Če nisi sposoben vidt pravočasno avta brez luči, v senci kot praviš, je nekaj hudo narobe s tabo. In taki nebi smeli vozit.
Sicer pa kaj je zate pravočasno? Ko si ti v LJ, avto brez luči je pa štartal iz Kopra?
Verjetno bi bil presenečen, da niti ni tako težko zgrešiti avto (po možnosti temen) v senci, ki nima prižganih luči. Ta zakon o prižganih lučeh je tu z nekim namenom-povečati varnost v prometu, ker se avto z prižganimi lučmi opazi veliko prej.
Še o blendanju...Jaz ponavadi blendam, razen ko vidim koga, ki je vozi velik prehitro. Takemu še celo privoščim kazen in poj zavijam z očmi, ko berem tukaj poste kako se izogniti kazni, če je napihal in vozil prehitro. Tud jaz naredim kakšen manjši prekršek sem in tja, ampak priznam da je moja krivda in mirno podpišem kazen in plačam.
Ni morda ponižan kvečjemu tvoj ego, ker ti gre v nos, da nekateri lahko in upajo (ne glede ali je prav ali ne)?
Take traparije pa še ne no. Zakaj bi bil ponižan od koga ego, če vidiš nekoga, ki si "upa" in ogroža svoj lajf in lajf od drugih? Meni se taki smiljo kvečjemu ker izražajo svoje frustracije na cesti, iščejo pozornost in pričakujejo, da jih bomo drugi brez besed z odprtimi usti gledali ter si mislili "waw kaj si ta upa, kakšen jack je"