Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Re: Že kaj gledate v prihodnost ko bo bencin 2eur/liter ?

Napisal/-a nebivedu Ne apr 01, 2012 12:38 am

BBoss je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:
NejcZ je napisal/-a:Jaz ne rabim avta za šiht, pa naredim 40k km letno. Ja, vse je brezvezno 8)

norc - čisti :bow

No jaz imam do šihta celih 7km, delam pa na leto 65.000km. In to z bencinarjem.

pol si pa še hujši norc in zaslužiš dva poklona :bow :bow

Zakaj norc? Prej ni bilo denarja in ne časa, pa moram sedaj šolo delat. Ob delu. Ampak zato je treba pa kilometre delat - LJ-MB-LJ vsak teden vsaj 2x, se je pa dogajalo da je bilo bolj pogosto 4X, pa 6x na teden je tudi ratalo učiteljem narest predavanja ene parkrat v sedmih letih, odkar se vozim v maribor.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne apr 01, 2012 9:26 am

pet let že delaš to šolo (bo prej banka propadla) :arrow: uglej se na naše vrle poslance :mrgreen: dva meseca za srednjo, tri za višjo, štiri za visoko....

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne apr 01, 2012 11:01 am

sašo5 je napisal/-a:pet let že delaš to šolo (bo prej banka propadla) :arrow: uglej se na naše vrle poslance :mrgreen: dva meseca za srednjo, tri za višjo, štiri za visoko....

Pa so še kr na položajih :) Zanimivo,ne? :mrgreen:
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne apr 01, 2012 12:35 pm

nebivedu je napisal/-a:Zakaj norc? Prej ni bilo denarja in ne časa, pa moram sedaj šolo delat. Ob delu. Ampak zato je treba pa kilometre delat - LJ-MB-LJ vsak teden vsaj 2x, se je pa dogajalo da je bilo bolj pogosto 4X, pa 6x na teden je tudi ratalo učiteljem narest predavanja ene parkrat v sedmih letih, odkar se vozim v maribor.

psst... mišljena je pozitivna konotacija besede norc ;)

mihaing je napisal/-a:Jaz pa vozim renault laguna karavan, bele barve :mrgreen: (torej sem kaj :?: )

... you like to live on the edge - adrenalin junkie :DDD
Zadnjič spremenil BBoss, dne Ne apr 01, 2012 12:38 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Ne apr 01, 2012 12:55 pm

BBoss je napisal/-a:
mihaing je napisal/-a:Jaz pa vozim renault laguna karavan, bele barve :mrgreen: (torej sem kaj :?: )

... you like to live on the edge - adrenalin junkie :DDD

spomnim se teh casov, vsak nov km je bil pod vprasajem :lol:

sicer pa ko bo bencin za 2eura liter si grem kupit mojo preljubo Imprezo :mrgreen:
turbo inside

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Ne apr 01, 2012 1:20 pm

nebivedu je napisal/-a:Zakaj norc? Prej ni bilo denarja in ne časa, pa moram sedaj šolo delat. Ob delu. Ampak zato je treba pa kilometre delat - LJ-MB-LJ vsak teden vsaj 2x, se je pa dogajalo da je bilo bolj pogosto 4X, pa 6x na teden je tudi ratalo učiteljem narest predavanja ene parkrat v sedmih letih, odkar se vozim v maribor.

Pa dobro, ti se voziš vsaj v šolo, jaz pa kr tak malo naokoli :lol:
V šolo grem ponavadi z drugim avtom :mrgreen:
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To apr 03, 2012 10:20 am

MRV je napisal/-a:jaz naredim komaj 10k km na leto. zdaj ko bo poleti skuter se bo zmanjšalo še za kakšnih 3-4k km.

res je da brez avta težko živiš če nisi ravno v centru mesta. Jaz živim na markovcu, koper in šolo imam v portorožu. da bi prišel z javnim prevozom bi se moral zbuditi 2 uri pred poukom. z enim busom pridet do žusterne, z trolo pa do portoroža. z avtom potrebujem okoli 15-20min odvisno od prometa. z busom bi toliko potreboval samo do žusterne. če računam da bi vsak dan zabluzil 3 ure samo v vožnji se mi zdi glupo. ko pa preračunam da bi me stal avtobus skoraj toliko kot bencin pa sploh ni kaj razmišljati.

Če bi imel jaz to situacijo bi avta sploh ne rabil. Sam se vozim dnevno 25km (ena smer, skupaj torej 50) v službo z mopedom. Sem se tudi pri -8°C, tko da če bi bil na primorskem bi blo še tolk bolje. Drugi avto imam pri hiši samo zato, ker je treba it po otroke v vrtec, medtem ko je žena z drugim avtom v službi, pa občasno kaka nujna pot. Letos pozimi sem ga rabil za v službo samo 1 mesec ko je bilo najhladneje.
Slika

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne apr 08, 2012 1:42 pm

Bojanxe je napisal/-a:
evilfury je napisal/-a:Upam da plin še en čas ne bo šel gor...

Tudi plin se je občutno podražil, odkar se je povpraševanje po plinskih sistemih povečalo. Se spomnim cca. 2,5 leta nazaj, ko sem točil plin za 0,51€/L danes je pa 0,84€/L
Saj nič ne rečem, še vedno se splača in investicija se dokaj hitro povrne. Ampak če bo šlo tako naprej, predelava ne bo več smotrna, ker je poraba plina tudi večja kot poraba bencina.
Drugače pa tudi jaz mislim, da si bom prav na brzino omislil kolo in imel avto samo še za kakšen izlet oz. večje nakupe.. Žal sem pa mnenja da je avto v tem času nujno potreben, zato ga seveda ne bom prodal, treba samo omejit vožnjo.

takrat je bila RAZLIKA v ceni 0,3€ ...danes je 0,7€ ... in se bo še povečala ...tako da po logiki se naprava izplača veliko prej kot pred leti ... in to se bo še izboljšalo ...procent razlike ostaja a dejanska razlika v denarju postaja vedno večja ...
če si pri razliki 0,3€ rabil 60,000km zato da se ti je naprava povrnila/poplačala boš pri ceni bencina 2€ in ceni plina 1,1€ rabil samo še nekih 27,000 km ... ali manj odvisno seveda od vložka..
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
PogachnyK
Stalni uporabnik

Napisal/-a PogachnyK Ne apr 08, 2012 5:42 pm

Nixxon je napisal/-a:
MRV je napisal/-a:jaz naredim komaj 10k km na leto. zdaj ko bo poleti skuter se bo zmanjšalo še za kakšnih 3-4k km.

res je da brez avta težko živiš če nisi ravno v centru mesta. Jaz živim na markovcu, koper in šolo imam v portorožu. da bi prišel z javnim prevozom bi se moral zbuditi 2 uri pred poukom. z enim busom pridet do žusterne, z trolo pa do portoroža. z avtom potrebujem okoli 15-20min odvisno od prometa. z busom bi toliko potreboval samo do žusterne. če računam da bi vsak dan zabluzil 3 ure samo v vožnji se mi zdi glupo. ko pa preračunam da bi me stal avtobus skoraj toliko kot bencin pa sploh ni kaj razmišljati.

Če bi imel jaz to situacijo bi avta sploh ne rabil. Sam se vozim dnevno 25km (ena smer, skupaj torej 50) v službo z mopedom. Sem se tudi pri -8°C, tko da če bi bil na primorskem bi blo še tolk bolje. Drugi avto imam pri hiši samo zato, ker je treba it po otroke v vrtec, medtem ko je žena z drugim avtom v službi, pa občasno kaka nujna pot. Letos pozimi sem ga rabil za v službo samo 1 mesec ko je bilo najhladneje.

Enako jaz, le da na fax cca 15km.

Pozimi se vozim, samo če je suho.
Dobro se oblečem, (hvala luis.de) pa gremo

Pa drugače vidim, da je nas čedalje več, ko se tudi ob nižjih temperaturah vozimo z motorjem
Slika

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Po apr 09, 2012 2:52 pm

-pod +12 ne grem na motor,ker to ni več ugodje,še manj pa zdravo,saj se da potrpet,ampak ni mi treba,saj nisem poštar ;)
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak Sr maj 02, 2012 9:23 am

Ce zelite, da se drzava izvlece iz dreka, se ne sme razmislati v smislu manj se bom vozil, ne bom kupil avto...ampak obratn :D o

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Sr maj 02, 2012 6:37 pm

gogocak je napisal/-a:Ce zelite, da se drzava izvlece iz dreka, se ne sme razmislati v smislu manj se bom vozil, ne bom kupil avto...ampak obratn :D o

Kdor je drzavo potisnil v drek, naj jo pa se izvlece iz njega. Ali drugace, "kad ste se jebali, mene niste zvali" !
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Sr maj 02, 2012 9:58 pm

Courage™ je napisal/-a:
gogocak je napisal/-a:Ce zelite, da se drzava izvlece iz dreka, se ne sme razmislati v smislu manj se bom vozil, ne bom kupil avto...ampak obratn :D o

Kdor je drzavo potisnil v drek, naj jo pa se izvlece iz njega. Ali drugace, "kad ste se jebali, mene niste zvali" !

res je

hilda je pokrala miljone, dobila je pa 1 leto zapora pa 10k € kazni

takoj grem pokrast miljone, 1 leto bom že potrpel pa teh 10ke drobiža vrnem
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr maj 02, 2012 10:03 pm

Hildi podobnih jih je v naši državi še kar precej.
Da bi jih dali vse na goli otok, bi se zaradi obremenitve verjetno potopil :mrgreen: :lol:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če maj 03, 2012 8:51 am

lancia hf je napisal/-a:Hildi podobnih jih je v naši državi še kar precej.
Da bi jih dali vse na goli otok, bi se zaradi obremenitve verjetno potopil :mrgreen: :lol:

Mislim, da se ne bi nihče kaj preveč sekiral...:):):)
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če maj 03, 2012 9:50 am

zuzek je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:

res je

Počas počas... Hilda je za zdele fasala šele prvo kazen - jih ima pa še kar precej postopkov na glavi tako, da bo še pestro in bo še kar nekaj let dobila.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Če maj 03, 2012 11:19 am

To so samo mučke za javnost da se dobro počutimo kako "super" pravni sistem imamo, čez pol leta bo pa vse pozabljeno in pometeno pod preprogo. Klasika.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Če maj 03, 2012 11:47 am

DePalmo je napisal/-a:To so samo mučke za javnost da se dobro počutimo kako "super" pravni sistem imamo, čez pol leta bo pa vse pozabljeno in pometeno pod preprogo. Klasika.

X2

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Če maj 03, 2012 9:12 pm

BBoss je napisal/-a:
Počas počas... Hilda je za zdele fasala šele prvo kazen - jih ima pa še kar precej postopkov na glavi tako, da bo še pestro in bo še kar nekaj let dobila.

aja, pol pa super :D
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Pe maj 04, 2012 9:44 am

BBoss je napisal/-a:
zuzek je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:

res je

Ce ima se kaj postopokov, pa tudi ce jih nima, kazen je prenizka v vsakem primeru! Ce bi jaz ukradel 1000 EUR bi mi pretila kazen od 3 do 10 let. Kako pol ona za 1 mio dobi 1 leto ???
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov