Debate, ki niso vezane na ostala področja...

halo007
Novinec

Napisal/-a halo007 Pe maj 04, 2007 8:01 pm

speedfreak je napisal/-a:Za tdi ne vem..vem da je servis na 30000 km ali eno leto za opel corso dizel 20 starih tisočakov drazji kot za bencinarko...

Stari no. To pa veš, da ni res. Razlika je bla sicer res 20 jurjev, ampak ne samo zaradi tega, ker je moj dizel. Sj sva primerjala račune in veš, da je v končni fazi 10 jurjev razlike zaradi naftnega filtra, ki pa ga sploh ne bi blo treba menjat že zdej, ker ni bil zapacan. Ostala razlika je zaradi tega, ker so na mojem servisu (čeprav gre za oplovo mrežo) deli in delo dražje. Naslednji servis, ki ne bo na uradnem oplu, naju bo pršu skor, ker ne bom menju tega filtra, če ga ne bo treba.
Recmo še neki o tem, da ma opel poceni servise. 50 jurjev za prvi redni servis res ni pocen. Pa pravjo, da so servisi japoncev dragi...

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Kraj: Wrhnka

Napisal/-a mega_ne Pe maj 04, 2007 8:04 pm

RED_line je napisal/-a:tisti ki si kupi dizla bo valjda lepo vozil in šparal na nafti. tisti ki si pa kupi benzinca pa ga ne zanima ravno poraba ampak samo to da bo lepo šel...

Slika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe maj 04, 2007 8:07 pm

halo007 je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:Za tdi ne vem..vem da je servis na 30000 km ali eno leto za opel corso dizel 20 starih tisočakov drazji kot za bencinarko...

Stari no. To pa veš, da ni res. Razlika je bla sicer res 20 jurjev, ampak ne samo zaradi tega, ker je moj dizel. Sj sva primerjala račune in veš, da je v končni fazi 10 jurjev razlike zaradi naftnega filtra, ki pa ga sploh ne bi blo treba menjat že zdej, ker ni bil zapacan. Ostala razlika je zaradi tega, ker so na mojem servisu (čeprav gre za oplovo mrežo) deli in delo dražje. Naslednji servis, ki ne bo na uradnem oplu, naju bo pršu skor, ker ne bom menju tega filtra, če ga ne bo treba.
Recmo še neki o tem, da ma opel poceni servise. 50 jurjev za prvi redni servis res ni pocen. Pa pravjo, da so servisi japoncev dragi...

Kot kaže je vsaj pri nama bolj razlika v oderustvu
dolocenih servisov kot v sami razliki med dizlom pa bencinarjem
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

halo007
Novinec

Napisal/-a halo007 Pe maj 04, 2007 8:12 pm

Ne vem, kako si lahko to privoščjo pri nas. Ne samo, da so ogromne (no ja, kakor za koga) razlike pri novih vozilih, razlika je celo v ceni posameznih originalnih delov med servisi iste, uradne mreže (koknretno za Opel).
Jst sm nad Oplom res razočaran, kar se tiče odnosa do strank. Ne samo, da so po telefonu rekli, da bo servis občutno cenejši, na servisu potem celo menjajo stvari, katerih menjava, vsaj po servisni, ni obvezna. Če jih ne menjaš, ti pa ne potrdijo servisa.
No sorry, off topic.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe maj 04, 2007 8:14 pm

halo007 je napisal/-a:Ne vem, kako si lahko to privoščjo pri nas. Ne samo, da so ogromne (no ja, kakor za koga) razlike pri novih vozilih, razlika je celo v ceni posameznih originalnih delov med servisi iste, uradne mreže (koknretno za Opel).
Jst sm nad Oplom res razočaran, kar se tiče odnosa do strank. Ne samo, da so po telefonu rekli, da bo servis občutno cenejši, na servisu potem celo menjajo stvari, katerih menjava, vsaj po servisni, ni obvezna. Če jih ne menjaš, ti pa ne potrdijo servisa.
No sorry, off topic.

Gre se za to ali spada po at vis al pod kaj drugega..zato so razlike..kar se pa razlik v ceni avta tiče pa boljš da si kr tih :D
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

halo007
Novinec

Napisal/-a halo007 Pe maj 04, 2007 8:54 pm

Mreža je še zmeri ena - Oplova.

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line Pe maj 04, 2007 11:52 pm

clio dizel in benzinc imata iste števce. in da vam je jasno da dizel ne povleče na 7k rpm. sploh ne vem več kam je šla debata.kr neki se povprek kregate.

vidu sem pa da en je glasen in pravi da gre dizel boljše kot benzinc. ja, ampak samo na njivi. bom dal primer 2 avta en dizel drugi bencinc. okoli 125KM :D

in se gre ...dizel prešalta skoraj takoj po štartu v 2 moj še vedno vleče 1.
dizel pri 80km/h že šalta v 3. moj še vedno vleče 2.
dizel pri max 110km/h že vleče v 4., moj pa je ravno prešaltal v 3.
dizel pri 130, max 140 ima že 5. moj pa ima ravno za dat v 4.
moj ima še 5. katero je proti dizlu sploh ne rabi.

to je samo primer.da se ne boste obešali zdaj gor v podtankosti. sem samo tel povedat da dizel je že samo v teoriji počasnejši in to samo zato ker more do hitrosti 130 4x prešaltat. lahko vleče isto ali še boljše kot bencinc, ampak zaradi šaltanja mu vzame to preveč časa. da ne govorimo še o tem da moreš dizla do 200+ nabijat v 5. že pri 130 km/h

dizel vleče do 4300rpm brez da bi mu zmanjkalo sape? mogoče ker vleče od začetka do konca enako in to zato ker mu manjkajo konji in se sploh ne opazi da ima tisto minjaturno turbino. v glavnem, ne govori neumnosti.
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
{B}3[A]S[T]!_X™
Nov uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a {B}3[A]S[T]!_X™ So maj 05, 2007 8:00 am

RED_line je napisal/-a:clio dizel in benzinc imata iste števce. in da vam je jasno da dizel ne povleče na 7k rpm. sploh ne vem več kam je šla debata.kr neki se povprek kregate.

vidu sem pa da en je glasen in pravi da gre dizel boljše kot benzinc. ja, ampak samo na njivi. bom dal primer 2 avta en dizel drugi bencinc. okoli 125KM :D

in se gre ...dizel prešalta skoraj takoj po štartu v 2 moj še vedno vleče 1.
dizel pri 80km/h že šalta v 3. moj še vedno vleče 2.
dizel pri max 110km/h že vleče v 4., moj pa je ravno prešaltal v 3.
dizel pri 130, max 140 ima že 5. moj pa ima ravno za dat v 4.
moj ima še 5. katero je proti dizlu sploh ne rabi.

to je samo primer.da se ne boste obešali zdaj gor v podtankosti. sem samo tel povedat da dizel je že samo v teoriji počasnejši in to samo zato ker more do hitrosti 130 4x prešaltat. lahko vleče isto ali še boljše kot bencinc, ampak zaradi šaltanja mu vzame to preveč časa. da ne govorimo še o tem da moreš dizla do 200+ nabijat v 5. že pri 130 km/h

dizel vleče do 4300rpm brez da bi mu zmanjkalo sape? mogoče ker vleče od začetka do konca enako in to zato ker mu manjkajo konji in se sploh ne opazi da ima tisto minjaturno turbino. v glavnem, ne govori neumnosti.

kok ste eni smešni...teorija ni vse red_line...moraš to sprobati v praksi...pa še nekaj...a si sploh vozil dizla? :roll:
Slika

Uporabniški avatar
{B}3[A]S[T]!_X™
Nov uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a {B}3[A]S[T]!_X™ So maj 05, 2007 8:08 am

RED_line je napisal/-a:tisti ki si kupi dizla bo valjda lepo vozil in šparal na nafti. tisti ki si pa kupi benzinca pa ga ne zanima ravno poraba ampak samo to da bo lepo šel. če pa gledamo za hitro vožnjo, dizel avtomatično odpade. premalo uporabnih obratov, nevzdržljiv motor, in prevelika poraba za to kar je.

evo jaz imam dizla....pa ga nič ne šparam...me ne zanima koliko porabi...ko se prižge rdeča luč...grem tankati...simple as that...pa ne prodaji buč tukaj...in še eno..dizel odpade le zate...ker gledaš samo na teorijo..je treba v praksi to sprobat...oz. se ga naučit peljat...rad bi te videl na cesti...in da vidim kako bi se tvoja teorija izkazala v praksi.
PS: Samo vem, da bi isti konji, ista masa, bencinc porabila 12+ l pri isti vožnji...in to ne govorim iz teorije ampak iz prakse. Pa ne mislim tebi nekaj govorit, ker verjamem, da si cca. 20 let star in moraš še nekaj dat čez v avtomobilizmu.
lp
Slika

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So maj 05, 2007 9:46 am

Bom samo Lenivcu malo pomagal TDI je VW kupil od Fiata leta 88-90 je Fiat razvil ta sistem, je obstajala Croma Did 1.9 , ki je imela isto 1.9 motor samo boljše vozne karakteristike od VW Group, samo mu je mankalo denarja za nadalnji razvoj in je to prodal VW, ki ta sistem samo izboljšuje in je že malo zastarel in tudi hrupen za moje pojme in že vsaj 1 mio. x recikliran. :twisted: :D :evil: :evil:

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 So maj 05, 2007 9:53 am

Ja samo zakaj je imel Fiat boljše karakteristike v vožnji na isti osnovi, kaj VW nekaj zajeb. ali kaj , da ne gre nikamor??? To mislim predvsem na letnike 90 do 97 TDi

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 So maj 05, 2007 10:04 am

Evo samo malo zgodovine .
Nel Giugno ( juni )del 1988 la gamma si amplia con una nuova versione, destinata a scrivere una pagina fondamentale nella storia dei motori: stiamo parlando della Croma Turbo D i.d., cioè la prima turbodiesel, prodotta in serie, ad iniezione diretta di gasolio( prvi tdi izdelan serisko). Il motore, con pompa di iniezione fornita dalla Bosch, è privo di precamera ed il gasolio è iniettato direttamente nei cilindri, a tutto vantaggio dei consumi e della facilità di avviamento. I consumi risultano migliorati del 20%( izboljšan izkoristek za 20%), grazie alla minore dispersione termica attraverso le pareti della camera di combustione, le candelette di preriscaldamento entrano in funzione solo a temperature inferiori a –15° centigradi( predgretje ni potrebno do -15°c). Per il resto la meccanica è piuttosto tradizionale: il motore, interamente nuovo e realizzato a partire dal basamento del motore quattro cilindri di 1929 cc (già montato sulle Lancia Delta/Prisma e sulla Fiat Ritmo/Regata e Tipo), sovralimentato mediante turbocompressore con intercooler, con potenza massima di 92 KM a 4200 giri/minuto e coppia massima di 190 Nm a 2500 giri/minuto. Ai consumi contenuti si contrappone l’elevata rumorosità del propulsore, avvertibile soprattutto in fase di avviamento. La Croma Turbo D i.d. , che raggiunge la velocità massima di 180 Km/h ed accelera da 0 a 100 Km/h in 12.5 secondi, si riconosce esternamente solo per la targhetta identificativa ed ha la stessa dotazione di serie della turbodiesel 2500.
Preberite samo podatke za primerjavo VW motorji so pa imeli 55KW ali samo 75KM :shock: :shock: :shock:
Zadnjič spremenil Ivan36, dne So maj 05, 2007 10:58 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Napisal/-a RED_line So maj 05, 2007 12:56 pm

@B}3[A]S[T]!_X™: seveda teorija ni vse. ajde. 1000 eur na mizo in gremo. sej samo take čakam ;) ko mislijo da njihov traktor je vse sposoben.
da bi vi vedeli kaj sem jaz vse sprobal bi bili tiho ... kot drugo imam dizla doma. tko da ne prodajaj meni buč.
in kaj če bi porabil več? če gre hitreje je uporavičen take porabe. in ja, vi gledate na porabo, nekateri pa na rezultate!

@lenivec: jaaa... :roll:

jz nisem reku da so dizli slabi.še najmanj. so v večih primerih boljši kot bencinci (primerjava FSI z TDI) samo če se gre dirkat dizel ne more nič.ker ni narejen za dirkat.gre dobro, samo mu sfali ravno tam kjer mu rabi. in še dizel je popolno nasprotje bencinca. tko da ... ne ustrajat!
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So maj 05, 2007 1:00 pm

dj nj mi zj en pove kok odgovorou je blo na vprasanje teme zadnjh 4 strani?

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Napisal/-a RED_line So maj 05, 2007 1:00 pm

ivan, kaj si hotu s tem povedat?
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Napisal/-a RED_line So maj 05, 2007 1:03 pm

abbe je napisal/-a:dj nj mi zj en pove kok odgovorou je blo na vprasanje teme zadnjh 4 strani?

0

zrd mene lahko vse zbrišejo. raje bi odprli novo temo.

se opravičujem :(
gassssssssssssssssss
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov