kljukec je napisal/-a:spredaj pa ko ucenim da z njimi bolše vidim neozirajoče se na druge udeležence v prometu
lp
Sej res, kaj bi se oziru na druge udeležence ki so itak samo moteč dejavnik v prometu in delajo samo gužvo, važn da ti dobr vidš

uros_p je napisal/-a:@dms: Preveč se z drugimi ubadaš
@polo78: Glede označb, mislim da ni da jih ne bi znali zarisati, ampak imam občutek da se varčuje na materialu. Enako velja za material asfalta, kjer se novejši asfalt ponekod sveti in odbija svetlobo kot bi po ledu vozil, medtem ko je starejši dosti bolj viden.
uros_p je napisal/-a:Kaj ste se zdaj vsi na kljukca spravli? Jasno je, da imamo zanič ceste in pika. Ne gre se zato, da z menglenkami vedno boljše vidiš, gre se zato, da se cesta ob dežju marsikje ne vidi tako kot bi se morala. In kadar je vidljivost res boga, meglenke pripomorejo k boljši vidljivosti. Verjetno ni bilo mišljeno, da so vžgane, kadar je vidljivost že zadovoljiva, z namenom da bi bila še boljša, ampak kadar vidljivost več NI zadovoljiva. To je varneje tako za tebe kot ostale udeležence. Sploh pa, če vas moti odboj od ceste smo spet pri zanič cesti. Cesta ne bi smela tako intenzitivno odbijati svetlobe in to je dejstvo. Med meglenkarji pa vidim vsaj dve različni skupini ljudi: Ege, ki radi pokažejo, da imajo meglenke in športen avto, ter kot druga skupina, tiste ki jih vžgemo ob nezadovoljivi vidljivosti, četudi ni megle. Med njih spadam tudi jaz, zdaj pa me pojejte, če vam je.
Naj zarišejo črte kot se spodobi, asfalt pa naj bo malo grobji, da bo razbijal odbojno svetlobo. V eni izmed evropskih držav (ne spomin se več kateri), se mi zdi da so asfaltu primešali neke vrste drobce stekla. In ob dežju je to menda močno pripomoglo k vidljivosti. Mogoče kdo drug ve kaj več o tem?
Jaz vedno prižgem meglenke, kadarkoli rob in sredina ceste več nista sprejemljivo vidni.
TommyGun je napisal/-a:zadnjič ponoči na poti v službo se mi je od zadaj začelo nekaj hitro prebliževati z nizkimi lučmi, sem si mislil, opa ferrari, ko se mi je priflikalo na rit sm pa vidu, da je kangoo brez luči z vžganimi meglenkami
lizard je napisal/-a:
Super razmišljajaš ti to. Vidljivost je slaba, potem pa upališ še meglenke, da nekomu drugemu že tako slabo vidljivost še poslabšaš.
Vem, da je po vičini ljudem vseeno za ostale v prometu, prav tako je skoraj ne mogoče koga o čem podučit, kar sem ugotovil v temi o slovenskih voznikih, kjer sem par krat razložil zakaj meglenke ob dežju niso dobra rešitev, pa nevem če je eden sploh kaj razumel glede tega oz., da tiste nasvete zdaj upošteva in se poskuša vesti, kot da ni sam v prometu. Vse preveč je takšnih in drugačnih kljukcev v Sloveniji.
el_diablo je napisal/-a:sej zato motjo ker svetjo v tla! in ko je mokro,se blešči od tal.
kljukec je napisal/-a:ban je napisal/-a:Vsem tistim, ki slabo vidite ponoči ali v dežju, pregled pri okulistu lahko reši vaše težave.
noči sicer nihče ne omenja, v hudih neurjih se pa kot kaže ne voziš- ko v džju ne vidiš 10 m pred sabo, najboljše da ugasneš še takratke
ban je napisal/-a:kljukec je napisal/-a:ban je napisal/-a:Vsem tistim, ki slabo vidite ponoči ali v dežju, pregled pri okulistu lahko reši vaše težave.
noči sicer nihče ne omenja, v hudih neurjih se pa kot kaže ne voziš- ko v džju ne vidiš 10 m pred sabo, najboljše da ugasneš še takratke
Mogoče pa rabš nove brisalce, ne vidm poante zakaj bi se podnev, tud če je neurje, vozu z meglenkam.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov