Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Če mar 06, 2008 5:42 pm

miko je napisal/-a:Spet ena veleumna slovenska cvetka!Dva sistema?!Za tovorni promet po starem, za osebna vozila vinjete.Še vedno bodo cestninske postaje kjer bodo kasirali,potrebno bo pa zagotoviti ekipo za nadzor nad uporabo vinjet (dvomim da bo to nalogo opravljala policija).Kaj smo s tem naredili? Nič! Stroški pobiranja cestin bodo dražji!
Denarja v državni blagajni bo manj.AC bodo bolj prazne, zato ker se bodo vozili večinoma samo še tajkuni.Navadni ljudje ne bodo kupovali dragih vinjet( govori se okoli 200 EUR).
V Sloveniji se lahko vsak kekec igra politika ali gospodarstvenika!Na žalost prihajajo časi , kjer ni prostora za "navadnega" človeka.

KEKEC je bil pameten, in ga ne mešat s politiko.

Kaj pa varianta nadgradnje ABC na vse izhode razen enega, ki bi bil za tujce, ki bi kupovali vinjete in pa posebej za kamionarje, ki bi pa po mojem če so v tranzitu obvezno morali na železnico :!:

lp

koki81
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a koki81 Če mar 06, 2008 5:45 pm

Ce bodo vinjete naj bodo za vse vozila osebne, tovornjake... Torej naj odstranijo tudi cestninske postaje. Naj naredijo pošteno vse v enem koraku, ne pa nekaj na pol! :evil:
VW

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če mar 06, 2008 5:53 pm

koki81 je napisal/-a:Ce bodo vinjete naj bodo za vse vozila osebne, tovornjake... Torej naj odstranijo tudi cestninske postaje. Naj naredijo pošteno vse v enem koraku, ne pa nekaj na pol! :evil:

kak boš naredu za vse vinjete??
očitno ve veš kakšne ogromne denarje bi manj plačali tovornjakarji(če bi imeli vinjete)...
oni povzročijo največ škode in njim je treba zakisat...
razliko bi pa plačali vsi davkoplačevalci, to nebi blo fer..

bomo videli čez 14 dni, kako je kaj s tem, pomoje za zdaj še nobedn ne ve kak bi to laufalo..

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Če mar 06, 2008 5:57 pm

Cena 200€ je prekomerna za moje pojme. Vozim se NM-KP (se pravi plačujem najdražjo cestnino) na faks in na leto jedva prekoračim 200€. Torej zame bo enako ali dražje, ker bom potem primoran to tudi izkoristiti, z razliko od sedaj, ko če pač ne grem na faks me zato to nič ne stane.

Tko, kot sem že rekel. Do novega sistema naj bo obstoječi, ne pa da se bo zdaj za 2 leti nekdo nekaj zmišljeval. Če je lahko bilo do sedaj tako 10 let, bo pa tudi še ti dve leti lahko.

Torej je jasno. NEKDO ZADAJ JE DOBIL SLUŽIT PRED ODHODOM TE VLADE.

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Če mar 06, 2008 6:08 pm

Ravnokar na A-kanalu. Vinjete bodo do konca leta, približek avstrijski varianti, do satelitskega cest. za tovornjake ostane nespremenjeno, letna vinjeta za os. vozila pa naj bi se gibala med 150-200€. Zdaj pa cvetka. Na sredini cestninskih postaj bodo le te srednje hiške odstranili, ob strani pa ostanejo za kamione. Ker je pri nas vse možno me zanima koliko trkov bo na teh mestih.

lp

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Če mar 06, 2008 6:29 pm

Ja se strinjam samo če bo to dobro fizično ločeno, označeno osvetljeno itd. Sam verjetno veš da kar se označevanja tiče so pri nas cestarji bolj površni.

lp

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če mar 06, 2008 6:29 pm

kolk je v avstriji vinjeta?
sej če bo 100 € bo meni ceneje...
moja mama pa ko zdej nič ne plača pa ne vem kak bo gledla na to..

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Če mar 06, 2008 6:52 pm

Ma dejte no mir s to pravičnostjo. Zakaj se pa ne pritožujete nad cestno takso, ki je zelo podobno nepravična do tistih, ki se ne vozijo veliko. Pri enormnem strošku, ki predstavlja vzdrževanje, tankanje in nakup vozila, se boste zdej nekaj sapili še za 200€ kolikor naj bo stala vinjeta. Prodajte avte in se vozite z javnim prevozom in mejte vašo pravičnost - boste plačali kolikor se boste peljali.

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 Če mar 06, 2008 6:59 pm

samo neki mi ni ravno jasno s temi vinjetami.
A potem bomo plačevali takso, ki jo plačamo ob tehničnem pregledu in potem še vinjeto tisti ki bomo hoteli na avtocesto?
A nimajo avstrijci rešeno tako, da namesto cestne takse kupijo vinjeto, ki je obvezna, če si udeleženec v prometu?

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Če mar 06, 2008 7:25 pm

Po podatkih 24 ur naj bi še do poletja uvedli vinjete. Letna cena naj bi bila 213€. Daleč najdražje, razen Bulgarije.

Cene po evropi: Madžarska 140€, Avstrija 70€, .... ostali še ceneje.

Cigani!

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Če mar 06, 2008 7:41 pm

Se pravi, da bodo stare ceste spet polne, AC pa prazne. Kaj češ, nj si politiki sami plačujejo tolk kolkr jim paše, oz oni itaq ne plačujejo tega. Nism proti veinjetam, vsak dan nardim po Ac okol 130km zagonim okol 10 evorv dnevno sam za AC ampak tolk mislijo kasirat za vinjete, ne hvala. Aja pa glede načina za tovornjake, slaba varianta. Kak se bodo tovornjaki vključl nazaj na vozni pas, če pa folk drvi kaj ti vem kolk na uro. Skratka slaba poteza, če mislijo vinjeto uvest nj jo za vse, tut za tovornjake in nj zrušjo te blesave cestninske.

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo Če mar 06, 2008 7:41 pm

Jaz se bom kar brez vozil, če res mislijo naredit tak kretenizem. Nadzora itak niso sposobni.

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Če mar 06, 2008 7:44 pm

take gluposti pa še ne. za celoletno vinjeto se še nekako strinjam za 213€. to bodo izkoristili le tisti ki so vsakodnevno na avtocesti. ne zdi se mi pa logično uzet enodnevno vinjeto za 11€. če grem iz ljubljane v brežice danes, moram dati 11€, ko se vračam iz brežic v ljubljano jutri zopet 11€. to je 22€. to je 3x podražitev, kot je bilo do sedaj. 11€ bi moralo biti na teden, če že. povečale se bodo gužve na lokalnih cestah, v to sem prepričan.

pol če grem 10 dni na leto po avtocesti, pomeni 10 vinet. sej bo zmankal šipe za limanje vinjet.

da ne omenjam, da se bo povečalo število vlomov v avtomobile. kdor bo imel letno vinjeto gor, bo kot da bi lopovu pustu dnar v avtu.

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Če mar 06, 2008 8:04 pm

Čisto osebno :!: AC ne potrebujem. Se pravi da bi se mi kdaj mudilo iz točke A v točko B po AC tega ni. Na izlete ali drugačen obisk prestolnice ali Maribora bom ubral po stari cesti, res pa je da bom pač moral kreniti malo prej na pot.Smilijo se mi tisti, ki morajo v službo in ne bodo izkoristili te oderuške cene za vinjeto. Če bi bila vinjeta 50€ bi jo tudi sam takoj kupil, pa verjemite mi da ne koristim AC toliko da bi še to pokuril. Po drugi strani pa tudi po stari cesti se je lepo peljati, počasi ,umirjeno,kar pripomore malo manjši porabi, obrabi gum....

Dejstvo pa je da se bo na regionalkah bistveno povečal promet, kar pa tudi potegne določene stvari za seboj.

lp

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če mar 06, 2008 8:14 pm

kko je glede tega ljubljanskega obroča? To tud spada zraven? Ker če bo, potem si že predstavljam, kakšne bodo to gužve (ob 7ih zutri) na S delu obroča.
Slika

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Če mar 06, 2008 8:37 pm

pa naj se zabijejo glavne ceste.bodo pa tiste popravlal...in jaz bom še bolj poslušal promet, ker sem bliz ene najbolj prometne ceste doma (že zdaj je povprečno okoli 650 vozil / uro.baje ob petkih med 2go in 4 uro popoldne jih je tudi čez 1000 vozil/uro-celotna firma gorenje in rudnik ima takrat izmeno(ter mnogo drugih podjetij), veliko je takih, ki se opravljajo v shoping in razni študentje, ki prihajajo domov, ki grejo pri Arji vasi iz AC in to vključuje tiste ki se vozijo: večinoma savinske,celotna šaleške doline in celotna koroška-gre za povezavo med Velenjem in Arjo Vas-ka bo šele pol ko bodo vinjete).upam da bo dars deval kako mesečno odškodnino (to lahk sam sanjam :lol: ). fotr mi je razlagalu, da nam pripada protihrupna stena, pa je nočejo postavit prasci...

kakorkoli:če kupim dnevno vinjeto, ki plačam 11€ lahk grem 10x iz maribora do kopra?
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Če mar 06, 2008 8:52 pm

Recimo, da so dobro zamisel slabo uresnicili...Seveda se bo poskusala vecina voznikov izogibat plačilu, posebej tisti, ki rabijo vinjeto za 1x na teden...Letna 213 EUR + cestnina....ojej...

Cas bi ze bil, da DARS neha najemati kredite za ac, katere so med najdrazjimi v Evropi, zaradi takih barab kot so Zidar&Co. Seveda si oni delijo davkoplačevalski denar, na ministrstvih so pa strokovnjaki tako nesposobni, da to zal do volitev niso opazili...kot. da bi sedaj dobili kamen v glavo da so spregledali...

Mene pa zanima kako bo recimo med Ggrosupljem in Domžale, kjer se že tako ni plačevalo cestnin. Ker uporabniki podobnih območij bodo pač prisiljeni kupiti letno vinjeto, ker je z magistralnimi cetami zelo slabo...
Sej res..kakšne bodo pa kazni, če nimas vinjete?

Lp...se enkrat vec razočaran voznik, kateri se cedalje bolj počuti kot krava, katero je potrebno izmolsti na vseh možnih področjih...vabim vas na mleko :pivo kolikor ga je se ostalo

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Če mar 06, 2008 9:00 pm

Kretenizem, da mu ni primere! Pred desetletji so v namen, da bi razbremenili lokalne ceste in pospešili promet med večjimi predelki Slovenije začeli graditi avtocestne povezave. Danes se odločajo ravno nasprotjo in ljudi dobesedno hočejo prisiliti v ponovno masovno uporabljanje lokalnih cest - res geniji!
Cena 213eur je absurdna! Zgledujejo se denimo po Avstriji, pri čemer pa jih niti najmanj ne zanima, da njihova vinjeta stane 74 eur, da je njihov standard vsaj 3x višji, da s plačilom vinjete v zameno dobijo neskončno kilometrov avtocestnih povezav, poleg tega pa Avstrijcem tudi ni potebno plačati vsakoletnega prispevka za uporabo cest ob registraciji vozila! :roll: Po vsej logiki bi torej še nekako šlo, če bi potemtakem vrednost letne uporabe slovenskih avtocest ocenili na največ 50eur, ostalo je sama gola požrtnost in debilizem prve stopnje!

Pa še lep konkreten primer kaj bodo dosegli: danes grem denimo na relaciji Domžale-Ljubljana na AC in sem v 15minutah kjerkoli; po uvedbi vinjete mi ne pride na pamet kaj takega-velika večina bo šla raje po trzinski obvoznici, čez Šentjakob...skratka, vrnili se bomo desetletja nazaj v dobre stare gneče na lokalnih cestah. Da ne omenjam, da tudi vsaj en del ljubljanske obvoznice spada pod AC...se pravi, če se odločim iti v nakupovalni center na Rudnik, me bo to že v samem štartu stalo 11eur... :roll:

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če mar 06, 2008 9:02 pm

myster je napisal/-a: fotr mi je razlagalu, da nam pripada protihrupna stena, pa je nočejo postavit prasci...

tole ni tako da se nekaj rece in kar naslednji dan zacnejo gradit ...najprej mora biti
odlog sprejet
http://www.celje.si/uprava/cgi/MOC.cgi? ... 002_30plan
tukaj sicer je napisano da je samo podjetje EPI SPEKTRUM d.o.o. Maribor izdalo ustrezne
nacrte iz meritev... zgleda da je pri vas min.

in tukaj imas se uradni list po katerem se izvajajo taksni projekti
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=5387
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Če mar 06, 2008 9:11 pm

Meni je cena OK in tako bom se končno tudi za privat poti začel voziti po AC.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov