Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Rottie Po jan 14, 2008 2:05 pm

cordo je napisal/-a:Dejstvo: Srednje šole ne more vsak butl naredit, fax še manj.
Izpit za avto pa dajo vsakemu retardirancu v roke.
Ampak ni problem v običajnem IQ-ju, problem je v socializiranosti.
Pes, ki ni socializiran, mora met nagočnik; kaj lahko naredimo s nesocializiranim človekom?

Izvolimo ga za politika, da bo v družbi sebi enakih. :roll:
Slika
SpeedHeads ... The Lifestyle of Fast Cars

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po jan 14, 2008 2:26 pm

kixs je napisal/-a:Nasveti za VSE voznike:

- vozite po pameti in predpisih,
- VEDNO pravocasno uporabljajte smerokaze,
- imejte dovolj veliko varnostno razdaljo,
- opazujte dogajanje pred in za sabo,
- vozite premisljeno in predvidevajte dogodke,
- ne vozit NA PAMET!
- pravilno uporabljajte MEGLENKE (ko vozite za drugim ali kdo vozi za vami, jih IZKLOPITE! Uporaba meglenk je dovoljena samo pri ZELO gosti megli - vidljivost 50m! Drugace itak nimajo efekta.)

Kako naj imam dovolj veliko varnostno razdaljo, če se mi pa ljudje pred mene potem rinejo, ne vedo pa, ali pa nočejo vedeti da je recimo cestišče spolzko in da z avtom potrebujem varnostno razdaljo vsaj dveh avtov, da se ustavim, če imam pa samo pol metra varnostne razdalje, ker sta se v tistih 10 metrov pred mano 2 vrinila, pa se ne bom ustavil, ampak se bom zaletel, pa še kriv bom!
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Po jan 14, 2008 2:38 pm

nebivedu je napisal/-a:
kixs je napisal/-a:Nasveti za VSE voznike:

- vozite po pameti in predpisih,
- VEDNO pravocasno uporabljajte smerokaze,
- imejte dovolj veliko varnostno razdaljo,
- opazujte dogajanje pred in za sabo,
- vozite premisljeno in predvidevajte dogodke,
- ne vozit NA PAMET!
- pravilno uporabljajte MEGLENKE (ko vozite za drugim ali kdo vozi za vami, jih IZKLOPITE! Uporaba meglenk je dovoljena samo pri ZELO gosti megli - vidljivost 50m! Drugace itak nimajo efekta.)

Kako naj imam dovolj veliko varnostno razdaljo, če se mi pa ljudje pred mene potem rinejo, ne vedo pa, ali pa nočejo vedeti da je recimo cestišče spolzko in da z avtom potrebujem varnostno razdaljo vsaj dveh avtov, da se ustavim, če imam pa samo pol metra varnostne razdalje, ker sta se v tistih 10 metrov pred mano 2 vrinila, pa se ne bom ustavil, ampak se bom zaletel, pa še kriv bom!

se podpisem

http://www.rivelazioni.com/mm/bozzetto/yesno.shtml - :lol: je že staro ma ok..

_Boštjan_
Nov uporabnik

Kraj: Križe

Napisal/-a _Boštjan_ Po jan 14, 2008 3:01 pm

dejmo roko na srce noben ne upošteva predpisev v polni meri tudi tisti ki se neki pizdijo pa govorijo kako lepo po predpisih vozijo pa grajajo vse ostale okoli sebe čes kakšni slabi vozniki so... Ne se delat neki lepe pa pametne!!!

roki125
Novinec

Napisal/-a roki125 Po jan 14, 2008 3:09 pm

_Boštjan_ je napisal/-a:dejmo roko na srce noben ne upošteva predpisev v polni meri tudi tisti ki se neki pizdijo pa govorijo kako lepo po predpisih vozijo pa grajajo vse ostale okoli sebe čes kakšni slabi vozniki so... Ne se delat neki lepe pa pametne!!!

tuki maš načeloma prav sam eni delajo take stvari k ogrožajo življennja drugi pa sam sm pa ke kkšn mejhn prekršek...

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Po jan 14, 2008 3:15 pm

_Boštjan_ je napisal/-a:dejmo roko na srce noben ne upošteva predpisev v polni meri tudi tisti ki se neki pizdijo pa govorijo kako lepo po predpisih vozijo pa grajajo vse ostale okoli sebe čes kakšni slabi vozniki so... Ne se delat neki lepe pa pametne!!!

A bi bilo bolje, ce bi napisal:

Vozite po predpisih in PREDVSEM po pameti. ;)

Nebivedu:

Ta "mini" pravila naj bi veljala za VSE. Tudi tiste, ki se vrivajo pred tabo ali mano. Ker edino tako lahko RES kaj spremenimo.

Vsaj po moje, je teh 5 ali 7 pravil vec kot dovolj, da se varnost na cesti veliko izboljsa. Predvsem pravocasni SMEROKAZI so po moje najbolj pomembna komponenta varnosti. Saj vsi vidijo kaj nameravas, pravtako tudi sebe pripravis na spremembo.

Enostavno povedano: na cesti je veliko prevec sebicnezev. Vsi bi se vrivali, vsi pri jemali prednost, noben ne bi pocakal sekunde in nekoga spustil predse. Vozijo po AC levo, desno brez smerokaza. Kot da so sami na cesti, oz. so oni najbolj pomembni in naj ostali zato bolj pazimo.

lp
Slika

_Boštjan_
Nov uporabnik

Napisal/-a _Boštjan_ Po jan 14, 2008 3:25 pm

no da ne bo nesporazuma :) sej jest ne zagovarjam take voznike ki delajo res bedarije po cesti tko kakor ti praviš vrivanje, divjanje al pa kšne podobne traparije ki resno ogrožajo udeležence na cesti al pa ob njej.. pravm samo da je nemogoče upoštevati predpise 100% pa jih nekje tudi ni pametno upoštevati..

roki125
Novinec

Napisal/-a roki125 Po jan 14, 2008 3:27 pm

največje probleme ma pa folk po rondojih kjer ne ve kako se razvrščati... posebaj takrat ko sta naprimer 2 pasova v rondoju in nekdo po notranjem pelje jest se pa vključim v zunanji pas potem se pa tist iz notranjega zmisli da gre na naslednjem izgodu ven in se začne vame silt... pri leclercu na rondoju samo čakam kdaj se bom zaletel... je blo že ene 6x zlo bliz...in pol je največja fora k se tip čez šipo name pizdi kaj vanga rinem... :lol:

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po jan 14, 2008 3:30 pm

Mi je enako ta petek skočil šlepar na prehitevalnega :shock: ... sem pomoje v rekordnem času pribremzal iz 135 kmh na 70 kmh... i****... pa je dal smerokaz, kar pa ni pomagalo, ker ga je dal bolj kot ne za okras ker ni niti pogledal če gre kdo za njim.

Tako je... to so egoisti. Če bi vsaj malo gledali okoli sebe kaj se dogaja in komu kdaj pa kdaj pomagali (pa čeprav samo tako, da jih spustijo predse) bi bilo marsikaj drugače. Pa smo spet pri kulturi.

_Boštjan_
Nov uporabnik

Napisal/-a _Boštjan_ Po jan 14, 2008 3:31 pm

ja to so pa pacienti :D jest prav zaradi tega raje če se le da pripeljem na zunanii pas. meni se je že zgodilo da se je na uvozu v rondo avto pred mano ustavu kar je lepo in prav samo ne nato mlada dama namesto da bi dala v prvo prestavo je p dala v rikverc in priletela vame :D

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po jan 14, 2008 3:31 pm

roki125 je napisal/-a:največje probleme ma pa folk po rondojih kjer ne ve kako se razvrščati... posebaj takrat ko sta naprimer 2 pasova v rondoju in nekdo po notranjem pelje jest se pa vključim v zunanji pas potem se pa tist iz notranjega zmisli da gre na naslednjem izgodu ven in se začne vame silt... pri leclercu na rondoju samo čakam kdaj se bom zaletel... je blo že ene 6x zlo bliz...in pol je največja fora k se tip čez šipo name pizdi kaj vanga rinem... :lol:

To je pa itak standard, ker se niso učili in si ne bi niti slušajno nihče pogledal kako se vozi po njih.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po jan 14, 2008 3:32 pm

to se strinjam, da ni junaka, ki bi se 100% držu predpisov

no pa d povzamem tvoje, kixs.

To s smerokazi tud sam ful sovražm. Noben ne uporablja na AC oz, katerikoli obvoznici. Glede varnostne razdalje se strinjam z nebivedu, ker jo je res težko držat, ker se ti vedno nekdo vrine.

Za meglenke so pa nekateri res specialci. Samo, da je megla, pa kuj zadnjo meglenko, pa tud če kdo za njim voz.
Slika

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Napisal/-a Rottie Po jan 14, 2008 4:09 pm

FBR je napisal/-a:Mi je enako ta petek skočil šlepar na prehitevalnega :shock: ... sem pomoje v rekordnem času pribremzal iz 135 kmh na 70 kmh... i****... pa je dal smerokaz, kar pa ni pomagalo, ker ga je dal bolj kot ne za okras ker ni niti pogledal če gre kdo za njim.

Tako je... to so egoisti. Če bi vsaj malo gledali okoli sebe kaj se dogaja in komu kdaj pa kdaj pomagali (pa čeprav samo tako, da jih spustijo predse) bi bilo marsikaj drugače. Pa smo spet pri kulturi.

Kamioni so itak klasa zase ... un ne bo šel kmalu bremzat, če mora nekaj prehiteti pred sabo, ampak bo dal žmigovc in na levi pas... si misli ... pa ti bremzaj za njim, k lažje k on. K kamion potem rabi naslednji kilometer, da spet pospeši na uno hitrost s ktero je prej peljal.
Čeprav moram rečt, da jst zelo redko opazim kakšnega kamijonarja me izsilit ... ponavadi so vedno neki čičoti v raznih "traktorjih", k jim je prodajalec prodal pravljice da ima avto tolk navora, da ne rabijo nič prestavljat, pol gre pa v peti al pa šesti prehitevat. :roll: ... al pa ženske v nekih avtih, ki komaj dosežejo hitrost omejitev na AC, tolk so švoh... ona pa še prehiteva v klanec po možnosti.

Jst dostikrat tudi spustim kakšno nebogljeno dušo v kolono, ki ne zna speljat z neprednostne ... sicer si s tem ponavadi naredim medvedjo uslugo, k jo moram pol prehitevat, k mečka pred mano.
No, na srečo mi ni problem pobrcat moje konjičke, da poskočijo mimo. ;) Pa še uživam v jezenju tečnob za mano, k se razburjajo kaj ustavljam in spuščam folk v kolono, k se pa njemu ful mudi. :lol:
Zadnjič spremenil Rottie, dne Po jan 14, 2008 4:18 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
Slika

Uporabniški avatar
alesdrolec
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a alesdrolec Po jan 14, 2008 4:11 pm

jest bi sam opomnu d ne vseh "kamjonov" v isti koš metat pa brez zamere :)

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Napisal/-a Rottie Po jan 14, 2008 4:28 pm

FBR je napisal/-a:
roki125 je napisal/-a:največje probleme ma pa folk po rondojih kjer ne ve kako se razvrščati... posebaj takrat ko sta naprimer 2 pasova v rondoju in nekdo po notranjem pelje jest se pa vključim v zunanji pas potem se pa tist iz notranjega zmisli da gre na naslednjem izgodu ven in se začne vame silt... pri leclercu na rondoju samo čakam kdaj se bom zaletel... je blo že ene 6x zlo bliz...in pol je največja fora k se tip čez šipo name pizdi kaj vanga rinem... :lol:

To je pa itak standard, ker se niso učili in si ne bi niti slušajno nihče pogledal kako se vozi po njih.

Kaj rondoji pri nas ... temu se sploh ne more rečt rondo. :oops: Poglej si une v Parizu al pa kje drugje po zahodni Evropi ... k je še kup semaforjev notr, pa gužva k pr norcih zraven. Me prav zanima kako se bi naš povprečni voznik znašel v teh?
Slika

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix Po jan 14, 2008 5:23 pm

nebis e znašel sej to ej žalostno :roll: čudi me da sploh vejo v kero smer se morejo voziti v krožnem... da se o davanju smernikov pri izhodu sploh ne pogovarjamo :? :evil:
...::: www.CST-TEAM.net :::...

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po jan 14, 2008 5:39 pm

baSix je napisal/-a:nebis e znašel sej to ej žalostno :roll: čudi me da sploh vejo v kero smer se morejo voziti v krožnem... da se o davanju smernikov pri izhodu sploh ne pogovarjamo :? :evil:

Verjemi, sem že srečal ljudi, ki so se peljali v kontra smer v rondoju :roll:

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Po jan 14, 2008 6:29 pm

IcEm4n je napisal/-a:
_Boštjan_ je napisal/-a:Za meglenke so pa nekateri res specialci. Samo, da je megla, pa kuj zadnjo meglenko, pa tud če kdo za njim voz.

zadnjo meglenko se uporablja, ko se ti kdo na rit lepi 8)

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Po jan 14, 2008 7:19 pm

Rottie je napisal/-a:
Strokovnjak je napisal/-a:Kaj storiti? Preprosto.

Pijanci: Vzeti izpit in prepovedat za vse življenje ponovno opravljanje, ter mu zaplenit vsako vozilo, v kateremu bi ga potem morebiti dobili za volanom.

...

Hmmm ... kaj pa če ni njegov avto?

Strokovnjak je napisal/-a: Kaj storiti? Preprosto.
...

Divjaki in objestneži : Pri n kratni ponovitvi hujšega prometnega prekrška sledi zaplemba vozila, katerega se proda na dražbi in denar nameni za žrtve prometnih nesreč.

Izredni prekrški: Za prekršek vožnje po avtocesti v nasprotni smeri in njemu podobne, se povzročitelju vzame izpit za vedno, brez možnosti ponovnega opravljanja.

Vsi ostali prekrški: Za vse prekrške se uvede kazen, ki je izražena v procentih od osebnega dohodka (plače) povzročitelja. Hujše prekrške se obravnava kot kazniva dejanja, za katera se lahko dosodi zapor.

In vse takšne, ki imajo tako nore ideje kot ti, se pošlje na zaprti oddelek v Polje, pa bo svet takoj lepši. ;)

Krasno, mene u norišnico, pijance in tiste ki peljejo kontra po avtocesti pa nagraditi in jim v nedogled tolerirati.
Očitno spadaš v kritično kategorijo voznikov in bi te moji ukrepi zelo prizadeli. Tudi maček zacvili, ko mu nekdo stopi na rep.

Če pijanec vozi avto, ki ni njegov, je to problem tistega, ki mu je izročil ključe svojega avta. Avto v takih rokah je enakovreden orožju. Če bi tak model ubil tvojega ožjega družinskega člana ali prijatelja, bi verjetno drugače razmišljal.

Ljudje, kaj ne razumete, da se brez korenitih spememb, vojna na cesti ne bo nikoli končana? Učenje otrok v vrtcu in šoli je že OK, toda kaj ti pomaga, ker se bo mulc potem zgledoval po fotru, ki ni bil deležen take vzgoje in je na cesti itak "najbolj pameten". Učinki bodo na tak način opazni zelo zelo pozno.

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Napisal/-a Volvo5er Po jan 14, 2008 7:41 pm

@Strokovnjak, do neke mere imaš popolnoma prav, ampak rešitev tega problema kljub vsemu ni v astronomsko visokih kaznih in s tem dobesedno z zastraševanjem voznikov (upam da je vsem jasno da prestrašen voznik (pa naj se boji česar koli že) nikoli ni bil, ni in ne bo dober voznik). Kratkoročna rešitev cestne problematike je po mojem mnenju samo ena: bistveno povečan nadzor in bistveno nižje kazni od obstječih. S tem pa ne mislim stacionarnega radarja za vsak vogal ali pa milijon civilnih provid, ne, preprosto več policajev na cestah, ki bi za razliko od zdaj ustavljali in sankcionirali (pa tudi če ta sankcija pomeni le opozorilo (le to pri normalnemu človeku, če je korektno povedano in utemeljeno zaleže za nekaj časa, problem je le da je čedalje manj normalnih ljudi na svetu)) tudi tiste, ki sicer ne kršijo prometnih predpisov ampak so preprosto nesposobni normalno voziti avto in se ne znajdejo v prometu.

Ampak saj je vsem jasno da bi tak sistem zahteval preveč denarja s strani države, preveč dela za policiste, nove kadre, zato je lažje povišati kazni pa sem pa tja koga ustaviti in fino pokasirati
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :twisted:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov