Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc To avg 25, 2009 10:58 pm

Vozniška kultura je res čist fertik.....se peljem danes iz Črnuč proti Trzinu na glavnem križišču me je b**** z plavim audijem prehiti tik pred semaforjem on zapelje v direkt že v rdečo in sam gas.

Uporabniški avatar
Sika
Novinec

Kraj: Rogaska Slatina

Napisal/-a Sika To avg 25, 2009 11:04 pm

hmmmm, danes bil prica skorajsnemu trcenju v celno, frajer mimo mene 120, v nepregleden ovinek sel prehitevat enega z prikolico...jaz ne wem, kak je z tisto a3-ko prisel mimo, ni mi jasno, vem samo da je oni z prikolico zapeljal cisto na bankino, pa komaj potem prikolico vlovil, mislim katastrofa, potem pa mi mladi vse krivi, daj daj...
bil sem pa 100% da bo pocilo, pa hvalabogu da ni, ker ne vem kaj bi ostalo od njih. Vsaj en ma varuha z seboj.
Fiat di amore per'l auto

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To avg 25, 2009 11:29 pm

Sika je napisal/-a:hmmmm, danes bil prica skorajsnemu trcenju v celno, frajer mimo mene 120, v nepregleden ovinek sel prehitevat enega z prikolico...jaz ne wem, kak je z tisto a3-ko prisel mimo, ni mi jasno, vem samo da je oni z prikolico zapeljal cisto na bankino, pa komaj potem prikolico vlovil, mislim katastrofa, potem pa mi mladi vse krivi, daj daj...
bil sem pa 100% da bo pocilo, pa hvalabogu da ni, ker ne vem kaj bi ostalo od njih. Vsaj en ma varuha z seboj.

tfinta je da take izuči šele ko je prepozo, ko poči, ornk..

Uporabniški avatar
Sika
Novinec

Kraj: Rogaska Slatina

Napisal/-a Sika Sr avg 26, 2009 10:07 am

kolesar je napisal/-a:
Sika je napisal/-a:hmmmm, danes bil prica skorajsnemu trcenju v celno, frajer mimo mene 120, v nepregleden ovinek sel prehitevat enega z prikolico...jaz ne wem, kak je z tisto a3-ko prisel mimo, ni mi jasno, vem samo da je oni z prikolico zapeljal cisto na bankino, pa komaj potem prikolico vlovil, mislim katastrofa, potem pa mi mladi vse krivi, daj daj...

tfinta je da take izuči šele ko je prepozo, ko poči, ornk..

ja sej, tako je...katastrofam mislim...nekateri res tvegajo zivljenje, tak kot da bi poker spilal, bo al ne bo...brez besed res
da bi pocilo...ne wem, sploh ne bi rajsi sel gledat kaj bi ostalo od njih
Fiat di amore per'l auto

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos Sr avg 26, 2009 10:14 am

Ne tudi ko poči, jih ne izuči.

Ker prva stvar kar naredijo, če seveda ostanejo celi, je da obtožijo vse ostale sam sebe ne vidijo.

Uporabniški avatar
Malner
Nov uporabnik

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Malner Če sep 03, 2009 7:44 am

Ko sem se danes peljal proti Brdu je iz smeri Viča po ostavnem pasu pripeljala avtovleka s prižganimi rotirajočimi lučmi, za njim pa 2 policista na motorjih, pra tako s prižganimi rotirajočimi lučmi. Ko je avtovleka odpeljala mimo kolone, je nekdo v modrem puntu pomislil, zakaj pa ne bi še jaz zapeljal po odstavnem, če lahko on in ne da bi pogledal v desno ogledalo zapeljal direktno pred policista. Hitro je opazil, kaj je naredil in zapeljal nazaj na vozni pas, policist pa ga je samo pogledal in odpeljal, ker se mu je mudilo.
Slika

Uporabniški avatar
folcer
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a folcer So sep 05, 2009 12:08 pm

zadnjič sem videl na križišču, kjer je bila zelena so se pripeljali trije avtomobili, ki so zavijali levo, ampak dva sta lahko čakala v sredini, za tretjega pa ni bilo prostora, zato se je tretji ustavil kar na prehodu za pešce. Do tu vse OK, samo problem je nastal, ko tista dva spredaj nista mogla zaradi prometa naravnost zaviti levo, tako da je bila prej rdeča in pešci so imeli zeleno, a tretji je bil pa na prehodu.

Seveda, na koncu so vsi trije zavili levo, kljub rdeči, saj križišče je potrebno izprazniti. Lahko v takem primeru zapelješ in ustaviš na prehodu za pešce?

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So sep 05, 2009 12:22 pm

folcer je napisal/-a:Lahko v takem primeru zapelješ in ustaviš na prehodu za pešce?

odločen NE

Zakon o varnosti cestnega prometa (uradno prečiščeno besedilo) (ZVCP-1-UPB4); 52. člen;

Uporabniški avatar
scorpion king
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a scorpion king So sep 05, 2009 7:37 pm

tole vseskupi je precej mimo. tudi sam sem že doživel marsikaj samo niti približno podobno situacijam ki ste jih navedli nekateri uporabniki.

res pa je da je razlika tudi v tem kako za=beš. tudi sam sem kdaj naredil bedarijo, ampak zdaleč od tega da bi potem na ves glas preklinjal in tulil na vse okoli, ampak dvigneš toko, se opravičiš in pelješ naprej. to me ne moti, vsi smo zmotljivi in me je tudi že kdo tko izsilil ali kaj podobnega, se opravičil in pelješ dalje normalno, smo le ljudje.
na živce mi grejo pa tisti debili ki mislijo da so bog i batina. tudi če ma bmw-ja še ne pomeni da loh dela vse kar mu paše (pa tut če ma 1.8 mašino, pa ga peljem scat z zategnjeno ročno).

če se hočjo zgonit do daske naj grejo na dirkališče ne pa po cestah. sam vozim po omejitvah (oziroma malo čez), gonim pa po grobniku ki je narejen za to. samo večini je očitno škoda tistih nekaj evrov plačat, pa raje ogrožajo vse okoli sebe. žalostno.

lp

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio So sep 05, 2009 8:51 pm

Ne vem, kako nisem do sedaj videl te teme...

Dobrega pol leta nazaj, sva se s punco (in njenim takrat še 5-letnim bratom) peljala domov s pijače, za nama pa sta bila prijatelja v svojem avtu (kar je irelevantno). Peljala sva se po glavni cesti Ljubljana - Litija v smeri Ljubljane. V Dolskem, oz. nekaj 10 m za rondojem (kjer sem pospeševal proti 90 km/h, kolikor je omejitev), se nasproti pravilno pripelje eno vozilo (vsaj mislil sem tako), nakar izza njega na moj pas dobesedno skoči mercedes CLK (luči se še kako spomnim, bil pa naj bi srebrne barve, po besedah kolega, ki je vozil za menoj). Kar je najhuje, je to, da je razdalja med menoj in prehitevanim vozilom bila manjša (oz. mogoče ravno tem nekje) kot bi jaz imel varnostno razdaljo do vozila pred menoj (če bi kako bilo). Tudi približno mi ni jasno, kako mi je uspelo zavirati in odviti (kjer sem še danes hvaležen ABS-u), tako da smo se lahko trije brez kontakta zapeljali vzporedno.

Ne rečem, vsi se kdaj zmotimo, tudi jaz se zmotim, vendar so to banalne malenkosti, ki bi me kvečjemu stale nekaj površinskih prask. Opravičim se, počutim se grozno, vendar sem zato vsakič bolj pozoren. Tu pa je voznik imel veliko časa, ko bi lahko prehiteval, pred menoj se ni vozil nihče. Občutek imam, kot da je čakal, da bo šlo na tesno. Takemu človeku pa privoščim izlet v drevo, ki bi rezultiral v tetraplegiji, ne glede na to kako grdo se sliši.

Se opravičujem za dolg post.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio So sep 05, 2009 8:59 pm

dominic je napisal/-a:standard...hehe, se mi je zgodlo, ko sem se pelo na morje, pa ko sem sel nazaj...pa ni vrag, vleko se je majn kot 130km/h zadaj so mi bili ze ostali v riti, toliko da bi smuknil na desni pas pa nazaj na levega mi ni dopuscal promet na desnem...in lej ga frajerja, pol pa le vidim, potegnem mimo, tip pa brez smerokaza na desni vozni pas...hvala bogu da je se bil odstavni...pa vse se dozivi...

kot pravim, res se marsi kateri tukaj od nas pelje malo vec, 140km/h do 150km/h...pa tudi vec na trenutke...vrjamete ali ne, bolj se je treba bati zasanjanih voznikov, ki se peljejo cca. 120km/h in mislijo da so "varni", ter nikome nista, ne gledajo nazaj, ne dajejo smerokazov...nic, od nic...jaz ker bom pa smuknil mimo...bo se pa stavek glasil takole..."mama, si vidla kak se ga prineso, bemti divjaki, take bi vse strpal v zapor"...malo sale, vendar je res...

lp, dominic...

Osebno se po avtocestah peljem 100 do 110 km/h (ker ne mislim prenašati hrupa pri 4000 obratih); kaj vas tu tako moti? Sem na voznem, spremljam promet zadaj ter pravočasno nakazujem spremebe smeri. Vsi ostali se lahko mimo mene peljete po prehitevlnem, moj ego (navkljub letom) ne bo trpel. Prehitevam tako ali tako bolj po redko, ko pa to počnem pa pred prehitevanjem prestavim v 4. in pospešujem, dokler nisem mimo (kajti daleč zadaj v daljavi je po navadi kak avto, ki me tako med prehitevanjem ne dohiti). Težava je v tistih, ki silijo na prehitevlni pas, medtem ko se jim dokaj hitro približuješ, češ: "nakazal sem, zavijam, pa če ti je všeč ali ne". Da ne bo pomote, tudi sam se peljem včasih 150 km/h, pa me vozila ne voznem pasu, ki se vozijo 100 km/h ali manj ne motijo.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ So sep 05, 2009 9:51 pm

noben ne pravi da kdo koga moti kar iz principa..
Evo, recimo danes se vozim kp-lj.. kamionov ni da bi imeli konjske dirke.. se pa zato skoraj na vsakem klancu s 3mi pasovi najdejo revčki, ki še ne vejo da je vozni pas tudi! skrajno desni pas. če ni sramotno vozit 110, potem naj nebo tudi voziti po skranjo desnem pasu, če je prost naslednjih 55949m.
PS: tudi če prehitevate s 110 me nič ne moti, ampak za božjo voljo naj ne bo 80% vozil na prehitevalnem pasu s 110 in občasnimi pojemki do 90, če je skrajno desni po klancih popolnoma prazen..

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio So sep 05, 2009 10:06 pm

To pa načeloma tudi mene moti. Moj avto je šibak (75 KM za 1150kg), kar je tudi razlog, da pred klancem pospešim (kot na primer pred tednom, ko sem se peljal proti morju), ko pridem do vzponov pri Vrhniki sem z nogo na tleh s hitrostjo 150 km/h, če je vse po sreči hitrost ne pade pod 140 km/h, večji problem je, ko me kdo izsili s 100 km/h, ker se je sedaj odločil prehiteti kako tovorno vozilo ipd.. V takem primeru moram zavirati, načeloma je takrat na moji desni vozilo, voznik pred menoj odpelje (seveda imamo Slovenci ogromno močnih vozil), jaz pa ostanem na prehitevalnem kot gnilo jajce, ki v 4. pritiska "do daske" in čaka, kdaj se bo lahko umaknu.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po sep 07, 2009 8:19 am

folcer je napisal/-a:zadnjič sem videl na križišču, kjer je bila zelena so se pripeljali trije avtomobili, ki so zavijali levo, ampak dva sta lahko čakala v sredini, za tretjega pa ni bilo prostora, zato se je tretji ustavil kar na prehodu za pešce. Do tu vse OK, samo problem je nastal, ko tista dva spredaj nista mogla zaradi prometa naravnost zaviti levo, tako da je bila prej rdeča in pešci so imeli zeleno, a tretji je bil pa na prehodu.

Seveda, na koncu so vsi trije zavili levo, kljub rdeči, saj križišče je potrebno izprazniti. Lahko v takem primeru zapelješ in ustaviš na prehodu za pešce?

Tako početje je postalo zgleda nacionalni šport. Vsako jutro na VSAKEM križišču vidim paciente, ki zapeljejo v križišče, čeprav se že na daleč vidi, da ga ne bodo izpraznili pred svojo rdečo. :ue
In tako čepijo na sredi križišča, zapirajo pot vse ostalim, čeprav bi lahko tisto minuto čakali lepo za semaforjem, omogočili ostalim prehod skozi križišče in hkrati nič izgubili. Ampak ne, treba je z glavo skoz zid! :bonk
Na srečo grem v službo z biciklom in se nekako privijugam skozi čakajoče paciente..
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Po sep 07, 2009 10:15 am

če pa pri zeleni stojiš na črti si pa padel na izpitu :idea:

Uporabniški avatar
marinaio
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a marinaio Po sep 07, 2009 9:05 pm

Energetik81 je napisal/-a:
folcer je napisal/-a:zadnjič sem videl na križišču, kjer je bila zelena so se pripeljali trije avtomobili, ki so zavijali levo, ampak dva sta lahko čakala v sredini, za tretjega pa ni bilo prostora, zato se je tretji ustavil kar na prehodu za pešce. Do tu vse OK, samo problem je nastal, ko tista dva spredaj nista mogla zaradi prometa naravnost zaviti levo, tako da je bila prej rdeča in pešci so imeli zeleno, a tretji je bil pa na prehodu.

Tako početje je postalo zgleda nacionalni šport. Vsako jutro na VSAKEM križišču vidim paciente, ki zapeljejo v križišče, čeprav se že na daleč vidi, da ga ne bodo izpraznili pred svojo rdečo. :ue
In tako čepijo na sredi križišča, zapirajo pot vse ostalim, čeprav bi lahko tisto minuto čakali lepo za semaforjem, omogočili ostalim prehod skozi križišče in hkrati nič izgubili. Ampak ne, treba je z glavo skoz zid! :bonk
Na srečo grem v službo z biciklom in se nekako privijugam skozi čakajoče paciente..

v času dopustov, počitnic je na obali oz. na cesti skozi Šalaro, Šmarje proti Hrvaški to vsak dan cele dneve ker so turisti (večina) nesposobni in se držijo v kolonah tudi skozi križišča...no od kar so postavli odštevanje koko časa traja zelena in rdeča luč je malo bolše... :?

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po sep 07, 2009 11:19 pm

izjava tovornjakarja danes:

jaz pa že ne bom kazni plačal, poglej kaj mi piše na kamionu :roll:

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Sr sep 09, 2009 2:24 pm

kolesar je napisal/-a:izjava tovornjakarja danes:

jaz pa že ne bom kazni plačal, poglej kaj mi piše na kamionu :roll:

In kaj je pisalo? :?

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Sr sep 09, 2009 2:50 pm

Mene sam preseneča kak se upajo nekateri tovornjakarji in vozniki avtobusov furat... še takrat ko sem se v šolo fural, omejitev praktično niso poznali, niti naselij, ničesar... majo j***a :D Pa tut takle k kdaj slučajno pridem kakemu za rit in vozim približno po omejitvah(pač 10km/h gor/dol) mi takoj uide daleč daleč naprej....

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Sr sep 09, 2009 7:16 pm

NejcZ je napisal/-a:Mene sam preseneča kak se upajo nekateri tovornjakarji in vozniki avtobusov furat... še takrat ko sem se v šolo fural, omejitev praktično niso poznali, niti naselij, ničesar... majo j***a :D Pa tut takle k kdaj slučajno pridem kakemu za rit in vozim približno po omejitvah(pač 10km/h gor/dol) mi takoj uide daleč daleč naprej....

Zanimivo; imel sem se priložnost peljati v 4-osovincu (pri leki, o kateri slišim precej slabega) in sem se po naselju peljal pod omejitvijo (oz. me je peljal voznik), že zaradi zdrave pameti, na obvoznici ni šlo čez 90 km/h (morda tudi zato, ker ima veliko tovarnjakov omejeno končno hitrost), da ne omenim raznih izsiljevanj na obvoznici, kjer se vozniki predte zapeljejo s 60 km/h (pa se zavedate da vas taka zadeva odbije kot žogico pri fliperju?), tako da sem se na lastne oči prepričal, da je iz njihove kabine velikokrat huje kot iz mojega avtomobila.

Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov