Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
uros11 je napisal/-a:
Glede ostalih pa: res mi ni jasno, zakaj bi moral biti promet "uber alles" in bi se mu moralo vse podrejati, ljudje pa postati tisti trenutek, ko se usedejo v avto, prepotentni frankenjštajni.
Pero je napisal/-a:uros11 je napisal/-a:
Glede ostalih pa: res mi ni jasno, zakaj bi moral biti promet "uber alles" in bi se mu moralo vse podrejati, ljudje pa postati tisti trenutek, ko se usedejo v avto, prepotentni frankenjštajni.
Ma saj je čisto preprosto - nekaterim je avto sredstvo da pridejo od kraja A do B, nekateri pa z njim sproščajo svoje frustracije in se morajo dokazovat da so oni bolj sposobni, da so lahko hitrejši, da je njihov avto dbest, itd. Potem jih pa moti če jim nekdo krati to pravico ko gre 60 kjer je 90, ko zgubijo živce zaradi tiste sekunde ali dveh v rondoju, ko gre nekdo čez cesto.... Recimo moti jih da gredo mamice z vozički in penzionerji počasi - Take jaz rade volje spustim, motijo me pa mulci 20-25 ki se vleeeečejo kot megle, pa niti pogledajo ne če je kje avto
RENO911 je napisal/-a:Eni ljudje so za odstrel. Za na cesto pa nikakor ne, v kolikor niso sposobni vožnje po omejitvah ali pa ne vedo kakšna je omejitev hitrosti na cesti po kateri vozijo in se raje "na ziher" peljejo svojih 50 izven naselja, da jih nemalokrat mora prehitevati tudi kak šlepar.
ban je napisal/-a:Reno911, jst ti svetujem, da se tam kjer je omejitev 50 konstantno vozš vsaj 100 in upam, da te na radar dobijo, ker manj kot bo takih idiotov na cestah bolj bomo ostali udeleženci varni.
Par@gon je napisal/-a:Hja, problem pri cestnih omejitvah in zakonih je, da niso "raztegljivi". Zato se večina voznikov kmalu začne posluževati zakona ceste-nenapisanih pravil, ki si jih sam ustvarjaš glede na trenutne razmere. Lepo bi bilo imeti vse popredalčkano in napisano v zakonih, ampak je praktično nemogoče, ker promet je živ in prav vsakič ko se podaš na pot z avtom doživiš nekaj novih situacij.
Kar se slovenskih voznikov tiče, bi težko posploševal. Malo je sicer odvisno od regije, ampak vglavnem imamo, podobno kot drugod po svetu, vse vrste voznikov, tako dobrih kot slabih. Lahko pa rečem da smo precej hitri vozniki, mogoče kanček nestrpni. Parkrat sem se peljal čez severno mejo v Avstrijo in me je začudilo, kako umirjeno ljudje tam vozijo. Kar malo me je pekla vest, ko sem jih prehiteval. Če grem pa recimo v Italijo, ali na Hrvaško je situacija precej podobna kot pri nas, vsem se blazno mudi. Gre pač za različna okolja in navade, tudi ceste imajo Avstrijci neprimerno boljše, ni nekih ovir, nepotrebnih znakov, ne popravljajo jih na vsakih pet kilometrov, itd. . V naši državici je pač velika koncentracija avtomobilov na majhnem območju in imamo zato promet toliko bolj intenziven.
abbe je napisal/-a:slovenci ste/smo zanic vozniki in brez kulture.spolov v svojem kraju.
sam tok za vednost.zabarjev ne morm z ocmi vidt.k se vozs po lj ce za 1 sekundo "zaspis" na semaforju ze trobjo k zmesani,al pa ce nekoga predse spustis.
po k se pa teli frajerji pripeljejo na gorensko proti kr.gori pa vsi strikajo 60 na uro.kar je tm par ovinku,ce pa pada dz al pa nedaj boh malo sneg ze vsi vozjo 40.me ma da bi jh zrinu s cest.tm v lj taki frajerji tuki pa taki poscanci.
p.s.napisano ne velja za vse ljubljancane.
RENO911 je napisal/-a:ban je napisal/-a:Reno911, jst ti svetujem, da se tam kjer je omejitev 50 konstantno vozš vsaj 100 in upam, da te na radar dobijo, ker manj kot bo takih idiotov na cestah bolj bomo ostali udeleženci varni.
Jaz pa tebi svetujem, da se tam ko je omejitev 90, pelješ 90 namesto 60, ker drugače je velika verjetnost, da te bo nekdo enkrat po nesreči ali zrinil s ceste, ko te bo prehiteval in mu mogoče ne bo uspelo, ali pa se ti bo nekdo kljub zaviranju zaradi tvoje nizke hitrosti in morebitne slabe preglednosti zabil v rit.
Če niste sposobni peljati vsaj po omejitvah, uporabljajte javni prevoz, ker ste nevarni sebi in drugim udeležencem v prometu.
RENO911 je napisal/-a:Ko je omejitev 70, se pelje 70-80 in ne 45-50. Ko je omejitev 90, se pelje 90-110 in ne 60-70. In pri 50 se pelje 50-65 in ne 40-45. Zaradi takšnih, ki vozijo pod omejitvami, vozniki izgubljajo glavo in prehitevajo, ko jim to ne bi bilo potrebno, če bi tisti pred njimi upošteval omejitve. In naenkrat imamo nepregledna prehitevanja, prehitevalne hitrosti krepko nad omejitvami, prehitevanja čez polno črto in "pametne počasneže" oz. oviralce prometa, ko znerviran voznik povzroči prometno nesrečo.
Eni ljudje so za odstrel. Za na cesto pa nikakor ne, v kolikor niso sposobni vožnje po omejitvah ali pa ne vedo kakšna je omejitev hitrosti na cesti po kateri vozijo in se raje "na ziher" peljejo svojih 50 izven naselja, da jih nemalokrat mora prehitevati tudi kak šlepar.
abbe je napisal/-a:slovenci ste/smo zanic vozniki in brez kulture.spolov v svojem kraju.
sam tok za vednost.zabarjev ne morm z ocmi vidt.k se vozs po lj ce za 1 sekundo "zaspis" na semaforju ze trobjo k zmesani,al pa ce nekoga predse spustis.
po k se pa teli frajerji pripeljejo na gorensko proti kr.gori pa vsi strikajo 60 na uro.kar je tm par ovinku,ce pa pada dz al pa nedaj boh malo sneg ze vsi vozjo 40.me ma da bi jh zrinu s cest.tm v lj taki frajerji tuki pa taki poscanci.
p.s.napisano ne velja za vse ljubljancane.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov