Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To dec 02, 2008 12:50 am

sašo5 je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Verjemi, da delam v takem poslu, kjer lahko čez noč zgubim službo, ker taka firma lahko propade zelo hitro. Pa se ne sekiram, imam šole, imam znanje, imam delovne
.

aha, sedaj se spomnim; ti neke posebne programe za banke "pišeš".....je tako :?:

Ja, tudi.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster To dec 02, 2008 2:47 pm

ko še kr rinejo z glavo skozi zid in si mečejo pesek v oči glede globalnega segrevanja...
http://24ur.com/novice/gospodarstvo/je- ... bijev.html

me prav zanima, ker politik se bo vozil na šiht v tata nano (al ka je že tist indijski picikl)?

ko bom vidu politike se vozit v navadnih avtih (ala polo, punto, 206,207, c3 itd), bom pa jst premislil o avtu razreda kot je smart po vsej vrjetnosti na elektriko.

očitn krize ni če se še kr v privatnih letalih vozijo...politiki bi NAM mogli bit vzor, da se špara (če že majo take ideje).naj prvi začnejo dejanit ne samo blebetat z prekrižanimi prsti za hrbtom (če ze že grejo neke voditelje).

povsod se dela panika o finančnem sesutju...mediji so že čist nori (potem pa še folk ponori)
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To dec 02, 2008 2:56 pm

myster je napisal/-a:očitn krize ni če se še kr v privatnih letalih vozijo...politiki bi NAM mogli bit vzor, da se špara (če že majo take ideje).naj prvi začnejo dejanit ne samo blebetat z prekrižanimi prsti za hrbtom (če ze že grejo neke voditelje).

povsod se dela panika o finančnem sesutju...mediji so že čist nori (potem pa še folk ponori)

To je bilo pričakovano - ravno zaradi sesuvanja avt. trga. Kriza prodaje kot dokaz, da gosp. kriza dejansko je tu in posledično taki (ne)ukrepi niso dovolj?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To dec 02, 2008 2:59 pm

No neke velike krize ravno ni, je pa upad prodaje avtomobilov, ker je že sam trg prenasičen s plehom.
Firme pa imajo krizo za izgovor, da pomečejo odvečne delavce na ceste in si pridobijo ogromno nepovratnih sredstev od evropske unije.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To dec 02, 2008 3:04 pm

Za resnost krize je res prezgodaj govorit - počakajmo.
Z drugim delom se pa popolnoma strinjam.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Napisal/-a myster To dec 02, 2008 3:38 pm

tržišče je kot narava: preživijo samo najmočnejši.ka zdj evropa briše riti avto-irmam? naj tudi drugim firmam pomagajo (beri 260 000 slovencam z tisto minimalno plačo).

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To dec 02, 2008 4:05 pm

myster je napisal/-a:tržišče je kot narava: preživijo samo najmočnejši.ka zdj evropa briše riti avto-irmam? naj tudi drugim firmam pomagajo (beri 260 000 slovencam z tisto minimalno plačo).

Ja to bi bilo lepo. Pri nas bi s tako pomočjo večina živela normalno.

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto To dec 02, 2008 9:16 pm

Mene pa zanima za kak denar bi vi dali vaš avto pod prešo v zameno za drug avto?
Menim, da nebi bilo lahko gledati lastniku 10 let starega vozila, kateri ga je z srcem in dušo obnovil, uložil nek dnar v njega in naradnje dobil denarja za nek osnovni Twingo ali drugo jajce.
Zadnjič spremenil moj-avto, dne To dec 02, 2008 9:18 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody To dec 02, 2008 9:18 pm

ga ni denarja
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p To dec 02, 2008 9:28 pm

moj-avto je napisal/-a:Mene pa zanima za kak denar bi vi dali vaš avto pod prešo v zameno za drug avto?
Menim, da nebi bilo lahko gledati lastniku 10 let starega vozila, kateri ga je z srcem in dušo obnovil, uložil nek dnar v njega in naradnje dobil denarja za nek osnovni Twingo ali drugo jajce.

Za takšen, da bi si lahko privoščil enega konkretnega V8 požeruha, še iz starejših časov. Takšnega, ki bi delavnico na tehničnem zasmradil od bencina, ko bi mu vtaknili cuco v aspuh.
Slika

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Napisal/-a im nobody To dec 02, 2008 9:30 pm

kdo bi pa tankal :lol:

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p To dec 02, 2008 9:37 pm

im nobody je napisal/-a:kdo bi pa tankal :lol:

Če lahko oni s privatnimi jet-i zaprosijo za subvencijo, ker so ubobožani, bi pa še jaz zaprosil za cisterno bencina na mesec. Saj pa to je čisto normalno.
Slika

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Napisal/-a im nobody To dec 02, 2008 9:41 pm

vse lepo in prav sam ko bi se pod nosom obrisal vsak mesec

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To dec 02, 2008 10:03 pm

Zdej bi avtomobilistične firme najraje videle, da bi usak dau 10 let star avto sprešat, in kupil novega. Samo to če njim avti ne grejo v prodajo ni moj problem, in da me zaradi tega silijo v nabavo novega avta. Veliko ljudi je ki si ne morejo privoščit novega avta.
Za subvencijo je pa verjetno tako, da bi ti dali za stari avto ravno toliko kot je njegova dejanska vrednost. Jest osebno nikoli nisem in tudi nikoli nebom kupil novega avtomobila, saj da bom zgubu 3000 evrou takoj ko ga odpeljem iz avtohiše :nae :jao:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek To dec 02, 2008 10:12 pm

Jaz bi se recimo pogojno strinjal s subvencijo, če bi mi dali 3000€ s tem da bi lahko kupil drugi rabljen avto. Pač, da bi nekaj dal zraven pa drugega kupil, ki bi bil mlajši.
Da bom pa jaz še mogel dat 5000€ ali pa še več zraven pa ne pride v poštev.
To pa zato, ker ta pleh na štirih kolesih je največja izguba denarja.

Uporabniški avatar
bigturbo
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a bigturbo Sr dec 03, 2008 4:33 pm

Neumnost,vsak vozi kar mu paše ,in tud jst si u lajfu ne bom kupil novega avtomobila ,zakaj pa če loh dobim dve leti starga boljšga za manj denarja :roll:
biturbo SKN Project CT3 50

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr dec 03, 2008 5:04 pm

Poanta bi bila edino, če nam da država vsakemu posamezniku 10000 evrov za nov avto, potem pa bi se že lahko pogovarjal o novih avtomobilih, namesto da meče denar direktno firmam, ki so v slabem položaju. Na ta način bi si firme malo opomogle, tiste, ki pa nebi nič prodale, pa bi šle cugrund, kar je tut prav.

Pa za to ceno že par različnih avtomobilov dobiš.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Napisal/-a myster Sr dec 03, 2008 5:06 pm

če že hočejo zelen avto, naj nardijo take motorje, da bo mel 4l/100km porabe bencina.

naj se osredotočijo na motorje in naj naredijo enakih velikosti (in enak položaj nosilcev), kot so za 10 let star avto. ajde pogoltnem že nekaj malega za menjavo motorja...celga avta mi je škoda dat.

pa še neki.mislim da firme morejo delat dele nekaj let za stare avte in v skladišču mora biti tut za nekaj let na zaloge kot rezervni deli...ka bojo s tem materialu...tega more bit ko dreka, pa še nikoli uporabljeno?

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Sr dec 03, 2008 5:30 pm

sej še sami sebi ne verjamejo, kaki butci so to... prve kategorije...

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Sr dec 03, 2008 6:30 pm

nebivedu je napisal/-a:Poanta bi bila edino, če nam da država vsakemu posamezniku 10000 evrov za nov avto, potem pa bi se že lahko pogovarjal o novih avtomobilih, namesto da meče denar direktno firmam, ki so v slabem položaju. Na ta način bi si firme malo opomogle, tiste, ki pa nebi nič prodale, pa bi šle cugrund, kar je tut prav.

Pa za to ceno že par različnih avtomobilov dobiš.

bolje to samo še vseeno ne najbolje. tako ne bo vsak cigo, ki ima doma 35 jugotov in podobno dobil 35k€, bo pa šla cela familija romov vsak po 10k€...
s tem da to ne bo NIČ pomagalo slovenskim razmeram razen če bi bil sofinanciran le nakup twingota in cliota ki sta narejena pri nas. tega pa spet ne moreš uvesti...
SlikaSlika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov