Debate, ki niso vezane na ostala področja...

kinderbueno
Nov uporabnik

Napisal/-a kinderbueno Ne nov 22, 2009 3:23 pm

Če nisi sposoben vidt pravočasno avta brez luči, v senci kot praviš, je nekaj hudo narobe s tabo. In taki nebi smeli vozit.
Sicer pa kaj je zate pravočasno? Ko si ti v LJ, avto brez luči je pa štartal iz Kopra?

Verjetno bi bil presenečen, da niti ni tako težko zgrešiti avto (po možnosti temen) v senci, ki nima prižganih luči. Ta zakon o prižganih lučeh je tu z nekim namenom-povečati varnost v prometu, ker se avto z prižganimi lučmi opazi veliko prej.

Še o blendanju...Jaz ponavadi blendam, razen ko vidim koga, ki je vozi velik prehitro. Takemu še celo privoščim kazen in poj zavijam z očmi, ko berem tukaj poste kako se izogniti kazni, če je napihal in vozil prehitro. Tud jaz naredim kakšen manjši prekršek sem in tja, ampak priznam da je moja krivda in mirno podpišem kazen in plačam.

Ni morda ponižan kvečjemu tvoj ego, ker ti gre v nos, da nekateri lahko in upajo (ne glede ali je prav ali ne)?

Take traparije pa še ne no. Zakaj bi bil ponižan od koga ego, če vidiš nekoga, ki si "upa" in ogroža svoj lajf in lajf od drugih? Meni se taki smiljo kvečjemu ker izražajo svoje frustracije na cesti, iščejo pozornost in pričakujejo, da jih bomo drugi brez besed z odprtimi usti gledali ter si mislili "waw kaj si ta upa, kakšen jack je" :roll:

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Sr okt 27, 2010 3:28 pm

zdaj nevem,če je blendanje na splošno prepovedano ali samo v primeru,če z blendanjem opozarjaš,da je policija v bližini,ker v tem primeru se lahko tudi izgovarjal,da si pozdravil kolega itd....

no zdaj v glaunem,če te policaj vidi,da blendaš tistemu,ki mu voziš za ritjo na prehitevalnem pasu na ac ima vso pravico,da ti nabije kazen in tukaj ni izgovora,da kao pozdravljaš kolega....

se mi je pa glih zadnjič zgodilo,da mi je en poblendal 100m pred totalno nepreglednim ovinkom in sploh mi ni blo jasno,da zakaj mi blenda ker luči sem imel užgane pa policaji tam tud ne morejo bit sam sem pa vseeno upočasnil,ker sem si reku,da se mogoče kaj dogaja na cesti in pol vidim js točno na tistem nepreglednem ovinku stoji avto v okvari pa brez nobenega trikotnika,ki naj bi opozarjal na nevarnost :roll:

drgač pa še dobro,da mi je tisti model poblendal,ker sem bil kot prvi in v nasprotnem primeru,da mi ne bi poblendal pa js bi ga nabil na polno in bi bla pizdarija.ja blendanje pride še kako prau...

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Blendanje-opozarjanje na policiste

Napisal/-a crxdelsol Ne maj 15, 2011 9:27 am

Mene pa zanima če blendate oz. opozarjate ostale udeležence v prometu na policijske kontrole, če se že peljete mimo policajev?

Jaz vedno še kak km po policijski kontroli. Zaenkrat vidim da jih sigurno več kot polovica to dela in mi je prav všeč da smo vsaj nekje delno složni slovenci.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Re: Blendanje-opozarjanje na policiste

Napisal/-a simply Ne maj 15, 2011 9:29 am

Kadar se le da, to počnem.
Čeravno si nekateri tega ne zaslužijo.

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Re: Blendanje-opozarjanje na policiste

Napisal/-a hribko Ne maj 15, 2011 9:35 am

vedno in v avtu in na motorju

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Re: "Blendanje" za policaje

Napisal/-a NejcZ Ne maj 15, 2011 10:04 am

Nimaš kaj z blendanjem kolega pozdravljat lol.. Nepravilna uporaba luči...
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Ne maj 15, 2011 10:04 am

Odvisno na kakšnem mestu so policaji v zasedi - če je kaka inkasantska točka ob tabli za začetek naselja ipd., vedno opozorim nasproti vozeče. V primeru, da je kontrola sredi strnjenega naselja, pa mi blendanje ne pade na kraj pameti - na takih mestih pač privoščim kazen vsakemu večjemu prekrškarju.

Nazadnje sem sicer v strnjenem naselju z blendanjem opozoril voznico, ki je po občutku z dobrih 60km/h peljala otroke v vrtec. V navalu panike je dami med divjim pripenjanjem varnostnega pasu iz roke padel mobilni telefon, pri čemer je zapeljala krepko čez sredinsko črto proti meni in sem se ji komaj izognil - zadaj pa trije otroci v avtu. V trenutku mi je bilo žal, da sem sploh poblendal.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Ne maj 15, 2011 7:36 pm

Če se le da, kolege opozorim na golaznike v zasedi. Jaz menim, da bo v naslednji bližnji evoluciji babam mobitelj že zrasel v levi dlani ob rojstvu. Ni 500m ceste, da se ena ne bi drstila.

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace Ne maj 15, 2011 7:43 pm

se popolnoma strinjam!;)
**classic power-original power!**

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Ne maj 15, 2011 8:16 pm

Blendam odvisno kako se mi dotični pripelje nasproti. Če ocenim da gre kakšnih 15 prehitro in se nekako normalno drži za volanom, potem ja. Če pa kakšen za katerega ne veš ali se bo dvignil, ali pa bognedaj še malo po mojem pasu, potem pa ne.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Ne maj 15, 2011 8:41 pm

Blendam vedno in povsod, drugi tudi meni.

Samo po megli in ponoči pa raje ne :mrgreen:

Uporabniški avatar
Sendx
Novinec

Kraj: Posavje - Dobova

Napisal/-a Sendx Ne maj 15, 2011 8:50 pm

Nikoli, saj mora vsak poznati ccp.
Jaz sem tako bogat, da ne poližem pokrovčka od jogurta.

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Ne maj 15, 2011 8:57 pm

Sendx je napisal/-a:Nikoli, saj mora vsak poznati ccp.

Čista slovenska!!!

Uporabniški avatar
Sendx
Novinec

Napisal/-a Sendx Ne maj 15, 2011 9:00 pm

xandrej je napisal/-a:

Čista slovenska!!!

Lej čisto sam si kriv za svoje dejanje ki ga počneš, je tko ?

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne maj 15, 2011 9:09 pm

Sendx je napisal/-a:
xandrej je napisal/-a:

Čista slovenska!!!

Hm, čudno razmišljanje, oz. zelo "samovšečno". Ko boš ti kdaj potreboval pomoč, boš tudi tako razmišljal?
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Sendx
Novinec

Napisal/-a Sendx Ne maj 15, 2011 9:20 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
Sendx je napisal/-a:
xandrej je napisal/-a:

Čista slovenska!!!

Hm, čudno razmišljanje, oz. zelo "samovšečno". Ko boš ti kdaj potreboval pomoč, boš tudi tako razmišljal?

Odvisno kakšno pomoč bi js rabo, a mislis da čisto vsi vozniki blendajo? Tudi meni ne poblenda čisto vsak zaradi policije ali luči... tako da nevem kaj samo jaz delam takšne napake, a veš koliko ljudi je na svetu in vsak je drugačen po svoje. Svet gre v k****

Uporabniški avatar
Majand
Novinec

Napisal/-a Majand Ne maj 15, 2011 9:28 pm

Načeloma sem proti te grdi slovenski navadi. Blendam samo ko ni policajev, da se folk mal userje in bremzajo ko nori, drugač pa ko jih j......, naj se držijo pravil. Enako me moti če kdo blenda meni - npr. prejšnji teden sem tipu ki me je z blendanjem opozarjal na policaje pokazal middle finger.

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris Ne maj 15, 2011 10:19 pm

fakju si pokazal tipu ki te je hotel obvarovati pred cigani ki stojijo izven naselja pa strelajo v naselje, in ti prišparat kak eur ki bi ga lahko raje kot da polniš že tako obdavčen državni proračun namenil otrokom al pa sebi za dopust? tak kot si napisal, eni ste malo drugačni ja.. zato pa gre vse v k**

Uporabniški avatar
Tomas666
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Tomas666 Ne maj 15, 2011 10:36 pm

Majand je napisal/-a:Načeloma sem proti te grdi slovenski navadi. Blendam samo ko ni policajev, da se folk mal userje in bremzajo ko nori, drugač pa ko jih j......, naj se držijo pravil. Enako me moti če kdo blenda meni - npr. prejšnji teden sem tipu ki me je z blendanjem opozarjal na policaje pokazal middle finger.

upam da se zajebavaš :pray: .če se ne pa je to čisti idiotizem :/:o:/ ,pa sorry izrazu :roll:

Drgač pa jaz blendam v primeru,da želim opozorit nasproti vozeče na modre "angele" ali pa če je kakšna ovira na cesti.... :!:
Slika

J1897
Novinec

Napisal/-a J1897 Ne maj 15, 2011 10:39 pm

Blendam vedno, saj še nisem videl inkasantov v modrem, da bi streljali na kakšnem res nevarnem odseku..raje so skriti v grmih ob kilometrski ravnini :roll:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov