Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat To mar 10, 2009 3:25 pm

A bo še keri kaj napisal o hondi :)
Mater vse znamke so grajane o Hondi pa nič nena zasledim :)
bo postala počas Honda uber alles :)
Aja glede teme no jst sm do zdaj imel kr neki avtov in z nobenim kakšnih večjih skrbi.
Pri KIA Pride so mi crkovali zadnji kolesni ležaji kot za stavo :) sreči ima pralni stroj od Gorenja iste ležaje tko,da sm jih preko vez dobil za đabe :)
Seat Ibiza 2003 mi je samo enkrt zatajila pri mikrostikalih na vratih in smo menjali vse stikala.
Seat Leon TDI brez problemov
Honda Civic 8.gen pa ima že menjane neke gumice pri vzmeteh in pa ročno zavoro,ki je spadala pod vpoklic vseh vozil.Tko,da izrednih popravil nisem imel nikjer mogoče tudi zato,ker sm mel vedno nove avtomobile in prvih 5000 kilometrov nisem presegel 4000rpm oz 2500rpm dizel.delani vsi servisi in pa pač redno vzdrževanje kar pomeni doma preverjam nivo olja po potrebi dolijem in pa pač mrzu avto vozim kot po jajcih :)
no mogoče je pa to tudi zato,ker do zdaj nekako nisem imel avta dlje kot 2 leti.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist To mar 10, 2009 4:01 pm

seat je napisal/-a:... prvih 5000 kilometrov nisem presegel 4000rpm oz 2500rpm dizel.delani vsi servisi in pa pač redno vzdrževanje kar pomeni doma preverjam nivo olja po potrebi dolijem in pa pač mrzu avto vozim kot po jajcih :)

Povej, ko boš prodajal ;)

resno mislem!
No escape from the mass mind rape...

ggorenc
Novinec

Napisal/-a ggorenc To mar 10, 2009 5:58 pm

nebivedu je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:
noni je napisal/-a:Imel fiat punta 55 s nobenih problemov z zelo malo porabo, punca imela identičnega sami problemi, dihtunga, sklopka, kasneje sem tudi imel puntota l 2000 sami problemi spet dihtunga na glavi, servo volan fuč, edino poraba je bila majhna. Sedaj imam renault clia l. 2003 1.2 16v (2leti) nobenih problemov res, edino poraba je 7l.

A ni bolje, da avto deluje in se brezskrbno voziš? j**eš porabo! Itak sem preričan, da fiat ni imel prav veliko manjšo porabo. Jaz imam raje imam veliko porabo, kot pa velike stroške popravil in stalen strah kaj bo spet narobe, da se še vozit več ne upaš. Kakšno daljše potovanje pa potem tudi odpade.

Tega pa pri slovencih ne boš videl!!!

Sam pa se držim načela - dokler vozim avto skoraj 20 let star in za 800 evrov, mi je vseeno kok porabi, ker skupaj s porabo in servisi ter kompletnim zavarovanjem v 10 letih ne bom prišel na ceno novega avta srednjega razreda samo s porabo (brez servisov in zavarovanj), pa delam do 80.000km letno. In ja vozim bencinarja.

Da ne bo kdo rekel, da to ne drži:
V štirih letih sem zapravil za gorivo, servise, zavarovanja, cestnine in 2 izredna servisa okoli 28000 evrov (malo manj povseh računih, ki jih imam spravljene). V 10 letih previdevam da bom na 60 do 65.000evrih.
Če bi pa nov avto kupil, bi pa dal 20.000 evrov v štartu in s porabo 7 litrov, bi bil po štirih letih na 36.000 evrih in po 10 letih na istem, kot sem sedaj samo s porabo goriva in avtom, kje so šele servisi, izredni servisi in zavarovanja, ki znesejo pri novem avtu srednjega razreda vsaj 1000, če ne več evrov na leto.

Torej bi moral imeti vsaj 20 let nov avto, da bi prišel na ceno sedanjega z vsem skupaj - ampak takrat bi bil pa tudi nov avto že zelo star.

Cakaj, ne mores pricakovati od vsakega, da bo znal sraufati avtomobile in si kupil j***a za 800eur. Nekdo vsekakor nima casa vsak dan viseti pod kozolcem, nekateri imamo avto, da nam sluzi, ne obratno. Kar se mi zdi, da je predvsem problem slovencev (!)

Uporabniški avatar
_IceMan_
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a _IceMan_ To mar 10, 2009 7:04 pm

Seat Ibiza letnik 2003. Jo imam sedaj že 3 leta gre brez problemov. Edino kar je bilo do sedaj, da se mi je začela prižigati enega dne lani rumena lučka EPC, ampak so mi menjali nek del pri motorju(cena cca. 40 evrov) in sedaj dela tak kot mora. Prav tako pa me moti, da avto kr fajn nabija, z zimskimi gumami še bolj kot z letnimi, ki so širše, ampak ne vem zakaj. Glede ostalih stvari pa nimam pripomb.

Mercedes Benz C 180, letnik 1999. Sta si ga lastila starša in je šal brez problemov.

Mercedes Benz C 180 Kompressor, letnik 2004. Ga imamo sedaj in prav tako gre brez problemov. Edino kar je bilo do sedaj, da je na zunanjem ogledalu ob zapiranju in odpiranju cvilila guma, ki pa so jo zamenjali in je to to. Drugače pa samo voziš in tankaš. V glavnem tip top.

Lp

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To mar 10, 2009 7:35 pm

ggorenc je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:
noni je napisal/-a:Imel fiat punta 55 s nobenih problemov z zelo malo porabo, punca imela identičnega sami problemi, dihtunga, sklopka, kasneje sem tudi imel puntota l 2000 sami problemi spet dihtunga na glavi, servo volan fuč, edino poraba je bila majhna. Sedaj imam renault clia l. 2003 1.2 16v (2leti) nobenih problemov res, edino poraba je 7l.

A ni bolje, da avto deluje in se brezskrbno voziš? j**eš porabo! Itak sem preričan, da fiat ni imel prav veliko manjšo porabo. Jaz imam raje imam veliko porabo, kot pa velike stroške popravil in stalen strah kaj bo spet narobe, da se še vozit več ne upaš. Kakšno daljše potovanje pa potem tudi odpade.

Tega pa pri slovencih ne boš videl!!!

Sam pa se držim načela - dokler vozim avto skoraj 20 let star in za 800 evrov, mi je vseeno kok porabi, ker skupaj s porabo in servisi ter kompletnim zavarovanjem v 10 letih ne bom prišel na ceno novega avta srednjega razreda samo s porabo (brez servisov in zavarovanj), pa delam do 80.000km letno. In ja vozim bencinarja.

Da ne bo kdo rekel, da to ne drži:
V štirih letih sem zapravil za gorivo, servise, zavarovanja, cestnine in 2 izredna servisa okoli 28000 evrov (malo manj povseh računih, ki jih imam spravljene). V 10 letih previdevam da bom na 60 do 65.000evrih.
Če bi pa nov avto kupil, bi pa dal 20.000 evrov v štartu in s porabo 7 litrov, bi bil po štirih letih na 36.000 evrih in po 10 letih na istem, kot sem sedaj samo s porabo goriva in avtom, kje so šele servisi, izredni servisi in zavarovanja, ki znesejo pri novem avtu srednjega razreda vsaj 1000, če ne več evrov na leto.

Torej bi moral imeti vsaj 20 let nov avto, da bi prišel na ceno sedanjega z vsem skupaj - ampak takrat bi bil pa tudi nov avto že zelo star.

Cakaj, ne mores pricakovati od vsakega, da bo znal sraufati avtomobile in si kupil j***a za 800eur. Nekdo vsekakor nima casa vsak dan viseti pod kozolcem, nekateri imamo avto, da nam sluzi, ne obratno. Kar se mi zdi, da je predvsem problem slovencev (!)

Imaš prav , da imaš avto da služi tebi in ne ti njemu.....ampak nebivedu je hotel povedat nekaj drugega.....
Kot sem že omenil sem najbolj zadovoljen bil z R5 dizlom in sedaj tudi z R5 bencinarjem. Čeprav po pravic povedano me pri bencinarju moti poraba ki je sicer konstantno pod 7 ampak če delaš 600-800km tedensko se to še kako pozna , če ti je prejšni avto pil 4.5.....
Ko si rekel , da ne moreš pričakovat , da bo vsak znal šravfat.....Ko sem jo kupil sem dal zanjo (nekje okrog 1300 evrov), jo peljal k mehaniku , ki je nardil generalko inme je prišlo vse skupaj 800 evrov.....potem pa sedi in vozi 180 tisoč km brez ene napake. (pustmo redne servise kot so zavore,olje, filtri...) Potem je odpiphnilo tesnilo na glavi....ker sem se sam že podučil o motorju sem le to zamenjal sam.....strošek nekje okrog 200 evrov (vključno z drugo glavo). Sedaj avto počiva ker čaka na kak naslednji projekt ali pa.....Nikoli me ni pustila na cedilo in nikoli nisem z njo kje obstal. Še vedno pa je v voznem stanju in podobne se prodajajo za 300-400 evrov....Torej v petih letih sem zgubil z avtom slabih 2000 evrov....Če bi pa kupil kak avto za 12 tisoč...je pa čez pet let vreden koliko? In to je hotel nebivedu izpostavit.
Ok varnost....relativna.....izgled....relativen....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

aquariumwild
Novinec

Napisal/-a aquariumwild To mar 10, 2009 8:45 pm

lisko je napisal/-a:
aquariumwild je napisal/-a:največje probleme sem imel z VW golf4 TDI (90KM) 4motion.
avto je bil letnik 99, kupljen nov. podvozje je bilo konstrukcijsko falirano zato se mi je pri 50t km zlomilo zadnje podvozje, odtrgalo polosovino in zvilo stabilizator in to pred hišo. na servisu so rekli, da se to dogaja vsem 4motion golfom.
potem so crknil sprednji ležaji na amortizerjih, 2krat sem menjal končnike spredaj, menjali so mi tudi zobnike v menjalniku (to skoraj pri novem), crknil mi je tudi šponer za klinasti jermen na konc pa še merilec pretoka zraka ;)

avto je šel od hiše ko je imel 90t km.
ko so mi popravljali luftmesser sem rekel naj mi da števec nazaj na 80t km, ker pred prodajo nisem šel delat tavlkega servisa.....kaj je ugotovil?......da je bil števec aftermarket......hehe.......pa je bil avto nov kupljen.

Si slučajno z okolice Ruš? Ker poznam podoben primer na enakem avto....

nisem.
v naši okolici smo bili trije primeri, kjer se je zlomilo zadnje podvozje.
pozabil sem tudi omenit, da se zamenjal nevekoliko sprednjih žarnic.....nardilo se je tud, da se ponoč ostal brez obeh (menjava žarnic je bila pa tudi podvig sploh na voznikovi strani)

legendarac
Novinec

Napisal/-a legendarac Ne mar 15, 2009 9:35 pm

Seat Cordoba l. 1997 prvi lastnik po 13 mesecih na dopustu crkne alternator, kasneje avto začne cukat crknila dva kabla za svečke, zadnji kolesni ležaji do sedaj menjani že šest krat še sreča da so poceni. Pri 67000 km pa narazen menjalnik ker je drobilo en ležaj, standardno pa v zimskem času problemi z zamrzovanjem ključavnic sprednjih vrat- mi pač niso povedali ob nakupu da moram imeti garažo.Po šestih letih pa se je začel lupiti lak kot takrat ko te zažge sonce. Seata več ne kupim tudi če je zastonj.

Matjaz
Novinec

Napisal/-a Matjaz Po mar 16, 2009 10:32 pm

Prvi avto: Renault 5 imel od 2001-2003 zacetno stanje km 12 000km Letnik1991 od dedija kot nov:) potrebna menjava dihtange na glavi 40 000sit pil mi je pa tudi 8-9l campus s tem da sem vozil zelo pocasi.. prodal z 46 000km za 260 000sit.

Drugi avto: Skoda Octavia tdi 90km imel od 2003-2006 zacetno stanje 100 000km Letnik1997 preverteni kilometri saj za ene 100 000 po moji oceni, teral do morja in nazaj do konca 200km/h pocila turbina, vendar je bil še vozen ksno leto dni, samo je vedno skakal v varni program, tako da je bila pol zamenjana za 300€. menjana sklopka pri 180 000, menjani sprednji lezaji, obe sprednji kljucavnici, zadnja leva vrata se ne odpirajo ze kasno leto:), zadnja leva šipa mi je med vožnjo padla dol, potrebna menjava plastike. sedaj ima okoli 240 000km po stevcu se pravi ksne 350 000 realnih masina dela bp.

Tretji avto: Seat Leon tdi 110km imel od 2006-danes zacetno stanje 100 000 L2001 prevrteno za 50 000km (kasneje videl racun z originalnimi kilometri) cipan pri rsr na 140km, menjana oba sprednja lezaja, menjana dihtanga 430€ samo material, nevem ali zaradi cipa, ali pa je avto nekaj casa stal na miru, in se je mogoce takrat dihtanga malce posušila. Danes ima 139 000km in dela ko urca:)

Nasplošno sem zadovoljen z vsemi avtomobili ki sem jih sedaj imel, razen druzinski renault 21 je bil katastrofa v 3letih smo zamenal kar se je zamenjat dalo, mogoce edino batov nismo menal... enkrat so nam na avtocesti skoraj v trenutku sesedla oba sprednja amortizerja smo se pelal k v formuli... da ne govorim da bi kaml zagoru na korculi ko je zacelo spricat bencin po motorju... na koncu prodali za 270€ nekam u bosno:) to je pa to.

Uporabniški avatar
napi
Novinec

Napisal/-a napi Ne mar 22, 2009 8:00 am

Zanimivo da je samo 1 popluval puntota mk1. To sem skoraj vec popravlo ko pa vozu, kok mi ni elektronika spila živcov(na katerem koli testerju-servisu vse ok :atensn ), sem pa menjal kao potrošni material. To je do zaj edini avto na katerem sem imel vzunaj skoraj vsak vijak.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Ne mar 22, 2009 10:38 am

lisko je napisal/-a:Ok varnost....relativna.....izgled....relativen....

ok razumem da je izgled relativen- ipak je star avto, in za svoje cajte je bil dejansko lep
sam varnost??- ne aktivna ne pasivna ni dobra
drugače pa avto je v končni fazi amo strošek- je pa res da ponavadi nujen
lp

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po apr 06, 2009 11:06 pm

Opel Frontera 2.2 bencinar l. 99 od začetka skoz na servisu... lučka za airbag-e je skoz svetila razn kak dan po odpravljanjih napake na servisu, alarm se vklapljal sam od sebe, računalnik od ABS-a crknil, rjavelo podvozje pa vrata, auspuh odpadel, pregrevala se vmes pa še kup stvari ki sem jih že pozabil.
Vglavnem končalo se je pri 6 letih in cca. 130k km ko je crkla oljna pumpa pri 160 km/h na avtocesti - adijo mašina, adijo frontera. Aja po snegu pa sanjski avto! :D

S VW-ji pa izredno pozitivne izkušnje razn (dvomasnega) vztrajnika na Golfu V pri 70k km - baje pogosta napaka.

Uporabniški avatar
Pravi_Diablo
Uporabnik

Napisal/-a Pravi_Diablo To apr 07, 2009 7:45 am

tam je en hvalil honde...

in res, tudi sam sem po silom prilike zamenjal avto in dobil v menjavi hodno civic, (1997), inmorm rect da je tipi topi, kljub temu da sem 6 al 7 lasnitk, da so jo gurali ravno kak je prislo... zdej 2 leti samo tankam pa se vozim, nic drugega...neb verjel, ce nebi občutil na lasnit kozi.

imel sem tudi sportkupeja 200kompressor, pa je dejansko skoz bilo nekaj, sicer malenkosti innic posebnega, ampak tu pa tam kak senzor itd.. nic posebnega , a vseeno bolj stresno, drazje kot pa zdaj pri hondi..

MiksoM
Nov uporabnik

Napisal/-a MiksoM Če maj 28, 2009 1:49 pm

jaz pa do zaj še nism mel lastnega avta, tak da zaenkrat še ne morem nič govorit o razočaranju nad njim ;)

če pa koga že zanima, pa si mam namen kupit Hyundai Accenta. Zakaj? Zato, ker se mi kot študentu za teh par let, ko ga bom mel, zdi smiseln nakup, predvsem zaradi ugodne cene, ter same prostornosti... Ko pa bom mel kaj več pod palcem, pa bo to druga stvar 8)

Predvsem mi je pomembno, da bom sploh mel avto, da se bom lahko s kraja A propeljel v kraj B, ter da ne bom mel (vsaj upam) nekih groznih stroškov z njim...

Uporabniški avatar
vanmarkus
Nov uporabnik

Kraj: Izola(ribarija)

Napisal/-a vanmarkus Če maj 28, 2009 6:25 pm

fiat punto 02 po 100k km sem tako pogosto hodu h mehaniku da sva postala najboljša prijatla :lol:
presenetu pa me je saxo letnik 99 ko sem ga prodal je mel čez 130k km in je imel do takrat samo redne servise mogoče sem mel srečo

ps:kakšne mate kej izkušnje z civicom letnik 04,05 1.7 dizel oz 1.6 benz
nekje piše da sem pameten

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky Če maj 28, 2009 8:21 pm

1. avto
Fiat UNO 1.7D - mašina tipi topi, le plehovje je bil drug problem, še vedno pogrešam ta mali žur mobil
2. avto
WV hrošč 1200J, žur mobil prav tako, dokler ga nisem skantal delal BP...
3. avto
Yugo 55, 65 GVX in 55 = tri mašine zamenjal v enem letu (dve ubil po svoji neumnosti), karoserija ostala ista...
Največje norosti sem doživel z GVX-om
4. avto
Seat ibiza 2002 sport - nov avto, delal BP dokler se nisem skantal...prijatelj odlomil ročko za dvig zica in hupa mi je crknla (ohcet - jebat ga)...
5. avto
Alfa romeo 156 2.0TS
mmm bella makina, brez problemov, le redni servisi (ob nakupu naredil glavni servis kljub prevoženih le 54k km in se vozil nadaljnih norih 70k km BP)
6. avto
Mitsubishi outlander 2008
Nov avto, po enem letu BP.
7. avto bo raketa, še iščem...
skratka z nobenim nisem imel nobenih problemov, vse kar je bilo krivo je bila pa moja neumnost...
vmes vozil še veliko avtomobilov le lastnik nisem bil...
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če maj 28, 2009 8:41 pm

ne kupuj rakete bos se to razbu,pismo sj vsak avto k ga kups razbijes :D
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 Če maj 28, 2009 10:35 pm

Alfa 145 1,9JTD 105KM letnik 2000. Kupil pri 115k Km, do sedaj narejenih 170k Km (v nekje 19 mesecih).

Crknil senzor obratov motorja in menjana cev od turbine (skupaj 120€ z delom) in pa šla zadnja ležaja (nekaj čez 200€ z delom).

Zvite 3 feltne in menjana sprednja roka (niso včasih delali nižjih robnikov?? :D :D :D ), ter delana optika - nekje 150€ skupaj z delom (pa popusti).

Pa sedaj moram še zamenjati sprednjo luč in masko, ker se je "nekdo" rahlo zaletel :D :D

V glavnem, zaenkrat nič posebnega, za prvi avto nimam pritožb.

[edit] pa nek i**** mi je odlomil zadnji brisalec grrrr.
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky Če maj 28, 2009 10:47 pm

abbe je napisal/-a:ne kupuj rakete bos se to razbu,pismo sj vsak avto k ga kups razbijes :D

No pri hrošču sem bil kriv (ampak ni bila huda brzina cca 50km/h ampak se betonski steber ni dal kartako :lol: , pri ibizi pa nisem bil sam kriv... ;)
Nekako zagovarjam tezo, da je "pametno" doživeti trk, vsekakor brez telesnih poškodb, le toliko, da ti malo zbistri um in poreže krilca ter spusti na realna tla...raje se peljem z nekom, ki že ima to izkušnjo kot pa z enim, ki to še ni doživel...
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Če maj 28, 2009 11:31 pm

Moja Škoda Octavia je res stroj. Okvar do sedaj ni bilo vredne omembe (čip od števcev 170€, centralna 120€, ključavnica 100€, termostat 60€( cene veljajo z kosom in delom mehanika)). Avto je letnik 1999, prevoženih ima več kot 197000 km. Vse na avtu originalno iz tovarne, nič tikano in popravljano. Redni servisi- olje, filter, 2x zobati jermen- skratka po knjižici. Olja popije približno liter na 6000 prevoženih km. Upam, da bo avto vozil še vsaj enkrat toliko brez težav. Češko- nemška kvaliteta.

Avto sem kupil nov, vse kilometre sam naredil. Ni mi žal, da sem se odločil za tak avto. Za takratnih 2300.000 sit. NOVO! NOVO!NOVO!
Avto, moj partner!

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Pe maj 29, 2009 9:02 am

Octavija ti pa dosti olja požre.
Jaz mam Cliota, 11 let star, tretji lastnik, prevoženih 194.000 km pa v 15.000 km se nivo olja na šibki zniža za 2-3 mm. Nič ne ponuca olja. Pije mi pa 6 litrov pa tudi manj. Vsaka mu čast. :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov