Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso To jan 05, 2010 8:49 pm

mislim da se malo precenjujete..
sam nimam veliko izkušenj po zasneženih cestah, se mi pa zdi da tako kot je danes po cestah, nov sneg, spodaj led, nikakor ne moreš furati 80km/h ker moraš zmeraj biti pripravljen se umakniti oviri... prej sem šou z busom in ko je ena stopla h vratom da bi izstopla, ji je poskušau ustavit, ga je kr neslo naprej in ji je na naslednji postaji ustavu.
tudi 130km/h se da peljat, težje je ustavit...

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind To jan 05, 2010 8:53 pm

Res je, pod snegom je ponekod ledeno.
Če bi bil samo sneg bi blo boljš, imaš usaj nekaj oprijema. Tako pa samo letiš..
Ampak mene ne moti, se rad peljem po snegu :D Pa smešno je videt pametnjakoviče ki imajo ketne v pritljažniku pa letne gume na feltnah :lol:
Pa komaj na ravnem iz semaforja spelje.. :roll:
Zadnjič spremenil B|ind, dne To jan 05, 2010 8:55 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ To jan 05, 2010 8:53 pm

Seveda, če pride kaj nepredvidljivega je tak vseen a se pelješ 30 al pa 80 ker ko nese nese, nimaš kaj.. ok, škoda bi bla bistveno manjša pri manjši hitrosti, ampak ok.. Sej pa vidiš dakj se lahko pelješ hitreje al kdaj ne. Glede prehitevanja pa se mel v mislih predvsem takrta ko je več snega na cesti in morš pač mal čuvat, sploh na kaki avtocesti zna bit zanimivo menjavanje pasov :)

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P To jan 05, 2010 9:01 pm

Se ne precenjujem, ampak ni pa treba vozit 30-40 kjer se da vozit 80-90, pel se vsaj 60 če je že tko. Ravn take bi izloču iz prometa. Verjetn se taki res vozjo samo iz točke A do točke B. In ravn takšni največ zmede nardijo na cest. Da bi pa kdaj izven reda šli nekam z avtom je pa vse narobe. Eni pač uživamo ob takšnem vremenu, kaj češ.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind To jan 05, 2010 9:05 pm

Bedast je zakon, ki dovoljuje letne pnevmatike z nevemkolk profila in ketnami !
S tem da vrjetno kakih 85% ljudi nezna keten montirat !

Je pa seveda nekaj tudi takih, ki so pa enostavno posranci. In ko se asfalt malo pobeli, panika, v 2. brzino pa pod ˝štan gasom˝ :roll:

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To jan 05, 2010 9:08 pm

B|ind je napisal/-a:Bedast je zakon, ki dovoljuje letne pnevmatike z nevemkolk profila in ketnami !

x2

Še z novimi dragimi zimskimi gumami drsi, eni se pa peljejo s čungalunga letnimi 17'', pa 14'' ketnami v prtljažniku :mrgreen: :D

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P To jan 05, 2010 9:08 pm

Se strinjam s tabo. Danes zjutraj doživel, na AC ful posuto s soljo, v glavnem belo, in kot praviš vsi na izi. Niti ne ločijo kaj je sneg in kaj je sol. Sramota bi se temu rekl.

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide To jan 05, 2010 9:35 pm

peroRS je napisal/-a:
B|ind je napisal/-a:Bedast je zakon, ki dovoljuje letne pnevmatike z nevemkolk profila in ketnami !

x2

Še z novimi dragimi zimskimi gumami drsi, eni se pa peljejo s čungalunga letnimi 17'', pa 14'' ketnami v prtljažniku :mrgreen: :D

Važno, da policaju pokaže ketne, če ga ustavi :lol:

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek To jan 05, 2010 9:43 pm

Uživaž že ja, jaz tud. Samo moremo si pa priznat, da pa je to zlo tvegano in precej neverno.
Če čist logično študiramo, a je normalno, da se pelješ v snegu 80-90km/h - isto kot sredi poletja v suhi cesti?
Meni se tudi dopade malo pritisnat v takem, samo če pa bi šlo slučajno kaj narobe pa lahko še samo zaropoče. Prideš v ovinek, ko ni samo sneg, ampak je spodaj prilično gladko, kaj češ naredit na 5m široki cesti, na kateri je še nasprotni promet? Če je prazno, da se bolj v notranjost ovinka postaviš še mogoče nekak gre, če pa ne, lahko pa samo brišeš :? Samo, če je vse to na ravnini ni problem, pač bolj počasi pa je, če se je pa treba po bregu dol spustit, med ovinki oops , tisto je pa hudič.
Tak primer sem mel včeraj, lepo v drugi brez gasa navzdol, šlo je ene 30km/h, potem pa, ko sem začutil, da pod kolesi ni vse v najlepšem redu, hoče pred ovinkom to hitrost obdržat, da mi ne bi dvigovalo obratov, na rahlo pobožam bremzo, potem je pa hudič, kolesa začnejo blokirat, avto ti še pospeši, ovinek pa vedno bližje oops Na srečo v ovinku cesta ni bila ledena in kolesa so prijela.
Jaz mam kar strah pred takimi spusti, ko sploh ne veš kaj te čaka, ali je led ali ne. Ko pa se enkrat spustiš dol pa tako ni vrnitve nazaj.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind To jan 05, 2010 9:49 pm

Hja, razlika je vožnja po ravni cesti v mestu ali AC in pa v spustih v dolino.
Če je ledeno, je ledeno. Jaz se v takih primerih poskušam malo po celem peljat ob kraju ceste, če je možno. Seveda v brzini da gre avto lepo sam.

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin To jan 05, 2010 10:47 pm

Dejansko je danes bilo tako (takrat k sm prejle post naredu) kot, da bi padal ledeni dez, kar pa ni. Kasneje je bilo ze boljse. Sj kaj pa v takem lahko sploh nardis v prometu? Lovis avto? Smo se peljal v koloni in ta prvega je skor obrnil in ga je le nekak ujel na sreco seveda. Seveda svetujejo "nikar sunkovito", kaj ko 90% jih glih to dela, ze pri zaviranju to lahk na dalec vidi, ko zavira postopoma in kdo sam prtisne na bremzo
There is no time...

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind To jan 05, 2010 11:50 pm

To je vedno najslabše, sunkovito bremzat ali pa zavijat - edino ko te enkrat že začne obračat, takrat je seveda treba nahitro odreagirat in avto nahitro lovit z volanom.

Tako da čeprav se sliš neumno ko govorimo kako se po parkingih afnamo ipd.
Ubistvu dejansko vidiš kako se avto obnaša, kako ga poiskušat ulovit nazaj da se poravna pa še nobenega ne ogrožaš.

Pri nas trenutno kar pošteno pada, če bo takole do jutra bi ga znalo kake 15 - 20cm vržt :)

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Sr jan 06, 2010 1:50 am

Takole. Pred kaksno uro prisel iz Ljubljane in vse kar lahko recem je " :roll: "

Do Velenja sem se vozil vsega skupaj skoraj 2 uri ker so ceste katastrofa. Po avtocesti ni slo vec kot od 60-80kmh ... in minimalno 3x sem imel obcutek kot da mi hoce zadnji konec odnest nekam ...
Na ostalih cestah je pa stanje taksno da ni za nikamor ...Snega je bilo za 2-3cm ... tu in tam seveda se led kar prinese do tega da ze ce das malo gasa zacne kopat in nosit po cesti.

Skratka ce povzamem ... ob taksnih trenutkih bi najraje enemu komunalcu mamo v usta ... prokleti ritopiki sam gnar bi meli ...
Se opravicujem za neprimerno izrazanje samo tako pac je in vsako leto je isto, ce ne se slabse.

B|ind se strinjam. Mogoce res izgleda neumno itd. samo nekako ne skodi da spoznas kako se avto obnasa na snegu. Vsaj meni je pomagalo ... veckrat :?

In se vsem tistim "vse se da" uporabnikom foruma: imate prav. Lahko se peljes 80kmh po taksni cesti ... lahko tudi prehitevas ... tudi na avtocesti bi slo 130+ kmh cisto brez problema ...
Imam pa eno vprasanje za vas: a lahko za nekaj sekund postavite egoizem na stran in pogledate kaj ste napisali? Resno vam pravim.
Ze na suhi cesti zavorna pot ni kaj dosti kratka pri taksnih hitrostih ... ze na malo mokri cesti je sprememba ocitna - kaj pa sele ce je na cesti sneg in LED. Bo minilo dosti sekund in metrov preden se boste ustavili iz 80kmh ...

In kljub neznosnim razmeram je ocitno se vedno prevec da bi ljudje izmeli zadostno varnostno razdaljo ...
Zadnjič spremenil MateSLO, dne Sr jan 06, 2010 2:02 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Sr jan 06, 2010 2:00 am

MateSLO je napisal/-a:Skratka ce povzamem ... ob taksnih trenutkih bi najraje enemu komunalcu mamo v usta ... prokleti ritopiki sam gnar bi meli ...
Se opravicujem za neprimerno izrazanje samo tako pac je in vsako leto je isto, ce ne se slabse.

Kaj bi se rad po suhem vozil al kaj ko že par dni nonstop sneži?

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Sr jan 06, 2010 2:05 am

Um... ne? Ne pricakujem da bodo ceste suhe samo stanje ki je bilo pred nekaj urami na cestah pa ni normalno. Ce ti je to normalno potem se vprasam kako izgleda nenormalno ...

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Sr jan 06, 2010 2:25 am

Seveda ni normalno, po celi evropi niso normalna stanja na cestah trenutno. Nikjer nisem rekel da je normalno, ciljal sem samo na to da ne more bit non stop spluženo, če pa brez prekinitve sneži.
Matr js grem kidat na dvorišče, pa ko končam je spet vse pokrito s snegom, da bi lah kr še enkrat začel, k ga sprot tok pada..
Ne vem, jaz jih kr srečujem kako posipajo pa to, tako da jim ne morem nič očitat..

Uporabniški avatar
CePO
Novinec

Kraj: renkovci

Napisal/-a CePO Sr jan 06, 2010 7:51 am

kaj se vsi razburjate nekaj glede ceste.....sol deluje samo do enih -7, -8 °C, pesek je brezveze če se ljudje začnejo voziti po tisti cesti komaj čez par ur....
pamet v glavo pa gasa.. :)

glede kidanja pa mislim da se me že objavil, a vseeno..

Slika

brutal force of 12.5 HP, RWD :D :D

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Sr jan 06, 2010 8:15 am

Riti razvajene!!! Joj kako je nam hudo, k se mormo v zimskih razmerah peljat malo počasneje po zasneženi cesti. A vam ni jasno, da v takem vremenu ne morete imet suhih cest? Da ceste, take kot so, so vredu prevozne! Jest res ne vem no, kaj bi radi, da vam cestarji še posušijo in ogrejejo cesto?
Vse pohvale cestarjem! Kar tako naprej.

Lp
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr jan 06, 2010 8:48 am

Jst samo upam, da zvečer spet začne padat in da pada še 10 dni skupaj. Bo vsaj malo snega. Upam na en meter snega v ljubljani.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr jan 06, 2010 9:41 am

Za moje pojme so komunalci včasih še preveč "pridni" tako da v svojem zanosu recimo posipajo s solj ali pa kemikalijami nesplužene ceste in naredijo še večje drseče sranje kot pa če bi cesto pustili takšno kot je oz. počakali, da bi imeli kaki plug na voljo.

Meni je popolnoma jasno, da ob močnem sneženju vse ceste pač ne moejo biti v nulo splužene in vsak pri zdravi pameti to ne bi smel niti pričakovati. Pač prilagodiš vožnjo razmeram na cesti in si vzeti čas. Z divjanjem se doseže samo to, da bo slej kot prej sranje.

Bom pa še besedo dve rekel o gumah. Največji problem niso letne gume saj večina voznikov z letnimi v takem niti ne gre na cesto. Problem so zimske gume, ki imajo za sabo že kake 4 sezone ali več.

Kljub temu, da imajo dovolj profila so take gume popolnoma zanič in se nikakor ne obnesejo ne v snegu še manj pa v mokrem. Posebej pri zimskih gumah se namreč strašno pozna staranje materjala in kar v nekaj raziskavah so dokazali, da po cca treh letih uporabe in cca 15.000 prevoženih km imajo zimske gume samo še kakih 40-50% zmogljivosti novih.

Tako da raje se zamislite vsak pri sebi in preverite na kolk starih gumah furate potem pa pizdite čez cestarje ali pa čez tiste, k se normalno lahko vozijo 80km/h. Raje zamenjajte gume in ne varčujte pri kvaliteti (kupujte najboljše gume) ter nato preverite kaka je razlika in marsikdo bo presenečen, da kar naenkrat bo v snegu to čisto novo veliko bolj pozitivna izkušnja.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov