Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
sadarj79
Nov uporabnik

Napisal/-a sadarj79 Sr maj 09, 2007 7:17 pm

seveda, kupit moraš najprej navigacijo, itak :D

trafo66

Napisal/-a trafo66 Če maj 10, 2007 5:39 am

čaki potem to pomeni da v garminu dobiš adriarute.

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Če maj 10, 2007 7:27 am

Mal aktualne navigacije trenutno na trgu:

Nuvi 250
http://www.mimovrste.com/katalog/produc ... 3180020519

Nuvi 350
http://www.mimovrste.com/katalog/produc ... 3180018829

Nuvi 360 (kot 350, le da ima še bluetooth)
http://www.mimovrste.com/katalog/produc ... 3180019022

dodatek karta AdriaRoute (SLO,HR,BIH):
http://www.mimovrste.com/katalog/produc ... 3180019224
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Če maj 10, 2007 9:50 am

sadarj79 je napisal/-a:Na BigBangu ti nardijo ravno to. Dajo ti gor AR for free kokr sm jst razumu njihov reklamni letak.

Ja sevede, AR doplacas posebej 110 eur, samo nalozijo ti ga na napravo zastonj ;) Kar pa vzame tako nekako tri klike, kar lahko naredi vsak sam..
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če maj 10, 2007 11:34 am

Pol ure dela, da si registriraš GPS enoto, registriraš in naložiš AR. In potem še update POI točk nardiš in združiš AR s CityNavigatorjem. Si kamionček modre barve dol vržeš. Pobrišeš vse jezike, ki jih ne rabiš in naložiš MP3je.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Napisal/-a ice Če maj 10, 2007 12:40 pm

EX-B: si mi vzel besede izpod prstov ;)
IceBreakr

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Kraj: NG

Napisal/-a extreme N Če maj 10, 2007 1:45 pm

glede te teme sm bral ze povsod. nekje se govori da se da AR z neta pobrat, samo pole nesmes upgrejdat, ga krekas pa dela.
drugi pravjo da to na novih garminih ni mogoce. kaj je zdaj res???

kupujem garmina 200 (najbol osnovni del) mp3je mi predvaja ze radio :D :D in nevem al naj vzamem v kombinaciji z AR (pride ceneje kot navigator posebej in AR posebej), al naj vzamem samo navigator in to je to?

prosim zaa cimprejsnji odgovor :)

hvala
Extreme N

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Pe maj 11, 2007 12:39 am

Kot sem ze velikokrat povedal. NEORIGINALNA kartografija na NOVEJSIH Garmin napravah NE SPLOH! Ker imajo UnitID hardwersko zapecen v napravi, kartografija pa se odklene z unlock kodo ki je registrirana na tocno dolocen UnitID, in ce nalozis kartografijo na napravo z drugim IDjem, potem bo naprava samo enostavno rekla da kart ne more odklenit in gledal bos praznino. Na starejsih napravah ni problema, UnitID je softwerski v firmware-u, se ga da lepo spremenit z malim hackom. Pravtako ni problema na dlancnikih ali PCju, samo uporabis vmesni GPS Proxy ali GPSGate programcek, ki se pretvarja da je Garminova naprava z katerimkoli UnitIDjem.

Ce mene vprasas, se splaca vzet 250ko v kompletu z AR. Vedno je dobrodoslo imet celotno zahodno Evropo in detajlno Slovenijo in Hrvasko notri.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Napisal/-a extreme N Pe maj 11, 2007 8:28 am

kje se da dobit nuvi 250 v kompletu z AR? ne najdem nikjer. 310 z AR stane 449 eur, ne vidim pa bistvene razlike med 200 in 250.
Extreme N

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe maj 11, 2007 9:24 am

Samo AR ga malo sračka po HR. Konkretno na Krku ko greš proti trajektu za Cres in potem ko si že na Cresu do samega mesta Cres. Je cesta narobe vrisana notri in se nekaj časa pelješ čez skale nekaj časa po morju na določene momente pa celo po cesti. To bo treba sporočit naj preverijo in popravjo.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Napisal/-a extreme N Pe maj 11, 2007 9:46 am

Samotar je napisal/-a: na določene momente pa celo po cesti.

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
ni edini primer, na pagu je isto. gres proti Lun-u pa ti kaze da gres malo po vodi malo po cesti
Extreme N

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Napisal/-a ice Pe maj 11, 2007 1:41 pm

Jebat ga, Hrvaška pač :)
IceBreakr

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Pe maj 11, 2007 11:24 pm

Najbolj zabavno je to, da AR delajo hrvati, najslabsa kartografija v AR pa je hrvaska lol :D

Extreme N: Ne vem kje bi imeli komplet Nuvi 250 + AR in zraven mogoce kak popust, lahko pa kupis posebej ;) Razlika med 200ko in 250ko je v ze nalozeni kartografiji. 200ka ima samo eno regijo (pri nas se prodaja se mi zdi da s Svico in Avstrijo al nekaj takega), 250ka pa ima ze nalozeno celotno kartografijo Zahodne Evrope.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Napisal/-a extreme N So maj 12, 2007 12:11 am

EX-B je napisal/-a:Najbolj zabavno je to, da AR delajo hrvati, najslabsa kartografija v AR pa je hrvaska lol :D

Extreme N: Ne vem kje bi imeli komplet Nuvi 250 + AR in zraven mogoce kak popust, lahko pa kupis posebej ;) Razlika med 200ko in 250ko je v ze nalozeni kartografiji. 200ka ima samo eno regijo (pri nas se prodaja se mi zdi da s Svico in Avstrijo al nekaj takega), 250ka pa ima ze nalozeno celotno kartografijo Zahodne Evrope.

aha.. to sm neki opazu, nikjer pa ne pise katere drzve so (ce sploh so) FULL pokrite, torej do podrobnostil, da mi nebo recimo za Italijo kazalo samo glaune ceste kr si s tako kartografijo zahodne evrope ne morem pomagat in bi itak rabu se City Navigator ki ima vse pokrito.

tko da ce mi kdolahko to najde kje katere drzave in kako so pokrite s to prednalozeno kartografijo z. evrope bi bil ful hvalezen :)
Extreme N

Uporabniški avatar
Stasky
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a Stasky So maj 12, 2007 7:26 am

za TomTom navigator obstaja karta italije,kjer je pokrito vse vključno s semaforji, enosmernimi itd... verjetno obstaja za adriaroute podobno...

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 So maj 12, 2007 8:30 am

Zanimiva kombinacija Playstation PSP in GPS.
http://www.youtube.com/watch?v=rQO6U0L9woQ
Originalni GPS reciver navoljo od decembra 2006 na Japonskem za 50$. Upam da kmalu izide tudi v evropi.
Slika

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B So maj 12, 2007 11:07 am

extreme N je napisal/-a:aha.. to sm neki opazu, nikjer pa ne pise katere drzve so (ce sploh so) FULL pokrite, torej do podrobnostil, da mi nebo recimo za Italijo kazalo samo glaune ceste kr si s tako kartografijo zahodne evrope ne morem pomagat in bi itak rabu se City Navigator ki ima vse pokrito.

tko da ce mi kdolahko to najde kje katere drzave in kako so pokrite s to prednalozeno kartografijo z. evrope bi bil ful hvalezen :)

Ce pogledas mogoce eno stran nazaj, sem nekomu ze podal link do pokritosti drzav kartografije Zahodne Evrope (CityNavigator NT v9), ki je nalozena v Nuvije x50 in x60.
Fora 250ke je lih to, da ti ni treba dokupit se CityNavigator Evrope, ker je ze prednalozena!
Tu je seznam pokritosti: http://www8.garmin.com/cartography/mapS ... Europe.jsp

Stasky: TomTom ima popolnoma enako kartografijo Zahodne Evrope kot Garmin, ker jo kupujejo od istega dobavitelja, Navteq-a. S tem imajo tudi pokritost enako, razlike pridejo sele pri vzhodu, kjer dobivajo karte na druge nacine.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov