Nixxon je napisal/-a:MRV je napisal/-a:jaz naredim komaj 10k km na leto. zdaj ko bo poleti skuter se bo zmanjšalo še za kakšnih 3-4k km.
res je da brez avta težko živiš če nisi ravno v centru mesta. Jaz živim na markovcu, koper in šolo imam v portorožu. da bi prišel z javnim prevozom bi se moral zbuditi 2 uri pred poukom. z enim busom pridet do žusterne, z trolo pa do portoroža. z avtom potrebujem okoli 15-20min odvisno od prometa. z busom bi toliko potreboval samo do žusterne. če računam da bi vsak dan zabluzil 3 ure samo v vožnji se mi zdi glupo. ko pa preračunam da bi me stal avtobus skoraj toliko kot bencin pa sploh ni kaj razmišljati.
Če bi imel jaz to situacijo bi avta sploh ne rabil.
Sam se vozim dnevno 25km (ena smer, skupaj torej 50) v službo z mopedom. Sem se tudi pri -8°C, tko da če bi bil na primorskem bi blo še tolk bolje. Drugi avto imam pri hiši samo zato, ker je treba it po otroke v vrtec, medtem ko je žena z drugim avtom v službi, pa občasno kaka nujna pot. Letos pozimi sem ga rabil za v službo samo 1 mesec ko je bilo najhladneje.
Enako jaz, le da na fax cca 15km.
Pozimi se vozim, samo če je suho.
Dobro se oblečem, (hvala luis.de) pa gremo
Pa drugače vidim, da je nas čedalje več, ko se tudi ob nižjih temperaturah vozimo z motorjem