Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Sazo
Novinec

Napisal/-a Sazo Pe mar 09, 2007 6:31 am

TaDeK`` je napisal/-a:Sej avto na benzin tut lahko eksplodira!!

tank avtomobila je ojačan, pa tud če bođ vžigalco vrgu v tank ne bo nč...probi...jst sm že pa itaq sm vedu da ne bo nč, sam dokazat sm mogu kolegom :twisted:
Kdo je bl nor??? Jst al ti???

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Pe mar 09, 2007 10:10 am

Sazo je napisal/-a:
tank avtomobila je ojačan, pa tud če bođ vžigalco vrgu v tank ne bo nč...probi...jst sm že pa itaq sm vedu da ne bo nč, sam dokazat sm mogu kolegom :twisted:

Kdo je bl nor??? Jst al ti???

Podpis ustreza dejanjem :roll:

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Pe mar 09, 2007 10:14 am

DonFilipo je napisal/-a:Ne dajte se zavesti kako je vse super, ker zgleda da ni. Ce bi bilo vse tako dobro, bi potem bilo vec serijskih avtov na plin. To je nateg in sama fusarija!

serijski avti na plin obstajajo, žal so v Sloveniji bolj redki. :!:

Ampak ni mi jasno kako je lahko odneslo havbo 20m :ue Si sigurn v to trditev? Obstaja kakšna slika?

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Ne mar 11, 2007 8:17 am

DonFilipo je napisal/-a:

Mater ste pametna mularija! Kdaj ste nazadnje vidli da je avto na bencin razneslo?! Vrjetno sploh ne kot v ameriskih filmih. Najhujse je da se vname.
Avti na plin pa radi pokajo.
Ne me jebat z takimi pametnimi. Cloveku je hauba odletela 20m! Seveda da je bencin vnetljiv, ampak so proizvajalci ze zelo dalec pri varnosti teh elementov, pri plinu pa je vse bolj v nesigurno!

Nihce me vec ne preprica da je plin varen!

FILIPO!!!! si še tukaj? kje so slike? Saj veš, ena slika pove več kot...

Rad bi videl sliko te havbe. Ni mi jasno kako jo lahko odtrga z vijakov in zaklopa za zapiranje. Teoretično je to narejeno tako da se ne odtrga niti v primeru karambola. Torej me zanima kako jo lahko odtrga. Zanima me tudi dejanska fotografija kje je bil avto in kje je bila havba. Če je to res 20 m ?

wira
Nov uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a wira Ne mar 11, 2007 9:47 am

veliko tovarn dela serijsko avte na plin,tudi clio storia iz Revoza je med njimi

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne mar 11, 2007 11:10 am

Multipla je tut Bi-fuel.

Kdor danes trdi, da je plin nevarnješi od bencina je milo rečeno nerazgledan.
Nesreče se pa dogajajo. Ampak večinoma zaradi človeškega faktorja in ne zaradi tehnologije same.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Ne mar 11, 2007 1:04 pm

Samotar je napisal/-a:Multipla je tut Bi-fuel.

Kdor danes trdi, da je plin nevarnješi od bencina je milo rečeno nerazgledan.
Nesreče se pa dogajajo. Ampak večinoma zaradi človeškega faktorja in ne zaradi tehnologije same.
:tomidelej:
Alfa Romeo je ponujal fabriško modele z plinom , Volvo , Subaru in še več proizvajalcev po drugih trgih tudi Opel - Wauxhall ... pri nas to pač zaradi specifike trga ni še dobro pokrito, bo pa čas poskrbel za to in cene energentov - vsekakor je to eden daleč najboljših posegov, ki sem jih opravil na svojem vozilu odkar ga imam ...

Članek iz revije o predelavi vozila na plin...

LPG Smart Car is the best Eco Friendly Motor

You could convert your car to run on Liquefied Petroleum Gas (LPG) as well as its existing petrol system. Given that LPG is roughly half the price of petrol or diesel and yields only slightly worse mpg figures, it is definitely an option worth taking up. LPG turns more cleanly than more conventional fuels and has lower emissions, but very little difference is felt in performance. Some manufacturers such as Vauxhall offer new or used dual fuel models, while the LPG-converted Smart is probably the most remarkable conversion on the market today. There are around 1,000 LPG filling stations in the UK, with a concentration in the bigger cities – and if you find yourself too far away from one you can still run on petrol, remember.

Source: The Independent
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Po mar 12, 2007 10:06 am

Še vedno čaklam Filipota na slike :roll: V dobi poceni digtalcev in ko ima že vsak drugi telefon vgrajen fotoaparat....

Odkar se spomnim (sedemdeseta leta) se dobi plin za avte, tehnologija je pa sigurno še starejša. V veliko državah se (avto)plin uspešno prodaja: Italija, Nizozemska, Nemčija... Upam reči da je plin enako nevaren kot druga goriva in s tega stališča nimam nobenih pripomb. Če me pa kdo vpraša zakaj nimam jaz avta na plin: žal na leto prevozim premalo km da bi pokril investicijo. Pa še to so samo kratke mestbne vožnje. :oops: Ekološko gledano je pa plin trenutno ena najčistejših možnih varijant.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Po mar 12, 2007 10:22 am

Mad je napisal/-a:...vsekakor je to eden daleč najboljših posegov, ki sem jih opravil na svojem vozilu odkar ga imam ...

In kako se ti obnese? Predvsem me zanima koliko se poraba spremeni, napram bencinu, v praksi.
Slika

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Po mar 12, 2007 1:09 pm

Nixxon je napisal/-a:
Mad je napisal/-a:...vsekakor je to eden daleč najboljših posegov, ki sem jih opravil na svojem vozilu odkar ga imam ...

In kako se ti obnese? Predvsem me zanima koliko se poraba spremeni, napram bencinu, v praksi.

A lahko jaz ? Sem imel priliko lani peljat en avto na plin pa je bilo vsega skupaj par tisoč km, pa recimo pol leta...

Poraba je res malo večja (okoli 10%) pospeški in moč so praktično isti (pri 190 KM). Če se primerja cena plina in cena bencina, naj si pač vsak sam zračuna kdaj se mu splača. Za nekoga ki rabi velik avto je po moje to zelo dobra izbira.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Po mar 12, 2007 3:48 pm

Pero je napisal/-a:
Nixxon je napisal/-a:

A lahko jaz ? Sem imel priliko lani peljat en avto na plin pa je bilo vsega skupaj par tisoč km, pa recimo pol leta...

Poraba je res malo večja (okoli 10%) pospeški in moč so praktično isti (pri 190 KM). Če se primerja cena plina in cena bencina, naj si pač vsak sam zračuna kdaj se mu splača. Za nekoga ki rabi velik avto je po moje to zelo dobra izbira.
... imam porabo malo čez normalo - če ne stiskam po novem porabi avto 16 l če stisnem tudi 19 l če ne bi imel plina bi si ga moral enostavno izmisliti :P avto ima 40000 km z instalacijo brez pripomb ne gre sicer kot na benz(pri meni, ker sem tako nastavil !) lahko bi pa šlo tudi bolje, ker lahko povečaš pri plinu zelo enostavno dobavo in količino meni je dovolj da grem lahko normalno mogoče celo malo manj a precej ceneje ... vse deluje bp . bravo jaz :D

Uporabniški avatar
mirovnik
Nov uporabnik

.

Napisal/-a mirovnik Sr mar 14, 2007 5:23 pm

in zakaj potem prodajas audija max?

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1332462

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Re: .

Napisal/-a Mad Sr mar 14, 2007 11:06 pm

mirovnik je napisal/-a:in zakaj potem prodajas audija max?

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1332462

... recimo da sem se ga malo naveličal(kmalu bom 4 leta lastnik) in ker se prodaja en drugi avtomobil, ki me zanima in za katerega nimam toliko denarja, da bi šlo brez prodaje - M3 ... ;) če ga pa ne prodam tudi ne bom jokal ker deluje vse bp ...

szitnik
Nov uporabnik

avtoplin

Napisal/-a szitnik So apr 21, 2007 9:58 am

Pozdravljeni!

Mene pa zanima, če kdo v okolici Ljubljane vgrajuje sisteme z vžigom na plin. (kot npr.: EasyJet)

Jat bi predelal avto zato, ker imam preveč lambda plinov in za kar je kriv računalnik. Pri plinu pa se vgradi računalnik zase, ki sam upravlja z lambda sondo---- tako vsaj sklepam :D.

LPS

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Re: avtoplin

Napisal/-a Mad So apr 21, 2007 2:13 pm

szitnik je napisal/-a:Pozdravljeni!

Mene pa zanima, če kdo v okolici Ljubljane vgrajuje sisteme z vžigom na plin. (kot npr.: EasyJet)

Jat bi predelal avto zato, ker imam preveč lambda plinov in za kar je kriv računalnik. Pri plinu pa se vgradi računalnik zase, ki sam upravlja z lambda sondo---- tako vsaj sklepam :D.

LPS
... Easy Jet nima računalnika preko lambde temveč samostojnega Autronica - zato pije kolikor nastaviš ... ima pa še en dozator preko vakuuma in Emulatorja, ki poveča tlak iz 0.5 na 0.7 bar za takrat, ko pospešuješ ali stiskaš ... da ni presuha mešanica ... starejši a meni boljši sistem ker kolegi so šli na evolviran sistem kot Princes ki gre preko lambde pa kolegu pije Peugeot 806 2.0 T 16 L. ... L.p. Mad

skiper
Nov uporabnik

Napisal/-a skiper Pe maj 18, 2007 1:33 pm

Hola!

Postal ponosni lastnik Golfa III kateri ima vgrajeno plinsko inštalcijo. Gre za inštalacije proizvajalca Sprint Gas, s katero imam sledečo težavo. Avto v nizkih obratih ne potegne oz. ne požre gasa (pri vožnji na plin) predvsem je to izrazito predno se motor segreje. Pri segretem je težava nekoliko manj opazna a še vedno prisotna. Kam na servis?

lp g.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Ne maj 20, 2007 6:45 pm

skiper je napisal/-a:Hola!

Postal ponosni lastnik Golfa III kateri ima vgrajeno plinsko inštalcijo. Gre za inštalacije proizvajalca Sprint Gas, s katero imam sledečo težavo. Avto v nizkih obratih ne potegne oz. ne požre gasa (pri vožnji na plin) predvsem je to izrazito predno se motor segreje. Pri segretem je težava nekoliko manj opazna a še vedno prisotna. Kam na servis?

lp g.
poišči sebi najbližjega serviserja in naj ti spuca emulator, ker verjetno ni že dolgo nihče nič očistil pa imaš toliko zapacano da ti ne vleče skozi plina..

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr jun 20, 2007 2:21 pm

Tu je link (delujoč - iz ene druge teme na A.com-u o plinu) na srbski forum, kjer je verjetno največ in najbolj kvalitetno napisano o različnih sistemih za plin, izkušnjah itd
http://www.cannonballforums.se/index.ph ... 99ddc8f34d

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Če jun 21, 2007 2:57 am

esem je napisal/-a:Tu je link (delujoč - iz ene druge teme na A.com-u o plinu) na srbski forum, kjer je verjetno največ in najbolj kvalitetno napisano o različnih sistemih za plin, izkušnjah itd
http://www.cannonballforums.se/index.ph ... 99ddc8f34d
... Pri nas so dobri monterji sistemov in tudi dobri sistemi na voljo za ugraditi ... ne vem zakaj bi šel brat na srbske strani nekaj, kar so se oni učili od nas in kar nas po tehnologiji ne dohaja ? Danilo Vrenjak iz Sečovelj in Robert Mavri iz Kopra sta dva izkušena serviserja in monterja plinskih instalacij na obali in verjamem, da tudi višje gor po Sloveniji je še kar nekaj mojstrov, ki to obvladajo ... Vsakemu zainteresiranemu, ki se mi je javil sem osebno pomagal do informacij - ki jih je potreboval vendar pri nas zaenkrat zelo malo ljudi sploh razmišlja o vgradnji plina - verjetno je temu krivo tako nepoznavanje tehnike pa tudi še vedno je izgleda dovolj denarja za bencin ... L.p. Mad

triker
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a triker Po jul 23, 2007 7:26 am

Razmišljam o nakupu avta z vrajeno plinsko napravo, tip LANDI 80 SE. Ve kdo kaj o tem sistemu? Naprava je bila vgrajena leta 97 v Italiji. Ali ta sistem sam preklaplja na plin, kako se ga nastavlja. Kolikor sem si stvar ogledal ima v kabini eno stikalo, ki kaže, koliko je plina v tanku in ne vem ali ga je potrebno ročni vklapljati, lep pozdrav.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov