Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Pe jul 16, 2010 1:08 pm

Nevem kaj se sploh obremenjuješ,če vidiš da se ne umakne, pač prehiti po desni če je prosto. Boljše to kot pa da pizdiš zadaj.
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Pe jul 16, 2010 1:12 pm

@Patrik: Ce si se res pripeljal pocasi (to je 130km/h ali manj) ne bi rabil bremzat glede na to da je vozil 100km/h, samo gas spustis in pocakas da se umakne. Ti si mu pa blendal in potem se trobil. To pa je za mene enako pod nivojem kot njegova voznja.
Suljo je napisal/-a:Joj kokrat se je men to že zgodil sam js ga ne j***m če se model ne umakne po 10 sekundah ga po desni pihnm, rajš to kokr da se mi začne krajšat življenska doba pa mi začnejo poganjat sivi lasje
Ce bos tako zivcen vozil bos slejkoprej imel probleme. Na cesto je treba it z umirjeno glavo.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To jul 20, 2010 8:27 pm

abbe je napisal/-a:
gustelj je napisal/-a:
Sm4jli je napisal/-a:37. člen
3) Na smernem vozišču z najmanj dvema prometnima pasovoma sme voznik, ki je prehitel vozilo in želi prehiteti še drugo vozilo ali drugega udeleženca cestnega prometa, ostati na prometnem pasu, po katerem je prehiteval prvo vozilo, če s tem ne ovira hitrejših vozil, ki se mu približujejo od zadaj.
(5) Z globo 200 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prvim, drugim ali tretjim odstavkom tega člena.

Upam, da te enkrat, ko boš vozil po prehitevalnem pasu in naredil kolono posname Provida katera bo vozila po desnem voznem pasu ;)

Vozil od zadaj seveda ne oviraš, če že voziš z največjo možno hitrostjo. Vozilo zadaj pa se ti v vsakem primeru ne sme približati na razdaljo, ki je krajša od predpisane varnostne razdalje. Pika!

kje ti zivis clovek?
kako ti opredelis najvisjo mozno hitrostjo?ti ko da si serif.ce se vozis 130 si poj lahko cel cajt na prehitevalnem pasu an?ker pac vozis po omejitvah?in nben nesme vozit cez omejitve?

Vendar če bi se vsi tega držali, bi po drugi strani tudi vsi živeli brez kazenskih pik, brez glob in seveda še z kakim življenjem več.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan To jul 20, 2010 9:27 pm

Poznam dva fant tod okol, mata res HUD avto vreden še pa še in glejga hudiča nikol se ne izpostavljata, nikol ne vozta tik za ritjo, tud, če vozim 55km/h v naselju ma lepo razdaljo za mano, če vozim po regionalni 70/80 ne bo prehitu, ker ve kak je vozt po takih ovinkastih cestah 70/80.

Mamo pa očitno obsedene voznike na cestah, da se izpostavljajo, vozjo tik za ritjo, hupajo za brez veze, dobesedno te hočjo zrint s ceste.

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo To jul 20, 2010 11:27 pm

tiguan je napisal/-a:Poznam dva fant tod okol, mata res HUD avto vreden še pa še in glejga hudiča nikol se ne izpostavljata, nikol ne vozta tik za ritjo, tud, če vozim 55km/h v naselju ma lepo razdaljo za mano, če vozim po regionalni 70/80 ne bo prehitu, ker ve kak je vozt po takih ovinkastih cestah 70/80.
.

zato,k zna uporablat tempomat :lol: :lol: ..mal je takih ljudi ki se znajo obnasat v prometu,kljub vecji moči avta ;) ..velik je pa takih,ki z nekim neizpravnim jajckom rinejo v nemogoče 8) dost je pa tud takih,ki zanalašč vozijo po prehitevalnem pasu(tud po 2km),čeprav je vozni pas prazn,zato ker se jim zdi da ravnajo po pravilih :lol: :lol: ..js se takim osebam samo veselo nasmejem,pa naj si pol misli čemu se js smejem :lol: :lol:

lp!

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Napisal/-a MajaI Pe jul 23, 2010 3:44 pm

Vedno je treba pomislit tudi na to, da je mogoče tisti pred tabo (ki vozi prepočasi) recimo izgubljen, da mu je slabo, da ima težave z avtom, da je utrujen itd. Zakaj bi ga silili, da vozi hitreje? Da povzroči nesrečo? Ga prehitiš, ko imaš možnost, do takrat pa počakaš. 1 minuta čakanja je lahko vredna življenja.
Tale slovenska kultura blendanja, lepljenja na rit in trobljenja mi gre zelo na živce.
Sej tudi mene kdaj kakšen polž živcira, ampak tega nikoli ne počnem. Nimamo vsi 200 konjev močne mašine in imamo pravico prehitet tovornjak, sploh ker je omejitev na AC 130, ne pa 230!
Pejte se mal po severnih državah vozit, boste videli, kaj je kultura.
Sicer pa opažam, da so ženske veliko bolj strpne v vožnji kot moški, tud pri nama to velja.

Uporabniški avatar
Thor
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a Thor Pe jul 23, 2010 4:44 pm

MajaI je napisal/-a:Vedno je treba pomislit tudi na to, da je mogoče tisti pred tabo (ki vozi prepočasi) recimo izgubljen, da mu je slabo, da ima težave z avtom, da je utrujen itd. Zakaj bi ga silili, da vozi hitreje? Da povzroči nesrečo? Ga prehitiš, ko imaš možnost, do takrat pa počakaš. 1 minuta čakanja je lahko vredna življenja.
Tale slovenska kultura blendanja, lepljenja na rit in trobljenja mi gre zelo na živce.
Sej tudi mene kdaj kakšen polž živcira, ampak tega nikoli ne počnem. Nimamo vsi 200 konjev močne mašine in imamo pravico prehitet tovornjak, sploh ker je omejitev na AC 130, ne pa 230!
Sicer pa opažam, da so ženske veliko bolj strpne v vožnji kot moški, tud pri nama to velja.

Če si izgubljen... , ti je slabo... , imaš težave z avtom... , si utrujen... Vozi po voznem pasu ali pa še bolje po odstavnem, ne pa po prehitevalnem!

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Pe jul 23, 2010 4:51 pm

MajaI je napisal/-a:Vedno je treba pomislit tudi na to, da je mogoče tisti pred tabo (ki vozi prepočasi) recimo izgubljen, da mu je slabo, da ima težave z avtom, da je utrujen itd. Zakaj bi ga silili, da vozi hitreje? Da povzroči nesrečo? Ga prehitiš, ko imaš možnost, do takrat pa počakaš. 1 minuta čakanja je lahko vredna življenja.

Seveda da so, če pa ravno tako delajo gužvo - sebe boste pa ja razumele :twisted:
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Pe jul 23, 2010 4:59 pm

NejcZ je napisal/-a:Nevem kaj se sploh obremenjuješ,če vidiš da se ne umakne, pač prehiti po desni če je prosto. Boljše to kot pa da pizdiš zadaj.

Upam, da taki pacienti kot ti čim prej izgubite izpite. Namreč za prehitevanje po desni se odvzame izpit. Verjetno ti sploh ni jasno zakaj je to tako nevarno.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe jul 23, 2010 7:30 pm

Če je dovolj placa za prehitevanje po desni, je dovolj placa, da bi se tisti spredaj umaknil. Pa ne da zdaj zagovarjam to...ampak jebenti da je na naši avtocesti preveč v modi ta jeben levi pas. Če nisi gor nisi kul al nekaj.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Pe jul 23, 2010 7:50 pm

Jaz ko vklopim levi smerokaz se mi 80% voznikov umakne, za tistih 20% pa se potem uporabi blendanje, da bi šel prehitevat po desni mi ne pride niti na kraj pameti.

Uporabniški avatar
Atrox
Novinec

Napisal/-a Atrox Pe jul 23, 2010 7:50 pm

Thor je napisal/-a:Če si izgubljen... , ti je slabo... , imaš težave z avtom... , si utrujen... Vozi po voznem pasu ali pa še bolje po odstavnem, ne pa po prehitevalnem!

mene so pa učili.. če si utrujen, ti je slabo, imaš težave z avtom, sploh na cesti ne smeš bit.

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc Pe jul 23, 2010 9:30 pm

mene pa najbolj moti ko se pelješ po prehitevalnem pasu 140-150 pa se najde kak pacient ki 20 metrov pred tabo začne prehitevat drugo vozilo.pa kje da bi kej zahodu.on gre lagodno 5 več kot tist ki ga prehiteva.potem pa cinca še 300metrov po prehitevalnem da se spomne da bi blo fajn da bi zavil na vozni pas.

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen_ Pe jul 23, 2010 10:25 pm

Mene pa moti da se vozijo 140-150km/h po prehitevalnem pasu, nekateri tudi vec. Prevelike hitrostne razlike nastajajo med pasovoma in to ni dobro.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Pe jul 23, 2010 10:49 pm

tiguan je napisal/-a:Poznam dva fant tod okol, mata res HUD avto vreden še pa še in glejga hudiča nikol se ne izpostavljata, nikol ne vozta tik za ritjo, tud, če vozim 55km/h v naselju ma lepo razdaljo za mano, če vozim po regionalni 70/80 ne bo prehitu, ker ve kak je vozt po takih ovinkastih cestah 70/80.

Mamo pa očitno obsedene voznike na cestah, da se izpostavljajo, vozjo tik za ritjo, hupajo za brez veze, dobesedno te hočjo zrint s ceste.

... kaj tista dva fanta, ki imata hud avto sta par ?
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
Sendx
Novinec

Kraj: Posavje - Dobova

Napisal/-a Sendx Pe jul 23, 2010 10:51 pm

mropc je napisal/-a:mene pa najbolj moti ko se pelješ po prehitevalnem pasu 140-150 pa se najde kak pacient ki 20 metrov pred tabo začne prehitevat drugo vozilo.pa kje da bi kej zahodu.on gre lagodno 5 več kot tist ki ga prehiteva.potem pa cinca še 300metrov po prehitevalnem da se spomne da bi blo fajn da bi zavil na vozni pas.

2x! Včasih se peljem z očetom po AC in opazujem take ljudi, ampak to res ni normalno da ti kr pohne na tvoj pas, ti mas pa 180 ali pač ... nevem kaj gleda pa kako si lahko sploh upa kaj takega izvest.

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen_ Pe jul 23, 2010 11:41 pm

180 nimas kaj peljati po slovenskih cestah..

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Pe jul 23, 2010 11:47 pm

Sendx: Reci očetu, da če vozi 180 na AC in vidi na desni strani avto, ki se potencialno lahko vkluči na prehitevalni pas da začne prehitevat pred njim vozeče vozilo, da naj že predčasno upočasni oz. vzame nogo iz pedala za gas.

Namreč predvidevanje v večini primerov prepreči nesrečo. Potem pa povej očetu naj ta manever nauči še tebe.

Tudi sma vozim na AC hitreje a zaradi tega ne "napadam" ljudi, ki vozijo 130 in več. Tudi tiste ki vozijo manj ne "napadam", bi pa bilo lepo od njih, da vsaj med prehitevanjem vozijo 130.

Seveda tudi meni kdo kdaj pa kdaj skoči ven, ampak ponavadi sem na to pripravljen in iz okoli 160 že predčasno zmanjšam na 140 oz. na ustrezno hitrost. Ali pa ga upozorim ko vidim da je vklopil smerokaz z bledanjem, vlasih tudi trobljo, če sem že preblizu. najbolj nevarni so pa tisti ki skočijo ven brez smerokaza.

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 So jul 24, 2010 7:29 am

Sendx je napisal/-a:
mropc je napisal/-a:mene pa najbolj moti ko se pelješ po prehitevalnem pasu 140-150 pa se najde kak pacient ki 20 metrov pred tabo začne prehitevat drugo vozilo.pa kje da bi kej zahodu.on gre lagodno 5 več kot tist ki ga prehiteva.potem pa cinca še 300metrov po prehitevalnem da se spomne da bi blo fajn da bi zavil na vozni pas.

2x! Včasih se peljem z očetom po AC in opazujem take ljudi, ampak to res ni normalno da ti kr pohne na tvoj pas, ti mas pa 180 ali pač ... nevem kaj gleda pa kako si lahko sploh upa kaj takega izvest.

Ti nimaš kej vozit 180. omejitev je 130. Avtocesta pa tut ni tvoja, da se greš kavboja... Tisti, ki rukne na "tvoj" pas s 50 km/h je preslabo ocenil tvojo hitrost, ali pa sploh ni pogledal v vzvratno ogledalo. Trobljenje, blendanje in mahanje z rokami ne bo rešilo situacije. Voziti je treba defenzivno. Vsak zna gas tiščat, vsak pa tut ne zna bit toleranten... :roll:

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc So jul 24, 2010 9:01 am

vi tapametni na forumu,vi vedno vozite 130 po ac? ajd uredu če začne prehitevat z 100-120. a ne da z 80 začne prehitevat eno drugo kanto ki se lih tuk pele.pol pa po možnosti brez smerokazev vn skoč pa cinca.in voz še en kilometr po prehitevalnem,da se končno spomne nazaj na vozn pas zapelat. nevem zakaj sploh prehitevajo če nemorjo.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov