Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Sr feb 04, 2009 5:17 pm

cruiser1 ne bom se vtikal v vašo debato s piwpiwom, ampak vzemi si čas in opazuj extremno počasne voznike kolikokrat gledajo v ogledala, kolikokrat se ustrašijo nepomembnih stvari in kolikokrat odvrnejo pogled stran s ceste ter kakšen napor jim predstavljajo zahtevnejši manevri, pri katerem rabijo pregled pred/nad/za sabo..
boš presenečeno ugotovil, da kot po pravilu recimo na AC hitrejši (ne bom rekel dirkači, namerno) vozniki imajo dosti boljši pregled, prej opazijo neke stvari, boljše reagirajo, ker so bolj skoncentrirani..

Uporabniški avatar
bigturbo
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a bigturbo Sr feb 04, 2009 5:23 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Hjoj..svašta...Vsi pametni, najhitrejši, najboljši....pa še vedno se nesreče dogajajo...le kako je to možno :roll: ??

LP!

:clapclap
biturbo SKN Project CT3 50

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Sr feb 04, 2009 5:26 pm

Jerch_ je napisal/-a:cruiser1 ne bom se vtikal v vašo debato s piwpiwom, ampak vzemi si čas in opazuj extremno počasne voznike kolikokrat gledajo v ogledala, kolikokrat se ustrašijo nepomembnih stvari in kolikokrat odvrnejo pogled stran s ceste ter kakšen napor jim predstavljajo zahtevnejši manevri, pri katerem rabijo pregled pred/nad/za sabo..
boš presenečeno ugotovil, da kot po pravilu recimo na AC hitrejši (ne bom rekel dirkači, namerno) vozniki imajo dosti boljši pregled, prej opazijo neke stvari, boljše reagirajo, ker so bolj skoncentrirani..

To se popolnoma stinjam! Tudi meni gredo na živce vozniki, ki sanjajo na cesti in sploh ne dojemajo prometa in kaj se dogaja okoli njih! Vendar po pisanju PiWPiW se mi zdi pa, da gre on v popolnoma drugo skrajnost.

PiWPiW
Novinec

Kraj: Markovec City

Napisal/-a PiWPiW Sr feb 04, 2009 5:33 pm

lublancan je napisal/-a:ABS podaljša zavorno pot? zato ga potem vgrajujejo v vse avtomobile, da je večja možnost nesreč
ker najhitreje se res ustaviš, ko ti zablokirajo kolesa in se po spolzkem cestišču odpelješ v prvo drevo

al se samo tolažiš, da je abs nekaj groznega, ker ga tvoja honda nima?

tipičen primer žabarja.pa še fijata vozi :roll: malo tehnike se nauči preden tako blekneš! al tvoj fijat tega ne premore? moja honda ima ABS in že en lep čas študiram kako ga izklopit!

andrej, okoli 26m! (brez upoštevanja ABS)

za ostale ... če vi ne znate hitro in varno vozit je to vaš problem. pri hitri vožnji se seveda marsikaj lahko zgodi, vendar če upoštevate ostale udeležence se lahko zgodi samo vam. sam pa vsak ve kaj hoče in kaj ne. tako da ne mi sikat tle kako vozim če pa v živo me nobeden ni videl! In je brezveze da govorim mojo tablico in podobno da se mi izogibate ker takrat bo prepozno. bom sam že poskrbel da bom varno prišel mimo vas brez da bi se ustrašli ali kaj podobnega. predvidevanje je tle ključnega pomena. samo ne, motoristi ki grejo tudi 1x hitreje kot avti so motoristi. oni lahko...

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr feb 04, 2009 5:39 pm

Človek je nekaj kar morate preseči. PiwPiwu je uspelo in postal je nadčlovek.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Sr feb 04, 2009 5:44 pm

PiWPiW je napisal/-a:

....
andrej, okoli 26m! (brez upoštevanja ABS)

....
.

26 m je kaj?

ali mi lahko poveš koliko rabiš metrov za ustavljanje z reakcijskim časom pri 50 kmh, 100 kmh, 200 kmh,pa recimo za idealne pogoje (suha cesta itd...)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr feb 04, 2009 5:50 pm

PiWPiW je napisal/-a:za ostale ... če vi ne znate hitro in varno vozit je to vaš problem. pri hitri vožnji se seveda marsikaj lahko zgodi, vendar če upoštevate ostale udeležence se lahko zgodi samo vam. sam pa vsak ve kaj hoče in kaj ne. tako da ne mi sikat tle kako vozim če pa v živo me nobeden ni videl! In je brezveze da govorim mojo tablico in podobno da se mi izogibate ker takrat bo prepozno. bom sam že poskrbel da bom varno prišel mimo vas brez da bi se ustrašli ali kaj podobnega. predvidevanje je tle ključnega pomena. samo ne, motoristi ki grejo tudi 1x hitreje kot avti so motoristi. oni lahko...

Hehe...ne ne...To tvoje "znanje " hitre in varne vožnje bo tvoj problem (seveda če boš preživel). Upam, da te ne bo v živo noben videl...razen kakšnega psihiatra. To ti trenutno najbolj potrebuješ, ne pa 15 let staro hondo z ABS-om. Jest upam, da boš varno prišel mimo mene...v rešilcu ali marici. Očitno se ne zavedaš, da vsaka rit pride enkrat na svoj sekret.
In glede na tvoj stil hvalisanja in zagovarjanja "hitre & varne" vožnje upam, da ne bomo čez pol leta brali na forumu, kako si razp****l 15 let staro hondo z ABS-om in si ob tem odnesel par prask, potem pa te bo zanimalo, kako se izognit kazni ter odvzemu izpita (+ parim letom aresta, če boš koga pri tem še ubil).In upam, da takrat, ko se ti bo to (bognedaj) zgodilo, ne boš jokcal, da se te je zgodila nesreča, ker se ti ne bo. S takšnim razmišljanjem in načinom "vožnje" se boš zaletel zanalašč.

Fantje & dekleta...to je največji slovenski avtomobilistični forum. A se res nobenmu ne zdi bolj pametno zagovarjat cestno prometne predpise in uporabnike spodbujat k spoštovanju CPP, kot pa da se en preko drugega hvalite naprimer s kakšno hitrostjo se vozite skozi naselja?

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Sr feb 04, 2009 6:14 pm

Sounds like _bordon_

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Sr feb 04, 2009 6:15 pm

PiWPiW je napisal/-a:
Ko sem delal v luki sm imel svoj tempo. precej dinamičen lahko rečem. delali smo tudi po 12 ur in sam veš da nisi tako zbran kot prvo uro. še težje je če delaš ponoči. takrat se ti samo spi. samo ne! jaz ravno zato kr sm imel svoj tempo in svojo stalno koncentracijo sm lahko delal brez hibno. ker so me že spet opzali da vozim prehitro :roll: so rekli da morem zmanjšat. ok, sm vozil kot en polž. spalo se mi je miljon več kot prej in ni se mi dalo sploh več razimšljat kaj se dogaja. kr so vidli da sm bolj spal kot vozil so me dali da pucam cesto. če bi me pustili delat kot sem delal bi delal do konca BP, tako pa sm skoraj spal za volanom.

Ne vem zakaj samo jaz iz dneva v dan dobivam vedno vecjo slutnjo da te poznam. Poznam nekaj ljudi iz Markovca, si mogoce Robi?

cruiser1 je napisal/-a:PiWPiW! Po temle kar si napisal si očitno zelo nevaren, nesposoben in neodgovoren voznik! Če voziš počasi spiš, če se hočes zbuditi oziroma biti skoncentriran na vožnjo moraš pa divjati :roll: - odlično! Človek, ki rabi dodatno motivacijo, da je zbran za volanom (hitrost, radio, pogovor, ročni menjalnik...) je nesposoben in nevaren! Če motivacijo potrebuje zato ker je preutrujen je pa totalno neodgovoren!
Želim si, da bi bilo manj PiWPiWov na cestah!

Glede videa pa samo tole: tistim, ki so namenjeni to vrstni videi se na to itak požvižgajo in jim nikoli ne da mislit!

Hm. Zanimivo, samo se pa ne bom strinjal s tabo. Dodatna motivacija se nikoli ni skodila, samo brez nje se pa tudi lahko pripeljes iz a na b tocko. Pac. Je pa se vedno boljse biti v avtu z kolegom/prizganim radijom kot pa v popolni tisini.

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Sr feb 04, 2009 6:57 pm

PiWPiW je napisal/-a:andrej, okoli 26m! (brez upoštevanja ABS)

okoli 26m pri kakšni hitrosti ?

Mislim da sem te za 50km/h in 60km/h vprašal, sedaj pa še te za 200km/h vprašam
Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr feb 04, 2009 7:03 pm

AndrejD je napisal/-a:

kaj to pomen brez upostevanja abs-ja?
Ni vse res kar napišem

noj
Novinec

Kraj: Arja Vas

Napisal/-a noj Sr feb 04, 2009 7:06 pm

-Kar se tiče videa mi je neokusen, in mislim da ne doseže svojega cilja. Tisti, ki se zaveda, kaj lahko prinese objestna, nezbrana vožnja, ta video ne potrbuje. Tisti, ki se ne zaveda, bo lahko pogledal tisoč takih videov, pa nebo nič pomagalo.

-Kar se tiče hitre vožnje, je nevarna, o tem ni dvoma. Kaj nekdo pojmuje pod hitro vožnjo, pa je že druga stvar. Omejitve so nek splošen predpis, ki naj bi veljale za vse. Vendar je treba upoštevati, da z večjimi, močnejšimi in dražjimi avtomobili, se da recimo enako varno peljati po avtocesti 180km/h, kot z nekim malčkom starim 10let 130km/h, ali še bolj varno. In tudi ta večji, močnejši, dražji in novejši avtomobil, se ustavi enako hitro, ali hitreje iz 180km/h, kot mali iz 130km/h. Tisti, ki ste imeli to sprobati na lastni koži, veste o čem govorim.

-Kar se tiče naše zakonodaje in posledično omejitev, je neumna. To si upam trditi, saj smo po smrtnih nesrečah na prebivalca v samem vrhu.

-Za konec pa bi naprosil vse, da ne jemljite zakona v svoje roke, vozite zbrano in ne ovirate hitrejših voznikov, saj ste s takšnim početjem ravno tako nevarni in nekulturni, kot oni, če ne še bolj!

PiWPiW
Novinec

Napisal/-a PiWPiW Sr feb 04, 2009 7:28 pm

abbe je napisal/-a:
AndrejD je napisal/-a:

če se upošteva ABS se zavorna pot podaljša.

andrej in pero, kr sami si dejte zračunat. meni se ne da!

Robi? hmm mislim da ga poznam. tisti je zares en velik ...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Sr feb 04, 2009 7:33 pm

PiWPiW je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:
AndrejD je napisal/-a:

uposteva- s tem mislis da mas uklopljenega.
ej brez zamere ampak ti nimas par stvari razciscenih v glavi.daj mi razloz kako je lahko zavorna pot daljsa ce imas abs?to sploh ni res.ko guma zablokira zgubi oprijem in avto ne pojema vec tako kot predn guma zablokira.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Sr feb 04, 2009 7:44 pm

to da je zavorna pot z ABS-om daljša,drži,je pa razlika majhna.sprobano na poligonu pri Kuzmiču pri 50km/h.razlike je blo cca.1m.

ker fora ABS-a je samo v tem,da je avto še zmeri vodljiv med bremzanjem,in ne v krajšanju zavorne poti,kot večina misli ;)

in predno misli kdo izpodbijat to trditev,naj se malo pozanima,da ne komentira brezveze ;)
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Sr feb 04, 2009 7:53 pm

kolesa majo najvecji oprijem dolker ne drsijo,ko enkrat zdrsnejo potem oprijem ni vec toliksem.
pa se to.zavorna pot je krajsa samo v idealnih razmerah,ki jih n acesti ni.koj k mas na eni strani mal peska,lista,zebro,crto na sredini vozisca,bolj gladek asfalt....,te ze zacne obracat in da bi avto poravnal moras malo popustiti zavoro in ko ga poravnas spet zavret na polno.in ni teorije da bo zavorna pot krajsa kot ce mas abs
Ni vse res kar napišem

noj
Novinec

Kraj: Arja Vas

Napisal/-a noj Sr feb 04, 2009 7:55 pm

PiWPiW je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:
AndrejD je napisal/-a:

Recimo zavorna pot bmw m3 csl (e46) iz 100-0km/h je 33.3m. Zavorna pot novega Forda S-maxa 2.0i iz 100-0km/h pa je 50.4m. Kaj hočete s to zavorno potjo povedati??? Od avtomobila do avtomobila je različna. ;)

Če že sprašujete vkolpite možgane, in pravilno zastavite vprašanje! V tem primeru naj se pove, na kateri avtomobil naj se nanašajo rezultati zavorne poti!

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Sr feb 04, 2009 7:56 pm

piwpiw:
potemtakem bi bila zavorna pot na ledu krajša kot na suhi cesti, pa to vemo, da ni res kajne? z absom ali brez, zato ne kvasi neumnosti

PiWPiW
Novinec

Napisal/-a PiWPiW Sr feb 04, 2009 7:57 pm

da malo razložimo kr vidim da folk ne ve. ABS pomeni anti blocking sistem. to pomeni da kolo nikoli ne zablokira (čeprav to ni glih res). obstajajo več vrst ABS sistemov kateri delujejo več ali manj isto. Razlika je samo v tem da starejši avti imajo počasnejši sistem kot novejši. taki imajo zavorno razdaljo precej bolj dolgo kot pa brez abs-a. vsekakor ga je dobro imet ker v krizni situaciji pride zelo prav.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Sr feb 04, 2009 7:59 pm

noj je napisal/-a:
PiWPiW je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:
AndrejD je napisal/-a:

Recimo zavorna pot bmw m3 csl (e46) iz 100-0km/h je 33.3m. Zavorna pot novega Forda S-maxa 2.0i iz 100-0km/h pa je 50.4m. Kaj hočete s to zavorno potjo povedati??? Od avtomobila do avtomobila je različna. ;)

Če že sprašujete vkolpite možgane, in pravilno zastavite vprašanje! V tem primeru naj se pove, na kateri avtomobil naj se nanašajo rezultati zavorne poti!

no dj ne bod pametn koj kle neki.ve se da se gre za hondo civic.ce bi mal spremljal debato bi vedu to,ne pa da zj kle neki pamet solis.....
Ni vse res kar napišem
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov