Energetik81 je napisal/-a:Matey_ je napisal/-a:V glavnem moj ''point'' je, da se da dosegat te nizke porabe tudi z malo večjimi avti, vendar ob vožnji s katero so
močno podaljšaš potovalni čas

No, s tem se ne bi glih strinjal. Recimo na Lj-Koper je točno 8,4 minute razlike, če voziš povprečno 130 ali 110km/h. Po lokalnih cestah pa itak ne pridobiš več skoraj nič, zaradi ostalega prometa. Zato tudi jaz skoraj vedno vozim okoli 110km/h, ker mi 8 minut pri 1-2 urni poti ne pomeni nič, pri porabi se pa dosti pozna.
Več kot 130 je pa itak ilegalno, poraba pa narašča kvadratno...
Ma ja sej verjamem, da veliko ne pridobiš ... priznam, da sem pretiraval ... ampak osebno mi ta način vožnje ni najljubši - da bi gledal za vsak deci

... moja normalna hitrost na avtocesti je okoli 140 ... kar koli več bolj izjema kot pravilo ... je pa res, da se pri porabi močno pozna 110 ali 140
Ne vem ... enostavno mi je vožnja veliko bolj prijetna, če so hitrosti malo višje (seveda v mejah normale) ... se pravi na regionalkah okoli 100 ... sej konec koncev očitno res ne prišparaš veliko ... ampak nekako ... kaj pa vem ... mogoče ima samo psiha občutek, da smo neki pršparali pa se zato bolš počutm
LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D
''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson