Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass To mar 31, 2009 10:10 am

Ti želiš povedati, da je zakon=kultura, kar pa žal ne drži. Lahko se voziš popolnoma v zakonskih okvirih, a čisto izven kulturnih okvirov.

Tudi pravice vas, ki se "kulturno" vozite po omejitvi so omejene s pravicami drugih.
Dojemite, da je najbolj kulturno umakniti se s poti in ne povzročati nevarnih situacij.
In dojemite, da ne bomo vsi vozili 120, ker vi mislite, da je to kulturno.
Zakon in kultura nista v korelaciji, ozr vozniške kulture zakon ne zajema. Niti priblžno.
Zato dajte vozit kulturno, kdor se želi za nameček še držati zakona, ima popolnoma legitimno pravico za to.
To,da pa posiljujete ostale, da se obnašajo po vaših normah, je to kulturno?
Je težko smuknit desno za 3 ali 4 sekunde? Če se niste sposobni vrnit na prehitevalni pas takoj za tem, si priznajte, da niste za na cesto...
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To mar 31, 2009 10:12 am

No jst bom še naprej vozil po avtocestah od 100 do 110km/h po desnem pasu, če je le možno pa za kamionom v zavetrju z njegovo hitrostjo. Prehitevalni pas me niti ne vidi. Pa se vsajajte kolikor hočete. Me niti ne zanima, kaj je prav in kaj ni, vozim avtu in porabi primerno. Zakaj bi 30% več porabil zato, da bi se vozil 130, če pa lahko vozim 110km/h in nikogar ne oviram.

Ostali ste itak vedno na prehitevalnem pasu, tako da z vami nimam opravka.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To mar 31, 2009 10:14 am

mišek je napisal/-a:Tele izjave so najbolj hude od @abbe.
Ne vem kako si ti to razlagaš zakone, res ne.
Najbolj tole, prekopirano iz 4. strani:
- ce se nekdo odloci voziti hitreje kot je omejitev ima vso pravico za to.itak bo sam nosil posledice(kazn).
@abbe razloži mi od pravica, da lahko nekdo vozi hitreje kot je omejitev?
Če so posledice kazen, ok, ampak kaj pa ko pride do karambola v katerem je še kdo drug udeležen? A takrat tudi sam nosi posledice? Pride do hudih telesnih poškodb, mogoče celo invalidnosti; boš ti prevzel tisto invalidnost na sebe?

In pa tole
- jaz ce hocem lahko vozim 200km/h.a je tako?zakon prepoveduje ni pa recen da ga morem upostevat.je tako?
Isto vprašanje kot zgoraj, od kje tebi, da lahko voziš 200, če ti tako hočeš?
Potem naprej; zakon prepoveduje, ti pa to razumeš kot, da ni potrebe, da bi ga upošteval? Zakaj pa potem je zakon? Ali je to mogoče samo priporočilo?
Jaz to tako zastopim, da če je prepovedano, da tisto ne smeš delat - torej ga moraš upoštevat!

Ti pa si to razlagaš, kot za tebe pa to ne velja, ni potrebno, da bi se držal pravil...itd. Nekje si tudi zapisal, da če ti voziš 190 po prehitevalnem pa pred tebe iz voznega pasa zavije nekdo, ki vozi 100, da je on kriv, ker je izsilil prednost.
Se zavedaš kaj pišeš? On je kriv, ne pomisliš, da si pa mogoče ti kaj kriv ker si vozil 190, kar je krepko nad dovoljeno!? Po tem takem bi tak bil tudi kriv pa magari, če bi po prehitevalnem eden prigonil s Ferarijem 300 km/h? Ti bi rekel, da mu je izsilil prednost?

se en omejenec.takh vas je ful ocitno.jst bi vs nekam poslau.
vsi vidte to da jst pelem 190.pa kako to ni dovoljeno pa gor pa dol.
TUD BREZ ZMIGAVCA NI DOVOLJENO ZAMENJAT VOZNI PAS,pa to nben od vas omejencev(ozkoglednezev ne izpstavlja.vsi vidite samo prehiro vozjo.
tko da taki kot si ti mi nimajo kaj pameti solik,ker ste ocitno tok nesposobni da niti ogledal ne znate gledat pa niti ne znata zmigavcev dajat.po se pa vadite vn na to da jst prehitr vozm.
@kritik praviloma vozim hitro ob vecernih urah ko ni tok prometa.ne vozm zmeraj tko hitr.vsake tok casa me prime.pa ce em nebos spregledal se nama nebo nc nardil.ce me bos pa kaj na jaz nardim,naj zarad tvoje povrsnosti vozim 100?
nebom
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To mar 31, 2009 10:15 am

xsara je napisal/-a:
evo primer, če že hočeš AC, sosed iz ulice na motociklu-čoperju po ac, lepo vozi 130 in gre prehitevat kombi, ko mu naenkrat prileti petar jebive.ar v rdečem clk-ju in komi, komi se mu umakne pred kombi (veš kaj bi se zgodilo če se mu nebi uspelo umakniti), b****r z mečko pa nikome ništa in je dalje teru, po ocenah soseda na motorju je prletu vsaj z 160 (da nebi o tem, da bi motorist najebu tut če bi avtomobil z 50 na ur prletu vanj).........primer sem dal, ker si hotel avtocesto.........in skoraj se upam trditi, da tipu v mečki ne bi bilo nič.............

... se je dobro izteklo..... - 90%-na krivda motorista.......

Ne more meni naenkrat na AC priletet avto zadaj, če sledim promet oz. sem z enim okom na ogledalu z drugim pred sabo........

..ne; popravil bom 100% - na krivda motorista, če bi počilo....

P.S še nimam primera crascha s fatalnimi posledicami, zaradi tega, ker je nekdo vozil 200....

P.S 1. sedaj grem pa spat, mogoče se spomnite še kake "prigode"

P.S 2 nemalokrat se mi je zgodilo v Nemčiji, da sem pri 200km/h kr nekako počasen, vsi "šibajo" mim mene, vse poteka tekoče, nobenem ni treba svetit (ali bog ne daj da bi kdo meni) lepo urejeno .........ampak ko pa poči_poči orng (kot v Cobri11 :P ) vse razsipano, daleč naokoli.....- že videl v živo.....

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara To mar 31, 2009 10:19 am

nebivedu je napisal/-a:No jst bom še naprej vozil po avtocestah od 100 do 110km/h po desnem pasu, če je le možno pa za kamionom v zavetrju z njegovo hitrostjo. Prehitevalni pas me niti ne vidi. Pa se vsajajte kolikor hočete. Me niti ne zanima, kaj je prav in kaj ni, vozim avtu in porabi primerno. Zakaj bi 30% več porabil zato, da bi se vozil 130, če pa lahko vozim 110km/h in nikogar ne oviram.

maš prov, tudi jest bom to zdaj počel, nej vozijo nekateri kolikor hočjo jest se ne premaknem več na prehitevalni pas, je tko bolj umirjena in varčna vožnja....
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass To mar 31, 2009 10:27 am

xsara je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:No jst bom še naprej vozil po avtocestah od 100 do 110km/h po desnem pasu, če je le možno pa za kamionom v zavetrju z njegovo hitrostjo. Prehitevalni pas me niti ne vidi. Pa se vsajajte kolikor hočete. Me niti ne zanima, kaj je prav in kaj ni, vozim avtu in porabi primerno. Zakaj bi 30% več porabil zato, da bi se vozil 130, če pa lahko vozim 110km/h in nikogar ne oviram.

maš prov, tudi jest bom to zdaj počel, nej vozijo nekateri kolikor hočjo jest se ne premaknem več na prehitevalni pas, je tko bolj umirjena in varčna vožnja....

Ti se res raje drži desne, hitrost namreč ubija, kot si že sam izjavil.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic To mar 31, 2009 10:31 am

kaksna kregarija okoli tega...kot sem ze zgoraj prebral, je dejansko res, sanjajo ljudje ki se vozijo po ac nekje do 130km/h, ker mislijo da peljejo varno, ne gledajo v ogledala, se zapeljejo na prehitevalni pas brez smerokaza, se vracajo tik zdajci pred avto, tovornjak ki so ga prehiteli...taksnih ljudi je na nasih cestah 70%...kdo izsili nesreco na AC..malo se vprasajte...tisti ki gre na njo 1000 kart na leto ali tisti ki se pelje samo 30x na leto...ono so zakoni drugo so izkusnje in komunikacija med vozniki...in ja...nekdo se bo pelo po AC 125km/h, teslo pred njim pa 120km/h...ko se mu bo priblizal...recimo da so to tovornjaki...cemu se rece levemu pasu prehitevalni, da prides mimo in ne da prides mimo od pon do petka ampak, ko se odlocis da bos sov mimo mors to opraviti pravilno in z malo vec moci, ne da se vleces mimo ko oma, ki gre v trgovino po 1kg kruha...

in pol so se tukaj ljudje, ki se vozijo po regionalnih cestah...biseri tako receno...omejitev 50km/h gremo, granate...70km/h je sprejemljivo...60km/h omejitev isto, 70km/h isto, 90km/h in se vedno se pelje isto...in pol ima v glavi to logigo da vedno ce se pelje med 60km/h in 80km/h da je varni voznik...ne...za njim se nabere kolona, nekumu se mudi...in ce bi se peljali po omejitvah bi sol vse tekoce...ne mi nabijat o varnosti otrok, za varnost otrok si odgovoren predvsem ti, ki vozis ta avto...jaz naj bom oprezen, da mi tik pred zdajci das smerokaz da zavijas desno, kaj naj storim...ce do zadnjega nevem kaj bos storil...

primer, voznica ki se ima za sveto...relacijska voznja...od 30km/h do 90km/h...gre po teh cestah tud preko 200km/h...in me je blo 3x bolj strah, ko sma se peljala skozi z neko konstanto...tudi skozi kjer je obmocje 30km/h, narisani otroci. solski znak, kjer ti lahko takoj kaksen pamz prekriza pot...a ti povem kaj je bil odgovor...ah, saj zdaj majo pouk, ni straha da je kdo na cesti...in to rece mama dveh otrok...tak da mi ne nabijat taksni stvari in se delat lepe...

jaz, ker pa mam spusen avto, malo vec hp pod havbo...in se malce zadere, zaskripa...me majo ljudje za divjaka, idiota itd...pa sem ????

res je da se je potrebno drzati pravil, ki so pisana...vendar vsi vemo da imajo ta pravila nekje vecjo veljavnost kot drugje...hitros ubija, pocasi bodo taksni napisi na avtih, kot so zdaj na cigaretnih skatlah...
..::"Burn Ruber....Keiichi Tsuchiya.... Not Your Soul"::..

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek To mar 31, 2009 10:34 am

Pikolina ste eni zagledani v svoje mašine pa hitrost.
@sašo5; praviš, da cincači povzročajo nevarnost in nespametne reakcije.
Pa si mogoče pomislil, da ravno zato, ker se na cesti znajdejo tudi taki, ki kdaj malo čudno reagirajo, da je ravno zato potrebno imet ustrezno varnostno razdaljo in zato so tudi omejitve hitrosti. Če bi bili vsi tako super vozniki, ja potem bi se lahko vozili 10 metrov za ritjo pa 200 na uro.
In pomisli, če bi ti imel varnostno razdaljo in hitrost v okvirih omejitev tudi ne bi bilo treba tolikokrat nakaj na silo bremzat.
Tisto, ko si napisal, da ti je žensak nenadoma zavila nazaj na vozni pas, no vidiš zdaj zakaj je omejitev? Je razlika ali si ti takrat pelješ 130 ali pa 190 se ti ne zdi? Če bi se tisti avto pred tabo in ti peljala več, mogoče se tisti manever ne bi izšel. Ne vem kaj sta neredila, ali sta zavirala ali sta zavila na drug pas. V glavnem že, če bi bila vajina hitrost 150 bilo bilo zelo verjetno, da bi tisto žensko zgazila pred sabo. In ker vprašanje kakšno si imel varnostno razdaljo, bi bili v hipu trije avti udeleženi.
Dragi sašo5, zato pa veljajo na cestah neke omejitve hitrosti, da lahko v takih primerih še rešiš situacijo. AC je pač tako, so bolj varne, ampak ko pa se zgodi pa pošteno poči in ponavadi je odeleženih več vozil in zato tudi več mrtvih.
Zadnje čase je ogromno obvestil po radiu, ko opozarjajo, da kdo nasproti vozi. Si misliš kako bi bilo, da bi vsi vozili tam okrog 160 (varnostna tako vemo kakšna je, če je 20 m je že dosti), na kup bi se zložili, tako da bi lahko naredili kar pokopališče ob strani. Ampak to se nažalost dogaja. In kako bi potem dvignili omejitev na 150, če pa še eni kar kontra vozijo. Evo že zdaj enim ni nikoli dosti, če bi bila pa omejitev višja, bi pa ti isti ljudje to razumeli, tako da lahko svojo hitrost iz 160 mirno dvignejo na 180, tisti, ki pa že zdaj dirkajo s 190, ja tisti pa pod 200 potem ne bi vozili in kaj bi potem to pomenilo?

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara To mar 31, 2009 10:35 am

bass je napisal/-a:
xsara je napisal/-a:

Ti se res raje drži desne, hitrost namreč ubija, kot si že sam izjavil.

jah tko je, odkar imam naraščaj sem postal zelo defenziven in se držim predpisov in omejitev hitrosti, če si na istem, me razumeš, drugače nimaš pojma..........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To mar 31, 2009 10:36 am

Očitno bi nekateri v tej temi potrebovali kar avion. :roll:

Hitrost sploh nima veze na AC. Voziš od 100 navzgor.
Ko prehitevaš pač stopiš po gasu, greš nazaj na voznega in s svojim tempom naprej.

Če se med prehitevanjem za tabo znajde nekdo ki je 50% hitrejši in se ti zalima na rit je to samo dokaz, da je b****. Komot stopiš z gasa, počakaš da tisti pred tabo varno prehiti in greš mimo. Vsa umetnost.

Ko ravno omenjate Nemčijo gor pa dol ..... kar sem napisal zgoraj tam prav lepo funcionira. Brez limanja na rit, brez blendanja, ...
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik To mar 31, 2009 10:45 am

Oh.... jalovo početje je tole ampak naj bo... bo tole moj zadnji post:

@bass: lej mislim da me nisi čisto razumel.... biti kulturen pomeni spoštovati neka pravila, pa naj bodo to napisana ali nenapisana. Osebne pravice pa kot sem rekel, sežejo tako daleč, da ne motijo, ogrožajo ali posegajo v pravice drugih. Se strinjam z teboj, da se je kulturno umaknit drugemu. Je pa tudi kulturno da ne blendaš in hupaš nekomu, ki vozi po predpisih.

@abbe: da odgovorim na tvoje vprašanje... ni treba zaradi mene vozit 100, vozi tako kot se vozi, vsaj v mejah omejitev. Sej če si res čisto sam na cesti s tem ne motiš nikogar, takrat goni do amena. Če so pa ljudje na cesti pa malo pomisli tudi na njih. Brez zamere.

Evo, ne bom več sodeloval na tej temi, ki je tako ali tako brezplodna. Povedal bi samo še en stavek, pa se malo zamislite nad njim:

Neumnost vas lahko drago stane.

Lp
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej To mar 31, 2009 10:49 am

Zato pa prehiti čimprej pa nazaj na vozni pas pa je... Če pa se kdo zaradi mene 400 km/h mimo pelje me boli pimpek. Glavo, da ga ne ogoržam, da mu ne zaprem poti, da ga vidim (ogledala so zakon), nakažem smer...

Glede nemčije... glede na to, da rastejo z avtocesto gor ne kot mi ki smo jo dobili pred par leti vozijo po avtocesti kot se reče. Smerokazi tudi če se kdo 100 vozi ni problema ker je tam kjer mora bit... Dinamika dinamika dinamika....

Če ti kdo blenda za tabo pa trobi pa še kaj si mu 100% vzel prosto pot... Saj ni priepljal 300 madona ta pa mi je bil pri 2 tovornjakih takoj na rit. Nekaterim pač avti ne grejo več kot 130 pa ne morejo to na hitro naredit. :roll: če človek spremlja promet za sabo na avtocesti si naredil vse! Pri nas pa je itak to tabu. Pa krožni prometi pa še kaj...

Danes v VEČER-u:

Ali bomo znali vozit po turbo krožišču? (ki pride na titovi cesti v MB?)... A je to sploh vprašanje????????? HALO!!! Če bomo znali. Če kdo ne zna naj nelo gre na občino pa vrne izpit!

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek To mar 31, 2009 10:52 am

AgitatoR je napisal/-a:Očitno bi nekateri v tej temi potrebovali kar avion. :roll:

Taki ne bi mogli bit piloti, nikoli. Psiho testov ne bi naredili.
Mislim, da tam piloti se pa morejo držat pravil res 100 % . In če piše kako pa kaj je treba tako naredit. In če tam kontrolorji rečejo, da more na neki višini in smeri letet in z neko hitrostjo more to tako bit.
Če bi bili pa piloti tile, ki se že na AC ne morejo merkat, ja kaj bi šele v zraku počenjali.

Glede umikanja iz prehitevalnega, to velja, če je vozni normalno prevozen, če pa je zabit s tovornjaki pa se lahko vsak pelje 130 po levem pasu pa mu nima oni zadaj kaj blendat. Tak je zakon in ga nimaš pravice silit, da naj vozi hitreje ali pa med tovornjaki 100. Ravno tako, kot če bi se čez naselje peljal 50 pa bi začel blendat onemu spredaj, češ daj že potegni. Nimaš kaj. K večjem si lahko zapišeš tablico pa tega blendarja prijaviš policijo, naj malo popazijo na njega, ker je očitno živčen.

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky To mar 31, 2009 11:10 am

mišek, kako ozkogledni ste vsi skup :) ne kapirate pa za boga da ne.. mogoče če bi kako slikanco pogledali, potem bi se ti sanjalo...
še enkrat ponavljam -vožnjo prilagajaš razmeram na cesti...
v mojem primeru ki sem ga navedel z uno žensko je bilo razmerje ca. 70 proti 130 in ne 180, zato ker 180 jaz nikoli nebi šel mimo avtov, ki peljejo 70, zato ker nisem noben kamikaze (za razliko od pravih idiotov)... 180 grem mimmo mimo takih, ki peljejo okrog 140, to pa je pol manjša razlika kot pa med 70 in 130 in ti pušča več maneverksega prostora... torej, vožnjo je treba prilagajat razmeram...

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky To mar 31, 2009 11:12 am

dominic je napisal/-a:kaksna kregarija okoli tega...kot sem ze zgoraj prebral, je dejansko res, sanjajo ljudje ki se vozijo po ac nekje do 130km/h, ker mislijo da peljejo varno, ne gledajo v ogledala, se zapeljejo na prehitevalni pas brez smerokaza, se vracajo tik zdajci pred avto, tovornjak ki so ga prehiteli...taksnih ljudi je na nasih cestah 70%...kdo izsili nesreco na AC..malo se vprasajte...tisti ki gre na njo 1000 kart na leto ali tisti ki se pelje samo 30x na leto...ono so zakoni drugo so izkusnje in komunikacija med vozniki...in ja...nekdo se bo pelo po AC 125km/h, teslo pred njim pa 120km/h...ko se mu bo priblizal...recimo da so to tovornjaki...cemu se rece levemu pasu prehitevalni, da prides mimo in ne da prides mimo od pon do petka ampak, ko se odlocis da bos sov mimo mors to opraviti pravilno in z malo vec moci, ne da se vleces mimo ko oma, ki gre v trgovino po 1kg kruha...

in pol so se tukaj ljudje, ki se vozijo po regionalnih cestah...biseri tako receno...omejitev 50km/h gremo, granate...70km/h je sprejemljivo...60km/h omejitev isto, 70km/h isto, 90km/h in se vedno se pelje isto...in pol ima v glavi to logigo da vedno ce se pelje med 60km/h in 80km/h da je varni voznik...ne...za njim se nabere kolona, nekumu se mudi...in ce bi se peljali po omejitvah bi sol vse tekoce...ne mi nabijat o varnosti otrok, za varnost otrok si odgovoren predvsem ti, ki vozis ta avto...jaz naj bom oprezen, da mi tik pred zdajci das smerokaz da zavijas desno, kaj naj storim...ce do zadnjega nevem kaj bos storil...

primer, voznica ki se ima za sveto...relacijska voznja...od 30km/h do 90km/h...gre po teh cestah tud preko 200km/h...in me je blo 3x bolj strah, ko sma se peljala skozi z neko konstanto...tudi skozi kjer je obmocje 30km/h, narisani otroci. solski znak, kjer ti lahko takoj kaksen pamz prekriza pot...a ti povem kaj je bil odgovor...ah, saj zdaj majo pouk, ni straha da je kdo na cesti...in to rece mama dveh otrok...tak da mi ne nabijat taksni stvari in se delat lepe...

jaz, ker pa mam spusen avto, malo vec hp pod havbo...in se malce zadere, zaskripa...me majo ljudje za divjaka, idiota itd...pa sem ????

res je da se je potrebno drzati pravil, ki so pisana...vendar vsi vemo da imajo ta pravila nekje vecjo veljavnost kot drugje...hitros ubija, pocasi bodo taksni napisi na avtih, kot so zdaj na cigaretnih skatlah...

:tomidelej: :clapclap

sam kaj ko jim nič ne pomaga in eni ne štekajo... saj kot sem že rekel, niso avti za vse ;)

Petersilj
Novinec

Napisal/-a Petersilj To mar 31, 2009 11:13 am

Moj pristop k stvari je taki, da ko prehitevam pač prehitevam (ne verjamem da kdaj pod 130 km/h). Takoj po opravljenem manevru prehitevanja pa se vrnem na vozni pas. Če prehitevem daljšo kolono tovornjakov, avtov pod 130, pomeni da vozim dlje časa na prehitevalnem. Zdaj pa, če med prehitevanimi vozili ni placa, da bi se varno umaknil, če mi kdo prileti od zadaj, jebiga, bo on bremzal in počakal, pridem tako daleč, da se lahko varno umaknem. Ne bom pa šel ekstremno pospševat samo zato, da bi on prej prišel mimo. Se bo moral nekako sprijaznit s tem, da njegov čas ni več vreden kot moj denar (bencin).Poleg tega je pa on v prekršku, tako da še moralno nima kaj skakat. Čeprav to marsikateri dela!
Ko pa se mi da (prazna cesta ponoči), pa si tudi sam dam duška. Nikoli, ponavljam NIKOLI pa se ne lepim nobenemu v rit, mu ne hupam in ne blendam, pa čeprav ga dohitim na prehitevalnem pasu. Tudi če je kamion! Preprosto se mi ne zdi kulturno. So me lepo vzgojili,ne? :D
Zadnjič spremenil Petersilj, dne To mar 31, 2009 11:17 am, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
blackmagic
Stalni uporabnik

Kraj: Fram

Napisal/-a blackmagic To mar 31, 2009 11:15 am

Petersilj je napisal/-a:Moj pristop k stvari je taki, da ko prehitevam pač prehitevam (ne verjamem da kdaj pod 130 km/h). Takoj po opravljenem manevru prehitevanja pa se vrnem na vozni pas. Če prehitevem daljšo kolono tovornjakov, avtov pod 130, pomeni da vozim dlje časa na prehitevalnem. Zdaj pa, če med prehitevanimi vozili ni placa, da bi se varno umaknil, če mi kdo prileti od zadaj, jebiga, bo on bremzal in počakal, pridem tako daleč, da se lahko varno umaknem. Ne bom pa šel ekstremno pospševat samo zato, da bi on prej prišel mimo. Se bo moral nekako sprijaznit s tem, da njegov čas ni več vreden kot moj denar (bencin).
Ko pa se mi da (prazna cesta ponoči), pa si tudi sam dam duška. Nikoli, ponavljam NIKOLI pa se ne letim nobenemu v rit, mi ne hupam in ne blendam, če ga dohitim na prehitevalnem času. Pa tudi če je kamion! Preprosto se mi ne zdi kulturno. So me lepo vzgojili,ne? :D

Lepo si to napisal. Jaz se tudi trudim tak voziti. ;)
Who cares about
the shining of the sun
when the earth is black
\,,/ 666 \,,/

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 To mar 31, 2009 11:25 am

alex3 je napisal/-a:Ah, to pa je, ko egoti udarijo skupaj. :)

Drugače mislim, da ni tako težko razumeti, da ima tisti, ki prehiteva, dolžnost, da se po prehitevanju vrne na vozni pas, morebitni hitrejši (ki so s tem sicer v prekršku) pa dolžnost, da ne ogrožajo in se ne vedejo nasilno do tistih, ki vozijo po predpisih.

Torej, če nekdo prehiteva kolono tovornjakov z najvišjo dovoljeno hitrostjo, morebitni hitrejši nima nobene pravice od njega zahtevati, da prekorači hitrost ali da predčasno zaključi s prehitevanjem. Pač pa na primerni varnostni razdalji počaka, da prvi zaključi prehitevanje in se umakne na vozni pas.

Šele če se najde kakšen "sanjač", ki vztraja na prehitevalnem, ima hitrejši moralno pravico, da ga opomne "spokaj se stran". Pa še to ne takoj z blendanjem in limanjem na zadek, ampak najprej s prižganim levim smernikom (kar je v večini razvitih držav razumljeno kot "rad bi šel mimo") in šele če to ne pomaga, sledi kratko opozorilo z blendanjem.

Ja, kulture in strpnosti manjka mnogim. In zavedanja, da na svetu niso sami ter da se svet ne vrti samo okrog njih.

mišek je napisal/-a:Glede umikanja iz prehitevalnega, to velja, če je vozni normalno prevozen, če pa je zabit s tovornjaki pa se lahko vsak pelje 130 po levem pasu pa mu nima oni zadaj kaj blendat. Tak je zakon in ga nimaš pravice silit, da naj vozi hitreje ali pa med tovornjaki 100. Ravno tako, kot če bi se čez naselje peljal 50 pa bi začel blendat onemu spredaj, češ daj že potegni. Nimaš kaj. K večjem si lahko zapišeš tablico pa tega blendarja prijaviš policijo, naj malo popazijo na njega, ker je očitno živčen.

Mislim, da je s temi citati vse povedano. Tak človek vozi po zakonu in tudi kulturno. Kdor tega ne razume ali noče razumeti, ni za na cesto, ki je javna površina, kjer ima VSAK pravico do svoje vožnje po zakonu. Pa se lahko usajate koliko hočete, s tem samo kažete svojo prepotentnost in egoizem. Kaj drugega ne mislim več pisati v to temo, vse je jasno.
Zadnjič spremenil Energetik81, dne To mar 31, 2009 11:28 am, skupaj popravljeno 2 krat.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 To mar 31, 2009 11:27 am

Sicer je najlepš narajmat na avtobus, gre svojih 110-120, lepo za njim (ne na rit, v zavetrju) in paraš s porabo 3L/100km. Sicer je pol več prehitevanja, kar prehitevajo tovornjake, sam ni panike. Če se ti glih ne da, oz. nima ppomena (gužva). Ponoč pa tud 200. pucamokolektorjeinturbino.com

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 To mar 31, 2009 11:28 am

Petersilj je napisal/-a:Moj pristop k stvari je taki, da ko prehitevam pač prehitevam (ne verjamem da kdaj pod 130 km/h). Takoj po opravljenem manevru prehitevanja pa se vrnem na vozni pas. Če prehitevem daljšo kolono tovornjakov, avtov pod 130, pomeni da vozim dlje časa na prehitevalnem. Zdaj pa, če med prehitevanimi vozili ni placa, da bi se varno umaknil, če mi kdo prileti od zadaj, jebiga, bo on bremzal in počakal, pridem tako daleč, da se lahko varno umaknem. Ne bom pa šel ekstremno pospševat samo zato, da bi on prej prišel mimo. Se bo moral nekako sprijaznit s tem, da njegov čas ni več vreden kot moj denar (bencin).Poleg tega je pa on v prekršku, tako da še moralno nima kaj skakat. Čeprav to marsikateri dela!
Ko pa se mi da (prazna cesta ponoči), pa si tudi sam dam duška. Nikoli, ponavljam NIKOLI pa se ne lepim nobenemu v rit, mu ne hupam in ne blendam, pa čeprav ga dohitim na prehitevalnem pasu. Tudi če je kamion! Preprosto se mi ne zdi kulturno. So me lepo vzgojili,ne? :D

Lepo napisano.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov