Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus So maj 01, 2010 7:38 pm

tabletten je napisal/-a:Daedalus saj se strinjam skoraj popolnoma s tabo. Ampak vzel si moje trditve iz konteksta in se zdaj malo čudno vse bere sem še sam moral večkrat prebrat kaj sem sploh napisal in kako si repliciral. Ostale trditve si ponovil za mano. Pa o tistem medvedu, ki verjetno tistih kosti sploh lovil ne bi.

Še 1x povem :) Seveda lahko crkne moja presoja in lepo je če jo esp popravi zaradi tega ga tudi 100% podpiram (čeprav moraš že kar konkretno srat po cesti da te razmeče do te mere da mora esp reševati, biti totalno nezbran in v svojem svetu ali pa se voziti na 20 let starih gumah, s centimetrskim luftom v rokah fedrih - takim je itak treba izpite pobrat). Na olju in ledu te pa noben esp ne reši. Vse kar imam proti je to da se preveč zanašate na to. Še v reklamah je na koncu zaslediti kot da ima nek kangoo z esp-jem lego tako da se sploh razbiti ne morš z njim pa ni zdaj fora v tem kako slab je šele brez njega. POTUHA. Nekaj jih celo poznam ki ga še raje v ovinek pritisnejo sej bo esp zbremzal. Tukaj pa vaša presoja zataji na polni črti.

Pa ne bi zdaj še o supermanu ker se je moral preobleči da je lahko letel.

:lol:

pa lp

Hehe. :D No, mogoče sem res malce vzel iz konteksta ja...jbg. :) Pa tistega Prehlada sem dal resnično sam za okras zraven. :D

Na drugi odstavek pa povem to: Tudi na olju in ledu te do nekih hitrosti lahko reši, če vprašaš mene (ki sem laik). Izkušenj s teh podlag nimam, smo pa šli s kolegom po popolnoma zasneženi cesti (steptan sneg-zelo spolzek), in se je rabil trudit z ročno, da je lahko šel počez. In tisto, kar naštevaš da mora bit narobe, je tudi malce pretirano. :) Se pa strinjam glede tega, da se določeni osebki tudi preveč zanašajo na ESP, ja. In takim bi blo treba par lekcij odbrat! Ampak še vedno je nasploh svetovni vozni park z ESP varnejši kot brez. :) In če se ti osebno zavedaš, kaj dejansko prinese ESP in da ti NE omogoča brezglavega divjanja, si ubistvu idealen kandidat za ga imet. :P

PS: Jaz vozim avto brez ESP-ja. Vendar tudi če bi ga imel, mi ne bi niti na pamet prišlo, da bi izzival in iskal meje. Not worth it at all!

EDIT: Aja, pa še to (sem imel namen prej napisat pa sem pozabil). Stric se je cca. 10 let nazaj ubil z avtom. Ovinek, ki ga je zelo dobro poznal, je najverjetneje zvozil tako kot ponavadi, a ga je presenetil pesek na cesti (baje je prišel tja s kesona od kamiona/traktorja). Najprej ga je zaneslo v smer ovinka, nato v kontra smer ko je avto poizkušal ulovit, in nato je priletel v nasproti vozeč kombi ravno s svojimi vrati (torej skoraj bočno). Avto je bil Audi A4. In prepričan sem, da bi ga ESP rešil. Mislim, da tu ni dvoma. Avto bi lahko ulovil, ampak ga je pač presenetilo in reakcija ni bila takšna, kot more. Oz. ulovil bi ga, le potreboval bi več časa in prostora, torej prazno cesto tudi na drugem pasu. In ESP je ravno za take situacije. Aja, in bil je dober in izkušen voznik, če odštejemo malce preveliko željo do hitrosti. :( Torej sam imam tudi grenko izkušnjo kar se tiče tega, in verjamem (in na žalost) da nisem edini.

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Ne maj 02, 2010 8:22 am

lisko je napisal/-a:Spet me narobe citiraš. Sem rekel, da če je nimaš je ne potrebuješ , če pa jo imaš pa nimaš nič proti njej. In narobe si naštel navlako. Rezervno kolo spada pod čist nekaj drugega kot ESP, prav tako prva pomoč.

No drugač me pa zanima koliko nesreč se zgodi zaradi izkljopljenega ESP-a.? Oz. koliko je smrtnih žrtev zaradi tega ali pa nesreč s hudimi posledicami ? Namreč samo to je zame nesreča....povita pločevina in uničeni avti niso nič v primerjavi s človeškimi življenji.

Prva pomoč je večja navlaka kot ESP, recimo. V avtu vozimo stvari, ki jih praktično nihče ne zna uporabljat (in je v večini primerov tudi bolje, da jih ne, da ne delamo škode).

Švedi (ki imajo največ izkušenj na področju raziskovanja prometne varnosti) in Nemci so naračunali, da bi se, če bi s pomočjo "čarovnije" ta hip kar naenkrat vsi avti, ki so na cesti, dobili ESP, število smrtnih nesreč upadlo za nekje med 25% in 30%. ABS, recimo nima nobenega statistično značilnega učinka na to vrsto nesreč, pa je vseno obvezen ...

In mimogrede: ESP stane nič ali pa tka do okoli 300€ doplačila. Če ti ne znese, pa povzročiš nesrečo, v kateri je trpel samo pleh (bognedaj kaj več) je kazen višja ...
Slika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne maj 02, 2010 8:27 am

Prvo kaj je je treba začet vozit po predpisih kaj pravite? Brez nevarnih prehitevanj...alkohola....vožnje 30 mimo šol in vrtcev, 40 v mestu....oz. uredit javni promet. Šele nato se lahko začnemo pogovarjat o "el. pomagalih". Dokler pa se bo brezglavo "norenje" in pa izživljanje dogajalo na cestah in v vsakdanji vožnji , je pa ESP gor ali dol.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne maj 02, 2010 8:58 am

"sto" ESP-jev in nevem kakih pomagal nas ne reši: ljudje enostavno ne znajo vozit, drugi največji problem pa je, da jih 8/10 ko sedi za volanom, študira čist čisto na nekaj drugega, da mobilcev sploh ne omenjam, celo šminkanje opazim večkrat(pri ženskah seveda) .....pri nas je zadeva nerešljiva, ker kot sem že parkrat napisal nikoli mi ne bo jasno, kako lahko nekdo zapelje na progo drito pred vlak :roll: (leta nazaj so to kot za stavo delali tam gor v Prekmurju) ali pa par dni nazaj, ko je v Domžalah kolesarja povozil kamion: krivdo bi kr kolesarju pripisal oz. bi ga imenoval "samomorilec"........za nas je esp res brez pomena, ker še smerokazi so "navlaka" itak jih noben ne uporablja, gre pa vse iz leta v leto na slabše; mogoče je "šoferaj" celo odraz stanja v državi......

In po večkratnem gledanju posnetka grem stavit, da so z Nemom šli zavestno v prevračanje(reakcije na volanu voznika....)

PS. prva pomoč: ja pa mogoče le včasih prav pride(bolj za samopoškodbe, kot pa v pomoč drugim)

Daedalus je napisal/-a:
Aja, in bil je dober in izkušen voznik, če odštejemo malce preveliko željo do hitrosti.

očitno ne.....

PS A4 od konec 2000 (B6) ima serijsko ESP.....stric je imel verjetno B5 ki pa res ni imel ESP-ja...

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Ne maj 02, 2010 9:54 am

sašo5 je napisal/-a:"sto" ESP-jev in nevem kakih pomagal nas ne reši: ljudje enostavno ne znajo vozit, drugi največji problem pa je, da jih 8/10 ko sedi za volanom, študira čist čisto na nekaj drugega, da mobilcev sploh ne omenjam, celo šminkanje opazim večkrat(pri ženskah seveda) .....pri nas je zadeva nerešljiva, ker kot sem že parkrat napisal nikoli mi ne bo jasno, kako lahko nekdo zapelje na progo drito pred vlak :roll: (leta nazaj so to kot za stavo delali tam gor v Prekmurju) ali pa par dni nazaj, ko je v Domžalah kolesarja povozil kamion: krivdo bi kr kolesarju pripisal oz. bi ga imenoval "samomorilec"........za nas je esp res brez pomena, ker še smerokazi so "navlaka" itak jih noben ne uporablja, gre pa vse iz leta v leto na slabše; mogoče je "šoferaj" celo odraz stanja v državi......

In po večkratnem gledanju posnetka grem stavit, da so z Nemom šli zavestno v prevračanje(reakcije na volanu voznika....)

PS. prva pomoč: ja pa mogoče le včasih prav pride(bolj za samopoškodbe, kot pa v pomoč drugim)

Daedalus je napisal/-a:
Aja, in bil je dober in izkušen voznik, če odštejemo malce preveliko željo do hitrosti.

očitno ne.....

PS A4 od konec 2000 (B6) ima serijsko ESP.....stric je imel verjetno B5 ki pa res ni imel ESP-ja...

ti pa si i****
po tvojem se izkušen voznik ne more ubiti??
a si bil zraven ko je kamion povozil kolesarja da veš kaj točno se je zgodilo in kdo je kriv??

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Ne maj 02, 2010 9:55 am

Fak kok ste trdi v glavo. Kot, da je ESP ne vem kak bav-bav. A je to res tako težko razumet, da večina šoferjev ni tako sposobna kot ste Vi strokovnjaki, ki sicer nasploh vozite vedno 105% skoncentrirani ter brezhibno, da ne omenim vaših godlike sposobnosti reševanja avta, če do česa pride (ampak ne bo ker Vi vozite popolno!) ki je boljša kot ESP, ki zavira vsako kolo posebej zaradi česar lahko reši marsikatero situacijo in česar Vi ne morete?
Ne bo premagal fizike ampak večina šoferjev ne zna pravilno reagirati pa še tisti, ki znajo se morajo včasih namatrati, da rešijo situacijo. No ta ESP zadevo olajša ali pa sam reši avto. In ne mi z butastimi argumenti kako so ljudje do sedaj brez ESPja preživeli. Marsikdo ni! Poleg tega so avti vedno močnejši, hitrosti so večje... In zakaj ne bi bil avto bolj varen če je lahko? :roll: Kje je problem? Prav kupite si stare j***a brez ESPja (aja saj jih imate), odrežite si pasove ven namesto sedežev dajte klopce ker itak se obnašate kot, da se Vam ne more nič zgoditi ker vozite brezhibno. Najbrž ne pomislite, da lahko nekdo, ki ne vozi popolno kot Vi prileti v Vas?

Tu na forumu je pač nekaj "strokovnjakov" ampak to še procent šoferjev ni. Če bi združili vse navdušence iz slovenskih forumov, ki se imajo za šumaherje bi še vedno bil drobiž šoferjev na cesti. In če ste Vi taki strokovnjaki, večina ljudi ni. Ja delajo napake, ja ne uporabljajo žmigavcev, nasploh so ovce. Ampak, če ESP zaradi napak enih reši vaš/tuj pleh ali celo življenje (kdo ve, mogoče enkrat moje ali Vaše!) ga je vredno imeti.

Če ga nimaš si očitno frajer ki itak vozi po omejitvah, se mu ne more zgoditi nič, če pa že boš pa bolje reagiral in rešil vse. Ne rabim ESPja dokler ne bojo ljudje vozili po predpisih. :shock: Človek ravno zato ga rabiš!!!
Mah nima veze pomoje. Eni so trdi v glavo kot kamen in jih nič ne prepriča.
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

peroRS
Mojster foruma

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Ne maj 02, 2010 10:39 am

sašo5 je napisal/-a:
Daedalus je napisal/-a:

očitno ne.....

Ja, avto je bil definitivno starejši od 2000...mislim da nekje 97 letnik.
Glede tistega "očitno ne"...ja in ne. Odvisno, kaj je zate dober voznik. Zame je bil (kot sem napisal z izjemo prevelike ljubezni do hitrosti), na cesti je preživel veliko časa, ogromno avtov je zamenjal, in imel je veliko izkušenj. Tisti dan se je pač zgodilo kar se je...temu se lahko reče slab dan.

Sam, če imaš ti za "dobrega voznika" zgolj tiste, ki sploh nimajo slabih dnevov, in se nikdar v življenju ne razletijo (neglede na način vožnje)...pol dejansko zate dobri vozniki niso in ne bojo obstajali, ker takih ni, oprosti...dokler se ne vozimo po tirih, daljinsko vodeni. :roll:

@Symon - če odštejem osebne zmerljivke, se popolnoma strinjam. :)

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d Ne maj 02, 2010 11:17 am

te neumesne debate se ni konec al kako...

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Ne maj 02, 2010 4:32 pm

Andraz3d je napisal/-a:te neumesne debate se ni konec al kako...

1. Zakaj neumesna?
2. Zakaj te "srbi" ker je še ni konec?

Sem mislil, da je forum namenjen ravno temu...no, vsak dan neki novga zveš.

Uporabniški avatar
tabletten
Novinec

Napisal/-a tabletten Ne maj 02, 2010 6:49 pm

Mene samo skrbi ko bo nekomu crknil ta opevani esp in bo kontra volan sukal kot bi moral,.. ali pa če mu kako gumo zabremza ob ravno nepravem trenutku, ali pa če si bo od tašče sposodil avto brez esp-ja.. pa bo spet kronika polna. Pol folka sploh ne zna bremzat brez abs-a več, kako hitro pa kak abs senzor crkne in kaj se potem zgodi pa vsi vemo. In esp bo crkaval kmalu.. :lol:

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne maj 02, 2010 7:09 pm

tabletten je napisal/-a:Mene samo skrbi ko bo nekomu crknil ta opevani esp in bo kontra volan sukal kot bi moral,.. ali pa če mu kako gumo zabremza ob ravno nepravem trenutku, ali pa če si bo od tašče sposodil avto brez esp-ja.. pa bo spet kronika polna. Pol folka sploh ne zna bremzat brez abs-a več, kako hitro pa kak abs senzor crkne in kaj se potem zgodi pa vsi vemo. In esp bo crkaval kmalu.. :lol:

Vsa elektronska pomagala v avtu so mišljena kot dodatna aktivna varnost, NIKAKOR PA NISO NADOMESTILO ZA VOZNIKA!!
Reagirat v kritični situaciji mora vsak voznik sam, ESP pa lahko pomeni tisto majhno razliko v reakcijskem času, ki ga reši kakšnega jarka.

Tisti, ki pa nalašč pretiravajo v ovinkih in iščejo fizikalno mejo ESP-ja, naj se malo zamislijo nad svojim ravnanjem, saj niso sami na cesti. :roll:

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne maj 02, 2010 7:28 pm

Daedalus je napisal/-a:Oglasi se tu, ko boš v situaciji ali zaradi nezbranosti, otroka/divjadi na cesti itd. zaradi pomanjkanja ESP-ja zletel s ceste (in če boš imel srečo ne v kak nasproti vozeči avtomobil). Srčno upam, da v taki situaciji ne boš nikoli, verjemi, ampak ti hočem samo povedat, da če te ESP enkrat samkrat reši totalke ALI pa še česa hujšega, je vreden vsakega centa, in je tudi vreden potrpet tistih (kaznivih, hehe) 160 čez most in zjebane linije v ovinkih...

Sem že 10. mesecoev na bolniški zaradi totalke, pa še ene 10 jih bom minimalno. Sam se bil pa skoraj totalka in samo zaradi okoliščin po karabolu nisem totalka ali rastlina. Nisem imel ESPja pa tut bočni AB ni nič pomagal.
Sedaj imam avto, ki nima ne bočnega ABja ne ESPja. In tako kot do sedaj, še naprej normalno vozim brez ESP-ja.
Res pa da relacije zaenkrat odpadejo.
Na srečo nisem imel sopotnikov (zvečer iz službe domov) niti nisem nobenega drugega poškodoval/ubil, saj sem bil edini udeleženec v nesreči. No sam iglavec neznane vrste jo je poleg mene skupil.

Z ESPjem sem vozil Golf IV karavan in Peugeot 407 SW in je z izklopljenim popolnoma drugače. In še vedno trdim da je brezveze pa tut naša cesta ni cesta smrti, čeprav trobijo da je.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Ne maj 02, 2010 9:37 pm

Daedalus je napisal/-a:Sam, če imaš ti za "dobrega voznika" zgolj tiste, ki sploh nimajo slabih dnevov, in se nikdar v življenju ne razletijo (neglede na način vožnje)...pol dejansko zate dobri vozniki niso in ne bojo obstajali, ker takih ni, oprosti...dokler se ne vozimo po tirih, daljinsko vodeni. :roll:

Dober voznik je tisti, ki ne gre v ovinek preizkušat meje avta in podlage, ampak ima rezervo! Ravno za primer kakšnega peska na cesti ali traktorja/kolesarja za ovinkom.
Dober je tak voznik, ki ve, da ima slab dan in ravno zaradi tega vozi še 20% previdneje ter se zaveda, da lahko v trenutku uniči 1 ali več življenj.
Taka je zame definicija dobrega voznika. In dober voznik != dober dirkač!
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Ne maj 02, 2010 9:50 pm

Energetik81 je napisal/-a:
Daedalus je napisal/-a:Sam, če imaš ti za "dobrega voznika" zgolj tiste, ki sploh nimajo slabih dnevov, in se nikdar v življenju ne razletijo (neglede na način vožnje)...pol dejansko zate dobri vozniki niso in ne bojo obstajali, ker takih ni, oprosti...dokler se ne vozimo po tirih, daljinsko vodeni. :roll:

Dober voznik je tisti, ki ne gre v ovinek preizkušat meje avta in podlage, ampak ima rezervo! Ravno za primer kakšnega peska na cesti ali traktorja/kolesarja za ovinkom.
Dober je tak voznik, ki ve, da ima slab dan in ravno zaradi tega vozi še 20% previdneje ter se zaveda, da lahko v trenutku uniči 1 ali več življenj.
Taka je zame definicija dobrega voznika. In dober voznik != dober dirkač!

Ja, imaš prav...

@AgitatoR - OK, pa ženi svojo trmo naprej. :) Upam pa, seveda, da ne boš imel več takih izkušenj, neglede na tvoje mnenje glede ESP-ja, da se razumemo!

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne maj 02, 2010 11:25 pm

AgitatoR je napisal/-a:Sem že 10. mesecoev na bolniški zaradi totalke, pa še ene 10 jih bom minimalno. Sam se bil pa skoraj totalka in samo zaradi okoliščin po karabolu nisem totalka ali rastlina. Nisem imel ESPja pa tut bočni AB ni nič pomagal.
Sedaj imam avto, ki nima ne bočnega ABja ne ESPja. In tako kot do sedaj, še naprej normalno vozim brez ESP-ja.
Res pa da relacije zaenkrat odpadejo.
Na srečo nisem imel sopotnikov (zvečer iz službe domov) niti nisem nobenega drugega poškodoval/ubil, saj sem bil edini udeleženec v nesreči. No sam iglavec neznane vrste jo je poleg mene skupil.

Z ESPjem sem vozil Golf IV karavan in Peugeot 407 SW in je z izklopljenim popolnoma drugače. In še vedno trdim da je brezveze pa tut naša cesta ni cesta smrti, čeprav trobijo da je.

Sploh se nisem mislil vključit v debato ampak ko sem tole prebral me je pa čist paf.

Se prav nisi imel ESP pa te je bočno zadegalo v drevo pa še vedno trmasto vstrajaš, da je ESP brezveze. :shock:

Wow, ergo... zletu sem s ceste, ker me je zaneslo ampak ESP je pa še vedno brezveze. Se pravi raje sem 20 mesecev v bolniški, ker je itak dobro saj sem preživel, kot pa da se z ESP-jem morebiti nesreče sploh ne bi zgodila. No ja bistvo je, da tega ne bomo nikoli izvedeli, ker 2x se enaka nesreča ne more zgoditi tako, da lahko brez skrbi vstrajaš na bolniški še 10 mesecev z mislijo v glavi, da je ESP pač brezvezen.

Še dobro, da večina ne razmišlja v taki smeri in da vsak kos pasivne, sploh pa aktivne varnosti nečemu služi in da je zaradi vseh teh zadev preživetje v avtu glede na skupno prevoženih kilometrov cca 40-50x večje kot pred 30 leti. Mal si poglejte statistiko nesreč v 80 letih in v začetku 90 pa spomnite se kolk smo takrat imeli avtomobilov v Slo in koliko km se je prevozilo pa vam bo kristalno jasno, da preživetje verjetno ni odvisno od izboljšanega znanja voznikov, sploh glede na dejstvo kdo vse ma danes izpit in kaj nekateri počenjajo po cestah.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Napisal/-a AgitatoR Po maj 03, 2010 6:47 am

Lej, kaj oz. kako se je zgodil ne vem niti ne bom nikoli vedu. Tko da v tem kontekstu o ESPju debatirat se mi zdi čist neumesno. Na bolniški pa tut ne vstrajam, ampak je pač dejsto, ki gre tut men na živce, sploh ker se rehabilitacija po določeni točki zelo upočasni.

Vem edino to, da se mi je ESP pri vsakadnji normalni vožnji po vseh cestah razen makedamu (ne dirkanju, bla bla bla) in to z avti, ki jih nisem poznal (z obema je blo par 100 km) in sem zato še toliko bolj pozorno vozil, skoz za brezveze vklapljal.
In to se mi zdi bolj nevarno kot pa da ga sploh nimaš. V tem je poanta zgoraj napisanega pa slabo razumljenega.

Če smo že nekoliko OT pa še link do slik moje razbitine. http://www.mojalbum.com/lena/nekoc-je-bila-opel-astra

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Po maj 03, 2010 7:57 am

AgitatoR je napisal/-a:Vem edino to, da se mi je ESP pri vsakadnji normalni vožnji po vseh cestah razen makedamu (ne dirkanju, bla bla bla) in to z avti, ki jih nisem poznal (z obema je blo par 100 km) in sem zato še toliko bolj pozorno vozil, skoz za brezveze vklapljal.

model, ali lazes (in v zivljenju se nisi vozil avtomobila z esp) ali pa te je treba TAKOJ s ceste skinit za vedno ker ocitno ne obvladas osnov voznje avtomobila.

no, ocitno se bos prej kar sam...

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Napisal/-a AgitatoR Po maj 03, 2010 8:49 am

Prav, dobil si me. Lažem. :roll:

Lahko ti fizično pokažem oba avta, samo ne mislim računov polagat.
In hvala ker si mi pokvaril dan.

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Po maj 03, 2010 8:56 am

juhica je napisal/-a:
AgitatoR je napisal/-a:Vem edino to, da se mi je ESP pri vsakadnji normalni vožnji po vseh cestah razen makedamu (ne dirkanju, bla bla bla) in to z avti, ki jih nisem poznal (z obema je blo par 100 km) in sem zato še toliko bolj pozorno vozil, skoz za brezveze vklapljal.

model, ali lazes (in v zivljenju se nisi vozil avtomobila z esp) ali pa te je treba TAKOJ s ceste skinit za vedno ker ocitno ne obvladas osnov voznje avtomobila.

no, ocitno se bos prej kar sam...

Vedno ko sem vozo citroen c2 sem imel podobne izkušnje, v vsakem krožnem je ružo ESP že po suhi cesti.
Relax take it easY
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov