Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Re: Pešci in kolesarji imajo vedno prednost

Napisal/-a IcEm4n So jun 11, 2011 1:26 pm

To, kar sem pa prejle vidu, pa sploh ne vem, kva naj še rečem. Se peljem po precej prometni cesti in kaj vidm? Penzionista, k se je po tej cesti pelju na akumulatorskem invalidskem vozičku, poleg tega je mel pa še psa na povodcu.... Sej ne da je cca. 100m stran ena vaška cesta, ki je parkrat varnejša za njegov podvig.. Sam jbg, kdo bi razumu pamet od penzionistov :roll: :roll: :roll:
Slika

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany So jun 11, 2011 1:39 pm

IcEm4n je napisal/-a:To, kar sem pa prejle vidu, pa sploh ne vem, kva naj še rečem. Se peljem po precej prometni cesti in kaj vidm? Penzionista, k se je po tej cesti pelju na akumulatorskem invalidskem vozičku, poleg tega je mel pa še psa na povodcu.... Sej ne da je cca. 100m stran ena vaška cesta, ki je parkrat varnejša za njegov podvig.. Sam jbg, kdo bi razumu pamet od penzionistov :roll: :roll: :roll:

točno takšen primer jaz srečam vsak dan.Na glavni cesti penzionist z tem invalidskim vozičkom in psom, čeprav se do trgovin in tega da prit čez polje lepo, kjer skoraj sploh ni prometa...ampak ne, zgleda da ma bolš filing ko se drugi pol metra od njega stotko vozijo....

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če jun 16, 2011 4:50 pm

Danes mi je za Bežigradom pri zavijanju v desno ena peška (edina tam) šla lepo več kot meter stran od prehoda vzporedno čez, pa sem za foro zapeljal do oznak za kolesarsko stezo in ji seveda konkretno pokvaril "idealno linijo", polj me je pa tam mal presrana debelo gledala. Tako početje še nekako razumem, ko se nabere velika gruča pešcev, zelena jim pa sveti 3 sekunde, ampak da ne bi takšen človek bil sposoben skapirat, da zaradi tega metra in pol nekomu zadaj rit ostane ravno toliko na pasu, ki gre hkrati tudi naravnost, da mora potem čakat cela kolona... No saj je pri nas itak standard, da se gleda na vsako sekundo in centimeter, ne glede na to kakšno štalo s tem povzročiš vsem ostalim udeležencem.

Tudi če imaš na nesemaforiziranem prehodu pravico čez (blizu) pred enim avtom in je edini na obzorju, še ne pomeni, da jo moraš izkoristit. Stopiš korak nazaj, počakaš teh nekaj sekund, da gre avto mimo in lahko prideš v praktično istem času čez, ker ti ni treba čakat, da avto upočasni oz. se skoraj ustavi. Nekateri itak stojijo še pol ure, preden se spravijo čez.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Če jun 16, 2011 9:58 pm

Da ne bo kdo mislil, da je v Nemčiji kaj bolje: http://www.volvopower.de/cgi-bin/yabb2/ ... 1303127749
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če jun 16, 2011 10:53 pm

Die Hobbyarmstrongs :mrgreen:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Pe jun 17, 2011 9:06 am

Včeri mi ''kolesar'' na specialki tik pred nosom avtomobila zapelje iz pločnika (kolesarske stece) na cesto...brez da bi mal pogledal al pa nakazal kaj namerava...za milimetre se je šlo. Pol k grem mim njega me pa še gleda k tele v nova vrata.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe jun 17, 2011 10:50 am

Men je pa ravno večri ena baba zmešana z avtom iz dvorišča direkt pred bicikel zapelal ko sem šel ene 50 na uro. Štos je v tem da se je prvo ustavla, pogledala v levo proti meni, torej me je vidla, počakala še sekundo, dve in potem čist na izi speljala. Še dober da sem mel tolk cajta da sem jo obvozu po levi ker drgač bi se dirkt v njo zaletel jst pa razletel po tleh. Sem bil tolk jezen da sem kar oreng po strehi udaru, pol je pa sam po gasu dala pa odpelala naprej. :twisted:

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Pe jun 17, 2011 1:10 pm

ban je napisal/-a: direkt pred bicikel zapelal ko sem šel ene 50 na uro
50 na uro z biciklom? Si ziher? (se ne spoznam toliko na detalje bicikliranja, sprašujem)
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Napisal/-a LinuxFuter Pe jun 17, 2011 1:23 pm

Specialka najbrš + kaka mini dolina (jih ne manjka glede na to da smo v Sloveniji).

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe jun 17, 2011 4:43 pm

specialka gre brez problema 50.
Slika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po jun 20, 2011 6:27 am

sonic je napisal/-a:
50 na uro z biciklom? Si ziher? (se ne spoznam toliko na detalje bicikliranja, sprašujem)

50 ja, na specialki, mal dolince pa mal vetra v hrbet pa gre lahko še bistveno hitrejš. Moj rekord je dobrih 80 km.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To jun 21, 2011 8:58 am

sonic je napisal/-a:

50km/h sem pred že kar nekaj leti na kratki razdalji enkrat dosegel tudi z gorskim, alu grušt, Shimano Deore, 27 prestav, res pa da tudi če bi bil prostor, ne bi dolgo držal takšne hitrosti. Če je dolina, sploh ni problem, max. imam dobrih 76 km/h z njim.
Slika

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco To jun 21, 2011 9:07 am

~toMmy~ je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:

50km/h sem pred že kar nekaj leti na kratki razdalji enkrat dosegel tudi z gorskim, alu grušt, Shimano Deore, 27 prestav, res pa da tudi če bi bil prostor, ne bi dolgo držal takšne hitrosti. Če je dolina, sploh ni problem, max. imam dobrih 76 km/h z njim.

50kmh ni noben problem z gorcem z malo boljšo opremo in dobrim razmerjem prestav. V dolino gre pa tut gorc lahko čez 80, sprobano že večkrat v mlajših letih...danes ne vem če bi bil še tko neumen :)
Slika

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ To jun 21, 2011 9:13 am

gecco je napisal/-a:50kmh ni noben problem z gorcem z malo boljšo opremo in dobrim razmerjem prestav. V dolino gre pa tut gorc lahko čez 80, sprobano že večkrat v mlajših letih...danes ne vem če bi bil še tko neumen :)

2X :/:o:/
turbo inside

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Sr jun 22, 2011 10:56 am

gecco je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:

50kmh ni noben problem z gorcem z malo boljšo opremo in dobrim razmerjem prestav. V dolino gre pa tut gorc lahko čez 80, sprobano že večkrat v mlajših letih...danes ne vem če bi bil še tko neumen :)

Sam imam na gorcu rekord 50km/h. Pa še to v grabo na preglednem delu ceste. Po prestavah gre max 42km/h (če si tako močen). V povprečju se vozim 22km/h 30 vidi zelo zelo redko. Ne vem kaj pa pri vas pomeni gorsko kolo. Namreč gorsko kolo, ki razvija takšne hitrosti (40+) ni več ravno gorsko ali ?
Slika

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Sr jun 22, 2011 11:10 am

AndrejD je napisal/-a:
gecco je napisal/-a:50kmh ni noben problem z gorcem z malo boljšo opremo in dobrim razmerjem prestav. V dolino gre pa tut gorc lahko čez 80, sprobano že večkrat v mlajših letih...danes ne vem če bi bil še tko neumen :)

Sam imam na gorcu rekord 50km/h. Pa še to v grabo na preglednem delu ceste. Po prestavah gre max 42km/h (če si tako močen). V povprečju se vozim 22km/h 30 vidi zelo zelo redko. Ne vem kaj pa pri vas pomeni gorsko kolo. Namreč gorsko kolo, ki razvija takšne hitrosti (40+) ni več ravno gorsko ali ?
[/quote]

Ajdi, da mal bolj definiram...26'' gume vsaj 2.0 širine, vzmetenje spredaj, široka balanca. Oprema pa vsaj Deore ali boljše. Povprečje ponavadi variira tako kot si napisal pri 22-25kmh, tudi 30 ni problem če ni preveč vzponov. 50 po ravnem pa res ni noben problem. Jaz imam Deore opremo, 11 zobčkov zadaj, 44 spredaj (kar ni največje) pa ko se zaženem do 50 komot pridem...sem prišel :)
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jun 22, 2011 12:50 pm

AndrejD je napisal/-a:Sam imam na gorcu rekord 50km/h. Pa še to v grabo na preglednem delu ceste. Po prestavah gre max 42km/h (če si tako močen). V povprečju se vozim 22km/h 30 vidi zelo zelo redko. Ne vem kaj pa pri vas pomeni gorsko kolo. Namreč gorsko kolo, ki razvija takšne hitrosti (40+) ni več ravno gorsko ali ?

Sicer je slika simbolična, ampak s približno takšnim BH-jem se da dobit 50km/h na ravnem, če res zagoniš kot bik. V dolino pa 60+ ne predstavlja nekega problema.

Slika
Slika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr jun 22, 2011 1:25 pm

Z vsakim kolesom se da dosegat visoke hitrosti, samo z cestnim jo lahko dalj časa vzdržuješ, bolj pomembno je kakšne imaš noge. Sam sem z gorcem dosegel max. hitrost 74, v dolino seveda. :)

Uporabniški avatar
oorosh
Stalni uporabnik

Napisal/-a oorosh Sr jun 22, 2011 7:11 pm

Danes sem videl, da se da preverjeno voziti 50 s kolesom po ravnem.

Sem šel en krog z avtom po okolici Ljubljane, peljem 50 km/h skozi vas in tip na specialki stalno za ritjo, ok pride konec naselja, pospešim in spet naselje, seveda vozim 50 km/h, in evo spet en junak za ritjo...zdaj pa the fun part; vidim, da je čedalje hitrejši, cesta je ovinkasta in ozka, zato je tudi tistih 50 km/h tam malce preveč, zato se mu želim umakniti, da me prehiti, ker roko na srce najbolj me moti, da mi kdo vozi za ritjo in nič...še vedno za menoj. Pride konec naselja, pospešim in malce naprej ustavim ob cesti. Počakam da junak pride mimo, ga ustavim in ga vprašam, zakaj hudiča mi je stalno vozil za ritjo in dec odgovori: "Ja če je pa tko fajn v zavetrju vozit"

Sem mu na kratko razložil naj to počne na Franji, vseh možnih Tourih in ne vem še kje ampak ne v prometu. Pa je rekel, da bo delal kar mu paše in da ima licenco kolesarske zveze in da sem ga oviral pri treningu in ne vem kaj še vse. Pa sem mu samo zaželel lep in varen dan še naprej.... :roll:

Potem grem proti domu in še ena cvetka, nasproti mi pripeljejo trije kolesarji vštric, ker je cesta zelo ozka, sem tam peljal pod omejitvijo, in te trije kekci se mi sploh ne umaknejo, sem moral ustaviti in počakati da so šli mimo, pa še čukasto so me gledali. Saj bi jih prijavil na 113, samo itak ne bi bilo efekta.... :roll:

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Če jun 23, 2011 7:29 am

oorosh je napisal/-a: ga vprašam, zakaj hudiča mi je stalno vozil za ritjo in dec odgovori: "Ja če je pa tko fajn v zavetrju vozit"

Do tukajle sem si še mislil "za take težake je treba vedno imeti poln rezervoar tekočine za pranje stekla in jo obilno uporabljati, ko težijo tik za ritjo"....

oorosh je napisal/-a: Sem mu na kratko razložil naj to počne na Franji, vseh možnih Tourih in ne vem še kje ampak ne v prometu. Pa je rekel, da bo delal kar mu paše in da ima licenco kolesarske zveze in da sem ga oviral pri treningu
... ampak tisto zgoraj ni dovolj pri tako hudem kretenu. Pri takih pomaga samo eno: ob primernem trenutku na polno po žlajfi, tako da zavorni diski, pnevmatike in ABS enkrat res 'zaslužijo svojo plačo'. Pol pa policijo klicat, da mu napišejo še kazen za neupoštevanje varnostne razdalje.

BTW pa ne vem, v čem je smisel takega treninga, če samo išče zavetrje - po tej logiki bi bilo še boljše, da se s štrikom priveže na avto od kakšnega kolega, pa ga oni vleče - ampak kolikor jaz vem, se mišice oz. moč/kondicijo pridobiva s trdim treniranjem in ne z iskanjem zavetrja...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov