Jerch_ je napisal/-a:cruiser1 ne bom se vtikal v vašo debato s piwpiwom, ampak vzemi si čas in opazuj extremno počasne voznike kolikokrat gledajo v ogledala, kolikokrat se ustrašijo nepomembnih stvari in kolikokrat odvrnejo pogled stran s ceste ter kakšen napor jim predstavljajo zahtevnejši manevri, pri katerem rabijo pregled pred/nad/za sabo..
boš presenečeno ugotovil, da kot po pravilu recimo na AC hitrejši (ne bom rekel dirkači, namerno) vozniki imajo dosti boljši pregled, prej opazijo neke stvari, boljše reagirajo, ker so bolj skoncentrirani..
lublancan je napisal/-a:ABS podaljša zavorno pot? zato ga potem vgrajujejo v vse avtomobile, da je večja možnost nesreč
ker najhitreje se res ustaviš, ko ti zablokirajo kolesa in se po spolzkem cestišču odpelješ v prvo drevo
al se samo tolažiš, da je abs nekaj groznega, ker ga tvoja honda nima?
PiWPiW je napisal/-a:za ostale ... če vi ne znate hitro in varno vozit je to vaš problem. pri hitri vožnji se seveda marsikaj lahko zgodi, vendar če upoštevate ostale udeležence se lahko zgodi samo vam. sam pa vsak ve kaj hoče in kaj ne. tako da ne mi sikat tle kako vozim če pa v živo me nobeden ni videl! In je brezveze da govorim mojo tablico in podobno da se mi izogibate ker takrat bo prepozno. bom sam že poskrbel da bom varno prišel mimo vas brez da bi se ustrašli ali kaj podobnega. predvidevanje je tle ključnega pomena. samo ne, motoristi ki grejo tudi 1x hitreje kot avti so motoristi. oni lahko...
PiWPiW je napisal/-a:
Ko sem delal v luki sm imel svoj tempo. precej dinamičen lahko rečem. delali smo tudi po 12 ur in sam veš da nisi tako zbran kot prvo uro. še težje je če delaš ponoči. takrat se ti samo spi. samo ne! jaz ravno zato kr sm imel svoj tempo in svojo stalno koncentracijo sm lahko delal brez hibno. ker so me že spet opzali da vozim prehitroso rekli da morem zmanjšat. ok, sm vozil kot en polž. spalo se mi je miljon več kot prej in ni se mi dalo sploh več razimšljat kaj se dogaja. kr so vidli da sm bolj spal kot vozil so me dali da pucam cesto. če bi me pustili delat kot sem delal bi delal do konca BP, tako pa sm skoraj spal za volanom.
cruiser1 je napisal/-a:PiWPiW! Po temle kar si napisal si očitno zelo nevaren, nesposoben in neodgovoren voznik! Če voziš počasi spiš, če se hočes zbuditi oziroma biti skoncentriran na vožnjo moraš pa divjati- odlično! Človek, ki rabi dodatno motivacijo, da je zbran za volanom (hitrost, radio, pogovor, ročni menjalnik...) je nesposoben in nevaren! Če motivacijo potrebuje zato ker je preutrujen je pa totalno neodgovoren!
Želim si, da bi bilo manj PiWPiWov na cestah!
Glede videa pa samo tole: tistim, ki so namenjeni to vrstni videi se na to itak požvižgajo in jim nikoli ne da mislit!
abbe je napisal/-a:AndrejD je napisal/-a:PiWPiW je napisal/-a:andrej, okoli 26m! (brez upoštevanja ABS)
okoli 26m pri kakšni hitrosti ?
Mislim da sem te za 50km/h in 60km/h vprašal, sedaj pa še te za 200km/h vprašam
kaj to pomen brez upostevanja abs-ja?
PiWPiW je napisal/-a:abbe je napisal/-a:AndrejD je napisal/-a:PiWPiW je napisal/-a:andrej, okoli 26m! (brez upoštevanja ABS)
če se upošteva ABS se zavorna pot podaljša.
andrej in pero, kr sami si dejte zračunat. meni se ne da!
Robi? hmm mislim da ga poznam. tisti je zares en velik ...
PiWPiW je napisal/-a:abbe je napisal/-a:AndrejD je napisal/-a:PiWPiW je napisal/-a:andrej, okoli 26m! (brez upoštevanja ABS)
noj je napisal/-a:PiWPiW je napisal/-a:abbe je napisal/-a:AndrejD je napisal/-a:PiWPiW je napisal/-a:andrej, okoli 26m! (brez upoštevanja ABS)
Recimo zavorna pot bmw m3 csl (e46) iz 100-0km/h je 33.3m. Zavorna pot novega Forda S-maxa 2.0i iz 100-0km/h pa je 50.4m. Kaj hočete s to zavorno potjo povedati??? Od avtomobila do avtomobila je različna.![]()
Če že sprašujete vkolpite možgane, in pravilno zastavite vprašanje! V tem primeru naj se pove, na kateri avtomobil naj se nanašajo rezultati zavorne poti!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov