Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Re: Zimske vs. letne pozimi.

Napisal/-a SuperVeloce Po dec 12, 2011 1:26 am

Da te še enkrat citiram:
P.S. Imajo pa najboljšo oceno na snegu.

2,5 ni bolje kot 1,8
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po dec 12, 2011 5:03 am

Še vedno so dosti bolje ocenjene od S3 Eskimo, se pravi, da imajo policaji boljše gume od 3/4 Slovencev! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po dec 12, 2011 7:39 am

~toMmy~ je napisal/-a:Še vedno so dosti bolje ocenjene od S3 Eskimo, se pravi, da imajo policaji boljše gume od 3/4 Slovencev! :D

Za enako ceno. lassa stanejo toliko kot eskimo S3, v nekaterih štacunah so celo cenejše. Vseeno mislim, da je pravilno, da se kupi za manj denarja gume. Tistih par vozil, ki so na avtocestah naj imajo boljše, kar se pa vozi samo po navadnih cestah in večino časa stoji, ker "nadzorujejo" promet, je pa vseeno, če je lassa. Je pa vseeno razlika, če dobiš gumo za 50 evrov ali pa za 90, pri 3000 komadih se to že pozna (120.000 evrov).

SuperVeloce - policaji naj bi bili najboljši vozniki, tako da bi tudi s takimi gumami morali odlično voziti. Lahko pa primerjaš še te gume z najboljšimi na ledu, tam je pa razlika opazno manjša. (2,8 in 2,9 proti 3,0, vse ostalo je slabše - torej 2 gumi sta boljši na ledu, pa še to zelo zelo malo razlike)
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Po dec 12, 2011 10:57 am

nebivedu je napisal/-a:SuperVeloce - policaji naj bi bili najboljši vozniki, tako da bi tudi s takimi gumami morali odlično voziti.

Naj bi bili. Ja no, naj bi bili. Pa večinoma niso, najbrž. Sicer pa sedaj, ko srečujem varuhe pravice, vedno vidim še žensko zraven. Na Vrhniki srečal Tuarega, ko ga je vozila bjonda. V LJ Touareg in bjonda. Greš v Fruktal v Wajdušna, vidiš not čist naduvano na pol bjondo. Grem ven in vidim kako možakar čaka na sovoznikovem sedežu provide. Glej, sej je veliko žensk, ko znajo vozit. Ma dedu sm jo popihal z enim gnilim golfom on pa najbrž z RS-ko in gumami 050A, predvidevam. Glej, z Lasso gumo se kriminalcev ne da lovit. Se da, ma ko gre 1x kaj narobe, te guma v takem primeru ne bo rešila. Poglej kakšne podatke ma za dež. Pa za bruhat noooooo. Sem jo mel, zimsko. Sej je bilo poceni in nisem imel kaj reči čez njo. Pač ceni primerno in se enoastvno ne more primerjat z eno LM-22. Enostavno NE. Sedaj se vozim z tri leta staro Montero 2. In se ne da sproščeno peljati tistih 70-80. Čakam, da pridem na eno gladko flikco in bo takoj veselo. Prej je letel z LM22 prov brezveze. Pa so bile enako stare, ne še starejše. ;) In tista Lassa je že naslednje leto bog pomagej, v tretji sezoni pa tudi normalno vozno ni več. Resno. Če so pa kaj napredovali, pa dobro zanje.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Po dec 12, 2011 3:11 pm

No tu je pa nekaj res, gume na policijskem avtu najbrž ne bodo zdržale niti dve polni sezoni, tako da nema toliko veze kako se obnašajo 3. sezono :lol:

Marsikdo ima Sava S3 ja, se baje med dimenzijami kar veliko razlikujejo, ampak vsaj 195-65-15 je zame po 2-3letih po mokrem nevozna. Basta, konec debate, ne rabim nobenih testov za pogledat. Če kdo reče drugače, v življenju še ni vozil po mokrem več kot 50 čez ovinek ali močneje zaviral na mastni avtocesti... Toliko o tem, koliko in kako prevozijo slovenci... Marsikdo, ki veliko prevozi, pa jih je kupil, jih je zamenjal po prvi sezoni... Razen mojega očeta, katerega sem moral sam prisiliti... pa sedaj vidi opazno razliko in vidim da tudi za letne, ki jih bo kupil pomladi, sedaj malo drugače razmišlja 8)
when in doubt, flat out

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po dec 12, 2011 8:40 pm

Danes sem se vozil s Superbom combi, ki je imel gor leto stare zimske gume Kumho KW 23 (profila skoraj kot pri novi gumi).
Moj komentar: porazna guma na mokrem :huh: :huh:
Če na AC pri dodajanju gasa pri 110kmh v 5. prestavi utripa ASR lučka :shock: :shock: :shock:
Nisem si mislil, da je 1.6tone težka krava s 140-konjskim dizlom tak brutalnež :lol: :roll:

Po drugi strani pa sem se zopet prepričal, da je Bridgestone Blizzak, ki jo imam na svojem avtu odlična guma v vseh pogojih vožnje. Na umazani mokri cesti drži kot pribita. :twisted:
Prej sem imel LM-22, ki jo že @x-hair hvali (tisto je res šlo kot po tračnicah), pa sem dvomil, da bodo nove, ki jih imam zdaj (LM-25) enakovredne starim. In po dobrih 1000km prevoženih z njimi nimam pripomb 8)

p.s: 4 leta stare Sava Eskimo S3 na Saxoju so pa itak zakon na mokrem zlizanem asfaltu...v križišču greš kar naravnost namesto desno oops oops oops

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po dec 12, 2011 9:31 pm

SuperVeloce je napisal/-a:No tu je pa nekaj res, gume na policijskem avtu najbrž ne bodo zdržale niti dve polni sezoni, tako da nema toliko veze kako se obnašajo 3. sezono :lol:

Marsikdo ima Sava S3 ja, se baje med dimenzijami kar veliko razlikujejo, ampak vsaj 195-65-15 je zame po 2-3letih po mokrem nevozna. Basta, konec debate, ne rabim nobenih testov za pogledat. Če kdo reče drugače, v življenju še ni vozil po mokrem več kot 50 čez ovinek ali močneje zaviral na mastni avtocesti... Toliko o tem, koliko in kako prevozijo slovenci... Marsikdo, ki veliko prevozi, pa jih je kupil, jih je zamenjal po prvi sezoni... Razen mojega očeta, katerega sem moral sam prisiliti... pa sedaj vidi opazno razliko in vidim da tudi za letne, ki jih bo kupil pomladi, sedaj malo drugače razmišlja 8)

Seveda se med dimenzijami razlikujejo. Sava v Kranju dela ume od 195 širine naprej, vse manjše pa na kitajskem, poljskem in slovaškem. In razlika je očitna.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po dec 12, 2011 9:59 pm

Policija na bi bi bila vzor vsem ostalim, na cesti pa se se obnašajo ravno obratno, vključno z izbiro gum.

Poraja se mi vprašanje, koliko je vredno človeško življenje? Kaj če pride do intervencije, ko sekunde (ali tudi minute) odločajo o življenju? Kaj če se zaradi slabih gum policija zaleti v koga drugega na nujni vožnji? Ok, večino časa se jajcajo, ampak govorimo le o intervencijskih vozilih, ki si zaslužijo vrhunske gume!
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po dec 12, 2011 11:36 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Policija na bi bi bila vzor vsem ostalim, na cesti pa se se obnašajo ravno obratno, vključno z izbiro gum.

Poraja se mi vprašanje, koliko je vredno človeško življenje? Kaj če pride do intervencije, ko sekunde (ali tudi minute) odločajo o življenju? Kaj če se zaradi slabih gum policija zaleti v koga drugega na nujni vožnji? Ok, večino časa se jajcajo, ampak govorimo le o intervencijskih vozilih, ki si zaslužijo vrhunske gume!

Kar se policajev tiče - večini njihovi avtomobili prižgani stojijo ob cesti ali pa počasi patruljirajo naokoli. Tistih par procentov, kar imajo norenja, pa tudi te gume zdržijo. Se pa strinjam da gasilci in reševalci potrebujejo najboljše gume, pa se kr dostikrat izkaže, da to ne drži. Pri gasilcih še večkrat, kot pri reševalcih.

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Po dec 12, 2011 11:38 pm

mi mamo vedno continental na vseh ;)
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po dec 12, 2011 11:47 pm

nebivedu je napisal/-a:Kar se policajev tiče - večini njihovi avtomobili prižgani stojijo ob cesti ali pa počasi patruljirajo naokoli. Tistih par procentov, kar imajo norenja, pa tudi te gume zdržijo. Se pa strinjam da gasilci in reševalci potrebujejo najboljše gume, pa se kr dostikrat izkaže, da to ne drži. Pri gasilcih še večkrat, kot pri reševalcih.

Če te ne bi poznal bi si mislil, da se veselo muzaš ob podatku, da imajo policaji slabe gume in da jim boš zato z lahkoto zbrisal, če se poženejo za tabo :twisted:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To dec 13, 2011 12:01 am

BBoss je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Kar se policajev tiče - večini njihovi avtomobili prižgani stojijo ob cesti ali pa počasi patruljirajo naokoli. Tistih par procentov, kar imajo norenja, pa tudi te gume zdržijo. Se pa strinjam da gasilci in reševalci potrebujejo najboljše gume, pa se kr dostikrat izkaže, da to ne drži. Pri gasilcih še večkrat, kot pri reševalcih.

Če te ne bi poznal bi si mislil, da se veselo muzaš ob podatku, da imajo policaji slabe gume in da jim boš zato z lahkoto zbrisal, če se poženejo za tabo :twisted:

Če jim jst hočem zbrisat, samo iz ceste zapeljem na njivo, pa se odpeljem mirno brez norenja, pa mislim da me bodo zelo težko ujeli.

Drugače pa pravim, da lassa niso tok slabe gume, kot jih nekateri hočejo prikazati. Na tistem testu so imeli kao full dolgo zavorno pot z ABS-om. Sam sem z njimi (imele so par tisoč km) bil na "varni vožnji" na ÖAMTC poligonu v Celovcu. Na mokrih površinah ni bilo nekih hudih razlik med najboljšo gumo in lasso (ustavljanje z ABS-om na zelo drseči podlagi), glede na savine gume so se pa zelo dobro obnesle na mokrih površinah. Edini problem sem imel na tisti plati, ko ti avto porine v eno stran, da te zavrti in moraš avto lovit. Ampak to pa zaradi slabih zadnjih amortizerjev in je avto zadaj plesal, pa gume potem tudi niso dobro držale. Po menjavi amortizerjev se sedaj tudi to obnaša veliko bolje.

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce To dec 13, 2011 12:36 am

Pri gasilcih še večkrat, kot pri reševalcih.

V Velenju imajo reševalna vozila za zjokat gume gor. Pa bi rekel, da mogoče tista katera sem gledal, nimajo nujnih voženj, samo kakšne starčke na dializo, dokler ne vidiš, da so itak čist scefrane :D
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To dec 13, 2011 9:44 am

Glej, z Lasso gumo se kriminalcev ne da lovit.

Mislim da jim to ni cilj. Saj niso paravojaška enota.

Namreč obstaja več študij, ki so pokazale da razna norenja/lovljenja za pobeglimi vozniki lahko povzročijo tudi človeške žrtve med ostalimi udeleženci v prometu.
In verjemi, če policaj na nujni vožnji poškoduje drugo osebo ima zelo velike težave in mu bo malo mar za Lassa gume.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To dec 13, 2011 8:13 pm

simply je napisal/-a:
Glej, z Lasso gumo se kriminalcev ne da lovit.

Mislim da jim to ni cilj. Saj niso paravojaška enota.

Namreč obstaja več študij, ki so pokazale da razna norenja/lovljenja za pobeglimi vozniki lahko povzročijo tudi človeške žrtve med ostalimi udeleženci v prometu.
In verjemi, če policaj na nujni vožnji poškoduje drugo osebo ima zelo velike težave in mu bo malo mar za Lassa gume.

To se strinjam in tudi nisem imel v mislih preganjanja (lokalnega mopedista) po cesti. Lahko se zgodi situacija, ko nekdo grozi z orožjem ipd. in ni vseeno, če prispejo na kraj dve minuti pozneje... Pač malo verjetna situacija, ampak ko se pa zgodi kaj takšnega, splava po vodi vse varčevanje. Ne moreš isto hitro (in samozavestno) vozit, če maš dober oprijem in če ti recimo odnaša avto.
Slika

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To dec 13, 2011 9:02 pm

SuperVeloce je napisal/-a:
Pri gasilcih še večkrat, kot pri reševalcih.

V Velenju imajo reševalna vozila za zjokat gume gor. Pa bi rekel, da mogoče tista katera sem gledal, nimajo nujnih voženj, samo kakšne starčke na dializo, dokler ne vidiš, da so itak čist scefrane :D

Če sem malo zloben bi rekel, da je to nov varčevalni program tako za zdravstveno blagajno kot za pokojninsko blagajno :twisted: .

Uporabniški avatar
Milan_48
Novinec

Kraj: Šavrinija

Napisal/-a Milan_48 Če dec 15, 2011 6:43 pm

Ne berem vsega, ampak ta test je pa natančen glede letnih in zimskih v primerjavi s temperaturami. Vsekakor bolj kakor SiOLov.
http://www.avto-magazin.si/nasveti/primerjali-test-zimska-proti-letni-pnevmatiki/
Nulla tenaci invia est via!

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Če dec 15, 2011 7:10 pm

Kaj je sploh treba kreganja, zimske in letne v sloveniji če se voziš vsak dan POTREBUJEŠ. pika

Tisti ki se ubadajo z temperaturami, naj zjutraj pač pogledajo na termometer pa premontirajo vsako jutro ustrezne gume.

Vsi ki trdite da se lahko vozite z letnimi normalno pozimi...gremo prosim na kuhano vino na Roglo :D

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus Če dec 15, 2011 8:14 pm

crxdelsol je napisal/-a:Kaj je sploh treba kreganja, zimske in letne v sloveniji če se voziš vsak dan POTREBUJEŠ. pika

Tisti ki se ubadajo z temperaturami, naj zjutraj pač pogledajo na termometer pa premontirajo vsako jutro ustrezne gume.

Vsi ki trdite da se lahko vozite z letnimi normalno pozimi...gremo prosim na kuhano vino na Roglo :D

Ajde gremo na Roglo z letnimi. Sem bil na začetku oktobra gor z letnimi uniroyal rainexpert. Takrat je zapadlo 36cm snega. Plužili še takrat niso. Sneg pa se je začno oprijemat cesta nekje od Padaškega vrha naprej. Do vrha ni prišlo 5 avtov, ker so čakali da pride plug. Prišo sem do Koče na Pesku in nazaj.
Edino problem je, da ko se sred brega ustaviš je problem spelat, ker se vrti v prazno. Ampak dokler se ne ustaviš stvar funkcionira.
Glede zavorne poti, pa rajši ne bi govoril. :D

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus Če dec 15, 2011 8:16 pm

crxdelsol je napisal/-a:Kaj je sploh treba kreganja, zimske in letne v sloveniji če se voziš vsak dan POTREBUJEŠ. pika

Ajde gremo na Roglo z letnimi. Sem bil na začetku oktobra gor z letnimi uniroyal rainexpert. Takrat je zapadlo 36cm snega. Plužili še takrat niso. Sneg pa se je začno oprijemat cesta nekje od Padaškega vrha naprej. Do vrha ni prišlo 5 avtov, ker so čakali da pride plug. Prišo sem do Koče na Pesku in nazaj.
Edino problem je, da ko se sred brega ustaviš je problem spelat, ker se vrti v prazno. Ampak dokler se ne ustaviš stvar funkcionira.
Glede zavorne poti, pa rajši ne bi govoril. :D
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov