Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Pe maj 29, 2009 6:25 am

Jaz se glede nakupov počasi usmerjam iz eBaya na alibaba. com! Edino je treba biti previden, da je dobavitelj kot "gold member", sicer je lahko nateg, ni pa nujno.

Na tej strani naj bi bili tudi direktni dobavitelji iz Azije (itak je tam narejeno praktično vse...).

Primer cene za V1: http://www.alibaba.com/product-free/105 ... ector.html

Uporabniški avatar
Spidi_
Nov uporabnik

Napisal/-a Spidi_ Pe maj 29, 2009 10:33 am

dejvi je napisal/-a:Jaz se glede nakupov počasi usmerjam iz eBaya na alibaba. com! Edino je treba biti previden, da je dobavitelj kot "gold member", sicer je lahko nateg, ni pa nujno.

Na tej strani naj bi bili tudi direktni dobavitelji iz Azije (itak je tam narejeno praktično vse...).

Cena je pa kr zanimiva...za tak denar se pa ze skoraj splaca :)

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi Pe maj 29, 2009 10:51 am

Splača se vsekakor, lahko pa da je kakšen nategator za to ceno.

stinge
Nov uporabnik

Napisal/-a stinge Pe maj 29, 2009 12:53 pm

mene pa samo nekaj zanima. Zdej ko imajo na avtocesti te radarje ki jih lahko premikajo, me zanima, če te podnevi slika, ali se kej pobliska ali ne? Tako da vsaj približno vem če me je slikal ali ne?

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi Pe maj 29, 2009 7:05 pm

Hm, fleša verjetno podnevi ne uporabljajo, tako kot ga ne vsaka trotl kamera. Glede na to, da gre verjetno za sofisticirano robo, pa ga verjetno niti ne potrebujejo. SIcer pa, kaj ti to spremeni? Če ne prej, boš ugotovil, da so te slikali, ko boš dobil položnico. :P

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Pe maj 29, 2009 8:36 pm

Cash je napisal/-a:Radar ja, motilec ne. Da bo bolj jasno za tiste, ki še ne vedo ;)

Naj me nekdo popravi, kimogoče ve o sledeči zadevi bolj točno pravno fromalno gledano.
Radar detektor vsekakor je legalen o tem ni debate.

Glede na cele kupe prebranih tujih forumov, so motilci veliko bolj uspešni napram detektorjem.
Vendar niso legalni oz. ti ga lahko policija zaseže ter kaznuje če ga uporabljaš. Kar me točno zanima je sledeče:
Uporabljaš motilec, ki mora biti tako ali tako nekje na armaturki blizu vetrobranskega stekla da je popolnoma učinkovit. Ko te policist začne ustavljati , ga pospraviš v predal pri sopotniku. Po mojem mnenju mora imeti policist sodni nalog da ti lahko preišče zaprti prostor.
Drugače lahko policist pregleda in zaseže predmete ki so na vidnih odprtih mestih. Zaprte prostore lahko pregleda brez sodnega naloga le, kadar sumi da je ogrožena njegova varnost.

215 člen ZKP, 6 odstavek pravi:
(6) Določbe tega in ostalih členov, ki se nanašajo na hišno in osebno preiskavo, se smiselno uporabljajo tudi za preiskavo skritih prostorov prevoznih sredstev.

Vsekakor ne verjamem da bi se dalo prometniku, "zajebavati" z osebkom, če si prijazen itd... njemu pa se je na pištoli izpisala napaka.

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi Pe maj 29, 2009 9:57 pm

Razmišljaš zanimivo. Verjetno te imajo pravico pregledat tudi, če gre za kaznivo dejanje. V kolikor je možno smatrati motilecradarja kot kaznivo dejanje preprečavanje uradnega dejanja uradni usebi, potem te imajo pravico temeljito pregledati brez naloga sodišča. Naj me kdo popravi.

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Pe maj 29, 2009 10:25 pm

dejvi je napisal/-a:Razmišljaš zanimivo. Verjetno te imajo pravico pregledat tudi, če gre za kaznivo dejanje. V kolikor je možno smatrati motilecradarja kot kaznivo dejanje preprečavanje uradnega dejanja uradni usebi, potem te imajo pravico temeljito pregledati brez naloga sodišča. Naj me kdo popravi.

Sem našu zakun ki govori o tem:

ZVCP
24. člen

(3) Udeleženci cestnega prometa ne smejo uporabljati in tudi ne imeti pri sebi ali v vozilu ali na njem naprav, s katerimi bi lahko otežili, motili ali preprečili delovanje merilnih ali drugih naprav ali tehničnih sredstev, ki jih uporabljajo pooblaščeni organi pri nadzoru cestnega prometa.
(4) Naprav iz prejšnjega odstavka ni dovoljeno vgraditi oziroma namestiti v ali na vozilo.
(5) Naprava iz tretjega odstavka tega člena, ki jo udeleženec cestnega prometa uporablja ali jo ima pri sebi ali v vozilu ali na njem, se odvzame. Če voznik ne odstrani naprave z vozila ali iz njega, se jo odstrani z neposredno fizično prisilitvijo na njegove stroške.
(6) Z globo 400 eurov se kaznuje za prekršek udeleženec cestnega prometa, ki ravna v nasprotju s tretjim odstavkom tega člena.
(7) Z globo najmanj 8.000 eurov se kaznuje za prekršek pravna oseba ali samostojni podjetnik posameznik, ki ravna v nasprotju s četrtim odstavkom tega člena, odgovorna oseba pa z globo najmanj 800 eurov. Z globo najmanj 800 eurov se kaznuje za tak prekršek fizična oseba.

Dodam razmišljanje: Se pravi si le v prekršku, maximalna zagrožena kazen pa 1200€ (glede na današnje kazni če prekoračih hitrost, jo tukaj odneseš vsaj brez pik koliko si peljal pa tako ne more dokazati če seveda motilec funkcionira). Glede na to pa da mora prometnik počakati vsaj kriminalista s sodnim nalogom, vsakršno brskanje policista brez naloga po predalu bi bilo v nasprotju z zakonom in tako izločeno kot dokaz...

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi Pe maj 29, 2009 10:49 pm

Bo tako kot praviš, ja.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair So maj 30, 2009 11:14 am

cr33p je napisal/-a:X-hair: ti je ze kdaj piskal na nov "kanta radar" na AC?

Jaz te kante še nisem srečal na žalost. Sem v lovu, ma ne vem v katero smer naj jo mahnem. Itak nisem veliko po AC, ker se s Starčkom bolje počutiva na magistralnih cestah.

tomaz30 je napisal/-a:Pozdravljeni !
Ne zavajajte s tem, da z detektorjem imaš šanse za zmanjšanje hitrosti pri merjenju z lasersko pištolo, ker ga nimaš ! Pomerjen si v sekundi največ v dveh, če se laser ne odbije takoj.

Tukaj se tudi sam strinjam. Proti laserski pištoli je pogojno uporaben. Lahko te reši samo v primeru da te je policaj prvič falil in da maš veliko sreče. On, ko opravi meritev, poteče manj kot sekundo. Tak da brezveze.

Detektor ni za kamikaze. Za take bi ga itak prepovedal prodajat, ampak k sreči z njim ne bojo veliko na boljšem. Jaz vem za kaj ga imam in mi delo opravlja dobro. Že trikrat srečal stacionarc ob cesti. Vsakič bil po omejitvah, ampak je fajn ko veš da je nekaj spredaj. Namreč 2x sem ga opazil šele, ko me je na tole opozoril detektor. Tako, da če me reši kdaj pri 30% prekoračitvi, bo nakup upravičen in zato ga imam. Ene table so res tečno postavljene in nikjer nobene hiše, barake, ljudi, karkoli da bi dihalo.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi So maj 30, 2009 11:39 am

Kakšnega maš?

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair So maj 30, 2009 1:41 pm

Beltronics RX-65
SlikaSlika

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK So maj 30, 2009 2:26 pm

Spidi_ je napisal/-a:
dejvi je napisal/-a:Jaz se glede nakupov počasi usmerjam iz eBaya na alibaba. com! Edino je treba biti previden, da je dobavitelj kot "gold member", sicer je lahko nateg, ni pa nujno.

Cena je pa kr zanimiva...za tak denar se pa ze skoraj splaca :)

fanta pozabljata, da je postnina preko DHLa cca 500USD + 20% davek, pa se neke druge carinske dajatve.. tako, da bottom line se za en kos enostavno ne splaca!

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky So maj 30, 2009 9:36 pm

Kaj je blo danes?
Šel sem iz Dolenjske proti obali in jaz samo gas proti obali po autocesti.Imel sem notri okrog 180km/h in vidim jaz pred mano enega mercedesa ki je šopal in me ni pustu oz je dodajal in spuščal.Zajbaval me je...
Jaz sicer se nisem mogel več kot toliko krojit z njim,ker on je imel dost močnejšo mašino.
No in vidiš ti njega,ki kar na enkrat on popusti pred Razdrto,ker je hotu da jaz na polno s gasom pršopam s 180km/h direkt v radar!
Samo jaz dragi moji točno vem,da je tam radar in sem samo spustu gas in šel lepo za njim.Me je hotu zajebat...hehe.... :D
Sicer pa se točno vidi,če so radarji v škatlah ali ne,ker če so pol gori notri ena rdeča lučka samo to se šele vidi enih 100m pred škatlo,kar je prepozno če goniš.
Mene so samo 1x dobili na radar po AC in zdaj itak vem,kje so te škatle postavljene in kje moram bit pozoren al pa,ko pičiš čez cestninsko postajo tam znajo bit zelo zelo radi postavljeni radarji tako,kar pozorno. ;)

PETELIN
Nov uporabnik

Napisal/-a PETELIN Po jun 08, 2009 3:28 pm

Tuki mate zlo poceni Kitajce, od 100 evrov naprej delujejo !

http://www.brezskrbinapot.eu/

Uporaba in posest avto laser-radar detektorjev ni prepovedana v SRB, BiH (na Hrvašken so jo prepovedali pred kratkim!) kakor tudi ne v večini EU držav (V Avstriji je prepovedana!) medtem, ko so na Madžarskem in v Romuniji ukinili prepoved uporabe po vstopu v EU. V Sloveniji je dovoljena uporaba, prepovedana pa je uporaba "motilcev" (jammer, scrabler) - oddajnikov motilnih signalov, ki otežujejo, motijo ali preprečujejo delovanje merilnih ali drugih naprav ali tehničnih sredstev, ki jih uporabljajo pooblaščeni organi pri nadzoru cestnega prometa (24. člen ZVCP).

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi Po jun 08, 2009 4:16 pm

10 strani nabijamo, da če že nakup detektorja, potem takšnega, ki bo dejansko deloval in upravičil nakup, se pravi, ne kakšna cheap roba, potem pa nekdo uleti in dela reklamo za cenene ponaredke iz Kitajske. :/:o:/ Bodite malo resni no!

dejanz75
Novinec

Napisal/-a dejanz75 Sr jun 10, 2009 1:33 pm

Jaz mam radar detektor (RX-65) dve leti in če drugega nega očitno deluje vsaj kot talisman, saj nisem v tem času plačal še nobene kazni za prehitevanje...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr jun 10, 2009 6:07 pm

Naprimer kupiš motilec radarja, ga daš na armaturo, ko te policaj strelja in te ne ulovi, preden te vstavi ga daš v žep ali punci v torbico in naj pregledujejo avto kolker hočejo, tipat te pa itak ne bodo šli

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Napisal/-a GorazdO Sr jun 10, 2009 7:36 pm

Policaj naj pa medtem miži? ;)
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr jun 10, 2009 7:44 pm

GorazdO je napisal/-a:Policaj naj pa medtem miži? ;)

Sem napisal preden te vstavi oz ko ti nakaže, da te bo ustavil imaš še zmerem okol pol minute časa, da ga pospraviš
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov