal) NE zaplužijo.
Slika

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Sr mar 08, 2006 11:37 pm

Da ne citiram vsega ...

Mrcina je napisal/-a:
Ne moti me torej tvoja zagretost da komunalcem dokažeš da slabo delajo, moti me tvoj način, ki si ga izbral. Vseskupaj izgleda kot tvoj osebni obračun ("zjebal jih boš"). Tak način pa tebe in tvoj medij žal približuje rumenemu tisku. Ampak, hej, važna je branost in večina vaših bralcev bo seveda taki zgodbi veselo prisluhnila, saj vidiš odziv na forumu...

Lp Mrcina

Gre samo za to, da ne se mi dejstvo, da so bile v nedeljo popoldne GLAVNE ulice v Lj (torej Tržaška, Celovška, Dunajska, Šmatinska, Zaloška in Dolenjska) popolnoma nesplužene tja v pozno popoldne, čeprav je bilo že pred 13.00 jasno vsakomur, da bo sranje. Deloma so bile neprevozne (sem opazoval ljudi, kako ne morejo s teh ulic zavit levo ali desno, ker je bilo snega toliko, da tudi zimske gume niso pomagale pa tudi ketne nebi, ker so avti enostavno nasedli na trebuh), kar je milo rečeno smešno. Vsega skupaj jih je za kolko, 50 km? Pa jih ne morejo vsako uro enkrat splužit? A KPL res ne more spluži 50 km cest na uro?
In da te ulice, da o manjših niti ne govorimo, še danes niso do konca očiščene. Sorry, ampak to je nesprejemljivo. In (kot vedno govorim o šefih, ne tistih, ki v plugu garajo) jih je zjebat - če bi jih pritisnili vsi mediji, bi bili že zdavnaj brez službe. A kaj, ko 99% novinarjev & urednikov pri nas nima j**c, ko je treba za človeka z imenom in priimkom napisat, da je nesposoben ...
Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Sr mar 08, 2006 11:45 pm

jakaracman je napisal/-a:
BoneS je napisal/-a:pa kje ti kaj komu placas? a dajes samoprispevke? a s tem, k placas cestni sklad, placas pol to, da ti bo en skidu uvoz? si pa duhovit.
ena akcija v zismki sluzbi pride okol 1 mio. 1 akcija. v eni cestni bazi. na celjskem jih je 8.

Ne zahtevam da spucaho dovoz, zahtevam pa, da že spucanga dovoza (ki sem ga sam spucal) NE zaplužijo.

to je čist tvoja napaka- spluž si k bodo ceste splužene pa do tega ne bo prihajal

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če mar 09, 2006 7:19 am

SEj bo na naslednjih volitvah za župana ljubljane kandidiral tut Jankovič, pol bo pa mal poštimal ljubljano, tko kot je merkator.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Če mar 09, 2006 8:09 am

ne bom trdil z gotovostjo ampk sm preprican, da ima ljubljana vec kt 50km cest (vpadnic, avtocest, mestnih cest ipd)..dobr, za avto ceste skrbi dars, vpadnice oziroma priključke na avto cesto prav tako dars, ponekod cp ljubljana. za mestne ceste skrbi izkljucn cp ljubljana, manjse parkinge in pa hodnike zua pesce pa komunala ljubljana. dejstvo je tt ena stvar, v ljubljani primanjkuje parkingov, ob prvem snegu sem biu u lj, so bli avto parkirani ob celovski, po vseh avtobusnih postajah-pluzu je tik ob avtih in tam naredu snezno steno-logicn-snega ni mogu s ceste potisnt, pa tudi s primerno hitrostjo ni mogu pluzt, ker bi drugac prisl do poskodb vozil.
jst pravim da mors bit kr umetnik, ce si cestar v prestolnici.
Slika

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Če mar 09, 2006 8:39 am

BoneS je napisal/-a:ne bom trdil z gotovostjo ampk sm preprican, da ima ljubljana vec kt 50km cest (vpadnic, avtocest, mestnih cest ipd)..dobr, za avto ceste skrbi dars, vpadnice oziroma priključke na avto cesto prav tako dars, ponekod cp ljubljana. za mestne ceste skrbi izkljucn cp ljubljana, manjse parkinge in pa hodnike zua pesce pa komunala ljubljana. dejstvo je tt ena stvar, v ljubljani primanjkuje parkingov, ob prvem snegu sem biu u lj, so bli avto parkirani ob celovski, po vseh avtobusnih postajah-pluzu je tik ob avtih in tam naredu snezno steno-logicn-snega ni mogu s ceste potisnt, pa tudi s primerno hitrostjo ni mogu pluzt, ker bi drugac prisl do poskodb vozil.
jst pravim da mors bit kr umetnik, ce si cestar v prestolnici.

Zato pa imamo mestno redarstvo, da poskrbi za neprimerno parkirana vozila. Če imamo premalo parkirišč, je to težava voznikov, ne cestne službe.

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Če mar 09, 2006 8:53 am

V cigavi pristojnosti je Lj obvoznica?

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

pimi1
Nov uporabnik

Napisal/-a pimi1 Če mar 09, 2006 10:00 am

Kva si delate enih problemov s temu snegom, mal preveč ste pametni pa razvajeni (ne vsi). Dej ostante doma če vidte da gre sneg, pa prej si nakupte nekajdnevne zaloge...., al pa se preselte u Darfur, dol so ceste skoz kopne k so tolk posute. V glavnem mau manj javkejte, sej je samo sneg :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

bisnen
Nov uporabnik

Napisal/-a bisnen Če mar 09, 2006 10:24 am

jakaracman je napisal/-a: ...

Sam bi predlagal, da bi več moči usmerili v spemembo predpis, ker sicer se vsi zgovarjajo ali je bilo 10 cm ali 9,5 cm, ko so šli ven.... Po moje bi bilo treba spremeniti zakon tako, da morajo plužiti takoj, ko se začne nabirat sneg na cestišču, saj je skoraj vseeno ali posipava in vozi dvignen plug ali pa ga zraven še spusti in odriva sneg pred posipom. Pa tudi sam posip v tem primeru več zaleže. Dejstvo je, da so zamudili. Nastale so plošče, ki so jih še v ponedeljka in torek z bagri odstranjevali. To vem zato, ker živim neposredno ob Celovški in so me tako v ponedeljek ob treh kot v torek ob pol dveh zbudili.

Kako je pa z ulicami in tujino. Tam ni tega kdo bo koga plug, ki ti porine na pločnik in ograjo ali ti, ko potem to zmečeš nazaj na cesto. Tam grespredaj lepo rolba in zmeče sneg na tovornjak, ki ga odpelje. Pa to morete videti. Zvečer sneži ko pri norcih, zjutraj ni nikjer več nobenega snega (St. Moritz).

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če mar 09, 2006 10:32 am

Pa kaj vsi vlečete tujino zraven. Dejstvo je da bi vse lahko naredili, če bi vsi prijeli za lopate. Poanta je v tem, da bi moraj za plugom vozit še en kamion, na katerega bi pa sneg metal iz dovozov(pa ne samo delavci, ampak tut stanovalci) in bi bile zadeve rešene vedno in vsakič. Ker pa moramo bit komot in se nam ne da lopate uporabljat(al pa je ne znamo, al pa nismo sposobni), so pa vsega "krivi" cestarji.
Sej ne pada sneg zarad cestarjev.
Old subarus never die, they just get faster!

bisnen
Nov uporabnik

Napisal/-a bisnen Če mar 09, 2006 10:57 am

nebivedu je napisal/-a:Pa kaj vsi vlečete tujino zraven. Dejstvo je da bi vse lahko naredili, če bi vsi prijeli za lopate. Poanta je v tem, da bi moraj za plugom vozit še en kamion, na katerega bi pa sneg metal iz dovozov(pa ne samo delavci, ampak tut stanovalci) in bi bile zadeve rešene vedno in vsakič. Ker pa moramo bit komot in se nam ne da lopate uporabljat(al pa je ne znamo, al pa nismo sposobni), so pa vsega "krivi" cestarji.

Časi delovnih brigad so mimo :P

Uporabniški avatar
jan stas
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a jan stas Če mar 09, 2006 11:24 am

Glede na vse bi jih loh nazaj uvedl.. :lol:
Subaru Legacy driver!

_PaPy_
Stalni uporabnik

Napisal/-a _PaPy_ Če mar 09, 2006 11:58 am

Danes sem opazil da so v Kranju začeli pucati mostove pod katerimi gre avtocesta.

LP Simon

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Če mar 09, 2006 12:05 pm

spremenit predpis je najlazje, s cimer se delno strinjam! s tem se stroski vzdrzevanje 4x povecajo, kaj bi pa na to rekl investitorji (drsc, dars, obcine, lokalne skupnosti), pa vsi vemo! do zj si su pluzit pr 5cm, ce bi se predpisi spremenl bi pr 2.5. ampk pr 2.5 mors se posipat, s tem gre vec posipnih materialov..mi smo na celjskem v nedeljo prvo izvedli posip, ko je dezevalo, nato pa 4x pluzil od 11ih do 22ih zvecer. posipal nc, ker ni bilo smisla. prometa je bilo enostavno premalo, da bi sneg, ki je se ostal na voziscu pricelo "mleti". posledicno se nared t.i. snezna plosca. tako smo na racun obcin in drsc prisparal kr nekaj posipnega materiala. tudi ce bi izvedli posip, bi ostalo stanje nespremenjeno, material bi pa vrgli vstran. s cimer povecalli nezadovoljstvo invstitorjev.
Slika

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Ne mar 12, 2006 8:59 pm

kljukec je napisal/-a:

to je čist tvoja napaka- spluž si k bodo ceste splužene pa do tega ne bo prihajal

Se parvi 2 dni po sneženu? Vmes naj se pa po lomim ali kaj?
Slika

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Ne mar 12, 2006 9:01 pm

nebivedu je napisal/-a:Pa kaj vsi vlečete tujino zraven. Dejstvo je da bi vse lahko naredili, če bi vsi prijeli za lopate. Poanta je v tem, da bi moraj za plugom vozit še en kamion, na katerega bi pa sneg metal iz dovozov(pa ne samo delavci, ampak tut stanovalci) in bi bile zadeve rešene vedno in vsakič. Ker pa moramo bit komot in se nam ne da lopate uporabljat(al pa je ne znamo, al pa nismo sposobni), so pa vsega "krivi" cestarji.

Zakaj bi kidal, saj sem plačal, da je skidano ... In to plačal "pod prisilo", ne prostovoljno.
Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Ne mar 12, 2006 9:02 pm

kljukec je napisal/-a:

Se parvi 2 dni po sneženu? Vmes naj se pa po lomim ali kaj?

res ne vem kje žviš
pr ns vedno ponoč splužjo
pravtako lahko rečem da je bla lj v pondelk kopna po cestah
lp

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Ne mar 12, 2006 9:04 pm

BoneS je napisal/-a:spremenit predpis je najlazje, s cimer se delno strinjam! s tem se stroski vzdrzevanje 4x povecajo, kaj bi pa na to rekl investitorji (drsc, dars, obcine, lokalne skupnosti), pa vsi vemo! do zj si su pluzit pr 5cm, ce bi se predpisi spremenl bi pr 2.5. ampk pr 2.5 mors se posipat, s tem gre vec posipnih materialov..mi smo na celjskem v nedeljo prvo izvedli posip, ko je dezevalo, nato pa 4x pluzil od 11ih do 22ih zvecer. posipal nc, ker ni bilo smisla. prometa je bilo enostavno premalo, da bi sneg, ki je se ostal na voziscu pricelo "mleti". posledicno se nared t.i. snezna plosca. tako smo na racun obcin in drsc prisparal kr nekaj posipnega materiala. tudi ce bi izvedli posip, bi ostalo stanje nespremenjeno, material bi pa vrgli vstran. s cimer povecalli nezadovoljstvo invstitorjev.

Pa kaj te briga, kolko košta. A ger iz tvojga žeap. Stane kolkor pač stane da so ceste spucane. Namesto da bi zahteval sredstva, da delo opaviš tako kot je treba, se zgovarjaš na to, akj bo morda problem pri nekom drugem. Pa kak način razmišljanja mate to. To je tako, kot bi doktor rekel ne rabimo novega aparata, ker bo to ZZZS prveč stalo. Eni ste pa čudni.
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov