Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
mišek je napisal/-a:Tele izjave so najbolj hude od @abbe.
Ne vem kako si ti to razlagaš zakone, res ne.
Najbolj tole, prekopirano iz 4. strani:
- ce se nekdo odloci voziti hitreje kot je omejitev ima vso pravico za to.itak bo sam nosil posledice(kazn).
@abbe razloži mi od pravica, da lahko nekdo vozi hitreje kot je omejitev?
Če so posledice kazen, ok, ampak kaj pa ko pride do karambola v katerem je še kdo drug udeležen? A takrat tudi sam nosi posledice? Pride do hudih telesnih poškodb, mogoče celo invalidnosti; boš ti prevzel tisto invalidnost na sebe?
In pa tole
- jaz ce hocem lahko vozim 200km/h.a je tako?zakon prepoveduje ni pa recen da ga morem upostevat.je tako?
Isto vprašanje kot zgoraj, od kje tebi, da lahko voziš 200, če ti tako hočeš?
Potem naprej; zakon prepoveduje, ti pa to razumeš kot, da ni potrebe, da bi ga upošteval? Zakaj pa potem je zakon? Ali je to mogoče samo priporočilo?
Jaz to tako zastopim, da če je prepovedano, da tisto ne smeš delat - torej ga moraš upoštevat!
Ti pa si to razlagaš, kot za tebe pa to ne velja, ni potrebno, da bi se držal pravil...itd. Nekje si tudi zapisal, da če ti voziš 190 po prehitevalnem pa pred tebe iz voznega pasa zavije nekdo, ki vozi 100, da je on kriv, ker je izsilil prednost.
Se zavedaš kaj pišeš? On je kriv, ne pomisliš, da si pa mogoče ti kaj kriv ker si vozil 190, kar je krepko nad dovoljeno!? Po tem takem bi tak bil tudi kriv pa magari, če bi po prehitevalnem eden prigonil s Ferarijem 300 km/h? Ti bi rekel, da mu je izsilil prednost?
xsara je napisal/-a:
evo primer, če že hočeš AC, sosed iz ulice na motociklu-čoperju po ac, lepo vozi 130 in gre prehitevat kombi, ko mu naenkrat prileti petar jebive.ar v rdečem clk-ju in komi, komi se mu umakne pred kombi (veš kaj bi se zgodilo če se mu nebi uspelo umakniti), b****r z mečko pa nikome ništa in je dalje teru, po ocenah soseda na motorju je prletu vsaj z 160 (da nebi o tem, da bi motorist najebu tut če bi avtomobil z 50 na ur prletu vanj).........primer sem dal, ker si hotel avtocesto.........in skoraj se upam trditi, da tipu v mečki ne bi bilo nič.............
nebivedu je napisal/-a:No jst bom še naprej vozil po avtocestah od 100 do 110km/h po desnem pasu, če je le možno pa za kamionom v zavetrju z njegovo hitrostjo. Prehitevalni pas me niti ne vidi. Pa se vsajajte kolikor hočete. Me niti ne zanima, kaj je prav in kaj ni, vozim avtu in porabi primerno. Zakaj bi 30% več porabil zato, da bi se vozil 130, če pa lahko vozim 110km/h in nikogar ne oviram.
Ostali ste itak vedno na prehitevalnem pasu, tako da z vami nimam opravka.
xsara je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:No jst bom še naprej vozil po avtocestah od 100 do 110km/h po desnem pasu, če je le možno pa za kamionom v zavetrju z njegovo hitrostjo. Prehitevalni pas me niti ne vidi. Pa se vsajajte kolikor hočete. Me niti ne zanima, kaj je prav in kaj ni, vozim avtu in porabi primerno. Zakaj bi 30% več porabil zato, da bi se vozil 130, če pa lahko vozim 110km/h in nikogar ne oviram.
maš prov, tudi jest bom to zdaj počel, nej vozijo nekateri kolikor hočjo jest se ne premaknem več na prehitevalni pas, je tko bolj umirjena in varčna vožnja....
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
bass je napisal/-a:xsara je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:No jst bom še naprej vozil po avtocestah od 100 do 110km/h po desnem pasu, če je le možno pa za kamionom v zavetrju z njegovo hitrostjo. Prehitevalni pas me niti ne vidi. Pa se vsajajte kolikor hočete. Me niti ne zanima, kaj je prav in kaj ni, vozim avtu in porabi primerno. Zakaj bi 30% več porabil zato, da bi se vozil 130, če pa lahko vozim 110km/h in nikogar ne oviram.
maš prov, tudi jest bom to zdaj počel, nej vozijo nekateri kolikor hočjo jest se ne premaknem več na prehitevalni pas, je tko bolj umirjena in varčna vožnja....
Ti se res raje drži desne, hitrost namreč ubija, kot si že sam izjavil.
AgitatoR je napisal/-a:Očitno bi nekateri v tej temi potrebovali kar avion.![]()
dominic je napisal/-a:kaksna kregarija okoli tega...kot sem ze zgoraj prebral, je dejansko res, sanjajo ljudje ki se vozijo po ac nekje do 130km/h, ker mislijo da peljejo varno, ne gledajo v ogledala, se zapeljejo na prehitevalni pas brez smerokaza, se vracajo tik zdajci pred avto, tovornjak ki so ga prehiteli...taksnih ljudi je na nasih cestah 70%...kdo izsili nesreco na AC..malo se vprasajte...tisti ki gre na njo 1000 kart na leto ali tisti ki se pelje samo 30x na leto...ono so zakoni drugo so izkusnje in komunikacija med vozniki...in ja...nekdo se bo pelo po AC 125km/h, teslo pred njim pa 120km/h...ko se mu bo priblizal...recimo da so to tovornjaki...cemu se rece levemu pasu prehitevalni, da prides mimo in ne da prides mimo od pon do petka ampak, ko se odlocis da bos sov mimo mors to opraviti pravilno in z malo vec moci, ne da se vleces mimo ko oma, ki gre v trgovino po 1kg kruha...
in pol so se tukaj ljudje, ki se vozijo po regionalnih cestah...biseri tako receno...omejitev 50km/h gremo, granate...70km/h je sprejemljivo...60km/h omejitev isto, 70km/h isto, 90km/h in se vedno se pelje isto...in pol ima v glavi to logigo da vedno ce se pelje med 60km/h in 80km/h da je varni voznik...ne...za njim se nabere kolona, nekumu se mudi...in ce bi se peljali po omejitvah bi sol vse tekoce...ne mi nabijat o varnosti otrok, za varnost otrok si odgovoren predvsem ti, ki vozis ta avto...jaz naj bom oprezen, da mi tik pred zdajci das smerokaz da zavijas desno, kaj naj storim...ce do zadnjega nevem kaj bos storil...
primer, voznica ki se ima za sveto...relacijska voznja...od 30km/h do 90km/h...gre po teh cestah tud preko 200km/h...in me je blo 3x bolj strah, ko sma se peljala skozi z neko konstanto...tudi skozi kjer je obmocje 30km/h, narisani otroci. solski znak, kjer ti lahko takoj kaksen pamz prekriza pot...a ti povem kaj je bil odgovor...ah, saj zdaj majo pouk, ni straha da je kdo na cesti...in to rece mama dveh otrok...tak da mi ne nabijat taksni stvari in se delat lepe...
jaz, ker pa mam spusen avto, malo vec hp pod havbo...in se malce zadere, zaskripa...me majo ljudje za divjaka, idiota itd...pa sem ????
res je da se je potrebno drzati pravil, ki so pisana...vendar vsi vemo da imajo ta pravila nekje vecjo veljavnost kot drugje...hitros ubija, pocasi bodo taksni napisi na avtih, kot so zdaj na cigaretnih skatlah...
Petersilj je napisal/-a:Moj pristop k stvari je taki, da ko prehitevam pač prehitevam (ne verjamem da kdaj pod 130 km/h). Takoj po opravljenem manevru prehitevanja pa se vrnem na vozni pas. Če prehitevem daljšo kolono tovornjakov, avtov pod 130, pomeni da vozim dlje časa na prehitevalnem. Zdaj pa, če med prehitevanimi vozili ni placa, da bi se varno umaknil, če mi kdo prileti od zadaj, jebiga, bo on bremzal in počakal, pridem tako daleč, da se lahko varno umaknem. Ne bom pa šel ekstremno pospševat samo zato, da bi on prej prišel mimo. Se bo moral nekako sprijaznit s tem, da njegov čas ni več vreden kot moj denar (bencin).
Ko pa se mi da (prazna cesta ponoči), pa si tudi sam dam duška. Nikoli, ponavljam NIKOLI pa se ne letim nobenemu v rit, mi ne hupam in ne blendam, če ga dohitim na prehitevalnem času. Pa tudi če je kamion! Preprosto se mi ne zdi kulturno. So me lepo vzgojili,ne?
alex3 je napisal/-a:Ah, to pa je, ko egoti udarijo skupaj.![]()
Drugače mislim, da ni tako težko razumeti, da ima tisti, ki prehiteva, dolžnost, da se po prehitevanju vrne na vozni pas, morebitni hitrejši (ki so s tem sicer v prekršku) pa dolžnost, da ne ogrožajo in se ne vedejo nasilno do tistih, ki vozijo po predpisih.
Torej, če nekdo prehiteva kolono tovornjakov z najvišjo dovoljeno hitrostjo, morebitni hitrejši nima nobene pravice od njega zahtevati, da prekorači hitrost ali da predčasno zaključi s prehitevanjem. Pač pa na primerni varnostni razdalji počaka, da prvi zaključi prehitevanje in se umakne na vozni pas.
Šele če se najde kakšen "sanjač", ki vztraja na prehitevalnem, ima hitrejši moralno pravico, da ga opomne "spokaj se stran". Pa še to ne takoj z blendanjem in limanjem na zadek, ampak najprej s prižganim levim smernikom (kar je v večini razvitih držav razumljeno kot "rad bi šel mimo") in šele če to ne pomaga, sledi kratko opozorilo z blendanjem.
Ja, kulture in strpnosti manjka mnogim. In zavedanja, da na svetu niso sami ter da se svet ne vrti samo okrog njih.
mišek je napisal/-a:Glede umikanja iz prehitevalnega, to velja, če je vozni normalno prevozen, če pa je zabit s tovornjaki pa se lahko vsak pelje 130 po levem pasu pa mu nima oni zadaj kaj blendat. Tak je zakon in ga nimaš pravice silit, da naj vozi hitreje ali pa med tovornjaki 100. Ravno tako, kot če bi se čez naselje peljal 50 pa bi začel blendat onemu spredaj, češ daj že potegni. Nimaš kaj. K večjem si lahko zapišeš tablico pa tega blendarja prijaviš policijo, naj malo popazijo na njega, ker je očitno živčen.
Petersilj je napisal/-a:Moj pristop k stvari je taki, da ko prehitevam pač prehitevam (ne verjamem da kdaj pod 130 km/h). Takoj po opravljenem manevru prehitevanja pa se vrnem na vozni pas. Če prehitevem daljšo kolono tovornjakov, avtov pod 130, pomeni da vozim dlje časa na prehitevalnem. Zdaj pa, če med prehitevanimi vozili ni placa, da bi se varno umaknil, če mi kdo prileti od zadaj, jebiga, bo on bremzal in počakal, pridem tako daleč, da se lahko varno umaknem. Ne bom pa šel ekstremno pospševat samo zato, da bi on prej prišel mimo. Se bo moral nekako sprijaznit s tem, da njegov čas ni več vreden kot moj denar (bencin).Poleg tega je pa on v prekršku, tako da še moralno nima kaj skakat. Čeprav to marsikateri dela!
Ko pa se mi da (prazna cesta ponoči), pa si tudi sam dam duška. Nikoli, ponavljam NIKOLI pa se ne lepim nobenemu v rit, mu ne hupam in ne blendam, pa čeprav ga dohitim na prehitevalnem pasu. Tudi če je kamion! Preprosto se mi ne zdi kulturno. So me lepo vzgojili,ne?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov