Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr dec 17, 2008 4:41 pm

kljukec je napisal/-a:spredaj pa ko ucenim da z njimi bolše vidim neozirajoče se na druge udeležence v prometu
lp

Sej res, kaj bi se oziru na druge udeležence ki so itak samo moteč dejavnik v prometu in delajo samo gužvo, važn da ti dobr vidš :roll:

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Sr dec 17, 2008 5:07 pm

Kaj ste se zdaj vsi na kljukca spravli? Jasno je, da imamo zanič ceste in pika. Ne gre se zato, da z menglenkami vedno boljše vidiš, gre se zato, da se cesta ob dežju marsikje ne vidi tako kot bi se morala. In kadar je vidljivost res boga, meglenke pripomorejo k boljši vidljivosti. Verjetno ni bilo mišljeno, da so vžgane, kadar je vidljivost že zadovoljiva, z namenom da bi bila še boljša, ampak kadar vidljivost več NI zadovoljiva. To je varneje tako za tebe kot ostale udeležence. Sploh pa, če vas moti odboj od ceste smo spet pri zanič cesti. Cesta ne bi smela tako intenzitivno odbijati svetlobe in to je dejstvo. Med meglenkarji pa vidim vsaj dve različni skupini ljudi: Ege, ki radi pokažejo, da imajo meglenke in športen avto, ter kot druga skupina, tiste ki jih vžgemo ob nezadovoljivi vidljivosti, četudi ni megle. Med njih spadam tudi jaz, zdaj pa me pojejte, če vam je.
Naj zarišejo črte kot se spodobi, asfalt pa naj bo malo grobji, da bo razbijal odbojno svetlobo. V eni izmed evropskih držav (ne spomin se več kateri), se mi zdi da so asfaltu primešali neke vrste drobce stekla. In ob dežju je to menda močno pripomoglo k vidljivosti. Mogoče kdo drug ve kaj več o tem?
Jaz vedno prižgem meglenke, kadarkoli rob in sredina ceste več nista sprejemljivo vidni.
Slika

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Sr dec 17, 2008 7:38 pm

uros_p je napisal/-a:@dms: Preveč se z drugimi ubadaš

@polo78: Glede označb, mislim da ni da jih ne bi znali zarisati, ampak imam občutek da se varčuje na materialu. Enako velja za material asfalta, kjer se novejši asfalt ponekod sveti in odbija svetlobo kot bi po ledu vozil, medtem ko je starejši dosti bolj viden.

+1
Pri nas imamo en odsek ceste na novo asfaltiran, ker je bil v katastrofalnem stanju. Ampak zdaj je še huje vozit v dežju po tem odseku. Enostavno blešči, da te že skoraj zaslepi. Neprijetno že v deževnem dnevu kaj šele ponoči ko je odsev še toliko močnejši.

Sicer pa me meglenke načeloma ne motijo preveč. Pravtako jih sam redko uporabljam. Ampak zadnjič mi je pa eden pošteno stopil na živce. Z avtobusom. Dolge luči je ugasnil šele ko je bil malenkost za mano. Imel je tudi meglenke vklopljene. Tako vozi nekaj časa za mano. Jaz seveda ne zdržim več, ker so me v tem primeru tiste meglenke fejst motile. Vklopim zadnjo meglenko in jo takoj ugasnem za v opozorilo. On meni frajer vklopi dolge. :shock: Ne bi rekel če bi imel stalno vklopljeno zadnjo ampak sem ga samo opozoril. Pol sem pa malce dalj časa vklopu zadnjo meglenko pa naj mu sveti če ne dojame. :noro Folk opozoriš, da te moti pa...

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr dec 17, 2008 7:53 pm

uros_p je napisal/-a:Kaj ste se zdaj vsi na kljukca spravli? Jasno je, da imamo zanič ceste in pika. Ne gre se zato, da z menglenkami vedno boljše vidiš, gre se zato, da se cesta ob dežju marsikje ne vidi tako kot bi se morala. In kadar je vidljivost res boga, meglenke pripomorejo k boljši vidljivosti. Verjetno ni bilo mišljeno, da so vžgane, kadar je vidljivost že zadovoljiva, z namenom da bi bila še boljša, ampak kadar vidljivost več NI zadovoljiva. To je varneje tako za tebe kot ostale udeležence. Sploh pa, če vas moti odboj od ceste smo spet pri zanič cesti. Cesta ne bi smela tako intenzitivno odbijati svetlobe in to je dejstvo. Med meglenkarji pa vidim vsaj dve različni skupini ljudi: Ege, ki radi pokažejo, da imajo meglenke in športen avto, ter kot druga skupina, tiste ki jih vžgemo ob nezadovoljivi vidljivosti, četudi ni megle. Med njih spadam tudi jaz, zdaj pa me pojejte, če vam je.
Naj zarišejo črte kot se spodobi, asfalt pa naj bo malo grobji, da bo razbijal odbojno svetlobo. V eni izmed evropskih držav (ne spomin se več kateri), se mi zdi da so asfaltu primešali neke vrste drobce stekla. In ob dežju je to menda močno pripomoglo k vidljivosti. Mogoče kdo drug ve kaj več o tem?
Jaz vedno prižgem meglenke, kadarkoli rob in sredina ceste več nista sprejemljivo vidni.

Super razmišljajaš ti to. Vidljivost je slaba, potem pa upališ še meglenke, da nekomu drugemu že tako slabo vidljivost še poslabšaš.

Vem, da je po vičini ljudem vseeno za ostale v prometu, prav tako je skoraj ne mogoče koga o čem podučit, kar sem ugotovil v temi o slovenskih voznikih, kjer sem par krat razložil zakaj meglenke ob dežju niso dobra rešitev, pa nevem če je eden sploh kaj razumel glede tega oz., da tiste nasvete zdaj upošteva in se poskuša vesti, kot da ni sam v prometu. Vse preveč je takšnih in drugačnih kljukcev v Sloveniji.

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Sr dec 17, 2008 8:06 pm

zadnjič ponoči na poti v službo se mi je od zadaj začelo nekaj hitro prebliževati z nizkimi lučmi, sem si mislil, opa ferrari, ko se mi je priflikalo na rit sm pa vidu, da je kangoo brez luči z vžganimi meglenkami :lol:

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Sr dec 17, 2008 8:43 pm

kako vas tako meglenke motjo? sj svetjo v tla in širom, mene niso še nikol sprednje motile (ok, razen frajerjev sred sončenga dne). za zadnje ne rečem, tisto zna bit precej moteče, js tud ob megli, slabi vidljivosti, ko se mi nekdo približa od zadaj in precenim, da me je opazil, meglenko ugasnem.

s sprednjimi si pa pomagam tud ob svinjskem nalivu, ko vidim, da se res boljše vidi z njimi. sicer pa smo predebatiral že to. še ena tema, ki bo šla pod ključ...

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Sr dec 17, 2008 8:50 pm

sej zato motjo ker svetjo v tla! in ko je mokro,se blešči od tal. :roll:
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Sr dec 17, 2008 8:55 pm

TommyGun je napisal/-a:zadnjič ponoči na poti v službo se mi je od zadaj začelo nekaj hitro prebliževati z nizkimi lučmi, sem si mislil, opa ferrari, ko se mi je priflikalo na rit sm pa vidu, da je kangoo brez luči z vžganimi meglenkami :lol:

Pacient tale s Kangoo-jem :cry Kako lahko ponoči z meglenkami vozi. Sem s firbca probal enkrat ponoči pa ne vidiš po ku*ca pred sabo.

LP

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Sr dec 17, 2008 9:07 pm

pr men se jih ne da nažgat, če nimaš luči. pa opažam tud to, da vrjetno se folk vozi z meglenkami pa sploh ne ve (ker očitno ne gleda na armaturo), ker ostanejo vžgane od prejšnga dne npr. ko je bla megla. pr men je tako, ko enkrat ugasneš luči pa jih pržgeš nazaj, meglenke ostanejo vgasnene

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr dec 17, 2008 9:13 pm

No C4V4L13R, ti je el_diablo že odgovoril.

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Napisal/-a uros_p Sr dec 17, 2008 9:21 pm

lizard je napisal/-a:
Super razmišljajaš ti to. Vidljivost je slaba, potem pa upališ še meglenke, da nekomu drugemu že tako slabo vidljivost še poslabšaš.

Vem, da je po vičini ljudem vseeno za ostale v prometu, prav tako je skoraj ne mogoče koga o čem podučit, kar sem ugotovil v temi o slovenskih voznikih, kjer sem par krat razložil zakaj meglenke ob dežju niso dobra rešitev, pa nevem če je eden sploh kaj razumel glede tega oz., da tiste nasvete zdaj upošteva in se poskuša vesti, kot da ni sam v prometu. Vse preveč je takšnih in drugačnih kljukcev v Sloveniji.

Ni mi vseeno za ostale, še najmanj pa za sebe. Zato pa meglenke vklopim :D

Ne vem pa zakaj pa mene meglenke še nikoli niso motile. Aja, govorim o prednjih meglenkah, ne zadnjih. Zadnje so res moteče, prednje pa mene še nikoli niso motile.

Tist, ko pa se nekdo podnevi vozi z meglenkami, je pač neki bizgec, ampak s takimi se meni sploh ne da obremenjevati... Pa naj jih ma, če misli da se mu tako avto bolj ceste drži ali pa da ima daljšega pimpeka s tem... :P
Slika

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Napisal/-a uros_p Sr dec 17, 2008 9:26 pm

el_diablo je napisal/-a:sej zato motjo ker svetjo v tla! in ko je mokro,se blešči od tal. :roll:

Dajmo še kratke vgasnit :lol:

Ampak to kar praviš je problem. Ampak potrebno je odpravit vzrok in to je zanič cesta oz. asfalt tak, da premalo razprši odboj svetlobe...

To je tk, ko če se ti guma prepikne in bi potem eni vozili počasneje, ker je hitra vožnja s prazno gumo nevarna. No jaz pa bi se raje ustavil in GUMO zamenjal...
Slika

Uporabniški avatar
piagolo
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a piagolo Sr dec 17, 2008 9:35 pm

Moti - ne moti! Če bi bilo vseeno, če so prižgane ali ne potem dajmo vsi voziti s prižganimi. Kdor jih nima naj si jih dodatno vgradi. In potem bomo vsi zadovoljni, ker nihče ne bo odstopal. Ampak kaj kmalu bi eni slabovidni ugotovili, da jim je potreben dodaten par luči in bi imeli nov pripomoček: dodatni reflektorji na strehi.
903cc

dox
Novinec

Napisal/-a dox Če dec 18, 2008 1:07 pm

Malo off: ma kdo kake izkušnje s temi meglenkami iz mstyling ? stanejo 49 €

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Če dec 18, 2008 1:29 pm

kot kaže ne smem uporabljati meglenk??
pa kaj se norca z mene delate- naj še enkrat povem:
ko ocenim da sem preslabo viden, oz. preslabo vidim prižgem meglenke in jih neugašam ko mi nekdo pripelje nasproti (to delam z dolgimi lučmi ponoči)
vam pa priporočam, da si kupujete avto brez meglenk, predvsem pa brez xsenonk, da ne boste ogrožal drugih, čeprav s tem ko slabše vidite ogrožate tako sebe kot posredno tudi druge
lp

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če dec 18, 2008 1:50 pm

Vsem tistim, ki slabo vidite ponoči ali v dežju, pregled pri okulistu lahko reši vaše težave. ;)

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Če dec 18, 2008 1:52 pm

ban je napisal/-a:Vsem tistim, ki slabo vidite ponoči ali v dežju, pregled pri okulistu lahko reši vaše težave. ;)

noči sicer nihče ne omenja, v hudih neurjih se pa kot kaže ne voziš- ko v džju ne vidiš 10 m pred sabo, najboljše da ugasneš še takratke

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če dec 18, 2008 1:56 pm

kljukec je napisal/-a:
ban je napisal/-a:Vsem tistim, ki slabo vidite ponoči ali v dežju, pregled pri okulistu lahko reši vaše težave. ;)

noči sicer nihče ne omenja, v hudih neurjih se pa kot kaže ne voziš- ko v džju ne vidiš 10 m pred sabo, najboljše da ugasneš še takratke

Mogoče pa rabš nove brisalce, ne vidm poante zakaj bi se podnev, tud če je neurje, vozu z meglenkam. :ue

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Če dec 18, 2008 1:59 pm

ban je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:

Mogoče pa rabš nove brisalce, ne vidm poante zakaj bi se podnev, tud če je neurje, vozu z meglenkam. :ue

zato, ker tudi v neurju vozim za odtenek hitreje od večine, in si tako zmanjšam možnost, da me nekdo spregleda- govorim pa seveda za ekstremne pogoje- hude nalive, ki ponavadi trajajo le nekaj minut
lp

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Če dec 18, 2008 4:49 pm

sej ne da se vtikam v tvoj način vožnje, sam ne vem zakaj ne bi mogel človek v teh ekstremnih razmerah, ki se zgodijo parkrat na leto, ki trajajo "le par minut" in ko ne vidiš 10m pred sabo, namesto ugašanja kratkih luči pa prižiganja meglenk, raje za teh 5 minut spustil hitrost za 10kmh in hkrati ne bi zavedno oslepljeval ostalih s svojimi meglenkami..
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov