Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne nov 23, 2008 10:21 am

W|zz je napisal/-a:Ok, to je res da ne poznam natančnih okoliščin kako je bilo in če je s hitrostjo zapeljal v vodo potem verjetno res ni imel pojma kako se v takih situacijah obnaša. Če je bilo res ornk neurje, potem se seveda ni za igrat, oglasil sem se pa na začetku zato, ker vem da če bi sam imel tak avto, bi ga tudi želel sprobat, kje ima meje. Suv vem da nima ne vem kakšnih sposobnosti, pa vseeno...neke imeje ima in bi z veseljem se mal igral in probaval (v mejah normale seveda). Pa tudi se spomnim kakšno poldrugo desetletje nazaj, ko me je fotr okoli vozil in so bile isto poplave in je tukaj v novem polju (polje-sneberje) zalilo tisti podvoz in so ljudje vozil zgoraj po kolesarski stezi pa po pločniku pa obračali so gneča je bila, fotr je imel pa ta starega nissan patrola GR in sva lepo šla čez tisto vodo tam, brez problema. Zato razumem unega da je hotel probat :)

Terence ali suve se da sprobat meje, ampak kontrolirano. Mi ponavadi najdemo kako blatno luknjo in tam sprobavamo zadeve. Seveda vedno nas je več, da če en ostane nekje, ga drugi lahko ven spravimo.
Na žalost bo tega vedno manj, ker se pripravlja novi zakon, da se z vozilom ne boš smel vozit po terenu nikjer. NOčejo nas pa vključit zraven, da bi nam dali recimo kak del zemlje (ali pa bi ga sami kupili) in naredili nekaj takega

Slika

V takem parku lahko kontrolirano(pod nadzorom inštruktorjev) spobaš, koliko je sposoben tvoj avto. (Seveda noben od inšruktorjev ne bo rekel, da moraš s polnim šusom v vodo, ampak počasi in previdno).

Ko bo v sloveniji inteligenca prerasla stopnjo zmrzovalne skrinje, bodo tudi oblasti zlezle čez stopnjo kamnite žlice in bomo počasi lahko imeli kak tak offroad center (v katerem se boš lahko naučil vseh varnih navodil za vožnjo po terenu) in kak večji del naravnega okolja, kjer se bo možno voziti (kjer pa boš vse to lahko sprobal, brez da te bi lovili policaji), takrat bo šele zanimivo. Danes se nas žalost lahko voziš samo po gozdnih cestah, če pa zapelješ izven nje si pa že v prekršku.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Ne nov 23, 2008 11:25 am

@esem, se strinjam s tvojim postom. Tisto, da je s hitrostjo zapeljal v vodo vsekakor spremeni vse skupaj. Jaz sem na začetku pač mislil da je hotel it po "offroad"ersko čez, ne pa po šminkersko :) To spremeni takratno situacijo, spremeni njegov namen zakaj je hotel it čez, itd, in to vsekakor ni tisto kar sem hotel na začetku zagovarjat.

@nebivedu, tudi na lastni ali privatni zemlji z dovoljenjem lastnika se ne smeš vozit offroada? lol, res glup zakon :)

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 Ne nov 23, 2008 11:36 am

@wizz: hvala bogu, da je tak zakon. Po tvoje bi lahko potem vsak kupil eno lado nivo in oral po svojih travnikih po mili volji?? Res,da si lastnik zemlje, sam ne smeš pa z njo počet glih vse, kar ti pade na pamet.

Navsezadnje je nisi ti ustvaril, ampak je to le usluga našega ekosistema.

Tko, da nč glup zakon, sam glup folk...

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Ne nov 23, 2008 11:45 am

In kaj je s tem narobe ko malo orješ po zemlji? Sej kmetje tudi to delajo, zato da lahko ti in jaz sploh kej zelenjavnega damo v usta. Obstaja na tistoče hujših stvari, od zastrupljanja zemlje s kemikalijami do sekanja gozdov, kot pa če se avto podi po travniku, kjer nikogar ne moti.
Mislim da si malo preostro nastrojen proti temu, ker če bi šli po lestvici kaj najbolj škoduje naravi, bi bil offroad na poligonu daleč na repu in je pred tem še miljon stvari s katerimi bi se morali ukvarjat in s katerih preprečitvijo bi dooosti bolj pomagali naravi in ekosistemu.

Je pa to že globok offtopic:/

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash Ne nov 23, 2008 12:00 pm

Voith je napisal/-a:a vam js castim persen al si ga boste sami kupil?

dons sva s kolegom prevozila pol evrope in nikjer nobene panike, prideva v slovenijo takoj en k****n zadi z dolgimi, vsi na nasprotnem pasu z dolgimi, en drug z nekim audijem rs neki prpizdu ene 280 mem, spet en drug neki izsiljeval, in vse to na neki čez 100km.. banda nekulturna zafrustrirana.

Očitno nisi šel čez Italijo. :-P

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne nov 23, 2008 12:50 pm

Tudi Italija je vsaj 3x boljša od naših AC. In če bi tam prepovedali vožnjo balkanskim šoferjem in še posebej slovenskim, bi bila 10x boljša. Vse na podlagi bogatih izkušenj.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Ne nov 23, 2008 3:32 pm

kar se tice same ceste mamo mi dalec najboljso cesto v evropi, sam se nemci majo boljso. tko, da sploh ne razumem kaj se vsi tok pizdijo cez avtoceste, gladke so k spegu. edin problem pr ns je da vsak tedn delajo neki na cesti.

obnasanje je pa druga stvar. noben ne voz defenzivno skor, vsi gonjo neko ofenzivo.

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Po jun 08, 2009 7:42 am

Voith je napisal/-a:kar se tice same ceste mamo mi dalec najboljso cesto v evropi, sam se nemci majo boljso. tko, da sploh ne razumem kaj se vsi tok pizdijo cez avtoceste, gladke so k spegu. edin problem pr ns je da vsak tedn delajo neki na cesti.

@Voith: Si siguren da govoriš o slovenskih AC? Namreč meni se naše AC zdijo odtenek boljše od kolovozne poti.

Ker sem to temo prebiral malo drugje, in ker je nekdo prosil če lahko tu še kaj pametnega napišemo bom kar tu dodal.
Namreč kaj sam opažam na AC glede zadrge... vsi ste se spravili na voznike, ki stojijo na desnem pasu v koloni, nabiti eden drugemu na rit. Sam vem kako mora zadrga delovati in vedno pred zožanjem pustim prostor pred seboj vsaj za en avto. Bom sedaj malo spljuval voznike na levem pasu... namreč vsakič se mi v ta prostor, ki ga pač držim za to, da se bo lahko kdo vključil, dobesedno vrinejo hitri vozniki.. beri vozniki, ki vozijo vsaj 30 km/h hitreje od desne kolone in se nato z divjim manevrom vklopijo na desni pas in bremza do max, da se ne zabijejo v tistega pred menoj.
Ne, ne jokam kaj delajo tisti na levem pasu, rad bi vam dopovedal, da tudi tisti na levem pasu ne poznajo kulture vožnje in vklopa v sistem zadrge. Ne vem zakaj se tudi vozniki na levi ne znajo tako razvrstit, da bi imeli ob desnem boku vozila prazen prostor za vklop na desni pas (ki jim ga tako ali tako morajo zagotoviti vozniki na desnem pasu) in pred seboj toliko prostora do drugega avtomobila da bi levo vozeča avomobila ob hkratnem pomiku na desni pas med seboj vklučila desno vozeče vozilo.
Pri nas je kultura tako ali tako na psu in važno je da vsak samo za svojo rit poskrbi.

lp
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

El garco
Nov uporabnik

Napisal/-a El garco Po jun 08, 2009 8:40 am

No glede kvalitete nasih avtocest: so v boljsem stanju kot Nemske( imamo vsaj odstavni pas in ograje, da ti glih ne tece vsaka zival cez cesto). Res pa je, da se cez nase ceste pelje manj ljudi kot v Nemciji.

Glede balkanske kulture nas vseh ja vseh nas pa nebi izgubljal besed.

miko
Nov uporabnik

Napisal/-a miko Po jun 08, 2009 11:14 am

Ko prebiram tole mi je popolnoma jasno zakaj so taki zastoji na koncih zožanj. Glavni razlog je nepoznavanje CPP ja in nelogično razmišljanje voznikov.Nekateri sistem zadrge razumejo samo na pol. Pravijo da " spustijo" vozilo pred sabo ampak ne na koncu zožanja. Sistem zadrga je mišljen tako da deluje na točno določem mestu in to je vedno tik pred zožanjem. Na tem mestu ni določeno katero vozilo ima prednost. Vsak voznik MORA spustiti predse eno vozilo in to neglede v kateri koloni se nahaja.Če nekdo spusti dva ali nobenega se koloni morata ustaviti in nastane še večji zastoj. Pri doslednem upoštevanju izmeničnosti se promet nikoli ne bi ustavil. Vem, da je to utopija, kajti samo eden od stotih ,ki ne pozna "zadrge" zadostuje da se vse ustavi.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Po jun 08, 2009 11:22 am

No, saj to je problem, če spustiš 1, se ti vrineta vsaj še 2. In to na parih mestih pred zožanjem. Npr. peljm po desnem pasu in imam za 1 avto spredaj placa+varnostna. Pri 300m pred tablo se pred mene vključi 1, takoj nato pa še kakšen in mi zbi varnostno razdaljo na nulo. Potem si spet pustim spredaj plac in 150m pred tablo se zgodba ponovi. Če bi hotel voziti po predpisih, bi bilo najbolje, da bi kar parkiral tam in vse spuščal naprej. Zato večinoma folk na desni ne spušča predse padalce z leve. Ker če bi se striktno držal pravila, da imaš vedno za 1 avto spredaj plac, bi jih do zožitve predse spustil vsaj 20. Desna kolona bi tako praktično stala, medtem ko bi po levi uletavali novi in novi padalci.
Aja, sej tako je v bistvu tudi v praksi... :evil:
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
luke18
Novinec

Napisal/-a luke18 Po jun 08, 2009 2:26 pm

Se ti vidi da nisi dojel. Malo bolj si preberi en post nad tvojim. Zdrga se izvaja na mestu točno pred zožanjem in ne kot ti praviš 300 in 150m prej.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Po jun 08, 2009 3:22 pm

Ja, v idealnem primeru. Pri nas je pa to ZF. Že če si pustiš varnostno razdaljo se ti vsaj 1 zrine vmes. Že 300m prej. In še potem do zožitve.
Ali pač misliš, da bo pa pri zožitvi čudežno nastal prostor med vsakim vozilom, če je bilo pa 300m prej prostora samo za varnostno razdaljo?
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To jun 09, 2009 11:54 am

Govorimo o počasi vozečih kolonah... hitrost tam nekje 15-20km/h. V takih kolonah tudi po ZVCP-ju varnostna razdalja ni potrebna dve sekundi ampak je dovolj ena sekunda (29. člen tretji odstavek ZVCP 1E-UPB5).

Potem pa tik pred zožitvijo si dolžan narediti prostor obvezno za eno vozilo in samo za eno... se pravi ne dva in ne nič - to je edino pravilo in če bi ga upoštevali VSI vozniki na obeh pasovih striktno tako kot je treba bi bilo za vse prav.

Nobenega vrivanja več, enakomerno tekoči koloni, nobene nervoze in nič samooklicanih šerifov s kamioni, ki se čutijo poklicane, da red delajo na cestah.

Vsi bi profitirali s takim načinom.... ampak žal je zaradi neznanja, zavisti, arogance in egoizma tako kot je... sicer je pa tale tema lep dokaz kakšen Texas imamo na cestah :(
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov