seeman66 je napisal/-a:Meni se zdi da nismo daleč od policijske države. Še vedno velja da moraš ti dokazati nedolžnost, kakor v prejšnjem sistemu. Grožnja z uklonilnim zaporom če ne plačaš-nočeš ali ne moreš- kazni. Se pravi po logiki, če plačaš si krivdo priznal, če pa ne , te bomo pa v arest strpal za tak dolgo da boš priznal.Laserski merilnik ti porine pred nos, toliko ste peljali, brez slike brez dokaza, ker jim zakon dovoljuje, da če ti ga lahko takoj neposredno za prekrškom pokaže, obvelja policistova. In ti kot vzoren državljan ki moraš samo kimati in verjeti ker je pač uradna oseba to ugotovila. Kdo mi garantira da ni policist izmeril nekoga drugega ki mu je pobegnil. Žal ne moreš nobenemu več verjeti, ker vsi poskušajo samo nategovati na suho, pravih barab si pa ne upajo ali pa ne smejo vlačit po zapisnikih ,ker verjamem da se tudi policisti bojijo za svoje službe. V zakonodaji je preveč besed razen če, ali pa , osebno zazna prekršek. Recimo bobu bob, prekršek nedvoumno dokazat z fizičnimi,oprijemljivimi dokazi, ne pa štet sponke, pa povoje in druge oslarije. Ko se bo to uredilo ne bo več negodovanja nad policisti, vinjen- vinjen ,radar-radar, pripet- nepripet.Dokler pa na slepo kasirat da bo blagajna polna, se pa bojim da bo vse manj spoštovanja do uradnih oseb.
lp
Se strinjam - do neke mere. Prekršek bi moral biti v vsakem primeru nedvoumno dokazan. Ampak - potem bi bilo pravilno (!!!) za j***a vleči tudi vsakega, ki bi se poskušal na vsak način izogniti plačilu (pravičnih) kazni - kakršnih pa je tule za moje pojme kar nekaj (me included...

ops: ).
Sam dosedaj še nisem imel nekih slabih izkušenj s policaji (razen ene - v nadaljevanju), enkrat sem moral plačati (radar v naselju, 8km/h preveč...), nekajkrat pa so me tudi samo opozorili. Kot so že prej napisali - lepa beseda lepo mesto najde.
Nekoč pa se mi je zgodilo, da me je v ljubljani na pištolico ustavil en frajer in se delal pametnega. Tudi jaz sem imel, tako kot Boss, GPS. Tip je trdil, da sem vozil čez 70km/h - vozil sem 57 (preveril kasneje na GPSu). Seveda se nisem strinjal in tip je čist ponorel. Pomirilo ga je, ko sem vzel GSM, vklopil snemanje ter ga opozoril, da se postopek snema (sicer bi bil posnetek le za internet, na sodišču pa bi bil neveljaven...). Prosil sem ga, če mi lahko še enkrat pove kršitev, ki mi jo očita ter predloži dokumente o meritvi. Rekel je "ne bomo se zdej kregal...", vrnil mi je dokumente in nasvidenje.
LP, Grega