Debate, ki niso vezane na ostala področja...

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Sr dec 10, 2008 10:04 am

Toliko kritik čez pešce samo a ni finta, da vsi pešci so večinoma tudi vozniki. Torej v avtu se preklinja čez pešce, ko pa si sam pešec - kaj pa takrat. A se držiš pravil tako, kot sam zahtevaš od pešcev ko si v avtu?
To se je za vprašat. Tist, ki kot pešec skače čez cesto kot kura tudi potem, ko se vsede v avto ne more bit nek dober voznik, vendar preklinja pa čez pešce, čeprav je pred parimi minutami sam počel iste neumnosti.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Sr dec 10, 2008 10:18 am

Jaz vedno pospešim korak na prehodu, ali tista dva koraka zalaufam, če vidim, da prihaja kdo z avtom, ali da čaka. Pač mu omogočim prehod s čimmanj zaviranja/čakanja. In ta kultura pešcev deluje bolje v Srbiji kot v “evropski“ Sloveniji.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Sr dec 10, 2008 10:38 am

no no, itak da deluje bolj, ker tam ti noben ne bo ustavu, če stojiš na prehodu. če si sredi ceste bremzajo nekateri ja. Tudi dokaj hitro vozijo in dokaj živčni vozniki so, še posebej tisti s starejšimi zgonjenimi avti.. dokler gre, gre, če se pa ustavi pa noben ne ve, če bo speljal naprej. zato imajo raje da so v premikanju (to je direkten citat, samo preveden, od očetovega kolega v beogradu). in zato se tam teče, zaradi take kulture vožnje. tako da ne mi o temu prosim.

lp
Slika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Sr dec 10, 2008 10:58 am

Poudarek na TEČE. Pri nas pa STOJI. Pa zdaj razmisli, kaj je bolje...
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Sr dec 10, 2008 12:49 pm

uros11 je napisal/-a:
Glede ostalih pa: res mi ni jasno, zakaj bi moral biti promet "uber alles" in bi se mu moralo vse podrejati, ljudje pa postati tisti trenutek, ko se usedejo v avto, prepotentni frankenjštajni.

Ma saj je čisto preprosto - nekaterim je avto sredstvo da pridejo od kraja A do B, nekateri pa z njim sproščajo svoje frustracije in se morajo dokazovat da so oni bolj sposobni, da so lahko hitrejši, da je njihov avto dbest, itd. Potem jih pa moti če jim nekdo krati to pravico ko gre 60 kjer je 90, ko zgubijo živce zaradi tiste sekunde ali dveh v rondoju, ko gre nekdo čez cesto.... Recimo moti jih da gredo mamice z vozički in penzionerji počasi - Take jaz rade volje spustim, motijo me pa mulci 20-25 ki se vleeeečejo kot megle, pa niti pogledajo ne če je kje avto :roll:

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Sr dec 10, 2008 12:52 pm

Pero je napisal/-a:
uros11 je napisal/-a:
Glede ostalih pa: res mi ni jasno, zakaj bi moral biti promet "uber alles" in bi se mu moralo vse podrejati, ljudje pa postati tisti trenutek, ko se usedejo v avto, prepotentni frankenjštajni.

Ma saj je čisto preprosto - nekaterim je avto sredstvo da pridejo od kraja A do B, nekateri pa z njim sproščajo svoje frustracije in se morajo dokazovat da so oni bolj sposobni, da so lahko hitrejši, da je njihov avto dbest, itd. Potem jih pa moti če jim nekdo krati to pravico ko gre 60 kjer je 90, ko zgubijo živce zaradi tiste sekunde ali dveh v rondoju, ko gre nekdo čez cesto.... Recimo moti jih da gredo mamice z vozički in penzionerji počasi - Take jaz rade volje spustim, motijo me pa mulci 20-25 ki se vleeeečejo kot megle, pa niti pogledajo ne če je kje avto :roll:

ne, pri mamicah me moti kako si upajo voziček kar porint na cesto preden se zasigurajo da bo avto ustavil!!!!
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Sr dec 10, 2008 1:04 pm

Ko je omejitev 70, se pelje 70-80 in ne 45-50. Ko je omejitev 90, se pelje 90-110 in ne 60-70. In pri 50 se pelje 50-65 in ne 40-45. Zaradi takšnih, ki vozijo pod omejitvami, vozniki izgubljajo glavo in prehitevajo, ko jim to ne bi bilo potrebno, če bi tisti pred njimi upošteval omejitve. In naenkrat imamo nepregledna prehitevanja, prehitevalne hitrosti krepko nad omejitvami, prehitevanja čez polno črto in "pametne počasneže" oz. oviralce prometa, ko znerviran voznik povzroči prometno nesrečo.

Eni ljudje so za odstrel. Za na cesto pa nikakor ne, v kolikor niso sposobni vožnje po omejitvah ali pa ne vedo kakšna je omejitev hitrosti na cesti po kateri vozijo in se raje "na ziher" peljejo svojih 50 izven naselja, da jih nemalokrat mora prehitevati tudi kak šlepar.

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Sr dec 10, 2008 1:51 pm

@RENO911: lej ne moreš take stvari tu pisat.... ko je omejitev 50 se pelje 50, ko je 70 se pelje 70 itd ... ta tvoja pravila niso za nikamor... pač vozi tako, ne pa druge učit da se tako vozi. Sicer pa so te omejitve najvišje dovoljene hitrosti, kar pomeni da če se pelje 45 ali 40 se še ne krši zakona. Če pa kdo izgublja glavo zaradi tega je pa to njegov osebni problem. Skrajni čas je da se vozniki vzamete v roke in razčistite pri sebi kaj vas zares teži in furstrira..... pomojem to ni nekdo ki se pelje pred vami. Zdej je tale tema že čisto zašla in se boste spet pričel kregat kdo ima prav in kdo ne in kakšni zakoni se kje uveljavljajo.... tema je o slovenskih voznikih.

Lp
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr dec 10, 2008 2:30 pm

RENO911 je napisal/-a:Eni ljudje so za odstrel. Za na cesto pa nikakor ne, v kolikor niso sposobni vožnje po omejitvah ali pa ne vedo kakšna je omejitev hitrosti na cesti po kateri vozijo in se raje "na ziher" peljejo svojih 50 izven naselja, da jih nemalokrat mora prehitevati tudi kak šlepar.

Eni ljudje so za odstrel. Za na cesto pa nikakor ne, v kolikor niso sposobni vožnje po omejitvah ali pa ne vedo kakšna je omejitev hitrosti na cesti po kateri vozijo!!!

Če je omejitev 50 se lahko pelješ 50 ali manj, več pa ne.
Če je omejitev 70 se lahko pelješ 70 ali manj, več pa ne.
Če je omejitev 90 se lahko pelješ 90 ali manj, več pa ne!

Reno911 - Torej si ti za odstrel, za na cesto pa nikakor ne, v kolikor nisi sposoben vožnje po omejitvah, ali pa ne veš kakšna je omejitev hitrosti na cesti po kateri voziš.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Napisal/-a RENO911 Sr dec 10, 2008 2:42 pm

Promet mora tečt. Pa kdor si je izmislil 50 kot splošno omejitev v naseljih, je tudi i****. Omejitev bi morala biti vsaj 60, še vedno pa se bi lahko na odsekih omejila na 50 ali na bolj problematičnih območjih na 40, ne pa tako kot je sedaj, ko so celotne vasi/mesta z okolico vred na omjitvi 50, okrog pa njive in gozdovi. Ena gostilna in tri hiše za cesto in že je 5km pas ceste omejen na 50.

Nebivedu, tebi verjamem da se paše vozit 50 s tvojim traktorčkom. Pelji se z avtom. Sploh pa tam ko je omejitev hitrosti 90, je vozilo s hitrostjo 50-60km/h absolutno nevarno.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr dec 10, 2008 2:45 pm

Reno911, jst ti svetujem, da se tam kjer je omejitev 50 konstantno vozš vsaj 100 in upam, da te na radar dobijo, ker manj kot bo takih idiotov na cestah bolj bomo ostali udeleženci varni.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Sr dec 10, 2008 2:50 pm

kaj bo kdo tle trdil da so vse omejitve pravilno postavljene? da je res povsod kjer je omejitev 50 potrebno voziti 50???
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
Par@gon
Nov uporabnik

Napisal/-a Par@gon Sr dec 10, 2008 2:52 pm

Hja, problem pri cestnih omejitvah in zakonih je, da niso "raztegljivi". Zato se večina voznikov kmalu začne posluževati zakona ceste-nenapisanih pravil, ki si jih sam ustvarjaš glede na trenutne razmere. Lepo bi bilo imeti vse popredalčkano in napisano v zakonih, ampak je praktično nemogoče, ker promet je živ in prav vsakič ko se podaš na pot z avtom doživiš nekaj novih situacij.

Kar se slovenskih voznikov tiče, bi težko posploševal. Malo je sicer odvisno od regije, ampak vglavnem imamo, podobno kot drugod po svetu, vse vrste voznikov, tako dobrih kot slabih. Lahko pa rečem da smo precej hitri vozniki, mogoče kanček nestrpni. Parkrat sem se peljal čez severno mejo v Avstrijo in me je začudilo, kako umirjeno ljudje tam vozijo. Kar malo me je pekla vest, ko sem jih prehiteval :lol: . Če grem pa recimo v Italijo, ali na Hrvaško je situacija precej podobna kot pri nas, vsem se blazno mudi. Gre pač za različna okolja in navade, tudi ceste imajo Avstrijci neprimerno boljše, ni nekih ovir, nepotrebnih znakov, ne popravljajo jih na vsakih pet kilometrov, itd. . V naši državici je pač velika koncentracija avtomobilov na majhnem območju in imamo zato promet toliko bolj intenziven.

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Napisal/-a RENO911 Sr dec 10, 2008 2:56 pm

ban je napisal/-a:Reno911, jst ti svetujem, da se tam kjer je omejitev 50 konstantno vozš vsaj 100 in upam, da te na radar dobijo, ker manj kot bo takih idiotov na cestah bolj bomo ostali udeleženci varni.

Jaz pa tebi svetujem, da se tam ko je omejitev 90, pelješ 90 namesto 60, ker drugače je velika verjetnost, da te bo nekdo enkrat po nesreči ali zrinil s ceste, ko te bo prehiteval in mu mogoče ne bo uspelo, ali pa se ti bo nekdo kljub zaviranju zaradi tvoje nizke hitrosti in morebitne slabe preglednosti zabil v rit.

Če niste sposobni peljati vsaj po omejitvah, uporabljajte javni prevoz, ker ste nevarni sebi in drugim udeležencem v prometu.

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Napisal/-a RENO911 Sr dec 10, 2008 3:01 pm

Par@gon je napisal/-a:Hja, problem pri cestnih omejitvah in zakonih je, da niso "raztegljivi". Zato se večina voznikov kmalu začne posluževati zakona ceste-nenapisanih pravil, ki si jih sam ustvarjaš glede na trenutne razmere. Lepo bi bilo imeti vse popredalčkano in napisano v zakonih, ampak je praktično nemogoče, ker promet je živ in prav vsakič ko se podaš na pot z avtom doživiš nekaj novih situacij.

Kar se slovenskih voznikov tiče, bi težko posploševal. Malo je sicer odvisno od regije, ampak vglavnem imamo, podobno kot drugod po svetu, vse vrste voznikov, tako dobrih kot slabih. Lahko pa rečem da smo precej hitri vozniki, mogoče kanček nestrpni. Parkrat sem se peljal čez severno mejo v Avstrijo in me je začudilo, kako umirjeno ljudje tam vozijo. Kar malo me je pekla vest, ko sem jih prehiteval :lol: . Če grem pa recimo v Italijo, ali na Hrvaško je situacija precej podobna kot pri nas, vsem se blazno mudi. Gre pač za različna okolja in navade, tudi ceste imajo Avstrijci neprimerno boljše, ni nekih ovir, nepotrebnih znakov, ne popravljajo jih na vsakih pet kilometrov, itd. . V naši državici je pač velika koncentracija avtomobilov na majhnem območju in imamo zato promet toliko bolj intenziven.

Dodati si še pozabil, da je v avstriji večina hitrosti skozi naselja, ko so na obeh straneh ceste pločniki, omejena na 70km/h. Kje je to pri nas? Tu se ne gre za zakon, gre za postavljanje tabel, ki jih je pri nas absolutno premalo in tudi tam ko so, so postavljene napačne, največkrat popolnoma nesmiselno, česar je v avstriji občutno manj in se vozniki brez problema vozijo po pameti v skladu s predpisi, kar pa je pri nas nemogoče. Koliko tabel za 70km/h v naseljih vidiš na 10km odseku ceste pri nas in koliko v avstriji? Pri nas nobene, pri avstrijcih 15.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr dec 10, 2008 3:05 pm

slovenci ste/smo zanic vozniki in brez kulture.spolov v svojem kraju.
sam tok za vednost.zabarjev ne morm z ocmi vidt.k se vozs po lj ce za 1 sekundo "zaspis" na semaforju ze trobjo k zmesani,al pa ce nekoga predse spustis.
po k se pa teli frajerji pripeljejo na gorensko proti kr.gori pa vsi strikajo 60 na uro.kar je tm par ovinku,ce pa pada dz al pa nedaj boh malo sneg ze vsi vozjo 40.me ma da bi jh zrinu s cest.tm v lj taki frajerji tuki pa taki poscanci.
p.s.napisano ne velja za vse ljubljancane.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Napisal/-a RENO911 Sr dec 10, 2008 3:12 pm

abbe je napisal/-a:slovenci ste/smo zanic vozniki in brez kulture.spolov v svojem kraju.
sam tok za vednost.zabarjev ne morm z ocmi vidt.k se vozs po lj ce za 1 sekundo "zaspis" na semaforju ze trobjo k zmesani,al pa ce nekoga predse spustis.
po k se pa teli frajerji pripeljejo na gorensko proti kr.gori pa vsi strikajo 60 na uro.kar je tm par ovinku,ce pa pada dz al pa nedaj boh malo sneg ze vsi vozjo 40.me ma da bi jh zrinu s cest.tm v lj taki frajerji tuki pa taki poscanci.

Mi štajerci pa imamo probleme s celjčani. Ampak njim za razliko od ljubljančanov v vašem primeru na gorenjskem, povzroča vožnja težave tudi v njihovem mestu, Celju.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr dec 10, 2008 3:15 pm

RENO911 je napisal/-a:
ban je napisal/-a:Reno911, jst ti svetujem, da se tam kjer je omejitev 50 konstantno vozš vsaj 100 in upam, da te na radar dobijo, ker manj kot bo takih idiotov na cestah bolj bomo ostali udeleženci varni.

Jaz pa tebi svetujem, da se tam ko je omejitev 90, pelješ 90 namesto 60, ker drugače je velika verjetnost, da te bo nekdo enkrat po nesreči ali zrinil s ceste, ko te bo prehiteval in mu mogoče ne bo uspelo, ali pa se ti bo nekdo kljub zaviranju zaradi tvoje nizke hitrosti in morebitne slabe preglednosti zabil v rit.

Če niste sposobni peljati vsaj po omejitvah, uporabljajte javni prevoz, ker ste nevarni sebi in drugim udeležencem v prometu.

Tam ko je omejitev 90 se jst peljem 90, če je cesta dobra tud več, če je pa slaba pa tud 60 če je treba. Vse je odvisno od konfiguracije ceste in razmer na njej. Me pa v 15 letih odkar mam izpit še nobeden ni iz ceste zrinu niti v rit zaletu. Kaj pa pravš na traktoriste k se 30 na uro vozjo? Se boš tud njim v rit zaletu pa ih s ceste zrinu?

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Sr dec 10, 2008 3:16 pm

RENO911 je napisal/-a:Ko je omejitev 70, se pelje 70-80 in ne 45-50. Ko je omejitev 90, se pelje 90-110 in ne 60-70. In pri 50 se pelje 50-65 in ne 40-45. Zaradi takšnih, ki vozijo pod omejitvami, vozniki izgubljajo glavo in prehitevajo, ko jim to ne bi bilo potrebno, če bi tisti pred njimi upošteval omejitve. In naenkrat imamo nepregledna prehitevanja, prehitevalne hitrosti krepko nad omejitvami, prehitevanja čez polno črto in "pametne počasneže" oz. oviralce prometa, ko znerviran voznik povzroči prometno nesrečo.

Eni ljudje so za odstrel. Za na cesto pa nikakor ne, v kolikor niso sposobni vožnje po omejitvah ali pa ne vedo kakšna je omejitev hitrosti na cesti po kateri vozijo in se raje "na ziher" peljejo svojih 50 izven naselja, da jih nemalokrat mora prehitevati tudi kak šlepar.

Si je treba porihtat glavo, pa navedeno ne bo predstavljalo problema (ne prepočasna vožnja, ne motenje onih, ki si upajo voziti manj, kot je največja dovoljenja hitrost. Največja. Ne zapovedana.)

lp

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Sr dec 10, 2008 3:42 pm

abbe je napisal/-a:slovenci ste/smo zanic vozniki in brez kulture.spolov v svojem kraju.

Cesta ni za spanje, spi se doma. Če si utrujen, se pa ustavi ob cesti pa zadremaj.
Nekateri poznamo semaforje v Ljubljani in nam je jasno, da se nam bo zaradi tiste tvoje ene preklete sekunde pred nosom prižgala rumena. Meni greste iz tega razloga zaspanci blazno na živce in vas vedno budim iz “beta stanja“ s kratkim “bip“. Če pa je spanje daljše in bolj medvedje sorte, torej prvi simbolični “bip“ ne zaleže, je naslednji zvočni opomnik daljši.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov